Ylikonstaapeli

Tässä artikkelissa aiomme tutkia Ylikonstaapeli:n kiehtovaa maailmaa ja löytää kaikki seuraukset, edut ja haasteet, joita tämä aihe meille tuo. Ylikonstaapeli on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa, herättäen intohimoista keskustelua ja herättäen kasvavaa kiinnostusta sen tutkimista ja ymmärtämistä kohtaan. Yksityiskohtaisen ja kattavan analyysin avulla tarkastelemme Ylikonstaapeli:n meille tarjoamia erilaisia ​​näkökulmia ja ulottuvuuksia ja tarjoamme näin täydellisen ja rikastuttavan näkemyksen tästä nykypäivän niin tärkeästä aiheesta. Ei ole väliä oletko alan asiantuntija vai oletko vasta aloittamassa sen tutkimista, tämä artikkeli tarjoaa sinulle arvokasta tietoa ja uusia näkökulmia, jotka kutsuvat sinut pohtimaan ja syventymään Ylikonstaapeli:een.

Ylikonstaapelin arvomerkki
Ylikonstaapelin arvomerkki

Ylikonstaapeli on Suomen poliisin alipäällystönvirka. Sitä alempi virka on vanhempi konstaapeli ja ylempi virka komisario. Ylikonstaapeli on suorittanut poliisialipäällystön tutkinnon, jonka laajuus on 45 opintopistettä. [1]

Ylikonstaapeli toimii yleensä poliisiryhmän johtajana. Virka-asuisten poliisien kentällä toimiva esimies on kenttäjohtajana toimiva poliisimies, useimmiten ylikonstaapeli. Rikostutkinnan toimialalla toimiva ylikonstaapeli voi toimia esimerkiksi tutkintaryhmän johtajana tai joissain erityistapauksissa jopa tutkinnanjohtajana. Tällöin virkanimikkeenä voi olla rinnakkainen rikosylikonstaapeli.

Englanninkielisessä kulttuurissa ylikonstaapelia vastaava arvo on sergeant (suom. kersantti).[2]

Lähteet

  1. Poliisialipäällystön tutkintokoulutus poliisi.fi.
  2. Sergeant Finnish Police. Viitattu 23.10.2009. (englanniksi)