Tässä artikkelissa aiomme analysoida Wilfrid Sellars:tä eri näkökulmista, syventyä sen tärkeimpiin näkökohtiin ja tarjota uusia ideoita ymmärtääksemme sitä paremmin. Wilfrid Sellars on nykyään erittäin tärkeä aihe, koska sillä on merkittävä vaikutus yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tämän artikkelin avulla pyrimme tutkimaan sen merkitystä eri yhteyksissä ja tutkimaan, miten se on kehittynyt ajan myötä. Lisäksi keskitymme tiettyihin näkökohtiin, joita ei ehkä ole täysin tutkittu, tavoitteenamme tarjota täydellisempi ja rikastuttavampi näkemys Wilfrid Sellars:stä. Samoin esittelemme erilaisia mielipiteitä ja lähestymistapoja, joiden avulla voimme ymmärtää sen monimutkaisuutta ja sen vaikutusta nykymaailmassa.
Wilfrid Stalker Sellars (20. toukokuuta 1912 – 2. heinäkuuta 1989) oli yhdysvaltalainen filosofi. Hänen isänsä oli tunnettu kanadalais-yhdysvaltalainen filosofi Roy Wood Sellars. Sellars lukeutui analyyttisiin filosofeihin ja hänen kiinnostuksen kohteitaan olivat ennen kaikkea mielenfilosofia, tietoteoria, pragmatismi ja filosofian historia.
Sellars tunnetaan parhaiten niin sanotun “annetun myytin” kritiikistään, joka voidaan ymmärtää myös tietoteoreettisen foundationalismin kritiikkinä. Sellars esitti kyseisen kritiikin kuuluisimmassa artikkelissaan “Empirismi ja mielenfilosofia” (1956/1997). Lisäksi hänet tunnetaan inferentialistisen semantiikan kehittäjänä; erottelustaan ilmenevän maailmankuvan (engl. manifest image) ja tieteellisen maailmankuvan (engl. scientific image) välillä; ajatuksestaan, että psykologiset käsitteet vertautuvat teoreettisiin käsitteisiin; sekä tieteellisen realismin puolestapuhujana.[1]