YouTube



Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin paljon tietoa YouTubeen vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas kuten nykyään Internetin ansiosta. Kuitenkin tämä pääsy kaikkeen liittyvään YouTubeen vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas ei ole aina helppoa. Kylläisyys, huono käytettävyys ja vaikeus erottaa oikeat ja väärät tiedot YouTubeen vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas niitä on usein vaikea voittaa. Tämä motivoi meitä luomaan luotettavan, turvallisen ja tehokkaan sivuston.

Meille oli selvää, että tavoitteemme saavuttamiseksi ei riittänyt, että meillä oli oikeaa ja varmennettua tietoa YouTubeen vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas . Kaikki, mistä olimme keränneet YouTubeen vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas piti myös esittää selkeästi, luettavalla tavalla, käyttökokemusta helpottavalla rakenteella, selkeällä ja tehokkaalla suunnittelulla sekä latausnopeudella etusijalla. Olemme varmoja, että olemme saavuttaneet tämän, vaikka pyrimme jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia. Jos olet löytänyt sen, mistä olet löytänyt hyödyllistä YouTubeen vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas ja olet tuntenut olosi mukavaksi, olemme erittäin iloisia, jos palaat scientiaen.com aina kun haluat ja tarvitset.

YouTube LLC
YouTube-logo on tehty punaisesta pyöreästä suorakaiteen muotoisesta laatikosta, jonka sisällä on valkoinen "play"-painike ja sana "YouTube" mustalla kirjoitettuna.
Logo käytössä vuodesta 2017
YouTuben kotisivu.png
Kuvakaappaus kotisivulta 2
YritystyyppiTytäryhtiö
Sivuston tyyppi
Online -videoalusta
Perustettu14. helmikuuta 2005 (+2005 02 14 XNUMX)
Headquarters901 Cherry Avenue
San Bruno, Kalifornia,
Yhdysvallat
Palveltu alueMaailmanlaajuisesti (paitsi estettyihin maihin)
OmistajaGoogle LLC
Perustaja (s)
Avainhenkilöt
  • Neal Moham (TOIMITUSJOHTAJA)
  • Matt Halprin (varapuheenjohtaja)
  • Chad Hurley (neuvonantaja)
Teollisuus
Tuotteet
TulotKasvaa US $ 28.8 miljardia euroa (2021)
VanhempiGoogle LLC (2006 - nykyhetki)
URLyoutube.com
(Ks. luettelo lokalisoiduista verkkotunnuksista)
mainontaGoogle AdSense
Rekisteröinti
valinnainen
  • Ei vaadi useimpien videoiden katsomiseen; vaaditaan tiettyihin tehtäviin, kuten videoiden lataamiseen, merkittyjen (18+) videoiden katselemiseen, soittolistojen luomiseen, videoista tykkäämiseen tai ei-tykkämiseen ja kommenttien lähettämiseen
käyttäjätKasvaa 2.562 miljardia MAU (Tammikuu 2022)[muokkaa]
Käynnistettiin14. helmikuuta 2005 (+2005 02 14 XNUMX)
Nykyinen tilaaktiivinen
Sisällön lisenssi
Lataajalla on tekijänoikeudet (tavallinen lisenssi); Creative Commons voidaan valita.
Sisään kirjoitettuPython (ydin/API), C (kautta CPython), C + +, Jaava (kautta Ohje alusta), Go, JavaScript (Käyttöliittymä)

YouTube on amerikkalainen online-videon jakaminen ja sosiaalisen median alusta pääkonttori sijaitsee San Bruno, Kalifornia, Yhdysvallat. Saatavilla maailmanlaajuisesti, se lanseerattiin 14. helmikuuta 2005, by Steve Chen, Chad Hurleyja Leuka Karim. Sen omistaa google ja on toiseksi vierailluin verkkosivuilla, jälkeen Google Search. YouTubella on yli 2.5 miljardia kuukausittaista käyttäjää,[muokkaa] jotka katsovat yhdessä yli miljardi tuntia videoita joka päivä. Toukokuusta 2019 alkaen, videoita ladattiin yli 500 tuntia pitoisuus minuutissa.

Lokakuussa 2006 Google osti YouTuben 1.65 miljardilla dollarilla. Googlen omistus YouTubessa laajensi sivuston liiketoimintamallia laajentamalla tuloja pelkästään mainoksista maksullisen sisällön, kuten elokuvien ja YouTuben tuottaman eksklusiivisen sisällön, tarjoamiseen. Se tarjoaa myös YouTube Premium, maksullinen tilausvaihtoehto sisällön katseluun ilman mainoksia. YouTube on myös hyväksynyt sisällöntuottajien osallistumisen Googlen AdSense ohjelma, jonka tavoitteena on tuottaa enemmän tuloja molemmille osapuolille. YouTuben liikevaihto vuonna 29.2 oli 2022 miljardia dollaria.[muokkaa] Vuonna 2021 YouTuben vuotuiset mainostulot kasvoivat 28.8 miljardiin dollariin, mikä on 9 miljardia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Googlen oston jälkeen YouTube on laajentunut ydinverkkosivustonsa ulkopuolelle mobiilisovellukset, verkkotelevisio ja kyky linkittää muiden alustojen kanssa. YouTuben videoluokat sisältävät musiikkivideot, videoleikkeitä, uutiset, lyhytelokuvat, pitkiä elokuvia, kappaleet, dokumentteja, elokuvan trailerit, kiusoittelu, live-virrat, vlogs, ja enemmän. Suurin osa sisällöstä on yksilöiden luomiamukaan lukien yhteistyö YouTuben ja yrityssponsorit. Perustuneet mediayhtiöt, kuten Disney, Tärkein, NBC Universalja Warner Bros. -hanke ovat myös luoneet ja laajentaneet yritysten YouTube-kanaviaan mainostaakseen suuremmalle yleisölle.

YouTubella on ollut ennennäkemätön sosiaalinen vaikutus, jotka vaikuttavat populaarikulttuuriin, internettrendeihin ja luovat multimiljonäärijulkkiksia. Kasvusta ja menestyksestään huolimatta sitä on kritisoitu laajalti sen väitetystä leviämisen helpottamisesta väärät tiedot ja jakaminen tekijänoikeudella suojattua sisältöä, loukkaa säännöllisesti käyttäjiensä yksityisyyttä, mahdollistaa sensuurin, ja vaarantaa lasten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, sen suuntaviivat ja niiden täytäntöönpano.

Historia

Perustaminen ja alkukasvu (2005–2006)

Vasemmalta oikealle: Chad Hurley, Steve Chenja Leuka Karim, YouTuben perustajat

YouTuben perusti Steve Chen, Chad Hurleyja Leuka Karim. Kolmikko oli varhaisia ​​työntekijöitä PayPal, mikä jätti heidät rikastuneiksi sen jälkeen, kun yrityksen osti eBay. Hurley oli opiskellut suunnittelua Pennsylvanian Indianan yliopisto, ja Chen ja Karim opiskelivat Tietojenkäsittelyoppi yhdessä klo Illinoisin yliopisto Urbana-Champaign.

Mediassa usein toistuneen tarinan mukaan Hurley ja Chen kehittivät idean YouTubesta vuoden 2005 alkukuukausina, kun heillä oli ollut vaikeuksia jakaa videoita, jotka oli kuvattu illallisjuhlissa Chenin asunnossa San Francisco. Karim ei osallistunut juhliin ja kiisti sen tapahtuneen, mutta Chen huomautti, että ajatus siitä, että YouTube perustettiin illallisjuhlien jälkeen, "luultavasti vahvisti markkinointiideoita, jotka liittyvät erittäin sulavan tarinan luomiseen".

Karim sanoi, että inspiraatio YouTubeen tuli ensin Super Bowl XXXVIII:n puoliajan kiista, Kun Janet Jacksonrinta paljastettiin hetkeksi Justin Timberlake puoliajan esityksen aikana. Karim ei löytänyt helposti videoleikkeitä tapauksesta ja tapauksesta 2004 Intian valtameren tsunami verkossa, mikä johti ajatukseen videonjakosivustosta. Hurley ja Chen sanoivat, että YouTuben alkuperäinen idea oli videoversio an online-treffipalvelu ja verkkosivusto vaikutti siihen Kuuma tai ei. He loivat viestejä osoitteessa Craigslist pyytää houkuttelevia naisia ​​lataamaan videoita itsestään YouTubeen vastineeksi 100 dollarin palkkiosta. Vaikeus löytää tarpeeksi treffivideoita johti suunnitelmien muutoksiin, jolloin sivuston perustajat päättivät hyväksyä minkä tahansa videon lataamisen.

YouTube-logoa käytettiin sen julkaisusta vuoteen 2007; se palasi vuonna 2008, ennen kuin se poistettiin uudelleen vuonna 2010. Tämän logon toista versiota ilman "Broadcast Yourself" -iskulausetta käytettiin vuoteen 2011 asti.

YouTube alkoi a riskipääomaa– rahoitettu tekniikka käynnistyksen. Marraskuun 2005 ja huhtikuun 2006 välisenä aikana yhtiö keräsi rahaa useilta sijoittajilta. Sequoia Capital11.5 miljoonaa dollaria ja Artis Capital Management 8 miljoonaa dollaria, jotka ovat kaksi suurinta. YouTuben varhainen pääkonttori sijaitsi pizzerian ja japanilaisen ravintolan yläpuolella San Mateo, Kalifornia. Helmikuussa 2005 yritys aktivoitui www.youtube.com. Ensimmäinen video ladattiin 23. huhtikuuta 2005. Otsikko "Minä eläintarhassa", siinä näkyy toinen perustaja Jawed Karim San Diegon eläintarha ja se on edelleen katsottavissa sivustolla. Toukokuussa yritys julkaisi julkisen betaversion ja marraskuussa Nike-mainoksen, jossa oli Ronaldinho oli ensimmäinen video, joka saavutti miljoonan katselukerran. Sivusto julkaistiin virallisesti 15. joulukuuta 2005, jolloin sivusto sai 8 miljoonaa katselukertaa päivässä. Leikkeet oli tuolloin rajoitettu 100 megatavuun, vain 30 sekuntia materiaalia.

YouTube ei ollut ensimmäinen videonjakosivusto Internetissä; Vimeo lanseerattiin marraskuussa 2004, vaikka sivusto pysyikin sen kehittäjien sivuprojektina CollegeHumor tuolloin eikä myöskään kasvanut paljon. YouTuben julkaisuviikko, NBC-Universal Saturday Night Live juoksi sketsi"Laiska sunnuntai"by Yksinäinen saari. Sen lisäksi, että se auttaa vahvistamaan arvioita ja pitkäaikaista katsojaa Saturday Night Live, "Lazy Sunday" tila varhaisena nopeasti leviävä video auttoi luomaan YouTubesta tärkeän verkkosivuston. Sketsin epäviralliset lataukset YouTubeen keräsivät yli viisi miljoonaa yhteistä katselukertaa helmikuuhun 2006 mennessä ennen kuin ne poistettiin, kun NBC Universal pyysi sitä kaksi kuukautta myöhemmin tekijänoikeussyistä. Huolimatta siitä, että nämä sarjan päällekkäiset lataukset lopulta poistettiin, ne auttoivat popularisoimaan YouTuben kattavuutta ja johtivat enemmän kolmannen osapuolen sisällön lataamiseen. Sivusto kasvoi nopeasti; heinäkuussa 2006 yritys ilmoitti, että yli 65,000 100 uutta videota ladataan joka päivä ja että sivusto sai XNUMX miljoonaa videon katselukertaa päivässä.

Nimen valinta www.youtube.com aiheutti ongelmia samannimiselle verkkosivustolle, www.utube.com. Sivuston omistaja, Universal Tube & Rollform Equipment, nosti kanteen YouTubea vastaan ​​marraskuussa 2006 YouTubea etsivien ihmisten säännöllisen ylikuormituksen jälkeen. Universal Tube muutti myöhemmin verkkosivustonsa muotoon www.utubeonline.com.

Broadcast Yourself -aikakausi (2006–2013)

YouTuben pääkonttori San Brunossa, Kaliforniassa

Lokakuussa 9, 2006, google ilmoitti ostaneensa YouTuben 1.65 miljardilla dollarilla Googlen osakkeina. Kauppa saatiin päätökseen 13. Googlen yritysosto herätti uutta kiinnostusta videonjakosivustoihin; IAC, joka nyt omisti Vimeon, keskittyi tukemaan sisällöntuottajia erottuakseen YouTubesta. Tällä hetkellä YouTube julkaisi iskulauseen "Lähetä itsesi". Yhtiö koki nopean kasvun. Daily Telegraph kirjoitti, että vuonna 2007 YouTube kulutti yhtä paljon Liikenne kuin koko Internet vuonna 2000. Vuoteen 2010 mennessä yritys oli saavuttanut a markkinaosuus noin 43 % ja yli 14 miljardia videon katselukertaa, mukaan comScore. Samana vuonna yritys yksinkertaisti käyttöliittymäänsä lisätäkseen aikaa, jonka käyttäjät viettivät sivustolla. Vuonna 2011 katsottiin yli kolme miljardia videota joka päivä, ja joka minuutti ladattiin 48 tuntia uusia videoita. Suurin osa näistä katselukerroista tuli kuitenkin suhteellisen pienestä määrästä videoita; ohjelmistosuunnittelijan mukaan tuolloin 30 % videoista vastasi 99 % sivuston katselukerroista. Samana vuonna yritys muutti jälleen käyttöliittymäänsä ja samalla esitteli uuden logon tummemmalla punaisella sävyllä. Vuonna 2013 otettiin käyttöön myöhempi käyttöliittymämuutos, joka on suunniteltu yhdistämään pöytätietokoneiden, television ja mobiililaitteiden käyttökokemus. Siihen mennessä joka minuutti ladattiin yli 100 tuntia, mikä nousi 300 tuntiin marraskuuhun 2014 mennessä.

YouTube-logo vuodesta 2015 vuoteen 2017

Tänä aikana yhtiö kävi läpi myös organisaatiomuutoksia. Lokakuussa 2006 YouTube muutti uuteen toimistoon San Bruno, Kalifornia. Hurley ilmoitti eroavansa YouTuben toimitusjohtajan tehtävästä ottaakseen neuvonantajan roolin ja että Salar Kamangar aloittaa yrityksen johtajana lokakuussa 2010.

Joulukuussa 2009 YouTube teki yhteistyötä Vevo. Huhtikuussa 2010 Lady Gagan "Bad Romance" tuli katsotuin video, josta tuli ensimmäinen video, joka saavutti 200 miljoonaa katselukertaa 9. toukokuuta 2010.

Susan Wojcicki ja valtavirtaa (2014–2018)

YouTube-logo vuodesta 2017

Susan Wojcicki nimitettiin CEO YouTubesta helmikuussa 2014. Tammikuussa 2016 YouTube laajensi pääkonttoriaan San Brunossa ostamalla toimistopuiston 215 miljoonalla dollarilla. Kompleksissa on 51,468 554,000 neliömetriä (2,800 XNUMX neliöjalkaa) tilaa ja siihen mahtuu XNUMX XNUMX työntekijää. YouTube käynnisti virallisesti käyttöliittymiensä "polymeerin" uudelleensuunnittelun Materiaali Suunnittelu oletuskieli, sekä uusittu logo, joka rakennettiin palvelun toistopainikkeen tunnuksen ympärille elokuussa 2017.

Tänä aikana YouTube kokeili useita uusia tapoja tuottaa tuloja mainoksien lisäksi. Vuonna 2013 YouTube käynnisti pilottiohjelman sisällöntuottajille tarjotakseen premium-tilauspohjaisia ​​kanavia. Tämä yritys lopetettiin tammikuussa 2018 ja käynnistettiin uudelleen kesäkuussa 4.99 dollarin kanavatilauksilla. Nämä kanavatilaukset täydensivät nykyistä vuonna 2017 lanseerattua Super Chat -toimintoa, jonka avulla katsojat voivat lahjoittaa 1–500 dollaria kommenttinsa korostamiseen. Vuonna 2014 YouTube julkisti tilauspalvelun, joka tunnetaan nimellä "Music Key", joka niputti musiikkisisällön suoratoiston ilman mainoksia YouTubessa olemassa olevaan Google Play Music palvelusta. Palvelun kehitys jatkui vuonna 2015, kun YouTube julkisti YouTube Redin, uuden premium-palvelun, joka tarjoaa mainoksettoman pääsyn kaikkeen alustan sisältöön (edellisenä vuonna julkaistun Music Key -palvelun jälkeen), ensiluokkaisiin alkuperäissarjoihin ja elokuviin YouTube-persoonallisuudet sekä sisällön taustatoisto mobiililaitteilla. Myös YouTube julkaistiin YouTube Music, kolmas sovellus, joka on suunnattu suoratoistoon ja YouTube-alustalla isännöidyn musiikkisisällön löytämiseen.

Yritys yritti myös luoda tuotteita, jotka houkuttelevat tiettyjä katsojia. YouTube julkaisi mobiilisovelluksen, joka tunnetaan nimellä YouTube Kids vuonna 2015, suunniteltu tarjoamaan lapsille optimoitu kokemus. Siinä on yksinkertaistettu käyttöliittymä, kuratoidut kanavavalikoimat, joissa on ikään sopivaa sisältöä, ja lapsilukkoominaisuudet. Myös vuonna 2015 YouTube julkaisi YouTube Gamingin – a videopelit-suuntautunut vertikaalinen ja sovellus videoille ja suoratoistolle, joka on tarkoitettu kilpailemaan Amazon.com-omistettu Nykiä.

Yritykseen hyökättiin 3, jolloin ammunta tapahtui YouTuben päämajassa San Brunossa Kaliforniassa, joka haavoitti neljää ja johti yhteen kuolemaan (ampuja).

Lähihistoria (2019 - nykypäivää)

Helmikuuhun 2017 mennessä YouTube-videoita katsottiin miljardi tuntia päivässä ja videoita ladattiin 400 tunnin edestä joka minuutti. Kaksi vuotta myöhemmin lataukset olivat nousseet yli 500 tuntiin minuutissa. Aikana COVID-19 -pandemia, kun suurin osa maailmasta oli alla koti-tilaukset, YouTuben kaltaisten palveluiden käyttö lisääntyi merkittävästi. Yksi datayritys[mikä?] arvioiden mukaan YouTuben osuus oli 15 prosenttia kaikista Internet-liikenne, kaksinkertainen pandemiaa edeltävään tasoon verrattuna. Vastauksena EU:n virkamiehille, jotka pyysivät tällaisia ​​palveluita vähentämään kaistanleveyttä varmistaakseen, että lääketieteellisillä yksiköillä on riittävästi kaistanleveyttä tietojen jakamiseen, YouTube ja Netflix ilmoitti heikentävänsä suoratoiston laatua vähintään 25 päiväksi vähentääkseen palveluidensa kaistanleveyden käyttöä XNUMX prosentilla EU:n pyynnön mukaisesti. YouTube ilmoitti myöhemmin jatkavansa tätä siirtoa maailmanlaajuisesti: "Jatkamme tiivistä yhteistyötä hallitusten ja verkko-operaattoreiden kanssa ympäri maailmaa tehdäksemme osamme minimoidaksemme järjestelmän stressin tämän ennennäkemättömän tilanteen aikana."

Vuoden 2018 valituksen jälkeen, jossa väitetään rikkomuksia Lasten online-tietosuojalaki (COPPA), FTC määräsi yritykselle 170 miljoonan dollarin sakon henkilötietojen keräämisestä alle 13-vuotiailta alaikäisiltä. YouTube määrättiin myös luomaan järjestelmiä lasten yksityisyyden lisäämiseksi. Näiden järjestelmien käyttöönottamista koskevan kritiikin jälkeen YouTube aloitti 6. tammikuuta 2020 käsittelevän kaikkia lapsille tehdyiksi merkityt videot COPPA-lain mukaan vastuullisina. Liittyminen YouTube Kids sovellus, yritys loi valvotun tilan, joka on suunniteltu enemmän tweensIn 2021. Lisäksi kilpailla TikTok, YouTube julkaisi YouTube-shortsit, lyhytmuotoinen videoalusta.

Tänä aikana YouTube aloitti kiistoja muiden teknologiayritysten kanssa. YouTube-sovellusta ei ollut saatavilla yli vuoteen, vuosina 2018 ja 2019 Amazon palo tuotteita. Vuonna 2020, Roku poisti YouTube TV -sovelluksen suoratoistokaupastaan ​​sen jälkeen, kun yhtiöt eivät päässeet sopimukseen.

Aiemmin vuonna 2021 tehdyn testauksen jälkeen YouTube poisti videoista julkisen ei-tykkäysmäärien näyttämisen marraskuussa 2021 ja väitti poiston syyksi sen sisäisen tutkimuksen perusteella, että käyttäjät käyttivät usein ei-tykkäysominaisuutta eräänlaisena nettikiusaaminen ja brigadointi. Vaikka jotkut käyttäjät kehuivat muutosta keinona lannistaa peikkoja, toiset katsoivat, että ei-tykkäysten piilottaminen vaikeuttaisi katsojien tunnistamaan napsautussyöttiä tai hyödyttömiä videoita ja että sisällöntuottajilla oli jo muita ominaisuuksia kiusaamisen rajoittamiseksi. YouTuben toinen perustaja Jawed Karim viittasi päivitykseen "tyhmäksi ideaksi" ja että todellinen syy muutokseen ei ollut "hyvä, eikä sellainen, jota julkistetaan". Hän katsoi, että käyttäjien kyky tunnistaa haitallista sisältöä sosiaalisessa alustassa oli välttämätöntä. Hän sanoi: "Prosessi toimii, ja sille on nimi: väkijoukkojen viisautta. Prosessi katkeaa, kun alusta häiritsee sitä. Sitten alusta laskee aina." Pian ilmoituksen jälkeen ohjelmistokehittäjä Dmitri Selivanov loi Return YouTube Dislike, an avoimen lähdekoodin, kolmas osapuoli selainlaajennus varten kromi ja Firefox jonka avulla käyttäjät voivat nähdä videon ei-tykkäysten määrän. Kirjeessä, jonka YouTuben silloinen toimitusjohtaja julkaisi 25. tammikuuta 2022 Susan Wojcicki, myönsi, että julkisten vastenmielisyyksien poistaminen oli kiistanalainen päätös, mutta toisti kannattavansa tätä päätöstä ja väitti, että "se vähensi inhoavia hyökkäyksiä".

Vuonna 2022 YouTube käynnisti kokeen, jossa yritys näyttäisi pidempiä videoita televisiosta katsoneille käyttäjille pitkän ketjun lyhyitä, ohittamattomia mainoksia, joiden tarkoituksena oli yhdistää kaikki mainokset videon alkuun. YouTube "päätti" kokeilun 19. syyskuuta saman vuoden yleisön raivosta ennennäkemättömän suuresta määrästä ohitettavia mainoksia. Lokakuussa YouTube ilmoitti ottavansa käyttöön mukautettavat käyttäjäkahvat (esim. @MrBeast6000) kanavien nimien lisäksi, joista tulee myös kanavien URL-osoitteita.

16. helmikuuta 2023 Wojcicki ilmoitti eroavansa toimitusjohtajan tehtävästä. Neal Moham nimetty hänen seuraajakseen. Wojcicki ottaa Googlen ja emoyhtiön neuvonantajan roolin Aakkoset.

Ylin johto

YouTubea on johtanut toimitusjohtaja sen perustamisesta vuonna 2005 lähtien, ja se on säilyttänyt tämän johtamismallin senkin jälkeen, kun Google osti sen. Nykyinen toimitusjohtaja on Neal Mohan, joka nimitettiin 16.

Toimitusjohtajien luettelo

  1. Chad Hurley (2005-2010)
  2. Salar Kamangar (2010-2014)
  3. Susan Wojcicki (2014-2023)
  4. Neal Moham (helmikuusta 2023 lähtien)

Ominaisuudet

Videotekniikka

YouTube käyttää ensisijaisesti VP9 ja H.264 / MPEG-4 AVC videokoodekit ja Dynaaminen mukautuva suoratoisto HTTP:n kautta protokolla. MPEG-4, osa 2 sisällä olevia virtoja 3GP Kontit toimitetaan myös matalan kaistanleveyden yhteyksiä varten. Tammikuussa 2019 YouTube oli alkanut julkaista videoita AV1 -muodossa. Vuonna 2021 kerrottiin, että yritys harkitsi AV1:n vaatimista suoratoistolaitteistoon kaistanleveyden vähentämiseksi ja laadun parantamiseksi. Video striimataan yleensä Opus- ja AAC-äänikoodekkien rinnalla.

Julkaisemisen yhteydessä vuonna 2005 YouTube-videoiden katseleminen henkilökohtaisella tietokoneella edellytti Adobe Flash Player laajennus asennetaan selaimeen. Tammikuussa 2010 YouTube julkaisi sivustosta kokeellisen version, joka käytti verkkoselaimien sisäänrakennettuja multimediaominaisuuksia, jotka tukevat HTML5 standardia. Tämä mahdollisti videoiden katselun ilman Adobe Flash Playerin tai muun laajennuksen asentamista. YouTube ilmoitti 27. tammikuuta 2015, että HTML5 on oletustoistotapa tuetut selaimet. HTML5-videovirrat käyttävät Dynaaminen mukautuva suoratoisto HTTP:n kautta (MPEG-DASH), HTTP-pohjainen mukautuva bittinopeuden suoratoistoratkaisu optimoi käytettävissä olevan verkon bittinopeuden ja laadun.

Alusta voi tarjota videoita valinnaisesti alhaisemmilla resoluutiotasoilla alkaen 144p:stä toiston tasoittamiseksi alueilla ja maissa, joissa on rajoitettu määrä Internetin nopeudet, parantaa yhteensopivuutta sekä säilyttää rajoitetun solun tietosuunnitelmat. Tarkkuus voidaan säätää automaattisesti havaitun yhteysnopeuden perusteella tai asettaa manuaalisesti.

Vuodesta 2008 vuoteen 2017 käyttäjät saattoivat lisätä "merkintöjä" videoihinsa, kuten ponnahdustekstiviestejä ja hyperlinkkejä, mikä mahdollisti vuorovaikutteiset videot. Vuoteen 2019 mennessä kaikki merkinnät oli poistettu videoista, mikä rikkoi joitain videoita, jotka riippuivat ominaisuudesta. YouTube esitteli standardoidun widgetit tarkoitettu korvaamaan merkinnät eri alustoilla, mukaan lukien "päätösruudut" (muokattava joukko tiettyjen videoiden pikkukuvia, jotka näytetään videon lopussa).

Vuonna 2018 YouTubesta tuli ISNI rekisteriin ja ilmoitti aikovansa alkaa luoda ISNI-tunnisteita, joiden avulla voidaan yksilöidä muusikot, joiden videoita se sisältää.

Käyttäjät voivat vahvistaa tilinsä tavallisesti matkapuhelimella saadakseen mahdollisuuden ladata jopa 12 tunnin pituisia videoita sekä tuottaa suoratoistoja. Users who have built sufficient channel history and have a good track record of complying with the site's Community Guidelines will also gain access to these aforementioned features as well. Kun YouTube lanseerattiin vuonna 2005, oli mahdollista ladata pidempiä videoita, mutta 10 minuutin rajoitus otettiin käyttöön maaliskuussa 2006, kun YouTube havaitsi, että suurin osa tämän pituisista videoista oli televisio-ohjelmien ja elokuvien luvatonta latausta. 10 minuutin raja nostettiin 15 minuuttiin heinäkuussa 2010. Videoita voi olla enintään 256 GB koossa tai 12 tuntia sen mukaan, kumpi on pienempi. Vuodesta 2021, Automaattinen suljetut kuvatekstit käyttämällä puheentunnistus teknologiaa, kun video ladataan, ovat saatavilla 13 kielellä ja voivat olla konekäännetty toiston aikana.

YouTube tarjoaa myös manuaalisen tekstityksen osana luojastudioaan. YouTube tarjosi aiemmin "Yhteisön tekstitykset" -ominaisuuden, jossa katsojat voivat kirjoittaa ja lähettää tekstityksiä julkisesti näytettäväksi videon lataajan suostumuksella, mutta se poistettiin käytöstä syyskuussa 2020.

YouTube hyväksyy yleisimmät konttimuodotmukaan lukien MP4, Matroska, FLV, AVI, WebM, 3GP, MPEG-PS, ja QuickTime-tiedostomuoto. Jotkut välivideomuodot (eli ensisijaisesti ammattimaiseen videoeditointiin, ei lopulliseen toimitukseen tai säilytykseen) hyväksytään, kuten esim. ProRes. YouTube tarjoaa suositellut koodausasetukset.

Jokainen video on tunnistettu XNUMX merkin perusteella isot ja pienet kirjaimet aakkosnumeerinen BASE64 merkkijono Yhtenäinen resurssienhakuri (URL), joka voi sisältää kirjaimia, numeroita, alaviivan (_), ja viiva (-).

Vuonna 2018 YouTube lisäsi ominaisuuden nimeltä Premiere joka näyttää käyttäjälle ilmoituksen, jossa mainitaan, milloin video on saatavilla ensimmäisen kerran, kuten suoratoistossa, mutta esinauhoitetun videon kanssa. Kun suunniteltu aika koittaa, video esitetään suorana lähetyksenä kahden minuutin lähtölaskentalla. Vaihtoehtoisesti ensi-ilta voidaan aloittaa välittömästi.

Laatu ja formaatit

YouTube tarjosi alun perin videoita vain yhdellä laatutasolla 320 × 240 -resoluutiolla kuvapistettä käyttäen Sorenson Spark koodekki (muunnos H.263), mono MP3-äänellä. Kesäkuussa 2007 YouTube lisäsi mahdollisuuden katsella videoita 3GP muodossa matkapuhelimissa. Maaliskuussa 2008 lisättiin korkealaatuinen tila, joka nosti resoluution 480 × 360 pikseliin. Joulukuussa 2008, 720p HD tuki lisättiin. 720p-julkaisun yhteydessä YouTube-soitin vaihdettiin a 4: 3 kuvasuhde joka Laajakuva 16: 9. Tällä uudella ominaisuudella YouTube aloitti siirtymisen siihen H.264 / MPEG-4 AVC oletusarvoisena videopakkausmuotona. Marraskuussa 2009 1080p HD-tuki lisättiin. Heinäkuussa 2010 YouTube ilmoitti julkistaneensa joukon videoita 4K muoto, joka mahdollistaa jopa 4096×3072 pikselin resoluution. Heinäkuussa 2010 tukea 4K-tarkkuus lisättiin, ja videot toistetaan 3840 × 2160 pikselin tarkkuudella. Kesäkuussa 2015 tukea 8K-tarkkuus lisättiin, ja videot toistetaan 7680×4320 pikselillä. Marraskuussa 2016 tukea HDR-video lisättiin, jolla voidaan koodata hybridi log-gamma (HLG) tai havaintokvantisoija (PQ). HDR-video voidaan koodata Rec. 2020 väriavaruus.

Kesäkuussa 2014 YouTube aloitti tuen käyttöönoton korkea kuvataajuus videoita jopa 60 kuvaa sekunnissa (toisin kuin aiemmin 30), tulee käyttäjien ladattavaksi lokakuussa. YouTube ilmoitti, että tämä tehostaisi "liikeintensiivisiä" videoita, kuten videopeli materiaalia.

YouTube-videoita on saatavilla useilla laatutasoilla. Katsojat vaikuttavat videon laatuun vain epäsuorasti. Mobiilisovelluksissa käyttäjät valitsevat "Auto", joka säätää resoluutiota internet-yhteyden perusteella, "High Picture Quality", joka asettaa etusijalle korkealaatuisen videon toiston, "Data Saver", joka uhraa videon laadun alhaisen tiedonsiirron hyväksi. ja "Lisäasetukset", jonka avulla käyttäjä voi valita streamin resoluution. Työpöydällä käyttäjät voivat valita "Auto" tai tietyn resoluution välillä. Katsoja ei voi suoraan valita korkeampaa bitrate (laatu) mille tahansa valitulle resoluutiolle.

Vuodesta 2009 lähtien katsojat ovat voineet katsoa 3D-videoita. Vuonna 2015 YouTube aloitti natiivituen 360 asteen video. Huhtikuusta 2016 lähtien se on sallinut 360 asteen videon suoratoiston sekä normaalin ja 360 asteen videon 1440p-resoluutiolla ja marraskuusta 2016 lähtien molemmat 4K (2160p) -resoluutiolla. Viitaten rajoitettuun määrään käyttäjiä, jotka katsoivat yli 90 astetta, se alkoi tukea vaihtoehtoista stereoskooppista videomuotoa, joka tunnetaan nimellä VR180, jonka se sanoi olevan helpompi tuottaa. jonka avulla käyttäjät voivat katsoa mitä tahansa videota käyttämällä virtuaalitodellisuuskuulokkeita.

Vastauksena katsojamäärien kasvuun COVID-19-pandemian aikana YouTube alensi tilapäisesti videoidensa laatua. YouTube kehitti oman sirunsa, nimeltään Argos, auttamaan korkeamman resoluution videoiden koodaamisessa vuonna 2021.

Tietyissä tapauksissa YouTube sallii lataajan päivittää kauan sitten huonolaatuisina ladattujen videoiden laatua. Yksi tällainen kumppanuus Universal Music Group sisälsi 1,000 XNUMX musiikkivideon remasterit.

Streaming

YouTube teki varhaisia ​​kokeiluja live streaming, mukaan lukien konsertti U2 vuonna 2009 ja kysymys-vastausistunnon Yhdysvaltain presidentin kanssa Barack Obama helmikuussa 2010. Nämä testit perustuivat kolmansien osapuolien teknologiaan, mutta syyskuussa 3 YouTube alkoi testata omaa suoratoistoinfrastruktuuriaan. Huhtikuussa 2011 YouTube ilmoitti julkaisusta YouTube Liven. Livestriimien luominen rajoittui alun perin valittuihin kumppaneihin. Sitä käytettiin tapahtumien, kuten Lontoon vuoden 2012 olympialaisten, reaaliaikaiseen lähettämiseen. Lokakuussa 2012 sitä katsoi yli 8 miljoonaa ihmistä Felix Baumgartner's hyppää avaruuden reunalta suorana lähetyksenä YouTubessa.

Toukokuussa 2013 suoratoistojen luominen avattiin vahvistetuille käyttäjille, joilla on vähintään 1,000 100 tilaajaa; saman vuoden elokuussa tilaajamäärä laski XNUMX:aan, ja joulukuussa raja poistettiin. Helmikuussa 2017 suoratoisto otettiin käyttöön virallisessa YouTube-mobiilisovelluksessa. Suoratoisto mobiililaitteella rajoitettiin aluksi käyttäjille, joilla on vähintään 10,000 XNUMX tilaajaa, mutta vuoden 2017 puolivälistä lähtien se on laskenut 100 tilaajaan. Suorat lähetykset tukevat HDR:ää, voivat olla jopa 4K-resoluutioisia 60 fps:n nopeudella ja tukevat myös 360 asteen videokuvaa.

Käyttäjän ominaisuudet

Kommenttijärjestelmä

Useimmat videot antavat käyttäjien poistua kommentit, jotka ovat herättäneet huomiota muodon ja sisällön kielteisistä puolista.[eritellä] Vuonna 2006, Aika: kehui web 2.0 "Yhteisön ja yhteistyön mahdollistamisesta ennennäkemättömässä mittakaavassa", ja lisäsi, että YouTube "valjastaa väkijoukkojen typeryyden sekä viisautensa. Jotkut YouTube-kommentit saavat sinut itkemään ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta jo pelkästään oikeinkirjoituksen takia, älä välitä siveettömyydestä ja alastomasta vihasta." Guardian vuonna 2009 kuvaili käyttäjien kommentteja YouTubessa seuraavasti:

Nuori, aggressiivinen, väärin kirjoitettu, seksistinen, homofobisen, siirtyy videon sisällön raivoamisesta turhan yksityiskohtaiseen kuvaukseen, jota seuraa a LOL, YouTube-kommentit ovat infantiilin keskustelun ja häpeämättömän tietämättömyyden pesä, jossa satunnainen nokkeluuden purskahdus paistaa läpi.

Daily Telegraph kommentoi syyskuussa 2008, että YouTube oli "pahamaineinen" "joistakin vastakkaisimpia ja huonommin muotoiltuja kommenttien vaihdoista Internetissä", ja raportoi YouTube Comment Snobista, "uudesta ohjelmistosta, joka estää töykeät ja lukutaidottomat viestit". Huffington Post totesi huhtikuussa 2012, että YouTubesta löytyy kommentteja, jotka näyttävät "hyökkäys, tyhmä ja törkeä" "valtaosalle" ihmisistä on tuskin vaikeaa.

Google otti sittemmin käyttöön Google+ -palveluun suuntautuneen kommenttijärjestelmän 6. marraskuuta 2013, jolloin kaikkien YouTube-käyttäjien oli käytettävä Google+ -tiliä videoiden kommentoimiseen. Ilmoitettu motivaatio muutokselle oli antaa tekijöille enemmän valtaa valvoa ja estää kommentteja, mikä vastasi usein niiden laatua ja sävyä koskevaan kritiikkiin. Uusi järjestelmä palautti kyvyn sisällyttää URL kommenteissa, jotka oli aiemmin poistettu väärinkäytösten vuoksi. Vastauksena YouTuben perustaja Jawed Karim lähetti kysymyksen "miksi vitussa tarvitsen google+ -tilin videon kommentoimiseen?" YouTube-kanavallaan ilmaistakseen kielteisen mielipiteensä muutoksesta. Virallinen YouTube-ilmoitus sai 20,097 32,000 "peukalo alas" -ääntä ja yli XNUMX XNUMX kommenttia kahdessa päivässä. Kirjoittaminen Newsday Blogissa Silicon Island, Chase Melvin totesi, että "Google+ ei ole läheskään yhtä suosittu sosiaalisen median verkosto, kuten Facebook, mutta se pakotetaan lähinnä miljoonille YouTube-käyttäjille, jotka eivät halua menettää kykyään kommentoida videoita" ja lisäsi, että " Keskustelufoorumit kaikkialla Internetissä ovat jo räjähtäneet uutta kommenttijärjestelmää vastaan." Samassa artikkelissa Melvin jatkaa:

Ehkä käyttäjien valitukset ovat perusteltuja, mutta ajatus vanhan järjestelmän uudistamisesta ei ole niin huono. Ajattele raakaa, misogynistic ja rotuun perustuvaa mudanheittelyä, jota on tapahtunut viimeisten kahdeksan vuoden aikana YouTubessa ilman havaittavaa maltillisuutta. Eikö mikään yritys hillitä tunnistamattomia herjaajia ole kokeilun arvoinen? Järjestelmä on kaukana täydellisestä, mutta Googlea pitäisi kehua siitä, että se yrittää lieventää vihamielisyyden ja nimettömyyden taakse piiloutuneiden vihaisten YouTube-käyttäjien aiheuttamia vahinkoja.

Myöhemmin, 27. heinäkuuta 2015, Google ilmoitti blogikirjoituksessaan, että se poistaisi vaatimuksen kirjautua Google+ -tiliin kommenttien lähettämistä varten YouTubeen. YouTube julkisti 3. marraskuuta 2016 kokeiluohjelman, jonka avulla videoiden tekijät voivat päättää, hyväksyvätkö, piilottavatko vai ilmoittavatko ne videoihin lähetetyt kommentit algoritmi joka havaitsee mahdollisesti loukkaavia kommentteja. Sisällöntuottajat voivat myös säilyttää tai poistaa kommentit, joissa on linkkejä tai hashtageja roskapostin torjumiseksi. He voivat myös antaa muiden käyttäjien valvoa kommenttejaan.

Joulukuussa 2020 ilmoitettiin, että YouTube julkaisee uuden ominaisuuden, joka varoittaa käyttäjiä, jotka lähettävät kommentin, joka "saattaa olla loukkaavaa muille".

yhteisö

13. syyskuuta 2016 YouTube julkaisi a julkinen beta yhteisön, a sosiaalinen media-pohjainen ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää tekstiä, kuvia (mukaan lukien GIF), live-videoita ja muita kanavansa erillisellä Yhteisö-välilehdellä. Ennen julkaisua useilta sisällöntuottajilta oli kuultu ehdotuksia työkaluista, joita Community voisi sisällyttää ja jotka olisivat heidän mielestään hyödyllisiä. nämä YouTuben mukana Vlogveljet, AsapScience, Lilly Singh, Pelin teoreetikot, karmiini, Mahtavan avain, Kloonit, Peter Hollens, Rosianna Halse Rojas, Sam Tsui, Threadbanger ja Vsauce3.[ei-ensisijainen lähde tarvitaan]

Kun ominaisuus on virallisesti julkaistu, yhteisön viesti ominaisuus aktivoituu automaattisesti jokaiselle kanavalle, joka ylittää tietyn tilaajamäärän tai jolla on jo enemmän tilaajia. Tätä kynnystä alennettiin ajan myötä[kun?], 10,000 1500 tilaajasta 1000 XNUMX tilaajaan, XNUMX XNUMX tilaajaan,[ei-ensisijainen lähde tarvitaan] 500 tilaajalle.

Kanavat, joille Yhteisö-välilehti otetaan käyttöön, kanavakeskustelut (aiemmin kanavakommentit) poistetaan pysyvästi sen sijaan, että ne olisivat olemassa tai siirtyisivät.[ei-ensisijainen lähde tarvitaan]

Koeputki

YouTuben kokeelliset ominaisuudet ovat käytettävissä nimetyllä sivustolla Koeputki.

Esimerkiksi lokakuussa 2009 a kommenttihaku ominaisuus, johon pääsee alla /comment_search toteutettiin osana tätä ohjelmaa. Ominaisuus poistettiin myöhemmin.

Myöhemmin samana vuonna YouTube Feather otettiin käyttöön kevyenä vaihtoehtoisena verkkosivustona maille, joissa Internetin nopeus on rajoitettu.

Sisällön saavutettavuus

YouTube tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden katsella videoitaan verkkosivustonsa ulkopuolisilla verkkosivuilla. Jokaiseen YouTube-videoon liittyy pala HTML jonka avulla se voidaan upottaa mille tahansa Webin sivulle. Tätä toimintoa käytetään usein YouTube-videoiden upottamiseen sosiaalisen verkostoitumisen sivuille ja blogeihin. Käyttäjät, jotka haluavat lähettää videon, jossa keskustellaan toisen käyttäjän videosta, on sen inspiroima tai liittyy toisen käyttäjän videoon, voivat antaa "videovastauksen". Yksitoista merkkiä sisältävä YouTube-videotunniste (64 mahdollista merkkiä kussakin paikassa) mahdollistaa teoreettisen maksimissaan 6411 eli noin 73.8 kvintiljoonaa (73.8 miljardia) yksilöllistä tunnusta.

YouTube ilmoitti 27. elokuuta 2013 poistavansa videovastaukset alikäytön vuoksi. Videon omistaja voi poistaa upottamisen, arvioinnin, kommentoinnin ja vastausten lähettämisen käytöstä. YouTube ei yleensä tarjoa latauslinkkiä videoilleen, ja aikoo katsella niitä verkkosivustonsa käyttöliittymän kautta. Pieni määrä videoita voidaan ladata muodossa MP4 tiedostoja. Lukuisia kolmansien osapuolien verkkosivustoja, sovelluksia ja selaimia plug-ins antaa käyttäjien ladata YouTube-videoita.

Helmikuussa 2009 YouTube julkisti testipalvelun, jonka avulla jotkut kumppanit voivat tarjota videoiden latausta ilmaiseksi tai maksua vastaan Google Checkout. Kesäkuussa 2012 Google lähetti lopettaa ja luopua kirjeitä, jotka uhkaavat oikeustoimilla useita YouTube-videoiden online-latauksia ja muuntamista tarjoavia verkkosivustoja vastaan. Vastauksena, Zamzar poisti mahdollisuuden ladata YouTube-videoita sivustoltaan. Käyttäjät säilyttävät tekijänoikeudet omiin teoksiinsa oletusarvoisen YouTube-lisenssin alaisena, mutta heillä on mahdollisuus myöntää tiettyjä käyttöoikeuksia millä tahansa julkinen tekijänoikeuslisenssi he valitsevat.

Heinäkuusta 2012 lähtien on ollut mahdollista valita a Creative Commons Attribuutiolisenssi oletuksena, jolloin muut käyttäjät voivat käyttää materiaalia uudelleen ja miksata uudelleen.

Platforms

Nykyaikaisin älypuhelimet pystyvät katsomaan YouTube-videoita joko sovelluksen tai optimoidun verkkosivuston kautta. YouTube Mobile julkaistiin kesäkuussa 2007 käyttämällä RTSP suoratoisto videota varten. Kaikki YouTuben videot eivät ole saatavilla sivuston mobiiliversiossa.

Kesäkuusta 2007 lähtien YouTuben videot ovat olleet katseltavissa useissa eri kanavissa omena Tuotteet. Tämä edellytti YouTuben sisällön muuntamista Applen ensisijaiseksi videostandardiksi, H.264prosessi, joka kesti useita kuukausia. YouTube-videoita voi katsoa laitteilla, mukaan lukien Apple TV, iPod Touch ja iPhone.

Sivuston mobiiliversio lanseerattiin uudelleen HTML5 heinäkuussa 2010 välttäen Adobe Flash Playerin käytön ja optimoitu käytettäväksi kosketusnäytön säätimien kanssa. Mobiiliversio on saatavana myös sovelluksena Android-alustalle.

Syyskuussa 2012 YouTube julkaisi ensimmäisen sovelluksensa iPhonelle sen jälkeen, kun YouTube päätettiin jättää yhdeksi esiladatuista sovelluksista iPhone 5- ja iOS 6 -käyttöjärjestelmiin. Mukaan GlobalWebIndex, 35 % älypuhelinten käyttäjistä käytti YouTubea huhti-kesäkuussa 2013, joten se on kolmanneksi eniten käytetty sovellus.

A TiVo palvelupäivitys heinäkuussa 2008 antoi järjestelmän etsiä ja toistaa YouTube-videoita.

Tammikuussa 2009 YouTube lanseerasi "YouTube for TV" -sivuston version, joka on räätälöity digisovittimille ja muille televisiopohjaisille medialaitteille, joissa on verkkoselaimet ja jonka avulla sen videoita voi aluksi katsoa PlayStation 3 ja Wii pelikonsolit.

Saman vuoden kesäkuussa esiteltiin YouTube XL, jossa on yksinkertaistettu käyttöliittymä, joka on suunniteltu katselua varten tavallisella televisioruudulla. YouTube on saatavilla myös sovelluksena Xbox Live.

15. marraskuuta 2012 Google julkaisi virallisen sovelluksen Wiille, jonka avulla käyttäjät voivat katsella YouTube-videoita Wii-kanavalta. Sovellus oli saatavilla Wii U ja nintendo 3DS, mutta sen valmistus lopetettiin elokuussa 2019. Videoita voi myös katsoa osoitteessa Wii U Internet-selain HTML5:n avulla.[ei-ensisijainen lähde tarvitaan] Google tarjosi YouTuben saataville Roku pelaaja 17. joulukuuta 2013, ja lokakuussa 2014 Sony PlayStation 4.

YouTube julkaistiin ladattavana sovelluksena nintendo Switch marraskuussa 2018.

Kansainvälinen ja lokalisointi

19. kesäkuuta 2007 Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt ilmestyi Pariisissa lanseeratakseen uuden lokalisointi järjestelmään. Sivuston käyttöliittymä on saatavilla lokalisoiduilla versioilla 104 maassa, yhdellä alueella (Hongkong) ja maailmanlaajuinen versio.

Maat, joissa on YouTube-lokalisointi
YouTube Localisation.svg
Maa Kieli (kielet) Julkaisupäivä Ref.
Yhdysvallat (ja maailmanlaajuinen julkaisu) English, Spanish Helmikuu 14, 2005
Brasilia Portuguese Kesäkuu 19, 2007
Ranska French, katalaani, baski Kesäkuu 19, 2007
Irlanti English, irlantilainen Kesäkuu 19, 2007
Italia Italian, German, katalaani Kesäkuu 19, 2007
Japani Japanese Kesäkuu 19, 2007
Alankomaat Dutch Kesäkuu 19, 2007
Puola Kiillottaa Kesäkuu 19, 2007
Espanja Spanish, galician, katalaani, baski Kesäkuu 19, 2007
Yhdistynyt kuningaskunta English Kesäkuu 19, 2007
Meksiko Spanish Lokakuu 11, 2007
Hongkong Kiinan kieli, English Lokakuu 17, 2007
Taiwan Kiinan kieli Lokakuu 18, 2007 [muokkaa]
Australia English Lokakuu 22, 2007
Uusi Seelanti English Lokakuu 22, 2007
Kanada English, French Marraskuussa 6, 2007
Saksa German Marraskuussa 8, 2007
Venäjä Russian Marraskuussa 13, 2007
Etelä-Korea Korean Tammikuu 23, 2008
Intia hindi, Bengali, punjabi, English, gujarati, kannada, malajalam, marathi, tamil, telugu, urdu Voi 7, 2008
Israel Heprea, Arabic Syyskuu 16, 2008 [muokkaa]
Tšekin tasavalta czech Lokakuu 9, 2008
Ruotsi verkkokauppa Lokakuu 22, 2008
Etelä-Afrikka English, afrikaans, zulu Voi 17, 2010
Argentina Spanish Syyskuu 8, 2010
Algeria Arabic, French Maaliskuussa 9, 2011
Egypti Arabic Maaliskuussa 9, 2011
Jordania Arabic Maaliskuussa 9, 2011
Marokko French, Arabic Maaliskuussa 9, 2011
Saudi-Arabia Arabic Maaliskuussa 9, 2011
Tunisia Arabic, French Maaliskuussa 9, 2011
Jemen Arabic Maaliskuussa 9, 2011
Kenia English, Suahili Syyskuu 1, 2011
Filippiinit filippiiniläinen, English Lokakuu 13, 2011
Singapore English, Malay, Kiinan kieli, tamil Lokakuu 20, 2011
Belgia French, Dutch, German Marraskuussa 16, 2011
Kolumbia Spanish Marraskuussa 30, 2011
Uganda English, Suahili Joulukuu 2, 2011
Nigeria English Joulukuu 7, 2011
Chile Spanish Tammikuu 20, 2012
Unkari Unkarin kieli Helmikuu 29, 2012
Malesia Malay, English Maaliskuussa 22, 2012
Peru Spanish Maaliskuussa 25, 2012
Yhdistyneet Arabiemiirikunnat Arabic, English Huhtikuu 1, 2012
Kreikka kreikkalainen Voi 1, 2012 [muokkaa]
Indonesia Indonesian, English Voi 17, 2012
Ghana English Kesäkuu 5, 2012
Senegal French, English Heinäkuu 4, 2012
Turkki turkki Lokakuu 1, 2012
Ukraina ukrainalainen Joulukuu 13, 2012
Tanska Tanskan kieli Helmikuu 1, 2013
Suomi Finnish, verkkokauppa Helmikuu 1, 2013
Norja Norwegian Helmikuu 1, 2013
Sveitsi German, French, Italian Maaliskuussa 29, 2013
Itävalta German Maaliskuussa 29, 2013
Romania romanialainen Huhtikuu 18, 2013
Portugali Portuguese Huhtikuu 25, 2013
Slovakia Slovak Huhtikuu 25, 2013
bahrain Arabic Elokuu 16, 2013
Kuwait Arabic Elokuu 16, 2013
Oman Arabic Elokuu 16, 2013
Qatar Arabic Elokuu 16, 2013
Bosnia ja Hertsegovina bosnia, kroaatti, serbialainen Maaliskuussa 17, 2014 [muokkaa]
Bulgaria Bulgarian Maaliskuussa 17, 2014
Kroatia kroaatti Maaliskuussa 17, 2014
Viro virolainen Maaliskuussa 17, 2014
Latvia latvialainen Maaliskuussa 17, 2014
Liettua liettualainen Maaliskuussa 17, 2014 [muokkaa]
Pohjois-Makedonia Makedonia, serbialainen, turkki Maaliskuussa 17, 2014 [muokkaa]
Montenegro serbialainen, kroaatti Maaliskuussa 17, 2014 [muokkaa]
Serbia serbialainen Maaliskuussa 17, 2014 [muokkaa]
Slovenia slovenian Maaliskuussa 17, 2014
Thaimaa Thai Huhtikuu 1, 2014
Libanon Arabic Voi 1, 2014
Puerto Rico Spanish, English Elokuu 23, 2014 [muokkaa]
Islanti islantilainen 2014 [muokkaa]
Luxemburg French, German 2014 [muokkaa]
Vietnam vietnam Lokakuu 1, 2014 [muokkaa]
Libya Arabic Helmikuu 1, 2015 [muokkaa]
Tansania English, Suahili Kesäkuu 2, 2015 [muokkaa]
Zimbabwe English Kesäkuu 2, 2015 [muokkaa]
Azerbaidžan Azerbaidžanin Lokakuu 12, 2015
Valko-Venäjä valkovenäjä, Russian Lokakuu 12, 2015
Georgia georgialainen Lokakuu 12, 2015
Kazakstan Kazakstanin, Russian Lokakuu 12, 2015
Irak Arabic Marraskuussa 9, 2015 [muokkaa]
Nepal nepali Tammikuu 12, 2016
Pakistan urdu, English Tammikuu 12, 2016
Sri Lanka sinhala, tamil, English Tammikuu 12, 2016
Jamaika English Elokuu 4, 2016 [muokkaa]
Malta English Kesäkuu 19, 2018
Bolivia Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Costa Rica Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Ecuador Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
El Salvador Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Guatemala Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Honduras Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Nicaragua Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Panama Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Uruguay Spanish Tammikuu 30, 2019 [muokkaa]
Paraguay Spanish, Guarani Helmikuu 21, 2019 [muokkaa]
Dominikaaninen tasavalta Spanish Helmikuu 21, 2019 [muokkaa]
Kypros kreikkalainen, turkki Maaliskuussa 13, 2019 [muokkaa]
Liechtenstein German Maaliskuussa 13, 2019 [muokkaa]
Venezuela Spanish Maaliskuussa 10, 2020 [muokkaa]
Papua-Uusi-Guinea English 2020 [muokkaa]
Bangladesh Bengali, English Syyskuu 2, 2020 [muokkaa]
Kambodza khmer Elokuu 25, 2022 [muokkaa]
Laos lao Elokuu 25, 2022 [muokkaa]

YouTube-käyttöliittymä ehdottaa, mikä paikallinen versio tulisi valita käyttäjän IP-osoitteen perusteella. Joissakin tapauksissa viesti "Tämä video ei ole saatavilla maassasi" saattaa näkyä tekijänoikeusrajoitusten tai sopimattoman sisällön vuoksi. YouTube-sivuston käyttöliittymä on saatavilla 76 kieliversiona, mukaan lukien amhara, albania, armenia, burma, kirgissia, mongolia, persia ja uzbeki, joista ei ole paikallisia kanavaversioita. Pääsy YouTubeen estettiin Turkki vuosina 2008–2010 loukkaaviksi katsottujen videoiden julkaisemisesta käydyn kiistan jälkeen Mustafa Kemal Atatürk ja jonkin verran muslimeja kohtaan loukkaavaa materiaalia. Lokakuussa 2012 paikallinen YouTube-versio julkaistiin Turkissa verkkotunnuksen kanssa youtube.com.tr. Paikallinen versio on Turkin lain sisältösäännösten alainen. Maaliskuussa 2009 YouTuben ja brittiläisen rojaltimaksutoimiston välinen kiista PRS musiikille johti premium-musiikkivideoiden estämiseen YouTuben käyttäjiltä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Suurten levy-yhtiöiden julkaisemat videot poistettiin, kun lisenssisopimuksesta ei päästy sopimukseen. Kiista ratkaistiin syyskuussa 2009. Huhtikuussa 2009 samanlainen kiista johti premium-musiikkivideoiden poistamiseen käyttäjiltä Saksassa.

Videoita

Tammikuussa 2012 arvioitiin, että YouTuben vierailijat viettivät sivustolla keskimäärin 15 minuuttia päivässä, toisin kuin tyypillinen yhdysvaltalainen viettää televisiota katsomassa neljä tai viisi tuntia päivässä. Vuonna 2017 katsojat katsoivat YouTubea mobiililaitteilla keskimäärin yli tunnin päivässä.

Joulukuussa 2012 kaksi miljardia katselukertaa poistettiin Universal and Sony musiikkivideoita YouTubessa, mikä saa vaatimuksen tekijältä The Daily Dot että katselukerrat on poistettu, koska ne rikkoivat sivuston käyttöehtoja, jotka kieltävät automaattisten prosessien käytön katselukertojen kasvattamiseksi. Tämän kiisti Mainostaulu, jossa kerrottiin, että kaksi miljardia katselukertaa oli siirretty Vevoon, koska videot eivät enää olleet aktiivisia YouTubessa. YouTube korjasi 5. elokuuta 2015 aiemmin pahamaineisen käytöksen, joka sai videon katselukertojen jäätymään arvoon 301 (myöhemmin 301+), kunnes todellinen lukumäärä varmistettiin, jotta estetään katselukertojen petos. YouTuben katselukerrat päivitetään jälleen reaaliajassa.

Syyskuusta 2019 lähtien tilaajamäärät on lyhennetty. Vain kolme kanavien tilaajamäärän etunumeroa näytetään julkisesti, mikä vaarantaa kolmannen osapuolen reaaliaikaisten ilmaisimien, kuten Social Blade. Tarkat määrät ovat edelleen kanavaoperaattoreiden saatavilla YouTube Studiossa.

Testattuaan tätä muutosta saman vuoden maaliskuussa 11. marraskuuta 2021 YouTube ilmoitti, että se alkaa piilottaa videoiden inhoamismäärät ja tehdä niistä näkymättömiä katsojille. Yhtiö ilmoitti, että päätös oli vastaus kokeiluihin, jotka vahvistivat, että pienet YouTube-sisällöntekijät joutuivat todennäköisemmin inhoamisen kohteeksi. brigadointi ja häirintää. YouTuben mukaan sisällöntuottajat voivat edelleen nähdä tykkäysten ja ei-tykkäysten määrän YouTube Studion hallintapaneelityökalussa.

Tekijänoikeuskysymykset

YouTube on kohdannut lukuisia haasteita ja kritiikkiä yrittäessään käsitellä tekijänoikeuksia, mukaan lukien sivuston ensimmäinen virusvideo, Laiska sunnuntai, joka oli poistettava tekijänoikeussyistä. YouTuben käyttäjille näytetään videon lataamisen yhteydessä viesti, jossa heitä pyydetään olemaan rikkomatta tekijänoikeuslakeja. Näistä neuvoista huolimatta YouTubessa on edelleen paljon luvattomia leikkeitä tekijänoikeuksilla suojatusta materiaalista. YouTube ei katso videoita ennen kuin ne on julkaistu verkossa, ja tekijänoikeuksien haltijoiden tehtävänä on antaa a DMCA poistopyyntö ehtojen mukaisesti Online Copyright Infringement Liability Limitation Act. Mikä tahansa onnistunut valitus tekijänoikeusloukkauksesta johtaa a YouTuben tekijänoikeusvaroitus. Kolme onnistunutta valitusta tekijänoikeusrikkomus käyttäjätiliä vastaan, tili ja kaikki siihen ladatut videot poistetaan. Vuosina 2007–2009 organisaatiot mukaan lukien Viacom, Mediaset, ja englantia Valioliiga ovat nostaneet kanteita YouTubea vastaan ​​väittäen, että se on tehnyt liian vähän estääkseen tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin lataamisen.

Elokuussa 2008 yhdysvaltalainen tuomioistuin teki päätöksen Lenz v. Universal Music Corp. että tekijänoikeuksien haltijat eivät voi määrätä online-tiedoston poistamista ennen kuin ovat päättäneet, näkyykö julkaisu reilu käyttö materiaalista. YouTuben omistaja Google ilmoitti marraskuussa 2015, että he auttaisivat kattamaan oikeudenkäyntikulut tietyissä tapauksissa, joissa he uskovat, että kohtuullisen käytön puolustukset ovat voimassa.

2011-tapauksessa Smith vastaan ​​Summit Entertainment LLC, ammattilaulaja Matt Smith haastoi Summit Entertainmentin oikeuteen YouTuben tekijänoikeuspoistoilmoitusten luvattomasta käytöstä. Hän väitti seitsemän toiminnan syitä, ja neljä tuomittiin Smithin eduksi. Huhtikuussa 2012 Hampurilainen tuomioistuin päätti, että YouTube voidaan pitää vastuussa käyttäjiensä julkaisemasta tekijänoikeuksilla suojatusta materiaalista. 1. marraskuuta 2016 kiista GEMA:n kanssa ratkesi, kun Googlen sisältötunnusta käytettiin mainosten lisäämiseen videoihin, joiden sisältö on GEMA:n suojaama.

Huhtikuussa 2013 siitä kerrottiin Universal Music Group ja YouTubella on sopimus, joka estää UMG:n pyynnöstä YouTubessa estettyä sisältöä palauttamasta, vaikka videon lataaja tekisi DMCA-vastailmoituksen. Osana YouTube Musicia Universal ja YouTube allekirjoittivat vuonna 2017 sopimuksen, jota seurasi erilliset sopimukset muiden suurten levy-yhtiöiden kanssa, mikä antoi yritykselle oikeuden mainostuloihin, kun sen musiikkia soitettiin YouTubessa. Vuoteen 2019 mennessä sisällöntuottajien videot poistettiin tai kaupallistettiin, kun Content ID tunnisti jopa lyhyitä tekijänoikeudella suojatun musiikin osia paljon pidemmästä videosta, ja täytäntöönpanon taso vaihtelee levy-yhtiön mukaan. Asiantuntijat huomauttivat, että jotkin näistä leikkeistä sopivat kohtuulliseen käyttöön.

Content ID

Kesäkuussa 2007 YouTube aloitti tekijänoikeuksia loukkaavien ladattujen videoiden automaattisen havaitsemisjärjestelmän kokeilut. Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt piti tätä järjestelmää välttämättömänä sellaisten oikeusjuttujen ratkaisemiseksi, joita on nostettu Viacom, joka väitti YouTuben hyötyneen sisällöstä, jota sillä ei ollut oikeutta levittää. Järjestelmä, jota alun perin kutsuttiin nimellä "Video Identification" ja myöhemmin tunnettiin nimellä Content ID, luo tunnustiedoston tekijänoikeudella suojatulle ääni- ja videomateriaalille ja tallentaa sen tietokantaan. Kun video ladataan, se verrataan tietokantaan ja merkitsee videon tekijänoikeusrikkomukseksi, jos osuma löytyy. Kun näin tapahtuu, sisällön omistaja voi estää videon, jotta se ei ole katsottavissa, seurata videon katselutilastoja tai lisätä videoon mainoksia.

Vuonna 2009 suoritettu riippumaton testi ladasi useita versioita samasta kappaleesta YouTubeen ja päätteli, että vaikka järjestelmä oli "yllättävän joustava" tekijänoikeusrikkomusten löytämisessä videoiden ääniraidoista, se ei ollut erehtymätön. Content ID:n käyttö materiaalin automaattiseen poistamiseen on johtanut kiista joissakin tapauksissa, koska ihminen ei ole tarkistanut videoita kohtuullisen käytön vuoksi. Jos YouTube-käyttäjä on eri mieltä Content ID -sisällöntunnistuksen päätöksestä, on mahdollista täyttää päätös kiistääkseen lomakkeen.

Ennen vuotta 2016 videoita ei kaupallistettu ennen kuin kiista oli ratkaistu. Huhtikuusta 2016 lähtien videoita on kaupallistettu kiistan ollessa käynnissä, ja rahat menevät kiistan voittaneelle. Jos lataaja haluaa kaupallistaa videon uudelleen, hän voi poistaa kiistanalaisen äänen "Videonhallintaohjelmasta". YouTube on maininnut Content ID -sisällöntunnistuksen tehokkuuden yhtenä syynä siihen, miksi sivuston sääntöjä muutettiin joulukuussa 2010, jotta jotkut käyttäjät voivat ladata rajoittamattoman pituisia videoita.

Kohtuullisuus ja loukkaava sisältö

YouTubella on joukko yhteisön ohjeita, joiden tarkoituksena on vähentää sivuston ominaisuuksien väärinkäyttöä. Kunnianloukkausta, pornografiaa ja rikolliseen toimintaan kannustavaa materiaalia sisältävien videoiden lataaminen on kielletty YouTuben "yhteisön ohjeilla".[tarvitaan parempi lähde] Yleisesti kielletty materiaali sisältää seksuaalista sisältöä, videoita eläinten hyväksikäytöstä, shokki videot, ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa ladattua sisältöä, vihapuhetta, roskapostia ja saalistuskäyttäytymistä. YouTube luottaa siihen, että käyttäjät ilmoittavat videoiden sisällön sopimattomaksi, ja YouTuben työntekijä tarkastelee merkittyä videota selvittääkseen, onko se sivuston sääntöjen vastainen. Ohjeista huolimatta YouTube on joutunut kritisoimaan toimintaansa, sen suositusalgoritmit ikuistaa salaliittoteorioita edistäviä videoita ja valheet, videoiden isännöiminen, jotka näennäisesti on suunnattu lapsille, mutta sisältävät väkivaltainen tai seksuaalisesti vihjaileva sisältö, johon liittyy suosittuja hahmoja, videoita alaikäisten houkuttelemisesta pedofiilinen toimintaa heidän kommenttiosioissaan, ja vaihtelevat käytännöt, jotka koskevat mainoksilla kaupallistettavaa sisältöä.

YouTube tekee sopimuksia yrityksillä sisällönvalvojien palkkaamisesta, jotka katsovat sisältöä, joka on merkitty mahdollisesti YouTuben sisältökäytäntöjen vastaiseksi, ja päättää, pitäisikö ne poistaa. Syyskuussa 2020 entinen sisällönvalvoja nosti ryhmäkanteen, joka ilmoitti kehittävänsä posttraumaattinen stressihäiriö (PTSD) 18 kuukauden työjakson jälkeen. Entinen sisällönmoderaattori sanoi, että hänet pakotettiin säännöllisesti ylittämään YouTuben ilmoittama neljän tunnin graafisen sisällön katseluraja päivässä. Oikeusjuttu väittää, että YouTuben urakoitsijat eivät juurikaan antaneet koulutusta tai tukea moderaattoreiden mielenterveydelle, pakottivat mahdolliset työntekijät allekirjoittamaan kieltosopimukset ennen kuin he näyttivät heille esimerkkejä sisällöstä, joita he näkivät tarkistaessaan, ja sensuroivat kaikki maininta traumasta sen sisäisillä foorumeilla. Se väittää myös, että äärimmäisen graafisen sisällön sumentamista, koon pienentämistä tai yksiväristä tekemistä pyydetään järjestön suositusten mukaisesti. Kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten kansallinen keskusYouTube hylkäsi ne, koska ne eivät olleet yritykselle ensisijaisen tärkeitä.

Rajoittaakseen väärän tiedon ja valeuutisten leviämistä YouTuben kautta, se on ottanut käyttöön kattavan käytännön siitä, miten se aikoo käsitellä teknisesti manipuloituja videoita.

Kiistanalainen sisältö on sisältänyt aiheeseen liittyvää materiaalia Holokaustin kieltäminen ja Hillsboroughin katastrofi, jossa 96 jalkapallofania Liverpoolista murskattiin kuoliaaksi vuonna 1989. Heinäkuussa 2008 Yhdistyneen kuningaskunnan alahuoneen kulttuuri- ja mediakomitea totesi, ettei se ollut "vaikuttunut" YouTuben videoiden valvontajärjestelmästä, ja väitti, että "sisällön ennakoivan tarkastelun tulisi olla normaali käytäntö sivustoilla, jotka isännöivät käyttäjiä luotua sisältöä". YouTube vastasi:

Meillä on tiukat säännöt sen suhteen, mikä on sallittua, ja järjestelmä, jonka avulla jokainen, joka näkee sopimatonta sisältöä, voi ilmoittaa siitä 24/7-tarkistustiimillemme ja käsitellä sitä nopeasti. Koulutamme yhteisöämme säännöistä ja lisäämme suoran linkin jokaiselta YouTube-sivulta, jotta tämä prosessi olisi käyttäjillemme mahdollisimman helppoa. Ottaen huomioon sivustollemme ladatun sisällön määrän, uskomme, että tämä on ylivoimaisesti tehokkain tapa varmistaa, että pieni vähemmistö sääntöjä rikkovista videoista katoaa nopeasti. (Heinäkuu 2008)

Lokakuussa 2010 Yhdysvaltain kongressiedustaja Anthony Weiner kehotti YouTubea poistamaan verkkosivuiltaan imamia koskevat videot Anwar al-Awlaki. YouTube poisti osan videoista marraskuussa 2010 ja ilmoitti, että ne rikkoivat sivuston ohjeita. Joulukuussa 2010 YouTube lisäsi mahdollisuuden ilmoittaa videoista, jotka sisältävät terrorismisisältöä.

Vuonna 2018 YouTube esitteli järjestelmän, joka lisää automaattisesti tietolaatikoita videoihin, jotka sen algoritmien mukaan voivat sisältää salaliittoteorioita ja muita fake uutiset, täyttämällä tietolaatikon sisällöllä kohteesta Encyclopædia Britannica ja wikipedia keinona tiedottaa käyttäjille väärien tietojen leviämisen minimoimiseksi vaikuttamatta sananvapauteen. Jälkeen Notre-Damen tulipalo 15. huhtikuuta 2019 YouTuben järjestelmä teki automaattisesti ilmoituksen useista käyttäjien lataamista videoista maamerkkipalosta Encyclopædia Britannican artikkelilla, joka koski vääriä salaliittoteorioita. Syyskuun 11-hyökkäykset. Useat käyttäjät valittivat YouTubelle tästä sopimattomasta yhteydestä. YouTuben viranomaiset pahoittelivat tätä ja totesivat, että heidän algoritminsa olivat tunnistaneet palovideot väärin ja lisänneet tietolohkon automaattisesti, ja ryhtyivät toimiin tilanteen korjaamiseksi.

YouTube paljasti 18. huhtikuuta 2023 muutokset siihen liittyvän sisällön käsittelyssä syömishäiriöt. Tämän sosiaalisen median alustan yhteisön säännöt kieltävät nyt sisällön, joka saattaisi kannustaa riskialttiita käyttäjiä emuloimaan. Tämä sisältö sisältää käyttäytymistä, joka osoittaa vakavaa kalorien seurantaa ja puhdistamista syömisen jälkeen. Kuitenkin videot, joissa esiintyy positiivista käyttäytymistä, kuten palautuksen yhteydessä, sallitaan alustalla kahdella ehdolla: käyttäjällä on oltava rekisteröity (sisäänkirjautunut) tili ja hänen on oltava yli 18-vuotias. Tämä käytäntö on luotu yhteistyössä voittoa tavoittelemattomille järjestöille sekä National Eating Disorder Associationille. Garth Graham, YouTuben maailmanlaajuinen terveydenhuollon johtaja, paljasti CNN:n haastattelussa, että tällä käytäntömuutoksella pyrittiin varmistamaan, että tämä videonjakoalusta tarjoaa mahdollisuuden "yhteisön elpymiseen ja resursseihin" ja samalla varmistaa jatkuvan katsojien suojan.

Homofobia ja transfobia

Viisi johtavaa sisällöntuottajaa, joiden kanavat perustuivat LGBTQ + materiaalit nostivat liittovaltion kanteen YouTubea vastaan ​​elokuussa 2019 väittäen, että YouTuben algoritmit ohjaavat löydöt pois kanaviltaan, mikä vaikuttaa heidän tuloihinsa. Kantajat väittivät, että algoritmit estävät sisältöä sellaisilla sanoilla kuin "lesbo" tai "homo", jotka olisivat vallitsevia heidän kanaviensa sisällössä, ja koska YouTube on lähes monopolisoinut verkkovideopalvelut, he käyttävät tätä asemaa väärin.

Kesäkuussa 2022, Media-asiatAsiasta kertoi tiedotusvälineiden valvontaryhmä homofobisen ja transfobia sisältöä, jossa LGBT-ihmisiä kutsutaan "saaliiksi" ja "hoitajat" oli yleistymässä YouTubessa. Raportissa viitattiin myös YouTube-videoissa esitettyihin yleisiin syytöksiin, että LGBT-ihmiset ovat henkisesti sairas. Raportin mukaan sisältö näytti olevan YouTuben vihapuhepolitiikan vastainen.

YouTube työkaluna salaliittoteorioiden ja äärioikeistolaisen sisällön edistämiseen

YouTubea on kritisoitu siitä, että se käyttää algoritmia, joka antaa suuren näkyvyyden videoille, jotka edistävät salaliittoteorioita, valheita ja kiihottavaa reunadiskurssia. Selvityksen mukaan Wall Street Journal, "YouTuben suositukset johtavat usein kanaville, jotka sisältävät salaliittoteorioita, puolueellisia näkemyksiä ja harhaanjohtavia videoita, vaikka käyttäjät eivät olisi osoittaneet kiinnostusta tällaiseen sisältöön. Kun käyttäjät osoittavat poliittista ennakkoasennetta katseltavaksi, YouTube suosittelee yleensä videoita. jotka toistavat noita harhoja, usein äärimmäisemmillä näkökulmilla." Kun käyttäjät etsivät poliittisia tai tieteellisiä termejä, YouTuben hakualgoritmit korostavat usein huijauksia ja salaliittoteorioita. Sen jälkeen kun YouTube herätti kiistaa valheiden ja salaliittojen mainostamisesta korkeimmalle laskutukselle, kun ihmiset tekivät uutisia 2017 Las Vegasin ammuskelu, YouTube muutti algoritmiaan antaakseen valtamedian lähteille enemmän huomiota. Vuonna 2018 ilmoitettiin, että YouTube mainosti jälleen tuoreisiin uutisiin liittyvää sivusisältöä, mikä nosti suurta huomiota salaliittovideoille Anthony Bourdainkuolema.

Vuonna 2017 paljastui, että äärivideoihin laitettiin mainoksia, mukaan lukien raiskausten anteeksipyyntöjen, antisemiittien ja mainospalkkioita saaneiden vihasaarnaajien videoita. Kun yritykset alkoivat lopettaa mainontaa YouTubessa tämän raportin jälkeen, YouTube pyysi anteeksi ja sanoi, että se antaisi yrityksille paremman hallinnan mainosten sijoittamiseen.

Alex Jones, joka tunnetaan oikeistolaisista salaliittoteorioista, oli kerännyt valtavan yleisön YouTubeen. YouTube sai kritiikkiä vuonna 2018, kun se poisti videon Media-asiat koota Jonesin loukkaavia lausuntoja, joissa se totesi, että se rikkoi sen "häirintä- ja kiusaamispolitiikkaa". YouTube kuitenkin poisti Alex Jonesin YouTube-sivun 6. elokuuta 2018 sisältörikkomuksen vuoksi.

Pohjois-Carolinan yliopiston professori Zeynep Tufekci on kutsunut YouTubea "suureksi radikalisoijaksi" sanoen "YouTube saattaa olla yksi 21-luvun tehokkaimmista radikalisointivälineistä." Jonathan Albright Columbian yliopiston Tow Center for Digital Journalismista kuvaili YouTubea "salaliittoekosysteemiksi".

Tammikuussa 2019 YouTube ilmoitti ottaneensa käyttöön uuden Yhdysvalloista alkavan käytännön, jonka tarkoituksena on lopettaa sellaisten videoiden suositteleminen, jotka sisältävät "sisältöä, joka voi antaa käyttäjille väärää tietoa haitallisilla tavoilla". YouTube antoi litteän maan teoriat, ihmelääkkeitä ja 9/11 totuus esimerkkeinä. YouTube-suunnittelun pyrkimykset lopettaa äärimmäisten videoiden suosittelu, jotka eivät juurikaan ole kiellettyjä vihapuheita, ja seurata niiden suosiota, hylättiin alun perin, koska ne voisivat häiritä katsojien sitoutumista. Sivusto aloitti vuoden 2019 lopulla toteuttamaan toimenpiteitä, joiden tavoitteena oli "korottaa arvovaltaista sisältöä ja vähentää rajalla olevaa sisältöä ja haitallista väärää tietoa".

Useat tutkimukset ovat tutkineet väärintietotapauksia YouTubessa. Heinäkuussa 2019 tehdyssä tutkimuksessa, joka perustui kymmeneen YouTube-hakuun Tor Browser ilmastoon ja ilmastonmuutokseen liittyvistä videoista suurin osa oli videoita, joissa välitettiin näkemyksiä ristiriidassa tieteellinen konsensus ilmastomuutoksesta. BBC:n vuonna 2019 tekemä tutkimus YouTube-hauista kymmenellä eri kielellä paljasti, että YouTuben algoritmi edisti terveyteen liittyvää väärää tietoa, mukaan lukien väärennetyt syöpälääkkeet. Brasiliassa YouTube on linkitetty pseudotieteellisen väärän tiedon levittämiseen terveysasioista sekä äärioikeiston kohonneesta reunadiskurssista ja salaliittoteorioista. Filippiineillä lukuisat kanavat levittivät tähän liittyvää väärää tietoa 2022 Filippiinien vaalit. Lisäksi tutkimus leviämisestä Litteä maa uskomukset sosiaalisessa mediassa, on osoittanut, että YouTube-kanavien verkostot muodostavat kaikukammion, joka polarisoi yleisön näyttämällä vahvistavan olemassa olevia uskomuksia.

Käyttö valkoisten ylivallan kannattajien keskuudessa

Ennen vuotta 2019 YouTube on ryhtynyt toimiin tiettyjen videoiden tai kanavien poistamiseksi ylivallan kannattaja sisältöä, joka oli rikkonut sen hyväksyttävää käyttöä koskevia käytäntöjä, mutta jolla ei muuten ollut koko sivustoa koskevia käytäntöjä vihaan.

Maaliskuun 2019 jälkeen Christchurchin moskeijahyökkäykset, YouTube ja muut sivustot, kuten Facebook ja Twitter, jotka sallivat käyttäjien lähettämän sisällön, saivat kritiikkiä siitä, että he eivät juurikaan hillinneet ja hallitsevat vihapuheen leviämistä, minkä katsottiin olevan hyökkäysten syy. Näitä alustoja painostettiin poistamaan tällainen sisältö, mutta haastattelussa New York Times, YouTuben tuotepäällikkö Neal Mohan sanoi, että toisin kuin sisältö, kuten ISIS Jos videot ovat tietyssä muodossa ja jotka on siten helppo havaita tietokoneavusteisten algoritmien avulla, yleinen vihapuhe oli vaikeampi tunnistaa ja käsitellä, joten niiden poistaminen ei ollut helppoa ilman ihmisen vuorovaikutusta.

YouTube liittyi Ranskan ja Uuden-Seelannin johtamaan aloitteeseen muiden maiden ja teknologiayritysten kanssa toukokuussa 2019 kehittääkseen työkaluja estämiseen. vihapuhe verkossa ja kehittää säädöksiä, jotka on pantava täytäntöön kansallisella tasolla ja joita peritään teknologiayrityksiltä, ​​jotka eivät ole ryhtyneet toimiin poistaakseen tällaisen puheen, vaikka Yhdysvallat kieltäytyi osallistumasta. Myöhemmin, 5. kesäkuuta 2019, YouTube ilmoitti suuresta muutoksesta käyttöehtoihinsa "erityisesti kieltäen videot, joissa väitetään ryhmän olevan ylivoimainen oikeuttaakseen syrjinnän, erottelun tai poissulkemisen iän, sukupuolen, rodun, kastiin, uskonto, seksuaalinen suuntautuminen tai veteraaniasema." YouTube tunnisti erityisiä esimerkkejä tällaisista videoista, jotka "edistävät tai ylistävät natsi-ideologiaa, joka on luonnostaan ​​syrjivää". YouTube ilmoitti lisäksi "poistavansa sisällön, joka kiistää hyvin dokumentoitujen väkivaltaisten tapahtumien, kuten holokaustin tai ammuskelun Sandy Hook Elementaryssa, tapahtuneen".

In October 2019, YouTube banned the main channel of Punainen jää, a white supremacist multimedia company, for hate speech violations. The channel had about 330,000 subscribers. Lana Lokteff and Red Ice promoted a backup channel in an attempt to circumvent the ban. Viikkoa myöhemmin YouTube poisti myös varakanavan.

Kesäkuussa 2020 YouTube kielsi useita valkoisten ylivaltaan liittyviä kanavia, mukaan lukien kanavat Stefan Molyneux, David herttuaja Richard B. Spencer, väittäen, että nämä kanavat rikkoivat niiden vihapuhetta koskevia käytäntöjä. Kielto tuli voimaan samana päivänä Reddit ilmoitti kieltävänsä useat vihapuhetta käsittelevät alafoorumit, mukaan lukien r / The_Donald.

COVID-19-pandemian ja muun väärän tiedon käsittely

YouTuben kautta levittämisen jälkeen COVID-19-pandemiaan liittyvää väärää tietoa että 5G viestintätekniikka oli vastuussa leviämisestä koronavirussairaus 2019 mikä johti siihen, että tuhopoltot hyökkäsivät useisiin 5G-torneihin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, YouTube poisti kaikki tällaiset videot, jotka yhdistävät 5G:n ja koronaviruksen tällä tavalla.

YouTube laajensi tätä käytäntöä syyskuussa 2021 kattamaan videot, joissa levitetään vääriä tietoja mihin tahansa rokotteeseen, mukaan lukien rokotteisiin, jotka on jo pitkään hyväksytty paikallisilta terveysviranomaisilta tai hepatiitti B:ltä. Maailman terveysjärjestö. Alusta poisti rokotteenvastaisten kampanjoiden tilit, kuten Robert F.Kennedy Jr. ja Joseph Mercola tällä hetkellä. Kaksi tiliä linkitettynä RT saksalainen, venäjän saksalainen kanava RT verkko poistettiin myös YouTuben käytäntöjen rikkomisen vuoksi.

YouTube had extended this moderation to non-medical areas. In the weeks following the 2020 Yhdysvaltain presidentinvaalit, the site added policies to remove or label videos promoting disproving election fraud claims; however, it reversed this policy in June 2023, citing that the removal was necessary to "openly debate political ideas, even those that are controversial or based on disproven assumptions". Google ja YouTube ottivat käyttöön lokakuussa 2021 käytännöt, joilla evättiin kaupallistaminen tai tulot mainostajilta tai sisällöntuottajilta, jotka mainostivat ilmastomuutoksen kieltäminen, joka "sisältää sisältöä, joka viittaa ilmastonmuutokseen huijauksena tai huijauksena, väittää, että pitkän aikavälin trendit osoittavat globaalin ilmaston lämpenevän, ja väittää, että kasvihuonekaasupäästöt tai ihmisen toiminta edistävät ilmastonmuutosta."

Heinäkuussa 2022 YouTube julkisti käytännöt ympäröivän väärän tiedon torjumiseksi abortti, kuten videot, joissa on ohjeita aborttimenetelmien suorittamiseen, joita pidetään vaarallisina, ja videot, jotka sisältävät väärää tietoa abortin turvallisuutta.

Lasten turvallisuus ja hyvinvointi

Vuoteen 2017 mennessä lapsiin liittyvien videoiden määrä kasvoi merkittävästi, mikä liittyi perheensä toimintaa vlogaavien vanhempien suosioon ja aiempien sisällöntuottajien siirtymiseen pois sisällöstä, jota usein kritisoitiin tai demonetisoitiin perheystävälliseksi materiaaliksi. Vuonna 2017 YouTube raportoi, että perhevloggaajien katseluun käytetty aika oli lisääntynyt 90 prosenttia. Lapsia sisältävien videoiden lisääntyessä sivusto alkoi kuitenkin kohdata useita aiheeseen liittyviä kiistoja lasten turvallisuus. Q2 2017 aikana suositun kanavan omistajat FamilyOFive, jotka esittivät itsensä leikkivän "pilkkuja" lapsilleen, syytettiin lasten hyväksikäyttöä. Heidän videonsa poistettiin lopulta, ja kaksi heidän lastaan ​​poistettiin heidän huostaan. Vastaava tapaus tapahtui vuonna 2019, kun kanavan omistajat Fantastisia seikkailuja häntä syytettiin adoptoitujen lastensa hyväksikäytöstä. Hänen videonsa poistetaan myöhemmin.

Myöhemmin samana vuonna YouTubea kritisoitiin sopimattomien lapsille suunnattujen videoiden näyttämisestä ja usein suosituista hahmoista väkivaltaisissa, seksuaalisissa tai muuten häiritseissä tilanteissa, joista monet esiintyivät YouTube Kids ja keräsi miljoonia katselukertoja. Termi "Elsagate" keksittiin Internetissä, ja sitten useat uutiskanavat käyttivät sitä viittaamaan tähän kiistaan. YouTube ilmoitti 11. marraskuuta 2017 vahvistavansa sivuston turvallisuutta suojellakseen lapsia sopimattomalta sisällöltä. Myöhemmin samassa kuussa yritys alkoi massapoistaa videoita ja kanavia, joissa käytettiin väärin perheystävällisiä hahmoja. Osana laajempaa huolta lasten turvallisuudesta YouTubessa poistoaalto kohdistui myös kanaviin, jotka osoittivat lasten osallistuvan sopimattomiin tai vaarallisiin toimiin aikuisten ohjauksessa. Erityisesti yritys poisti Toy Freaks, kanava, jolla on yli 8.5 miljoonaa tilaajaa ja jolla esitettiin isä ja hänen kaksi tytärtään oudoissa ja järkyttävissä tilanteissa. Analytiikkaasiantuntijan SocialBladen mukaan se tienasi jopa 8.7 miljoonaa puntaa vuosittain ennen sen poistamista.

YouTuben järjestelmä sallii videoiden lataajan nimettömän tunnistamisen jopa lapsille suunnatun sisällön osalta. Näitä kysymyksiä on nostettu esiin aiemminkin, kun YouTube on joutunut poistamaan lapsille suunnattua sisältöä, joka on suosittujen tultuaan yhtäkkiä sisältänyt lapsille suunnattua sopimatonta sisältöä. Vaihtoehtoisesti jotkut YouTuben katsotuimmista lastenohjelmista tulevat kanavilta, joilla ei ole tunnistettavissa olevia omistajia, mikä herättää huolta aikomuksesta ja tarkoituksesta. Yksi huolenaiheena ollut kanava oli "kakomeloni", joka tarjosi lukuisia lapsille suunnattuja massatuotettuja animoituja videoita. Vuoteen 2019 asti se oli laatinut US $ 10 miljoonaa kuukauden mainostuloja, ja se oli yksi suurimmista lapsiystävällisistä kanavista YouTubessa ennen vuotta 2020. Cocomelonin omistus oli epäselvä sen yhteyksien ulkopuolella Treasure Studioon, joka on itse tuntematon kokonaisuus, mikä herätti kysymyksiä kanavan tarkoituksesta, mutta Bloomberg News oli pystynyt vahvistamaan ja haastattelemaan helmikuussa 2020 "Cocomelonia" koskien pientä amerikkalaisten omistajien ryhmää, joka ilmoitti kanavan tavoitteekseen yksinkertaisesti viihdyttää lapsia haluten pysyä omana tietonaan välttääkseen ulkopuolisten sijoittajien huomion. Tällaisten kanavien nimettömyys herättää huolta, koska heillä ei ole tietoa siitä, mitä tarkoitusta ne yrittävät palvella. Vaikeus tunnistaa, kuka näitä kanavia operoi, "lisää vastuun puutetta", Josh Golinin mukaan. Kampanja lapsettomuudesta, ja koulutuskonsultti Renée Chernow-O'Leary havaitsivat, että videot oli suunniteltu viihdyttäviksi ilman koulutusta, mikä johti siihen, että kriitikot ja vanhemmat ovat huolissaan lastensa ihastuksesta näiden kanavien sisällöstä. Sisällöntuottajien, jotka tekevät ahkerasti lapsiystävällisiä videoita, on ollut vaikea kilpailla suurempien kanavien kanssa, he eivät pysty tuottamaan sisältöä samaan tahtiin kuin he ja heiltä puuttuu samat keinot saada mainostamista YouTuben suositusalgoritmien avulla, joita suuremmat animoidut kanavaverkostot ovat jakaneet. .

Tammikuussa 2019 YouTube kielsi virallisesti videot, jotka sisälsivät "haasteita, jotka kannustavat tekoihin, joihin liittyy luontainen vakavan fyysisen vahingon riski" (kuten Tide Pod -haaste) ja videot, joissa esiintyy pilaa, joka "saa uhrit uskomaan olevansa fyysisessä vaarassa" tai aiheuttaa lapsille henkistä kärsimystä.

Lasten seksuaalisuus ja pedofilia

Myös marraskuussa 2017 tiedotusvälineissä paljastui, että monet videot, joissa esiintyy lapsia – usein alaikäisten itsensä lataamia ja joissa näytettiin viatonta sisältöä, kuten lasten leikkivän leluilla tai harjoittelemassa voimistelua – herättivät kommentteja pedofiilit saalistajat löytävät videot yksityisten YouTube-soittolistojen kautta tai kirjoittamalla tiettyjä avainsanoja venäjäksi. Muut alun perin YouTubeen ladatut lapsikeskeiset videot alkoivat levitä Tumma verkkoja ladattu tai upotettu foorumeille, joita pedofiilit käyttävät.

Kiistan seurauksena, joka lisäsi huolta "Elsagatesta", useat suuret mainostajat, joiden mainoksia oli esitetty tällaisia ​​videoita vastaan, jäädyttivät kulutustaan ​​YouTubessa. Joulukuussa 2018, Times havaitsi yli 100 hoitotapausta, joissa tuntemattomat ihmiset manipuloivat lapsia seksuaalisesti epäsuoraan käyttäytymiseen (kuten vaatteiden riisuminen, avoimen seksuaalisen asenteen ottaminen ja muiden lasten sopimaton koskettaminen). Kun toimittaja teki ilmoituksen kyseisestä videosta, puolet niistä poistettiin ja loput poistettiin myöhemmin Times otti yhteyttä YouTuben PR-osastoon.

Helmikuussa 2019 YouTube-vloggaaja Matt Watson havaitsi "madonreiän", jonka vuoksi YouTuben suositusalgoritmi houkutteli käyttäjiä tämäntyyppiseen videosisältöön ja saisi kaiken käyttäjän suositteleman sisällön sisältämään vain tämäntyyppisiä videoita. Useimmissa näistä videoista oli seksuaalispetoeläinten kommentteja, jotka kommentoivat aikaleimalla, milloin lapset näytettäisiin kompromisseissa tai muutoin sopimattomia huomautuksia. Joissakin tapauksissa muut käyttäjät olivat ladanneet videon uudelleen piilotetussa muodossa, mutta sisältäen saapuvia linkkejä muista videoista, ja kaupallistaneet ne ja levittäneet tätä verkkoa. Kiistan jälkeen palvelu ilmoitti poistaneensa yli 400 kanavaa ja kymmeniä miljoonia kommentteja ja raportoivat loukkaavista käyttäjistä lainvalvontaviranomaisille ja Kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten kansallinen keskus. Tiedottaja selitti, että "kaikki alaikäisiä vaarantava sisältö - mukaan lukien kommentit - on vastenmielistä, ja meillä on selkeät käytännöt, jotka kieltävät tämän YouTubessa. Tehtävää on vielä paljon, ja jatkamme työtä parantaaksemme ja saadaksemme väärinkäytöksiä nopeammin." Näistä toimenpiteistä huolimatta AT & T:, Disney, Tohtori Oetkerin, eeppinen Gamesja Nestlé kaikki ottivat mainoksensa YouTubesta.

Myöhemmin YouTube alkoi demonetisoida ja estää mainontaa sellaisissa videoissa, jotka ovat saaneet näitä saalistavia kommentteja. Palvelu selitti, että tämä oli väliaikainen toimenpide, kun he etsivät muita menetelmiä ongelman poistamiseksi. YouTube alkoi myös tehdä ilmoituksia kanavista, joissa on pääasiassa lapsia, ja poistaa heidän kommenttiosuutensa ennakoivasti käytöstä. "Luotetut kumppanit" voivat pyytää kommenttien ottamista uudelleen käyttöön, mutta kanava on tällöin vastuussa kommenttien valvomisesta. Nämä toiminnot kohdistuvat pääasiassa taaperovideoihin, mutta myös vanhempien lasten ja teini-ikäisten videot voivat olla suojattuja, jos ne sisältävät seksuaaliseksi tulkittavia toimia, kuten voimistelua. YouTube ilmoitti kehittävänsä myös parempaa järjestelmää poistaakseen kommentit muilta kanavilta, jotka vastaavat lapsipetoeläinten tyyliä.

Asiaan liittyvä yritys merkitä algoritmisesti videot, jotka sisältävät viittauksia merkkijonoon "CP" (lyhenne lapsipornografiaa) johti joihinkin näkyviin vääriin positiivisiin tuloksiin, jotka käsittivät aiheeseen liittymättömiä aiheita samalla lyhenteellä, mukaan lukien mobiilivideopeliin liittyvät videot Pokémon Go (joka käyttää "CP" lyhenteenä tilastosta "Combat Power"), ja Club Penguin. YouTube pahoitteli virheitä ja palautti niihin liittyvät videot. Erikseen verkkopeikot ovat yrittäneet saada videoita poistettavaksi tai poistettavaksi kommentoimalla lausuntoja, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin lapsipetoeläimet olivat sanoneet. tästä toiminnasta tuli ongelma aikana PewDiePie vs. T-sarja kilpailu vuoden 2019 alussa. YouTube ilmoitti, että he eivät ryhdy toimiin minkään videon suhteen, jolla on nämä kommentit, vaan ne, jotka he ovat ilmoittaneet ja jotka todennäköisesti houkuttelevat lapsipetoeläintoimintaa.

Kesäkuussa 2019, New York Times lainasivat tutkijat, jotka havaitsivat, että eroottisia videoita katsoville käyttäjille voitaisiin suositella näennäisesti vaarattomia lapsivideoita. Tämän seurauksena senaattori Josh Hawley ilmoitti suunnitelmistaan ​​ottaa käyttöön liittovaltion lainsäädäntöä, joka kieltäisi YouTubea ja muita videonjakosivustoja sisällyttämästä "suositeltuina" videoita, joissa on pääasiassa alaikäisiä, pois "ammattimaisesti tuotettuja", kuten televisioiduista kykyohjelmista. YouTube on ehdottanut mahdollisia suunnitelmia poistaa kaikki lapsia sisältävät videot YouTuben pääsivustolta ja siirtää ne sivustolle YouTube Kids sivusto, jossa heillä olisi vahvempi hallinta suositusjärjestelmään sekä muita merkittäviä muutoksia YouTuben pääsivustossa suositeltuun toimintoon ja automaattiseen toistojärjestelmään.

naisviha

Sosiaalisen median analytiikkayrityksen tammikuun 2022 raportti Sentinelbot sanoi, että useat online-vaikuttajat käyttivät YouTubea julkaistakseen pelkästään negatiivista sisältöä aiheesta Prinssi Harry ja Meghanmukaan lukien salaliittoteorioita parista, mitä se kutsui "tuottoiseksi vihaa tavoittelevaksi yritykseksi", jossa "rasismi ja YouTube-mainostulot ovat ensisijaiset motivaattorit". Bot Sentinel havaitsi myös, että yksi näkyvimmistä tileistä, joka mainostaa salaliittoteoriaa, jonka mukaan Meghan ei ollut koskaan raskaana, oli kerännyt lähes 19 miljoonaa katselukertaa ja ansaitsi noin 44,000 XNUMX dollaria vuodessa. YouTube esti tilin maaliskuussa.

Elokuun 2022 raportti Digitaalisen vihan vastainen keskus, brittiläinen ajatushautomo, havaitsi, että naisiin kohdistuva häirintä kukoistaa YouTubessa. Se totesi, että kanavat kannattavat samanlaista ideologiaa miesten oikeuksiin vaikuttaja Andrew Tate käyttivät YouTubea yleisönsä kasvattamiseen, vaikka Tate oli kielletty alustalta. Hänen 2022-kirjassaan Tykkää, kommentoi, tilaa: YouTuben kaoottisessa nousussa maailmandominointiin, Bloomberg Toimittaja Mark Bergen sanoi, että monet naispuoliset sisällöntuottajat kohtasivat häirintää, kiusaamista ja vainoamista.

Aprillipäivät

YouTube esitteli Aprillipäivä pilaa sivustolla 1. huhtikuuta joka vuosi vuosina 2008–2016. Vuonna 2008 kaikki pääsivun videoiden linkit ohjattiin osoitteeseen Rick Astleykäyttäjän musiikkivideo"En koskaan luovu sinusta", pila, joka tunnetaan nimellä"rickrollaa". Seuraavana vuonna pääsivulla olevaa videota napsauttaessa koko sivu kääntyi ylösalaisin, minkä YouTube väitti olevan "uusi ulkoasu". Vuonna 2010 YouTube julkaisi väliaikaisesti "TEXTp"-tilan, joka muutti videokuvat ASCII-taide kirjaimet "vähentääkseen kaistanleveyskustannuksia yhdellä dollarilla sekunnissa."

Seuraavana vuonna sivusto juhli "100-vuotisjuhlavuottaan" joukolla seepiasävyisiä mykkäelokuvia, 1900-luvun alun tyylisiä elokuvia, mukaan lukien parodia Näppäimistön kissa. Vuonna 2012 sivuston logon vieressä olevan DVD-kuvan napsauttaminen johti videoon väitetystä vaihtoehdosta tilata jokainen YouTube-video kotiin toimitettavaksi DVD:llä.

Vuonna 2013 YouTube teki yhteistyötä satiirisen sanomalehtiyhtiön kanssa Onion väittää ladatussa videossa, että videonjakosivusto käynnistettiin kilpailuna, joka oli vihdoin päättynyt, ja se suljettaisiin kymmeneksi vuodeksi ennen kuin se käynnistetään uudelleen vuonna 2023, ja siinä on vain voittajavideo. Videolla oli useita tähtiä YouTube-julkkiksetmukaan lukien Antoine Dodson. Video kahdesta esittäjästä, jotka julkistivat ehdokkaat videot, suoratoistona 12 tuntia.

Vuonna 2014 YouTube ilmoitti olevansa vastuussa kaikkien viraalisten videotrendien luomisesta ja paljasti esikatselut tulevista trendeistä, kuten "Clocking", "Kissing Dad" ja "Glub Glub Water Dance". Seuraavana vuonna YouTube lisäsi musiikkipainikkeen videopalkkiin, joka toisti näytteitä "Hiekkamyrsky"by Darude. Vuonna 2016 YouTube esitteli mahdollisuuden katsoa jokaista alustalla olevaa videota 360 asteen tilassa. Snoop Dogg.

Palvelut

YouTube Premium

YouTube Premium (aiemmin YouTube Red) on YouTuben premium-tilauspalvelu. Se tarjoaa mainoksittoman suoratoiston, pääsyn alkuperäinen ohjelmointija videon toisto taustalla ja offline-tilassa mobiililaitteilla. YouTube Premium julkistettiin alun perin 12. marraskuuta 2014 nimellä "Music Key", a tilattava musiikin suoratoisto palveluun, ja sen tarkoituksena oli integroida ja korvata olemassa oleva Google Play Musiikin All Access -palvelu. Palvelu lanseerattiin uudelleen 28. lokakuuta 2015 YouTube Red -palveluna, joka tarjoaa kaikkien videoiden suoratoiston ilman mainoksia ja pääsyn eksklusiiviseen alkuperäiseen sisältöön. Marraskuussa 2016, palvelulla on 1.5 miljoonaa tilaajaa, ja lisäksi miljoona on ilmainen kokeiluversio. Kesäkuussa 2017, ensimmäisen kauden YouTube-alkuperäiset oli saanut yhteensä 250 miljoonaa katselukertaa.

YouTube Kids

YouTube Kids on amerikkalainen lasten videosovellus, jonka on kehittänyt YouTuben tytäryhtiö google. Sovellus kehitettiin vastauksena vanhempien ja hallituksen valvontaan lasten saatavilla olevasta sisällöstä. Sovellus tarjoaa lapsille suunnatun version palvelusta, joka sisältää kuratoidut sisältövalinnat, lapsilukkotoiminnot ja sopimattomaksi katsottujen videoiden suodatuksen alle 13-, 8- tai 5-vuotiaille valitusta ikäryhmästä riippuen. Julkaistu ensimmäisen kerran 15. helmikuuta 2015 nimellä an Android ja iOS mobiilisovelluksen, sovellus on sittemmin julkaistu LG, Samsungja Sony älykkäät televisiot, sekä Android TV. 27 se tuli saataville Apple TV. Syyskuusta 2019 lähtien sovellus on saatavilla 69 maassa, mukaan lukien Hongkong ja Macao, sekä yhdessä provinssissa. YouTube julkaisi verkkopohjaisen version YouTube Kidsistä 30. elokuuta 2019.

YouTube Music

28. syyskuuta 2016 YouTube nimesi Lyor Cohen, 300-viihde ja entinen Warner Music Group johtaja, maailmanlaajuinen musiikin johtaja.

Alkuvuodesta 2018 Cohen alkoi vihjailla YouTuben uuden tilattavan musiikin suoratoistopalvelun mahdollisesta lanseerauksesta. Alusta, joka kilpailisi muiden palveluiden, kuten esim. Spotify ja Apple Music. 22. toukokuuta 2018 musiikin suoratoistoalusta nimeltä "YouTube Music" julkaistiin.

YouTube-elokuvat

YouTube Movies on YouTuben palvelu, joka näyttää elokuvia verkkosivustonsa kautta. Noin 100–500 elokuvaa on katsottavissa ilmaiseksi mainoksineen. Joitakin uusia elokuvia lisätään ja osa poistetaan, ilman ennakkoilmoitusta uudessa kuussa.

YouTube-TV

28. helmikuuta 2017 YouTube ilmoitti YouTube Spacessa Los Angelesissa pidetyssä lehdistötiedotteessa YouTube TV:stä, yli huipun MVPD-tyylinen tilauspalvelu, joka olisi yhdysvaltalaisten asiakkaiden saatavilla hintaan US$65 kuukaudessa. Aluksi lanseerataan viidellä suurella markkina-alueella (New York City, Los Angeles, Chicago, Philadelphia ja San Francisco) 5. huhtikuuta 2017, palvelu tarjoaa suoria ohjelmia viidestä suurimmasta lähetysverkosta (ABC, CBS, CW, Kettu ja NBC) sekä noin 40 kaapelikanavaa, jotka omistavat näiden verkkojen yritysemoyhtiöt, Walt Disney Company, CBS Corporation, 21st Century Fox, NBC Universal ja Turnerin lähetysjärjestelmä (mukaan lukien mm Bravo, USA: n verkosto, Syfy, Disney Channel, CNN, Cartoon Network, E!, Fox-urheilu 1, Vapaamuotoiset, FX ja ESPN). Tilaajat voivat myös vastaanottaa Showtime ja Fox Soccer Plus valinnaisina lisäosina lisämaksusta, ja niihin pääsee YouTube Premium alkuperäinen sisältö.

YouTube Go

YouTube Go -logo

YouTube Go oli Android sovellus, joka on luotu helpottamaan YouTuben käyttöä mobiililaitteilla kehittyvät markkinat. Se erottui yrityksen pääasiallisesta Android-sovelluksesta ja salli videoiden lataamisen ja jakamisen muiden käyttäjien kanssa. Sen avulla käyttäjät voivat myös esikatsella videoita ja jakaa ladattuja videoita Bluetooth:, ja tarjosi lisää vaihtoehtoja mobiilidatan hallintaan ja videotarkkuus. Toukokuussa 2022 Google ilmoitti sulkevansa YouTube Go -palvelun elokuussa 2022.

YouTube ilmoitti projektista syyskuussa 2016 tapahtumassa vuonna XNUMX Intia. Se lanseerattiin Intiassa helmikuussa 2017 ja laajennettiin marraskuussa 2017 14 muuhun maahan, mukaan lukien Nigeria, Indonesia, Thaimaa, Malesia, Vietnam, The Filippiinit, Keniaja Etelä-Afrikka. Se otettiin käyttöön 130 maassa ympäri maailmaa, mukaan lukien Brasilia, Meksiko, Turkkija Irak 1. helmikuuta 2018. Ennen sulkemista sovellus oli saatavilla noin 60 %:lle maailman väestöstä.

YouTube-shortsit

Esimerkkivideo, joka soveltuu YouTube Shortsiin, näytetään Crew Dragon Endeavour telakointi Kansainvälinen avaruusasema

Syyskuussa 2020 YouTube ilmoitti julkaisevansa beta-version uudesta 15 sekunnin videoalustasta, joka on samanlainen kuin TikTok, Kutsutaan YouTube-shortsit. Alustaa testattiin ensimmäisen kerran Intiassa, mutta maaliskuusta 2021 lähtien se on laajentunut muihin maihin, mukaan lukien Yhdysvaltoihin, ja videot voivat nyt olla jopa minuutin pituisia. Alusta ei ole erillinen sovellus, vaan se on integroitu YouTuben pääsovellukseen. Kuten TikTok, se antaa käyttäjille pääsyn sisäänrakennetuille luoville työkaluille, mukaan lukien mahdollisuus lisätä lisensoitua musiikkia videoihinsa. Alustan kansainvälinen beta-versio julkaistiin heinäkuussa 2021.

YouTube -tarinat

Vuonna 2018 YouTube aloitti uuden ominaisuuden, alun perin "YouTube Reels" testaamisen. Ominaisuus on lähes identtinen Instagram-tarinoita ja Snapchat-tarinoita. YouTube nimesi ominaisuuden myöhemmin uudelleen "YouTube Storiesiksi". Se on saatavilla vain sisällöntuottajille, joilla on yli 10,000 XNUMX tilaajaa, ja se voidaan julkaista/nähdä vain YouTube-mobiilisovelluksessa. YouTube ilmoitti 25. toukokuuta 2023, että se sulkee tämän ominaisuuden 26. kesäkuuta 2023.

Sosiaaliset vaikutukset

Yksityishenkilö ja suuret tuotantoyhtiöt ovat käyttäneet YouTubea yleisönsä kasvattamiseen. Indie-sisällöntuottajat ovat rakentaneet tuhansia ruohonjuuritason seuraajia hyvin pienin kustannuksin tai vaivalla, kun taas massakaupan ja radion edistäminen on osoittautunut ongelmalliseksi. Samanaikaisesti, vanha media julkkikset muuttivat verkkosivustolle YouTuben johdon kutsusta, joka havaitsi varhaisten sisällöntuottajien keräävän huomattavia seuraajia ja katsoneen yleisön olevan suurempi kuin televisiolla saavutettava. Vaikka YouTuben tulojen jakaminen "Partner Program" mahdollisti huomattavan elannon ansaitsemisen videotuottajana – sen viisisataa parasta kumppania ansaitsee kukin yli 100,000 XNUMX dollaria vuodessa. ja sen kymmenen eniten ansaitsevaa kanavaa tuottavat 2.5 miljoonasta 12 miljoonaan dollariin- vuonna 2012 CMU yritystoimittaja luonnehtii YouTubea "ilmaiseksi käytettäväksi... mainosalustaksi musiikki-yhtiöille". in 2013 Forbes' Katheryn Thayer väitti, että digitaalisen aikakauden taiteilijoiden työn ei saa olla vain korkealaatuista, vaan sen on saatava aikaan reaktioita YouTube-alustalla ja sosiaalisessa mediassa. Videot 2.5 prosentista "mega", "mainstream" ja "keskikokoiseksi" luokitelluista artisteista saivat 90.3 prosenttia katselukerroista YouTubessa ja Vevossa kyseisenä vuonna. Varhaiseen 2013 mennessä, Mainostaulu oli ilmoittanut ottavansa huomioon YouTuben suoratoistotiedot laskettaessa Mainostaulu Hot 100 ja siihen liittyvät genrelistat.

Jordan Hoffner 68. vuosikilpailussa Peabody-palkinnot hyväksyminen YouTubeen

Kun havaitaan, että online-videoiden kaltaista kasvokkain tapahtuvaa viestintää on "hienosäädetty miljoonien vuosien evoluutiolla". TED kuraattori Chris Anderson viittasi useisiin YouTube-tekijöihin ja väitti, että "mitä Gutenberg kirjoittamiseen, online-videolla voi nyt olla kasvokkain viestintä." Anderson väitti, että ei ole kaukaa haettua väittää, että verkkovideot kiihdyttäisivät dramaattisesti tieteellistä edistystä ja että videoiden kirjoittajat saattavat käynnistää "ihmishistorian suurimman oppimissyklin". Koulutuksessa esimerkiksi Khan Academy kasvoi perustaja Salman Khanin serkun YouTube-videotutorointisessioista mitä Forbes' Michael Noer kutsutaan "maailman suurimmaksi kouluksi", jonka tekniikka on valmis häiritä miten ihmiset oppivat. YouTube palkittiin vuonna 2008 George Foster Peabody -palkinto, verkkosivustoa kuvataan nimellä a Speakers 'Corner että "sekä ruumiillistaa ja edistää demokratiaa". Washington Post raportoi, että suhteettoman suuri osa YouTuben tilatuimmista kanavista sisältää vähemmistöjä, mikä on ristiriidassa valtavirran televisiossa, jossa tähdet ovat suurelta osin valkoisia. A Pew Research Center Tutkimus raportoi "visuaalisen journalismin" kehittämisestä, jossa kansalaiset silminnäkijät ja vakiintuneet uutisorganisaatiot osallistuvat sisällön luomiseen. Tutkimuksessa todettiin myös, että YouTubesta on tulossa tärkeä alusta, jonka kautta ihmiset hankkivat uutisia.

YouTube on antanut ihmisille mahdollisuuden olla suoremmin yhteydessä viranomaisiin, kuten CNN/YouTube-presidenttikeskustelut (2007), jossa tavalliset ihmiset esittivät kysymyksiä Yhdysvaltain presidenttiehdokkaille YouTube-videon kautta, jossa a tekninen presidentti toinen perustaja sanoi, että Internet-video muutti poliittista maisemaa. Kuvaamalla arabi-kevät (2010–2012), sosiologi Philip N. Howard lainasi aktivistin ytimekkäästi kuvattua, että poliittisten levottomuuksien järjestämiseen liittyi "Facebookin käyttö mielenosoitusten ajoittamiseen, Twitterin koordinointiin ja YouTuben kertomiseen maailmalle". Vuonna 2012 yli kolmasosa Yhdysvaltain senaatista esitti tuomitsevan päätöslauselman Joseph Kony 16 päivää "Kony 2012" video julkaistiin YouTubeen yhdessä senatorin kanssa Lindsey Graham huomautti, että video "johtaa (Konyn) kuolemaan enemmän kuin kaikki muut toimet yhteensä".

Johtavat YouTube-sisällöntuottajat tapasivat Valkoisessa talossa Yhdysvaltain presidentti Obaman kanssa keskustellakseen siitä, kuinka hallitus voisi olla paremmin yhteydessä "YouTube-sukupolveen".

Toisaalta YouTube on myös antanut hallinnolle mahdollisuuden olla helpommin yhteydessä kansalaisiin Valkoinen taloVirallinen YouTube-kanava on seitsemäs paras uutisorganisaation tuottaja YouTubessa vuonna 2012 ja vuonna 2013 terveydenhuoltopörssi tilasi Obaman jäljittelijän Iman CrossonYouTuben musiikkivideon huijaus, joka rohkaisee amerikkalaisia ​​nuoria ilmoittautumaan mukaan Affordable Care Act (Obamacare)-säännönmukainen sairausvakuutus. Helmikuussa 2014 Yhdysvaltain presidentti Obama tapasi Valkoisessa talossa johtavien YouTube-sisällöntuottajien kanssa ei vain lisätä tietoisuutta Obamacaresta. vaan yleisemmin kehittää tapoja, joilla hallitus voisi olla paremmin yhteydessä "YouTube-sukupolveen". Vaikka YouTuben luontainen kyky antaa presidenteille mahdollisuus olla suoraan yhteydessä tavallisiin kansalaisiin, pantiin merkille, YouTuben sisällöntuottajat uusi media taju koettiin tarpeelliseksi selviytyä paremmin verkkosivuston häiritsevän sisällön ja epävakaa yleisön kanssa.

Jotkut YouTube-videot ovat itse vaikuttaneet suoraan maailman tapahtumiin, kuten Muslimien viattomuus (2012), joka kannusti mielenosoituksista ja niihin liittyvästä Amerikan vastaisesta väkivallasta kansainvälisesti. TED-kuraattori Chris Anderson kuvaili ilmiötä, jossa tietyn alan maantieteellisesti hajallaan olevat henkilöt jakavat itsenäisesti kehittämänsä taitonsa YouTube-videoissa ja haastavat siten muut parantamaan omia taitojaan ja kannustavat alan keksintöjä ja kehitystä. Toimittaja Virginia Heffernan todettu New York Times että tällaisilla videoilla on "yllättäviä vaikutuksia" kulttuurin levittämiseen ja jopa klassisen musiikin tulevaisuuteen.

Vuoden 2017 artikkeli New York Times -lehti väitti, että YouTubesta oli tullut "uusi puhu radio" varten äärioikeisto. Melkein vuosi ennen YouTuben tammikuussa 2019 julkaisemaa ilmoitusta, että se aloittaa "asteittaisen muutoksen" "vähentämiseen". suosituksia rajasisällöstä ja sisällöstä, joka voi haitallisesti informoida käyttäjiä väärin", Zeynep Tufekci oli kirjoittanut New York Times että "(g) noin miljardiin käyttäjäänsä nähden YouTube saattaa olla yksi 21-luvun tehokkaimmista radikalisointivälineistä". YouTuben suositusmoottoriin tehtyjen muutosten myötä suosituin kanava kehittyi salaliittoteoreetikoista Alex Jones (2016) - Fox News (2019). Vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen mukaan "Nouseva journalistinen konsensus teoretisoi videon "suositusmoottorin" keskeisen roolin, mutta uskomme, että tämä on ennenaikaista. Sen sijaan ehdotamme "tarjonta ja kysyntä" -kehystä politiikan analysointiin YouTubessa." Vuonna 2022 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että "huolimatta laajalle levinneestä huolesta siitä, että YouTuben algoritmit lähettävät ihmiset "kanin reikiin" suositellen äärivideoita, tämän olettamuksen tueksi on vain vähän systemaattista näyttöä", "altistuminen vaihtoehtoisille ja äärimmäisille kanavavideoille YouTubessa on keskittynyt voimakkaasti pieni ryhmä ihmisiä, joilla on korkea sukupuoli- ja rodullinen katkeruutta.", ja "toisin kuin 'jäninrei'issä" kerrotaan, ei-tilaajille suositellaan harvoin videoita vaihtoehtoisilta ja äärimmäisiltä kanavilta, ja he harvoin noudattavat tällaisia ​​suosituksia tarjottaessa."

Erikoisten tanssijoiden legioona ja YouTuben sinfoniaorkesteri valitsi jäsenyytensä yksittäisten videoesitysten perusteella. Lisäksi kyberyhteistyön hyväntekeväisyysvideo "We Are the World 25 for Haiti (YouTube-versio)" muodostettiin sekoittamalla 57 maailmanlaajuisesti levinneen laulajan esitykset yhdeksi musiikkiteokseksi, with Tokyo Times mainitsee "We Pray for You" YouTuben kyberyhteistyövideon esimerkkinä trendistä käyttää joukkolähdettä hyväntekeväisyyteen. Kiusaamisen vastainen Se saa paremman projektin laajennettu yhdestä YouTube-videosta, joka on suunnattu masentuneisiin tai itsemurhaa tekeviä LGBT-teinejä, joka sai kahden kuukauden sisällä videovastauksia sadoista, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentistä Barack Obama, varapresidentti Biden, Valkoisen talon henkilökunta ja useat kabinettisihteerit. Samoin vastauksena viisitoistavuotiaalle Amanda Todd's video "My story: Strongling, kiusaaminen, itsemurha, itsensä vahingoittaminen" ryhdyttiin lainsäädäntötoimiin lähes välittömästi hänen itsemurhansa jälkeen kiusaamisen yleisyyden tutkimiseksi ja kansallisen kiusaamisen vastaisen strategian muodostamiseksi. Toukokuussa 2018 Lontoon jälkeen Metropolitan Police väitti sen poraa musiikki väkivaltaa loistavia videoita jengi väkivaltaa, YouTube poisti 30 videota.

Ympäristövaikutukset

YouTube edistyy kestävyys. Energia YouTuben tehostamiseen tulee google tietokeskuksia, jotka toimivat kokonaan Uusiutuva energia vuodesta 2017 alkaen. Tällä hetkellä yritys on tuottanut tarpeeksi "korkealaatuisia hiilidioksidipäästöjä neutraloimaan kaikki päästömme perustamisestamme vuonna 1998 lähtien" YouTuben virallisen sivuston mukaan. Yritys laski liikkeeseen erityisiä kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainoja, arvoltaan 5.75 miljardia dollaria, elokuussa 2023. Google haluaa "olla ensimmäinen suuri yritys, joka saavuttaa 24/7 hiilidioksidittoman energian vuoteen 2030 mennessä".

Talous

Ennen vuotta 2020 Google ei toimittanut yksityiskohtaisia ​​lukuja YouTuben käyttökustannuksista, ja YouTuben tulot vuonna 2007 olivat "ei materiaalia" viranomaisilmoituksessa. Kesäkuussa 2008, a Forbes aikakauslehden artikkelissa ennustettiin vuoden 2008 liikevaihdoksi 200 miljoonaa dollaria, ja mainontamyynnissä mainittiin edistystä. Vuonna 2012 YouTuben tulojen mainosohjelmastaan ​​arvioitiin olevan 3.7 miljardia dollaria. Vuonna 2013 se lähes kaksinkertaistui ja eMarketerin mukaan arviolta 5.6 miljardia dollaria. toiset arvioivat 4.7 miljardia dollaria. Suurin osa YouTuben videoista on katsottavissa ilmaiseksi, ja niitä tuetaan mainoksilla. Toukokuussa 2013 YouTube esitteli 53 tilauskanavan kokeiluohjelman, joiden hinnat vaihtelivat 0.99–6.99 dollaria kuukaudessa. Siirto nähtiin yrityksenä kilpailla muiden online-tilauspalvelujen tarjoajien kanssa, kuten Netflix, Amazon Primeja Hulu.

Google julkaisi ensimmäisen kerran tarkat tulot YouTubesta helmikuussa 2020 osana Alphabetin 2019 talousraporttia. Googlen mukaan YouTube oli tehnyt US $ 15.1 miljardia euroa mainostuloissa vuonna 2019, toisin kuin US $ 8.1 miljardia euroa vuonna 2017 ja US $ 11.1 miljardia euroa vuonna 2018. YouTuben tulot olivat lähes 10 % Alphabetin kokonaistuloista vuonna 2019. Nämä tulot muodostivat noin 20 miljoonaa tilaajaa YouTube Premium- ja YouTube Music -tilausten yhteenlaskettuina ja 2 miljoonaa YouTube TV:n tilaajaa.

YouTuben liikevaihto vuonna 19.8 oli 2020 miljardia dollaria.

Yhteistyö yritysten kanssa

YouTube solmi markkinointi- ja mainontakumppanuuden kanssa NBC Kesäkuussa 2006. Maaliskuussa 2007 se teki sopimuksen BBC kolmelle BBC-sisällön kanavalle, yksi uutisille ja kaksi viihdekanavalle. Marraskuussa 2008 YouTube pääsi sopimukseen MGM, Lions Gate -viihdeja CBS, jonka avulla yritykset voivat lähettää sivustolle täysipituisia elokuvia ja televisiojaksoja sekä mainoksia yhdysvaltalaisille katsojille tarkoitetussa "Shows" -osiossa. Siirron tarkoituksena oli luoda kilpailu verkkosivustojen, kuten Hulun kanssa, joka sisältää materiaalia NBC:ltä, Kettuja Disney. Marraskuussa 2009 YouTube julkaisi "Shows"-version, joka on saatavilla Yhdistyneen kuningaskunnan katsojille, ja se tarjoaa noin 4,000 60 täyspitkää ohjelmaa yli XNUMX kumppanilta. Tammikuussa 2010 YouTube esitteli online-elokuvavuokrauspalvelun, joka on vuodesta 2010 alkaen vain käyttäjien saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Isossa-Britanniassa.[tarvitsee päivitystä] Palvelu tarjoaa yli 6,000 XNUMX elokuvaa.

Vuoden 2017 mainostajaboikotti

Maaliskuussa 2017 Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus veti mainoskampanjansa YouTubesta, kun raporttien mukaan sen mainoksia oli näkynyt äärimmäistä sisältöä sisältävissä videoissa. Hallitus vaati takeita siitä, että sen mainonta "toimitettaisiin turvallisesti ja asianmukaisesti". Guardian sanomalehti sekä muut suuret brittiläiset ja yhdysvaltalaiset brändit keskeyttivät samalla tavalla mainonnan YouTubessa vastauksena niiden mainonnan ilmestymiseen lähellä loukkaavaa sisältöä. Google ilmoitti aloittaneensa laajan mainostuskäytäntöjemme tarkistuksen ja julkisesti sitoutuneen toteuttamaan muutoksia, jotka antavat brändeille enemmän hallintaa siihen, missä heidän mainoksensa näkyvät. Huhtikuun alussa 2017 YouTube-kanava h3h3Productions esitti todisteita siitä, että a Wall Street Journal artikkelissa oli valmistettu kuvakaappauksia, joissa näytettiin suurta brändimainontaa loukkaavalla videolla, joka sisälsi Johnny Rebel musiikkia a:n päällä Chief Keef musiikkivideo, vedoten siihen, että video itsessään ei ollut ansainnut mitään mainostuloja lataajalle. Video peruutettiin sen jälkeen, kun havaittiin, että mainokset olivat käynnistyneet tekijänoikeudella suojatun sisällön käytöstä videossa.

YouTube ilmoitti 6. huhtikuuta 2017, että "varmistaakseen tulot vain sääntöjen mukaan pelaaville sisällöntuottajille" se muuttaa käytäntöjään siten, että kanavalla on käytäntöjen noudattamistarkastus ja vähintään 10,000 XNUMX katselukertaa koko elinkaaren ajalta. ennen kuin he voivat liittyä kumppaniohjelmaan.

YouTuber-tulot

Kymmenen suurimman YouTuber-tilin vuositulot ja yksittäisen eniten ansaitsevan tilin tulot.

Toukokuussa 2007 YouTube lanseerasi Partner Program (YPP) -järjestelmään perustuvan järjestelmän AdSense jonka avulla videon lataaja voi jakaa sivustolla mainonnan tuottamat tulot. YouTube saa yleensä 45 prosenttia kumppaniohjelman videoiden mainostuloista, ja 55 prosenttia menee lataajalle.

YouTube-kumppaniohjelmassa on yli miljoona jäsentä. Mukaan TubeMogul, vuonna 2013 videota edeltävä mainos YouTubessa (joka näytetään ennen videon alkamista) maksoi mainostajille keskimäärin 7.60 dollaria 1000 XNUMX katselukertaa kohden. Yleensä enintään puolella kelvollisista videoista on videota edeltävää mainosta, koska kiinnostuneita mainostajia ei ole.

YouTuben käytännöt rajoittavat tietyntyyppisen sisällön sisällyttämistä mainoksilla kaupallistettaviin videoihin, mukaan lukien videot, jotka sisältävät väkivaltaa, voimakasta kieltä, seksuaalista sisältöä, "kiistanalaisia ​​tai arkaluonteisia aiheita ja tapahtumia, mukaan lukien sotaan, poliittisiin konflikteihin, luonnonkatastrofeihin ja tragedioihin liittyvät aiheet, vaikka graafista kuvaa ei näytetä" (ellei sisältö ole "yleensä uutisarvoa tai komediaa ja sisällöntuottajan tarkoituksena on tiedottaa tai viihdyttää"), ja videot, joiden käyttäjien kommentit sisältävät "sopimatonta" sisältöä.

Vuonna 2013 YouTube esitteli vaihtoehdon, jonka mukaan vähintään tuhat tilaajaa omaavat kanavat vaativat maksullisen tilauksen, jotta katsojat voivat katsoa videoita. Huhtikuussa 2017 YouTube asetti maksullisen tilauksen kelpoisuusvaatimuksen 10,000 XNUMX katselukertaa. 16 kaupallistamisen kelpoisuusvaatimus muutettiin 2018 4,000 tunniksi katseluaikaan viimeisen 12 kuukauden ajalta ja 1,000 XNUMX tilaajaksi. Toimenpide nähtiin yrityksenä varmistaa, että kaupallistavat videot eivät johtaneet kiistaan, mutta sitä kritisoitiin pienempien YouTube-kanavien rankaisemisesta.

YouTuben toistopainikkeet, osa YouTube Creator Rewards -palkintoa, on YouTuben tunnustus sen suosituimmista kanavista. Nikkeloidusta kupari-nikkeli-seoksesta, kullatusta messingistä, hopeoidusta metallista, rubiinista ja punaiseksi sävytetystä kristallilasista valmistetut palkinnot jaetaan kanaville, joilla on vähintään satatuhatta, miljoona, kymmenen miljoonaa, viisikymmentä miljoonaa tilaajaa ja sata. miljoonaa tilaajaa.

YouTuben käytännöt "mainostajille sopivaa sisältöä" rajoittaa kaupallistettavien videoiden sisältöä. Näitä ovat voimakas väkivalta, kielenkäyttö, seksuaalista sisältöä ja "kiistanalaisia ​​tai arkaluonteisia aiheita ja tapahtumia, mukaan lukien aiheet, jotka liittyvät sotaan, poliittisiin konflikteihin, luonnonkatastrofeihin ja tragedioihin, vaikka graafista kuvaa ei näytetä", ellei sisältö ole "yleensä uutisarvoa tai komediaa ja sisällöntuottajan tarkoitus on tiedottaa tai viihdyttää". Syyskuussa 2016 otettiin käyttöön parannettu ilmoitusjärjestelmä, joka ilmoittaa käyttäjille näistä rikkomuksista, ja YouTuben käytäntöjä arvostelivat näkyvät käyttäjät, mukaan lukien Phillip DeFranco ja Vlogveljet. DeFranco väitti, että mainostulojen ansaitsematta jättäminen tällaisista videoista oli "sensuuria eri nimellä". YouTuben tiedottaja totesi, että vaikka käytäntö sinänsä ei ollut uusi, palvelu oli "parantunut ilmoitus- ja valitusprosessia varmistaakseen paremman viestinnän sisällöntuottajillemme". Boing Boing raportoi vuonna 2019, että LGBT-avainsanat johtivat demonetisoitumiseen.

Marraskuusta 2020 lähtien Yhdysvalloissa ja kesäkuussa 2021 maailmanlaajuisesti, YouTube pidättää oikeuden kaupallistaa minkä tahansa videon alustalla, vaikka niiden lataaja ei olisi YouTube-kumppaniohjelman jäsen. Tämä tapahtuu kanavilla, joiden sisältö on "mainostajille sopivaa", ja kaikki tulot menevät suoraan Googlelle ilman osuutta lataajalle.

Tulot tekijänoikeuksien haltijoille

Suurin osa YouTuben mainostuloista menee julkaisijoille ja videotuottajille, joilla on oikeudet videoihinsa. yritys pitää itsellään 45 % mainostuloista. Vuonna 2010 kerrottiin, että lähes kolmannes mainoksia sisältävistä videoista ladattiin ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa. YouTube tarjoaa tekijänoikeuksien haltijoille mahdollisuuden etsiä ja poistaa videonsa tai jatkaa niiden näyttämistä tulojen saamiseksi. Toukokuussa 2013, nintendo alkoi valvoa tekijänoikeuksiaan ja vaatia mainostuloja videoiden tekijöiltä, ​​jotka julkaisivat kuvakaappauksia sen peleistä. Helmikuussa 2015 Nintendo suostui jakamaan tulot videoiden tekijöiden kanssa Nintendo Creators -ohjelman kautta. Nintendo ilmoitti 20. maaliskuuta 2019 Twitterissä, että yritys lopettaa Creators-ohjelman. Ohjelman toiminta päättyi 20.

Sensuuri ja kiellot

YouTuben saatavuus tammikuusta 2021 alkaen:
  On paikallinen YouTube-versio
  Esteetön
  Tällä hetkellä estetty
  Aiemmin estetty

YouTube on sensuroitu, suodatettu tai kielletty useista syistä, kuten:

  • Yleisön pääsyn ja altistumisen rajoittaminen sisällölle, joka voi sytyttää sosiaalisia tai poliittisia levottomuuksia.
  • Hallitsijaa koskevan kritiikin estäminen (esim Pohjois-Korea), hallitus (esim Kiina) tai sen toiminnot (esim Marokko), valtion virkamiehet (esim Turkki ja Libya) tai uskontoa (esim Pakistan).
  • Moraaliin perustuvat lait, esim Iran.

Pääsy tiettyihin videoihin on joskus estetty tekijänoikeus- ja immateriaalioikeuksien suojalakien vuoksi (esim Saksassa), vihapuheen loukkaukset ja nuorille sopimattomiksi katsottujen videoiden pääsyn estäminen, jonka myös YouTube tekee YouTube Kids sovellus ja "rajoitettu tila". Yritykset, koulut, valtion virastot ja muut yksityiset laitokset estävät usein sosiaalisen median sivustot, mukaan lukien YouTube, sen kaistanleveyden rajoitusten vuoksi. ja sivuston mahdollisuus häiritä.

Vuodesta 2018, julkinen pääsy YouTubeen on estetty monissa maissa, mukaan lukien Kiina, Pohjois-Korea, Iran, Turkmenistan, uzbekistan, Tadžikistan, Eritrea, sudan ja Etelä-Sudan. Joissakin maissa YouTube on estetty rajoitetuksi ajaksi, kuten levottomuuksien aikana, vaalien alla tai vastauksena tuleviin poliittisiin vuosipäiviin. Tapauksissa, joissa koko sivusto on kielletty tietyn videon vuoksi, YouTube suostuu usein poistamaan kyseisen videon tai rajoittamaan sen käyttöä palvelun palauttamiseksi.

Raporttien mukaan lokakuusta 2019 lähtien kiinalaisia ​​merkkejä loukkaavia kommentteja on lähetetty Kiinan kommunistinen puolue (Kommunisti tai "kommunistinen rosvo") tai (Viisi senttiä tai "50 sentin juhlat", Viittaavat valtion tukemat kommentaattorit) poistettiin automaattisesti 15 sekunnin kuluessa.

Tiettyjä tapauksia, joissa YouTube on estetty:

  • Thaimaa esti pääsyn huhtikuussa 2007 videon takia, jonka sanottiin loukkaavan Thaimaan kuningas.
  • Marokko esti pääsyn toukokuussa 2007, mahdollisesti kriittisten videoiden vuoksi Marokon miehitys Länsi-Saharassa. YouTube tuli jälleen käytettäviksi 30. toukokuuta 2007 sen jälkeen Maroc Telecom ilmoitti epävirallisesti, että pääsyn estäminen verkkosivustolle oli pelkkä "tekninen häiriö".
  • Turkki esti pääsyn vuosina 2008–2010 kiistan jälkeen videoista, joita pidettiin loukkaavina. Mustafa Kemal Atatürk. Marraskuussa 2010 video turkkilaisesta poliitikosta Deniz Baykal aiheutti sivuston eston uudelleen hetkeksi, ja sivustoa uhkasi sulkea uusi, jos se ei poista videota. Kahden ja puolen vuoden YouTube-lohkon aikana videonjakosivusto oli Turkin kahdeksanneksi käytetyin sivusto. Vuonna 2014 Turkki esti pääsyn toisen kerran "korkean tason tiedusteluvuodon jälkeen".
  • Pakistan esti pääsyn 23. helmikuuta 2008 islamilaista uskoa kohtaan "loukkaavan materiaalin" vuoksi, mukaan lukien tanskalaisia ​​sarjakuvia of Muhammed. Tämä johti YouTube-sivuston lähes maailmanlaajuiseen pimennykseen noin kahdeksi tunniksi, koska Pakistanin lohko siirrettiin vahingossa muihin maihin. Kielto poistettiin 26. helmikuuta 2008 sen jälkeen, kun verkkosivusto oli poistanut sopimattoman sisällön palvelimiltaan hallituksen pyynnöstä. Monet pakistanilaiset ohittivat kolmen päivän rajoituksen käyttämällä Virtual Private Network ohjelmisto. Toukokuussa 2010, sen jälkeen Kaikki piirtävät Muhammed-päivän, Pakistan esti jälleen pääsyn YouTubeen vedoten "kasvavaan pyhäinhäväisyyteen". Kielto poistettiin 27. toukokuuta 2010, kun verkkosivusto poisti sopimattoman sisällön palvelimiltaan hallituksen pyynnöstä. YouTubeen lähetetyt yksittäiset muslimeja loukkaaviksi katsotut videot estetään kuitenkin edelleen. Pakistan asetti YouTube-kiellon uudelleen syyskuussa 2012 sen jälkeen, kun sivusto kieltäytyi poistamasta elokuvaa Muslimien viattomuus. Kielto poistettiin tammikuussa 2016, kun YouTube julkaisi Pakistanille suunnatun version.
  • Libya esti pääsyn 24. tammikuuta 2010 videoiden takia, joissa esitettiin mielenosoituksia Benghazi vuonna tapettujen vankien perheiltä Abu Salimin vankila vuonna 1996, ja videoita Libyan johtajan perheenjäsenistä Muammar Gaddafi juhlissa. Estoa kritisoivat Human Rights Watch. Marraskuussa 2011, sen jälkeen Libyan sisällissota, YouTube sallittiin jälleen Libyassa.
  • Afganistan, Bangladesh, Pakistanja sudan estetty pääsyn syyskuussa 2012 sen jälkeen kiista yli 14 minuutin traileri elokuvasta Muslimien viattomuus joka oli julkaistu sivustolle. Tuomioistuin Etelä-Venäjän tasavallassa Tšetšenia päätti sen Muslimien viattomuus pitäisi kieltää. Libyassa ja Egypti, sitä syytettiin väkivaltaisista mielenosoituksista. YouTube totesi: "Tämä video – joka on laajalti saatavilla verkossa – on selkeästi ohjeidemme mukainen, joten se pysyy YouTubessa. Libyan ja Egyptin erittäin vaikean tilanteen vuoksi olemme kuitenkin väliaikaisesti rajoittaneet sen käyttöä molemmissa maissa."
  • Venäjä uhkasi kieltää YouTuben sen jälkeen, kun alusta poisti kaksi saksalaista RT-kanavaa syyskuussa 2021. Sen jälkeen Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 YouTube ilmoitti 1. maaliskuuta RT:n (ja muiden Venäjän valtion rahoittamien myyntipisteiden) välittömästä poistamisesta alustaltaan Euroopassa.

Katso myös

Kuuntele tämä artikkeli (29 pöytäkirja)
Puhuttu Wikipedia-kuvake
Tämä äänitiedosto luotiin tämän artikkelin 26. maaliskuuta 2011 päivätyn tarkistuksen perusteella (+2011 03 26 XNUMX), eikä se heijasta myöhempiä muokkauksia.

Viitteet

  1. ^ a b Weprin, Alex (1. helmikuuta 2022). "YouTuben mainostulot ylittävät 8.6 miljardia dollaria, päihittämällä Netflixin vuosineljänneksellä". Hollywood Reporter. Haettu Kesäkuu 11, 2022.
  2. ^ Claburn, Thomas (5. tammikuuta 2017). "Googlen Grumpy-koodi tekee Python Go:n". Rekisteri. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  3. ^ Wilson, Jesse (19. toukokuuta 2009). "Guice Deuce". Virallinen Google Code -blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  4. ^ "YouTube-arkkitehtuuri". Korkea skaalautuvuus. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuuta 4, 2014. Haettu Lokakuu 13, 2014.
  5. ^ "Golang Vitess: Go-kielellä kirjoitettu tietokantakääre, jota Youtube käyttää". GitHub. 23. lokakuuta 2018.
  6. ^ Lukuun ottamatta estettyihin maihin.
  7. ^ a b Goodrow, Cristos (27. helmikuuta 2017). "Tiedätkö mikä on siistiä? Miljardi tuntia". YouTube. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Huhtikuu 19, 2021.
  8. ^ a b Loke Hale, James (7. toukokuuta 2019). "YouTubeen ladataan nyt yli 500 tuntia sisältöä joka minuutti". TubeFilter. Los Angeles, CA. Haettu Kesäkuu 10, 2019.
  9. ^ Neufeld, Dorothy (27. tammikuuta 2021). "Maailman 50 vierailluinta verkkosivustoa". Visual Capitalist. Haettu Joulukuu 6, 2021.
  10. ^ Hooker, Lucy (1. helmikuuta 2016). "Miten Googlesta tuli maailman arvokkain yritys?". BBC News. Haettu Toukokuu 26, 2021.
  11. ^ a b Helft, Miguel; Richtel, Matt (10. lokakuuta 2006). "Venture Firm jakaa YouTube-jättipotin". New York Times. ProQuest 433418867. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  12. ^ "YouTuben perustajat ovat nyt supertähtiä". Sydney Morning Herald. 11. lokakuuta 2006. Haettu Maaliskuu 18, 2021.
  13. ^ a b Cloud, John (25. joulukuuta 2006). "YouTube-gurut". Aika:. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  14. ^ Hopkins, Jim (11. lokakuuta 2006). "Yllätys! YouTubessa on kolmas perustaja". USA Today. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  15. ^ YouTube-sivuston vanhin säilynyt versio Wayback Machine, 28. huhtikuuta 2005. Haettu 19. kesäkuuta 2013.
  16. ^ "r | p 2006: YouTube: Konseptista hyperkasvuun – Jawed Karim". Arkistoidut alkuperäisestä 21. joulukuuta 2021 – www.youtube.comin kautta.
  17. ^ Dredge, Stuart (16. maaliskuuta 2016). "YouTuben oli tarkoitus olla videotreffisivusto". Guardian. Haettu Maaliskuu 15, 2019.
  18. ^ Helft, Miguel (12. lokakuuta 2006). "San Francisco Hedge Fund sijoittanut YouTubeen". New York Times. Nro Vol. 156, Issue 53, 730. ProQuest 433422252.
  19. ^ Kehaulani Goo, Sara (7. lokakuuta 2006). "Valmiina lähikuvaan". Washington Post. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  20. ^ "Whois Record for www.youtube.com". DomainTools. Haettu Huhtikuu 1, 2009.
  21. ^ Alleyne, Richard (31. heinäkuuta 2008). "YouTube: Yön yli menestys on herättänyt vastareaktion". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  22. ^ "Minä eläintarhassa". YouTube. 23. huhtikuuta 2005. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Elokuu 3, 2009.
  23. ^ "Ronaldinho: Touch of Gold – YouTube". Wayback Machine. 25. marraskuuta 2005. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen marraskuuta 25, 2005. Haettu Tammikuu 1, 2017.
  24. ^ "Katsotuimmat – YouTube". Wayback Machine. 2. marraskuuta 2005. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen marraskuuta 2, 2005. Haettu Tammikuu 1, 2017.
  25. ^ "YouTube: historia". Daily Telegraph. Huhtikuu 17, 2010. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  26. ^ Dickey, Megan Rose (15. helmikuuta 2013). "YouTuben historian 22 tärkeintä käännekohtaa". Business Insider. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  27. ^ Graham, Jefferson (21. marraskuuta 2005). "Videosivustot avautuvat, kutsu julkaisuja". USA Today. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  28. ^ a b Pullen, John Patrick (23. helmikuuta 2011). "Kuinka Vimeosta tuli hipsteri YouTube". rikkaus. Haettu Toukokuu 8, 2020.
  29. ^ a b Novak, Matt (14. helmikuuta 2020). "Tässä on mitä ihmiset ajattelivat YouTubesta, kun se lanseerattiin ensimmäisen kerran 2000-luvun puolivälissä". Gizmodo. Haettu Helmikuu 14, 2020.
  30. ^ Biggs, John (20. helmikuuta 2006). "Videoleike leviää virukselle, ja TV-verkko haluaa hallita sitä". New York Times. Haettu Helmikuu 14, 2020.
  31. ^ Wallenstein, Andrew; Spangler, Todd (18. joulukuuta 2015). "'Lazy Sunday' täyttää 10: SNL-tähdet muistelevat, kuinka televisio tunkeutui Internetiin. lajike. Haettu Huhtikuu 27, 2019.
  32. ^ Higgens, Bill (5. lokakuuta 2017). "Hollywood Flashback: SNL:n "Lazy Sunday" laittoi YouTuben kartalle vuonna 2005". Hollywood Reporter. Haettu Huhtikuu 27, 2019.
  33. ^ "YouTube näyttää 100 miljoonaa videota päivässä verkossa". USA Today. Heinäkuu 16, 2006. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  34. ^ Zappone, Christian (12. lokakuuta 2006). "Apua! YouTube tappaa yritykseni!". CNN. Haettu Marraskuu 29, 2008.
  35. ^ Blakely, Rhys (2. marraskuuta 2006). "Utube haastaa YouTuben oikeuteen". Times. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 3, 2007. Haettu Marraskuu 29, 2008.
  36. ^ La Monica, Paul R. (9. lokakuuta 2006). "Google ostaa YouTuben 1.65 miljardilla dollarilla". CNNMoney. CNN. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  37. ^ Arrington, Michael (9. lokakuuta 2006). "Google on hankkinut YouTuben". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  38. ^ Arrington, Michael (13. marraskuuta 2006). "Google sulkee YouTube-hankinnan". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  39. ^ "Google sulkee A2 miljardin dollarin YouTube-sopimuksen". Ikä. 14. marraskuuta 2006. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen joulukuuta 20, 2007. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  40. ^ Carter, Lewis (7. huhtikuuta 2008). "Verkko voi romahtaa videokysynnän kasvaessa". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  41. ^ "comScore julkaisee toukokuussa 2010 US Online Video Rankings". comScore. Haettu Kesäkuu 27, 2010.
  42. ^ "YouTube suunnittelee verkkosivuston uudelleen pitääkseen katsojat kiinnostuneina". AFP. Haettu Huhtikuu 1, 2010.
  43. ^ "YouTube ylittää 3 miljardia katselukertaa päivässä". CNET. CBS Interactive. 25. toukokuuta 2011. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  44. ^ Bryant, Martin (25. toukokuuta 2011). "YouTube saavuttaa 3 miljardia katselukertaa päivässä, 2 PÄIVÄN videota ladataan joka minuutti". Next Web. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  45. ^ Oreskovic, Aleksei (23. tammikuuta 2012). "Exclusive: YouTube saavuttaa 4 miljardia videon katselukertaa päivässä". Reuters. Thomson Reuters. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  46. ^ Whitelaw, Ben (20. huhtikuuta 2011). "Melkein kaikki YouTube-katselukerrat tulevat vain 30 prosentista elokuvista". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  47. ^ "YouTuben verkkosivuston uudistus keskittyy kanaviin". BBC. 2. joulukuuta 2011. Haettu Joulukuu 2, 2011.
  48. ^ Cashmore, Pete (26. lokakuuta 2006). "YouTube saa uuden logon, Faceliftin ja Trackbacks - Kasvua nopeasti!". Mashable. Haettu Joulukuu 2, 2011.
  49. ^ "YouTube julkaisee uudelleen suunnitellun 'One Channel' -asettelun kaikille käyttäjille" (TheNextWeb-artikkeli, 5. kesäkuuta 2013).
  50. ^ Welch, Chris (19. toukokuuta 2013). "YouTube-käyttäjät lataavat nyt 100 tuntia videota joka minuutti". Verge. Vox Media. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  51. ^ E. Solsman, Joan (12. marraskuuta 2014). "YouTuben Music Key: Voiko maksullinen suoratoisto vihdoin saada massat koukkuun?". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  52. ^ Wasserman, Todd (15. helmikuuta 2015). "Vallankumousta ei televisioitu: YouTuben alkuajat". Mashable. Haettu Heinäkuu 4, 2018.
  53. ^ "Hurley jättää YouTuben toimitusjohtajan tehtävät". AFP. 29. lokakuuta 2010. Haettu Lokakuu 30, 2010.
  54. ^ Stelter, Brian (7. joulukuuta 2009). "Musiikkialan yritykset avaavat videosivuston". New York Times. ProQuest 1029889187.
  55. ^ "Lady Gagan Bad Romance on ensimmäinen YouTube-video, joka on kerännyt 200 miljoonaa katselukertaa". 9. toukokuuta 2010.
  56. ^ Oreskovic, Aleksei (5. helmikuuta 2014). "Google napauttaa pitkäaikaisen johtajan Wojcickin johtamaan YouTubea". Reuters. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  57. ^ Avalos, George (20. tammikuuta 2016). "YouTube-laajennus San Brunossa on merkki videosivuston suuresta ponnistuksesta". San Jose Mercury News. Haettu Helmikuu 3, 2016.
  58. ^ Popper, Ben (29. elokuuta 2017). "YouTubella on uusi ilme ja ensimmäistä kertaa uusi logo". Verge. Haettu Toukokuu 7, 2018.
  59. ^ a b c "YouTube käynnistää maksulliset tilauskanavat". BBC News. 9. toukokuuta 2013. Haettu Toukokuu 11, 2013.
  60. ^ Nakaso, Dan (7. toukokuuta 2013). "YouTube-palveluntarjoajat voivat alkaa veloittaa maksuja tällä viikolla". Mercury News. Haettu Toukokuu 10, 2013.
  61. ^ "Maksullinen sisältö lopetettiin 1. tammikuuta 2018 – YouTube-ohje". support.google.com. Haettu Huhtikuu 19, 2021.
  62. ^ Browne, Ryan (22. kesäkuuta 2018). "YouTube esittelee maksulliset tilaukset ja tuotteiden myynnin auttaakseen sisällöntuottajia kaupallistamaan alustan". CNBC. Haettu Huhtikuu 19, 2021.
  63. ^ Parker, Laura (12. huhtikuuta 2017). "Chat suoratoiston kanssa on sinun, hintaan". New York Times. Haettu Huhtikuu 21, 2018.
  64. ^ Newton, Casey (12. marraskuuta 2014). "YouTube ilmoittaa suunnitelmistaan ​​tilata musiikkipalvelu". Verge. Haettu Toukokuu 17, 2018.
  65. ^ Lukija, Ruth (21. lokakuuta 2015). "Google haluaa sinun maksavan 9.99 dollaria kuukaudessa YouTubesta ilman mainoksia". VentureBeat. Haettu Lokakuu 22, 2015.
  66. ^ Popper, Ben (21. lokakuuta 2015). "Exclusive: Sisäinen katsaus uuteen mainoksettomaan YouTube Rediin". Verge. Haettu Toukokuu 17, 2018.
  67. ^ Ingraham, Nathan (12. marraskuuta 2015). "YouTube Music ei ole täydellinen, mutta se on silti taivas musiikkinörteille". Engadget. Haettu Marraskuu 7, 2016.
  68. ^ Perez, Sarah (23. helmikuuta 2015). "Hands on "YouTube Kids", Googlen äskettäin lanseerattu, lapsiystävällinen YouTube-sovellus. TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  69. ^ Dredge, Stuart (26. elokuuta 2015). "Google käynnistää YouTube Gamingin haastaakseen Amazonin omistaman Twitchin". Guardian. Haettu Syyskuu 5, 2015.
  70. ^ "YouTube-ammunta: Epäilty vieraili ampumaradalla ennen hyökkäystä". BBC News. 4. huhtikuuta 2018. Haettu Huhtikuu 9, 2018.
  71. ^ Lumb, David (27. helmikuuta 2017). "YouTubea katsotaan joka päivä miljardi tuntia". Engadget. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  72. ^ Rouse, Kevin (4. kesäkuuta 2020). "Rabbit Hole, jakso kahdeksan: "We Go All"". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Toukokuu 10, 2021.
  73. ^ Kulta, Hadas (19. maaliskuuta 2020). "Netflix ja YouTube hidastavat Euroopassa estääkseen Internetiä hajoamasta". CNN. Haettu Maaliskuu 20, 2020.
  74. ^ "YouTube heikentää videoiden laatua seuraavan kuukauden aikana – ja tämä johtuu siitä, että koronaviruksen puhkeamisen aikana lisääntynyt liikenne rasittaa Internetin kaistanleveyttä.". Business Insider. Haettu Maaliskuu 24, 2020.
  75. ^ Spangler, Todd (9. huhtikuuta 2018). "YouTube seuraa laittomasti lapsia koskevia tietoja, FTC-valituksen ryhmävaatimus". lajike. Haettu Huhtikuu 27, 2018.
  76. ^ Mike, Masnick (6. syyskuuta 2019). "FTC:n viimeisin YouTube-sakko COPPA-rikkomuksista osoittaa, että COPPA ja § 230 ovat törmäyskurssilla". techdirt. Haettu Syyskuu 7, 2019.
  77. ^ Kelly, Makena (4. syyskuuta 2019). "Google maksaa 170 miljoonaa dollaria YouTuben lasten tietosuojaloukkauksista". Verge. Haettu Syyskuu 4, 2019.
  78. ^ Fung, Brian (4. syyskuuta 2019). "Google ja FTC pääsevät 170 miljoonan dollarin sovintoon väitetyistä lasten yksityisyyden loukkauksista YouTubessa". CNN-liiketoiminta. Haettu Syyskuu 4, 2019.
  79. ^ Matthews, David (6. tammikuuta 2020). "YouTube ottaa käyttöön uusia ohjaimia lasten sisällön hallintaan". TechSpot. Haettu Tammikuu 9, 2020.
  80. ^ Kelly, Makena (11. joulukuuta 2019). "YouTube vaatii "lisää selkeyttä" FTC:n lasten tietosuojasäännöksiin". Verge. Haettu Joulukuu 11, 2019.
  81. ^ Spangler, Todd (24. helmikuuta 2021). "YouTuben uusi valvottu tila antaa vanhemmille mahdollisuuden rajoittaa vanhempien lasten videoiden katselua". lajike. Haettu Huhtikuu 19, 2021.
  82. ^ Welch, Chris (18. huhtikuuta 2019). "YouTube tulee vihdoin takaisin Amazonin Fire TV -laitteisiin". Verge. Haettu Toukokuu 5, 2021.
  83. ^ Solsman, Joan E. (30. huhtikuuta 2021). "Roku: YouTube TV -sovellus poistettu kanavakaupasta, koska sopimus Googlen kanssa päättyy". CNET. Haettu Toukokuu 5, 2021.
  84. ^ "YouTuben inhoamisen poistaminen "lankistaa peikkoja", mutta "ei hyödyllistä käyttäjille"". BBC News. 12. marraskuuta 2021. Haettu Marraskuu 30, 2021.
  85. ^ Vincent, James (17. marraskuuta 2021). "YouTuben toinen perustaja ennustaa alustan "laskua" ei-tykkäysten poistamisen jälkeen". Verge. Vox Media. Haettu Marraskuu 18, 2021.
  86. ^ Binder, Matt (17. marraskuuta 2021). "YouTuben toinen perustaja vastustaa päätöstä poistaa "ei-tykkäykset" muokkaamalla ensimmäistä YouTube-latausta". Mashable. Haettu Marraskuu 18, 2021.
  87. ^ Kan, Michael (17. marraskuuta 2021). "YouTuben perustaja sanoo, että inhoamismäärien poistaminen on "tyhmä idea"". PCMag. Haettu Marraskuu 30, 2021.
  88. ^ Kan, Michael (29. marraskuuta 2021). "Selainlaajennus tuo takaisin ei-tykkäysten määrän YouTube-videoihin". PCMag. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Tammikuu 20, 2022.
  89. ^ Wojcicki, Susan (25. tammikuuta 2022). "Kirje Susanilta: Vuoden 2022 prioriteettimme". YouTuben virallinen blogi. Haettu Maaliskuu 8, 2022.
  90. ^ Livemint (19. syyskuuta 2022). "YouTube lopettaa kokeilun, joka pakotti käyttäjät katsomaan suuria, ohitettamattomia mainoksia". minttu. Haettu Syyskuu 21, 2022.
  91. ^ Krasnoff, Barbara (15. lokakuuta 2022). "Kuinka valita YouTube-kahva". Verge. Haettu Joulukuu 15, 2022.
  92. ^ a b c d Peters, Jay; Roth, Emma (16. tammikuuta 2023). "YouTuben toimitusjohtaja Susan Wojcicki jättää tehtävänsä yhdeksän vuoden ruorissa olon jälkeen". Verge. Haettu Helmikuu 16, 2023.
  93. ^ Barman, Nabajeet; Martini, Maria G. (toukokuu 2017). "H.264/MPEG-AVC, H.265/MPEG-HEVC ja VP9-koodekkien vertailu live-pelivideon suoratoistoon". 2017 yhdeksäs kansainvälinen konferenssi multimediakokemuksen laadusta (QoMEX): 1-6. kaksi:10.1109/QoMEX.2017.7965686. ISBN 978-1-5386-4024-1. S2CID 28395957.
  94. ^ a b "YouTuben video-/äänikoodekkien luettelo". GitHub. 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Vaihtoehtoinen URL-osoite
  95. ^ "AV1 Beta Launch Playlist". YouTube. Haettu Tammikuu 14, 2019.
  96. ^ Schoon, Ben (27. tammikuuta 2021). "YouTube saattaa tarvita AV1-tukea tulevaisuudessa". 9to5Google. Haettu Toukokuu 5, 2021.
  97. ^ Fildes, Jonathan (5. lokakuuta 2009). "Flash siirtyy älypuhelimiin"BBC. Haettu Marraskuu 30, 2009.
  98. ^ a b Protalinski, Emil (27. tammikuuta 2015). "YouTube luopuu Flashista HTML5-videoille oletuksena". VentureBeat. Haettu Toukokuu 5, 2021.
  99. ^ "HTML5 YouTube-katseluohjelma: lähellä, mutta ei aivan siellä", Arkistoitu Alkuperäisen marraskuuta 10, 2009. Haettu Joulukuu 1, 2017.
  100. ^ Tiwari, Rajeev (3. tammikuuta 2013). "Streaming Media ja RTOS: MPEG-DASH-tuki Youtubessa". Streamingcodecs.blogspot.hu. Haettu Maaliskuu 13, 2014.
  101. ^ "Vaihda videosi laatua – YouTube-ohje". support.google.com.
  102. ^ Conner, Katie (1. heinäkuuta 2019). "Tee YouTube-videoista terävämpiä tai latautuu nopeammin". CNET.
  103. ^ "YouTube julkaisee mobiiliystävälliset lopetusruudut-ominaisuuden, joka pitää katsojat katsomassa enemmän videoita". TechCrunch. 26. lokakuuta 2016. Haettu Tammikuu 14, 2019.
  104. ^ Porter, Jon (27. marraskuuta 2018). "YouTuben merkinnät katoavat lopullisesti tammikuussa". Verge. Haettu Tammikuu 14, 2019.
  105. ^ Statt, Nick (16. maaliskuuta 2017). "YouTube lopettaa videomerkinnät, koska ne eivät koskaan toimineet mobiililaitteella". Verge. Haettu Tammikuu 14, 2019.
  106. ^ "YouTube ottaa käyttöön ISNI-tunnuksen artisteille ja lauluntekijöille". ISNI. Haettu Kesäkuu 1, 2018.
  107. ^ a b "Lataa videoita, jotka ovat pidempiä kuin 15 minuuttia" YouTube-ohje. Haettu 15. heinäkuuta 2017.
  108. ^ "Johdatus suoratoistoon" YouTube-ohje. Haettu 22. syyskuuta 2017.
  109. ^ "Avaa pääsy keskitason ja edistyneisiin ominaisuuksiin" YouTube-ohje. Haettu 19. toukokuuta 2023.
  110. ^ Fisher, Ken (29. maaliskuuta 2006). "YouTube rajoittaa videoiden pituutta rikkomusten vähentämiseksi". Ars Technica. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  111. ^ Lowensohn, Josh (29. heinäkuuta 2010). "YouTube nostaa videon rajan 15 minuuttiin". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  112. ^ Patel, Vinay (6. toukokuuta 2021). "YouTuben automaattinen käännösominaisuus otetaan käyttöön joillekin käyttäjille". Android-otsikoita. Haettu Joulukuu 8, 2021.
  113. ^ Washingtonin yliopisto. "Tekstitysten lisääminen YouTube-videoihin". Washingtonin yliopisto, Arkistoitu Alkuperäisen syyskuuta 11, 2016. Haettu Syyskuu 4, 2016.
  114. ^ "Saying Goodbye to YouTube Community Contributions -ominaisuus 28 jälkeen". Google Inc. Haettu Kesäkuu 8, 2022.
  115. ^ "Tuetut YouTube-tiedostomuodot – YouTube-ohje". support.google.com. Haettu Marraskuu 24, 2020.
  116. ^ "Suositellut latauksen koodausasetukset – YouTube-ohje". support.google.com. Haettu Marraskuu 24, 2020.
  117. ^ "Tästä syystä YouTubesta ei käytännössä koskaan lopu ainutlaatuisista videotunnuksista". www.mentalfloss.com. 23. maaliskuuta 2016. Haettu Joulukuu 27, 2021.
  118. ^ "Mitä ovat YouTube-ensiesitykset ja miten käytät niitä?". 26. lokakuuta 2018.
  119. ^ Uro, Tinic (13. elokuuta 2005). "Uuden videokoodekin etsintä Flash 8:ssa", Arkistoitu Alkuperäisen helmikuuta 6, 2009. Haettu Tammikuu 27, 2011. Menimme tällä tiellä aiemmin Sorenson Sparkilla, joka on H.263:n epätäydellinen toteutus ja se puri meitä pahasti, kun yritettiin toteuttaa tiettyjä ratkaisuja.
  120. ^ Adobe Systems Incorporated (2010). "Adobe Flash Video -tiedostomuodon määrittelyversio 10.1" (PDF). s. 72. Haettu Tammikuu 27, 2011. Sorenson H.263
  121. ^ "Sorenson Median Sorenson Spark -videodekooderin kysyntä kasvaa jyrkästi". Sorenson Media. 2. kesäkuuta 2009. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen elokuuta 27, 2009. Haettu Heinäkuu 31, 2009.
  122. ^ "YouTube Mobile alkaa livenä". 17. kesäkuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen kesäkuuta 20, 2007. Haettu Elokuu 11, 2010.
  123. ^ "YouTube-videot korkealaatuisina". Virallinen YouTube-blogi. 14. maaliskuuta 2008. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  124. ^ Lowensohn, Josh (20. marraskuuta 2008). "YouTube-videot menevät HD:ksi yksinkertaisella hakkeroinnilla". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  125. ^ Sarukkai, Ramesh (9. heinäkuuta 2010). "Mikä on suurempi kuin 1080p? 4K-video tulee YouTubeen". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  126. ^ Lowensohn, Josh (9. heinäkuuta 2010). "YouTube tukee nyt 4K-resoluutiovideoita". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  127. ^ "YouTube julkisti Partner Grants -ohjelman, tuen 4K-videoresoluutiolle". TechCrunch. Heinäkuu 9, 2010. Haettu Joulukuu 27, 2021.
  128. ^ Schroeder, Stan (10. kesäkuuta 2015). "Voit katsoa 8K-videon YouTubessa – teoriassa". MashableUK. Haettu Heinäkuu 2, 2015.
  129. ^ Robertson, Steven; Verma, Sanjeev (7. marraskuuta 2016). "Aidot värit: HDR-videoiden tuen lisääminen YouTubessa". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  130. ^ "Lataa High Dynamic Range (HDR) -videoita". YouTube-ohje. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  131. ^ Brunner, Grant (27. kesäkuuta 2014). "Pakottavatko 60 fps:n YouTube-videot pelien kehittäjät priorisoimaan kuvanopeuden?". ExtremeTech. Haettu Marraskuu 14, 2019.
  132. ^ Welch, Chris (29. lokakuuta 2014). "YouTube tukee nyt 60 fps toistoa, ja videopelit näyttävät upeilta". Verge. Haettu Marraskuu 14, 2019.
  133. ^ Stuart, Keith (27. kesäkuuta 2014). "Battlefield Hardline aloittaa sujuvan YouTube-trailerien aikakauden". Guardian. Haettu Kesäkuu 29, 2014.
  134. ^ Kumparak, Greg (29. lokakuuta 2014). "YouTube voi nyt toistaa videoita 60 kuvaa sekunnissa". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  135. ^ "Kuinka säätää videon laatua YouTubessa". Indian Express. 25. huhtikuuta 2021. Haettu Toukokuu 30, 2021.
  136. ^ "Vaihda videosi laatua – YouTube-ohje". support.google.com. Haettu Joulukuu 29, 2021.
  137. ^ "YouTube 3D:nä". YouTube. 21. heinäkuuta 2009. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Elokuu 3, 2009.
  138. ^ Bonnington, Christina (13. maaliskuuta 2015). "Voit nyt katsoa ja ladata 360 asteen videoita YouTubessa". Wired. ISSN 1059-1028. Haettu Toukokuu 10, 2021.
  139. ^ a b Garun, Natt (30. marraskuuta 2016). "YouTube tukee nyt 4K-suoratoistoa sekä 360 asteen että tavallisille videoille". Verge.
  140. ^ "Uudet YouTuben live-ominaisuudet: live 360, 1440p, upotetut tekstitykset ja VP9-syötö". googleblog.com. YouTube Engineering and Developers -blogi. 19. huhtikuuta 2016. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen joulukuuta 1, 2021. Haettu Joulukuu 26, 2021.
  141. ^ "YouTuben "VR180"-muoto vähentää VR-videon kohtuuttomia vaatimuksia. Ars Technica. Haettu Syyskuu 26, 2017.
  142. ^ Broida, Rick. "Katso mitä tahansa YouTube-videota VR-tilassa". CNET. Haettu Toukokuu 10, 2021.
  143. ^ Espinoza, Javier; Fildes, Nic; Murphy, Hannah; Bradshaw, Tim (20. maaliskuuta 2020). "YouTube, Amazon ja Netflix heikensivät kuvanlaatua Euroopassa". Financial Times. Haettu Maaliskuu 20, 2020.
  144. ^ Alexander, Julia (24. maaliskuuta 2020). "YouTube alentaa videon oletuslaatua normaaliin tarkkuuteen ensi kuussa". Verge. Haettu Lokakuu 20, 2020.
  145. ^ Shankland, Stephen. "Google täydentää YouTubea mukautetulla videosirulla". CNET. Haettu Toukokuu 5, 2021.
  146. ^ Perez, Sarah (19. kesäkuuta 2019). "YouTube tekee yhteistyötä Universalin kanssa päivittääkseen lähes 1,000 XNUMX klassista musiikkivideota HD-laatuiseksi". TechCrunch. Haettu Maaliskuu 9, 2022.
  147. ^ Gross, Doug (13. syyskuuta 2010). "YouTube testaa suoratoistoa". CNN. Haettu Syyskuu 22, 2017.
  148. ^ "YouTube kahden päivän suoratoistotestissä". BBC News. 13. syyskuuta 2010.
  149. ^ "YouTube alkaa LIVE". YouTuben virallinen blogi. 8. huhtikuuta 2011. Haettu Syyskuu 22, 2017.
  150. ^ Pierce, David (17. elokuuta 2015). "YouTube on suoratoiston nukkuva jättiläinen". Wired. Haettu Syyskuu 22, 2017.
  151. ^ "Felix Baumgartnerin hyppy avaruuden reunalta, jota miljoonat katselivat". Associated Press. 15. lokakuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuuta 18, 2012. Haettu Lokakuu 15, 2012.
  152. ^ Blagdon, Jeff (3. elokuuta 2013). "YouTube avaa suoratoiston kaikille, joilla on 100 tai enemmän tilaajaa". Verge.
  153. ^ "YouTube avaa suoratoiston kaikille vahvistetuille tileille". MacNN. 13. joulukuuta 2013. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen syyskuuta 23, 2017. Haettu Syyskuu 22, 2017.
  154. ^ Palladino, Valentina (8. helmikuuta 2017). "YouTube antaa nyt sisällöntuottajille mahdollisuuden suoratoistaa videoita mobiililaitteilla, joilla on 10,000 XNUMX tilaajaa". Ars Technica.
  155. ^ "Luo suoratoisto" YouTube-ohje. Haettu 22. syyskuuta 2017.
  156. ^ Porter, Jon (8. joulukuuta 2020). "YouTuben live-lähetykset tukevat nyt HDR:ää". Verge. Haettu Toukokuu 10, 2021.
  157. ^ Grossman, Lev (25. joulukuuta 2006). "Sinä – kyllä, sinä – olet TIMEn vuoden henkilö”. Aika:. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  158. ^ Owen, Paul (3. marraskuuta 2009). "10 hauskinta YouTube-kommenttiamme – mitkä ovat sinun?". Guardian. Lontoo. Haettu Maaliskuu 13, 2014.
  159. ^ Moore, Matthew (2. syyskuuta 2008). "Suodatin estää YouTuben huonoimmat kommentit". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  160. ^ Rundle, Michael (7. huhtikuuta 2012). "Policing Rasism Online: Liam Stacey, YouTube ja suurten numeroiden laki". Huffington Post. Haettu Kesäkuu 1, 2012.
  161. ^ "YouTube pyrkii kesyttämään peikkoja muuttamalla kommenttiosiotaan", Stuart Dredge, Guardian, 7. marraskuuta 2013. Haettu 9. marraskuuta 2013.
  162. ^ "Eikö kommenteissa ole enää linkkejä?". Googlen tuotefoorumit. 2009. Haettu Elokuu 28, 2013.
  163. ^ "Katso ja lähetä kommentteja". Google-tuki. 2013. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen marraskuuta 17, 2013. Haettu Marraskuu 11, 2013.
  164. ^ Hern, Alex (8. marraskuuta 2013). "YouTuben toinen perustaja pahoinpitelee Googlea uusien YouTube-kommenttien vuoksi". Guardian. Lontoo. Haettu Marraskuu 11, 2013.
  165. ^ "Tutustu uusiin YouTube-kommentteihin" on YouTube, 6. marraskuuta 2013. Haettu 9. marraskuuta 2013.
  166. ^ "YouTuben perustaja julkaisi uusia YouTube-kommentteja: Jawed Karim raivoissaan Google Plus -vaatimuksista", Ryan W. Neal, International Business Times, 8. marraskuuta 2013. Haettu 9. marraskuuta 2013.
  167. ^ Chase, Melvin (20. marraskuuta 2013). "YouTube-kommentit vaativat Google+ -tilin, Google kohtaa meteliä". Newsday. (tilaus vaaditaan) Vaihtoehtoinen linkki Arkistoidut 3. joulukuuta 2013 klo Wayback Machine.
  168. ^ "Google poistaa Google+:n linkityksen YouTubesta". BBC News. Lontoo. 28. heinäkuuta 2015. Haettu Heinäkuu 29, 2015.
  169. ^ E. Solsman, Joan (3. marraskuuta 2016). "YouTube auttaa sisällöntuottajia räjäyttämään peikkoja kommenteista". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  170. ^ Jotham, Immanuel (24. heinäkuuta 2017). "Uuden YouTube-ominaisuuden avulla sisällöntuottajat voivat automaattisesti estää roskapostin". International Business Times UK. Haettu Syyskuu 17, 2017.
  171. ^ Alexander, Julia (3. joulukuuta 2020). "YouTube pyytää kommentoijia harkitsemaan lähettämistä uudelleen, jos heidän viestinsä vaikuttaa loukkaavalta". Verge. Haettu Joulukuu 9, 2020.
  172. ^ "YouTube esittelee uuden ominaisuuden myrkyllisten kommenttien käsittelemiseksi". TechCrunch. 3. joulukuuta 2020. Haettu Joulukuu 9, 2020.
  173. ^ Perez, Sarah (13. syyskuuta 2016). "YouTube saa oman sosiaalisen verkostonsa YouTube-yhteisön käynnistämisen myötä". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  174. ^ McEvoy, Kiley (13. syyskuuta 2016). "YouTube-yhteisö ylittää videon". YouTube-sisällöntuottajien blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  175. ^ "Luo yhteisöpostaus – Tietokone – YouTube-ohje". support.google.com.
  176. ^ Peters, Jay (9. syyskuuta 2021). "YouTube puolittaa tilaajien määrän, jotka tarvitset yhteisöpostausten avaamiseen". Verge. Haettu Marraskuu 17, 2021.
  177. ^ "Pidä yhteyttä sisällöntuottajien kanssa yhteisöpostauksissa – Tietokone – YouTube-ohje". support.google.com.
  178. ^ "Facebookin, WhatsAppin, Youtuben ja muiden piilotetut ominaisuudet". Gadgetit nyt.
  179. ^ "YouTuben koeputki: mikä se on?". Kultainen verkkojärjestelmä. 8. tammikuuta 2020. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen helmikuuta 5, 2021. Haettu Joulukuu 31, 2020.
  180. ^ "Googlen testauskommenttihaku YouTubessa". Search Engine Land. 16. lokakuuta 2009.
  181. ^ "Hidas YouTube? Kokeile Feather, Made for India". Gtricks. 7. joulukuuta 2009.
  182. ^ "YouTuben upotettu videoopas", Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 10, 2017. Haettu Helmikuu 17, 2022.
  183. ^ "Niin kauan, videovastauksia... Seuraavaksi: parempia tapoja muodostaa yhteys". YouTube-sisällöntuottajien blogi. 27. elokuuta 2013. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  184. ^ YouTube. "Hallitse kommentteja ja videovastauksia". Haettu Elokuu 28, 2013.
  185. ^ "Käyttöehdot, 5.B". Youtube. Haettu Elokuu 25, 2010.
  186. ^ Lowensohn, Josh (16. tammikuuta 2009). "(Jotkut) YouTube-videot saavat latausvaihtoehdon". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  187. ^ Milian, Mark (19. helmikuuta 2009). "YouTube tarkkailee sisällön omistajia, poistaa videoiden kopioimisen käytöstä". Los Angeles Times. Haettu Helmikuu 21, 2009.
  188. ^ Rao, Leena (12. helmikuuta 2009). "YouTube toivoo lisäävänsä tuloja videolatauksilla". Washington Post. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  189. ^ Torrentfreak (19. kesäkuuta 2012). "Google uhkaa haastaa oikeuteen valtavan YouTuben MP3-muunnossivuston". Haettu Syyskuu 4, 2013.
  190. ^ Zamzar (12. kesäkuuta 2012). "YouTube-videoiden lataaminen – ei enää tuettu". Haettu Syyskuu 4, 2013.
  191. ^ Park, Jane (2. kesäkuuta 2011). "YouTube julkaisee tuen CC BY:lle ja CC-kirjaston, joka sisältää 10,000 XNUMX videota". Creative Commons. Haettu Heinäkuu 20, 2019.
  192. ^ Casserly, Cathy (25. heinäkuuta 2012). "Tässä on kutsusi käyttää uudelleen ja miksata 4 miljoonaa Creative Commons -lisensoitua videota YouTubessa". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  193. ^ "Youtube". www.youtube.com.
  194. ^ Chitu, Alex (15. kesäkuuta 2007). "Mobiili YouTube". Epävirallinen Google-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  195. ^ "YouTube Live Apple TV:ssä tänään; tulossa iPhoneen 29. kesäkuuta". omena. 20. kesäkuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen joulukuuta 28, 2008. Haettu Tammikuu 17, 2009.
  196. ^ Zibreg, Christian (8. heinäkuuta 2010). "Goodbye Flash: YouTube Mobile käyttää HTML5:tä iPhonessa ja Androidissa", Arkistoitu Alkuperäisen huhtikuuta 27, 2012. Haettu Tammikuu 9, 2012.
  197. ^ Kincaid, Jason (7. heinäkuuta 2010). "YouTube Mobile käyttää HTML5:tä, videon laatu päihittää alkuperäiset sovellukset kädet alas". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  198. ^ "YouTube 2.1 -sovellus nyt saatavilla Android Marketista". 8. joulukuuta 2010. Haettu Tammikuu 9, 2012.
  199. ^ Dredge, Stuart (11. syyskuuta 2012). "Uusi YouTube iPhone -sovellus estää iOS6:n alennuksen". Guardian. Lontoo. Haettu Syyskuu 11, 2012.
  200. ^ Smith, Cooper (5. syyskuuta 2013). "Google+ on neljänneksi eniten käytetty älypuhelinsovellus". Business Insider. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  201. ^ "TiVo saa YouTuben suoratoiston tänään". Gizmodo. Heinäkuu 17, 2007. Haettu Helmikuu 17, 2009.
  202. ^ "YouTube-video tulee Wii- ja PlayStation 3 -pelikonsoleille". Los Angeles Times. 15. tammikuuta 2009. Haettu Tammikuu 17, 2009.
  203. ^ "Tulee seuraavaksi... YouTube televisiossasi". YouTube-blogi. 15. tammikuuta 2009. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen kesäkuuta 22, 2009. Haettu Toukokuu 10, 2009.
  204. ^ "Koe YouTube XL suurella näytöllä". YouTube-blogi. YouTube. 2. kesäkuuta 2009. Haettu Kesäkuu 20, 2009.
  205. ^ "Xbox Live Getting Live TV, YouTube & Bing Voice Search". Mashable. 6. kesäkuuta 2011. Haettu Joulukuu 22, 2011.
  206. ^ "YouTube-sovellus vaeltelee Nintendo Wiille päivää ennen Wii U:n julkaisua". Techradar.com. 15. marraskuuta 2012. Haettu Marraskuu 20, 2012.
  207. ^ "YouTube-sovellus Nintendo 3DS:lle lopettaminen". Nintendo Amerikka. Haettu Helmikuu 4, 2020.
  208. ^ Ali, Sarah (22. marraskuuta 2012). "Just for U: YouTube saapuu Wii U:lle". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  209. ^ Spangler, Todd (17. joulukuuta 2013). "YouTube-kanava toistetaan nyt Rokulla". lajike. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  210. ^ O'Grady, Richard (28. lokakuuta 2014). "Pwn, jaa, toista YouTuben kanssa PlayStation 4:llä". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  211. ^ "YouTube Nintendo Switchille". Nintendo pelin tiedot. Nintendo of America. Haettu Joulukuu 5, 2018.
  212. ^ a b c d e f g h i j k l m Sayer, Peter (19. kesäkuuta 2007). "Google julkaisee YouTube France News -uutiset". PC Advisor. Haettu Elokuu 3, 2009.
  213. ^ Katso YouTuben lokalisointiluettelo YouTube-sivuston alalaidasta.
  214. ^ "Presentan hoy YouTube México" [YouTube México julkaistiin tänään]. El Universal (espanjaksi). 11. lokakuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 16, 2009. Haettu Syyskuu 9, 2010.
  215. ^ "中文上線 – YouTube 香港中文版登場!". Stanley 5. 17. lokakuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuuta 11, 2018. Haettu Tammikuu 2, 2012.
  216. ^ a b Nicole, Kristen (22. lokakuuta 2007). "YouTube lanseerataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa". Mashable. Haettu Elokuu 3, 2009.
  217. ^ Nicole, Kristen (6. marraskuuta 2007). "YouTube Kanada nyt livenä". Mashable. Haettu Elokuu 3, 2009.
  218. ^ Ostrow, Adam (8. marraskuuta 2007). "YouTube Saksa lanseeraa". Mashable. Haettu Elokuu 3, 2009.
  219. ^ "YouTube перевелся на русский" (venäjäksi). Kommersant Moskova. 14. marraskuuta 2007. Haettu Maaliskuu 22, 2012.
  220. ^ Williams, Martyn (23. tammikuuta 2008). "YouTube avaa korealaisen sivuston". PC World, Arkistoitu Alkuperäisen huhtikuuta 28, 2012. Haettu Maaliskuu 22, 2012.
  221. ^ Joshi, Sandeep (8. toukokuuta 2008). "YouTubessa on nyt intialainen inkarnaatio". Hindu. Chennai, Intia. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 10, 2008. Haettu Elokuu 3, 2009.
  222. ^ Bokuvka, Petr (12. lokakuuta 2008). "YouTuben tšekkiläinen versio julkaistiin. Ja se on paskaa. Se on perseestä". Tšekin päivän sana. Wordpress.com. Haettu Elokuu 3, 2009.
  223. ^ Video ei ole käytettävissä, kun YouTube avautuu Ruotsissa 23. lokakuuta 2008. Haettu 7. joulukuuta 2012.
  224. ^ "YouTube julkaistaan ​​Argentiinassa". 9. syyskuuta 2010. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen syyskuuta 12, 2010. Haettu Syyskuu 9, 2010.
  225. ^ a b c d e f g "YouTube julkaisee paikallisen version Algerialle, Egyptille, Jordanialle, Marokolle, Saudi-Arabialle, Tunisialle ja Jemenille". ArabCrunch. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen maaliskuuta 14, 2011. Haettu Maaliskuu 13, 2011.
  226. ^ Jidenma, Nmachi (1. syyskuuta 2011). "Google julkaisee YouTuben Keniassa". Seuraava verkko. Haettu Maaliskuu 22, 2012.
  227. ^ Nod, Tam (13. lokakuuta 2011). "YouTube julkaisee "Filippiinit"". Filippiinien tähti. Haettu Lokakuu 13, 2011.[pysyvä kuollut linkki]
  228. ^ "YouTube avaa Singapore-sivuston", Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 21, 2011. Haettu Syyskuu 23, 2015.
  229. ^ YouTube avaa lokalisoidun verkkosivuston Kolumbialle 1. joulukuuta 2011. Haettu 1. joulukuuta 2011.
  230. ^ Google lanseeraa YouTuben Ugandassa Arkistoidut 4. tammikuuta 2012 klo Wayback Machine 2. joulukuuta 2011. Haettu 15. tammikuuta 2012.
  231. ^ Google käynnistää YouTuben Nigerian tänään Arkistoidut 8. tammikuuta 2012 klo Wayback Machine 7. joulukuuta 2011. Haettu 15. tammikuuta 2012.
  232. ^ Google julkaisee YouTuben Chilen 19. maaliskuuta 2012. Haettu 22. maaliskuuta 2012. Arkistoidut 25. maaliskuuta 2012 klo Wayback Machine
  233. ^ Google käynnistää unkarilaisen YouTuben 12. maaliskuuta 2012. Haettu 22. maaliskuuta 2012. Arkistoidut 17. tammikuuta 2013 klo Wayback Machine
  234. ^ YouTube lanseeraa paikallisen verkkotunnuksen Malesiassa 22. maaliskuuta 2012. Haettu 22. maaliskuuta 2012.
  235. ^ YouTube Peru julkaistiin, laajennus jatkuu 27. maaliskuuta 2012. Haettu 1. huhtikuuta 2012.
  236. ^ Bindu Suresh Rai (2. huhtikuuta 2012). "UAE-versio YouTubesta julkaistiin". Emirates 247. Haettu Helmikuu 14, 2014.
  237. ^ "YouTube julkaisee Indonesian version", 15. kesäkuuta 2012. Haettu 8. heinäkuuta 2012.
  238. ^ "Google julkaisee YouTuben Ghanassa" Arkistoidut 24. kesäkuuta 2012 klo Wayback Machine, 22. kesäkuuta 2012. Haettu 8. heinäkuuta 2012.
  239. ^ "YouTube avaa paikallisen portaalin Senegalissa",
    ^ itag 120 on suoratoistoa varten, ja sen metatiedot viittaavat "Elemental Technologies Liveen". 16. heinäkuuta 2012. Haettu 25. heinäkuuta 2012.
  240. ^ "YouTuben turkkilainen versio otetaan käyttöön", 1. lokakuuta 2012. Haettu 1. lokakuuta 2012.
  241. ^ Tarasova, Maryna (13. joulukuuta 2012). "YouTube приходить в Україну! (YouTube tulee Ukrainaan!)" (ukrainaksi). Ukraina: Google Ukraina -blogi.
  242. ^ "YouTube Lanceres i Danmark". Tanska: iProspect. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 7, 2013. Haettu Huhtikuu 17, 2013.
  243. ^ Sormunen, Vilja (6. helmikuuta 2013). "YouTube alkaa Pohjoismaissa". Pohjoismainen: KLOK. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen heinäkuuta 28, 2013. Haettu Helmikuu 11, 2013.
  244. ^ "YouTube julkaistiin Norjassa". Norja: SÄVY, Arkistoitu Alkuperäisen huhtikuuta 20, 2013. Haettu Huhtikuu 17, 2013.
  245. ^ "YouTube menee sveitsiläiseksi". Sveitsiläinen: sveitsin info. Haettu Huhtikuu 17, 2013.
  246. ^ "YouTube.at torstaista lähtien verkossa". Itävalta: wieniläinen sanomalehti. Haettu Huhtikuu 17, 2013.
  247. ^ "Youtube România se lansează într-o săptămână". Romania: ZF.ro. Haettu Toukokuu 14, 2013.
  248. ^ "Google lança versão lusa do YouTube". Portugali: Luso Noticias. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen joulukuuta 3, 2013. Haettu Toukokuu 14, 2013.
  249. ^ tš (21. toukokuuta 2013). "Slováci už môžu oficiálne zarábať na tvorbe videí pre YouTube" (slovakiksi). Vat Pravda. Haettu Helmikuu 14, 2014.
  250. ^ a b c d e Nick Rego (16. syyskuuta 2013). "YouTube laajentaa kaupallistamista ja kumppanuutta GCC:ssä". tbreak Media. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen helmikuuta 13, 2014. Haettu Helmikuu 14, 2014.
  251. ^ Ивелина Атанасова (18. maaliskuuta 2014). "YouTube рекламата става достъпна и за България" (bulgariaksi). Uusi trendi. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 7, 2014. Haettu Huhtikuu 5, 2014.
  252. ^ "Oglašavanje na video platformi YouTube od sad dostupno iu Hrvatskoj" (kroatiaksi). Lider. 19. maaliskuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen tammikuuta 11, 2015. Haettu Huhtikuu 5, 2014.
  253. ^ Oden, Siiri (19. maaliskuuta 2014). "Youtube-mainokset – uudet mahdollisuudet nüüd ka Eestis!" (viroksi). Keskinkertainen. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 7, 2014. Haettu Huhtikuu 5, 2014.
  254. ^ Marta (18. maaliskuuta 2014). "Tagad mainosmahdollisuudet Youtube kanālā on mahdollista myös Latvijā" (latviaksi). Markkinointi. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen maaliskuuta 21, 2014. Haettu Huhtikuu 5, 2014.
  255. ^ STA (18. maaliskuuta 2014). "Na Youtube prihajajo tudi slovenski video oglasi" (sloveniaksi). dnevnik. Haettu Huhtikuu 5, 2014.
  256. ^ Pornwasin, Asina (3. huhtikuuta 2014). "YouTube esittelee etusivun erityisesti". Nation, Arkistoitu Alkuperäisen heinäkuuta 25, 2014. Haettu Huhtikuu 4, 2014.
  257. ^ a b c d Hall, Stephen (12. lokakuuta 2015). "YouTube jatkaa maailmanlaajuista laajentumista sivustonsa versioilla seitsemällä uudella alueella". 9-5 Google. Haettu Maaliskuu 18, 2016.
  258. ^ a b "YouTube avaa Nepaliin, Pakistaniin ja Sri Lankaan liittyvät kotisivut". Himalajan ajat. 13. tammikuuta 2016. Haettu Tammikuu 31, 2016.
  259. ^ "YouTube avaa Pakistanille maakohtaisen kotisivun". Express Tribune. 12. tammikuuta 2016. Haettu Tammikuu 31, 2016.
  260. ^ "YouTube käynnistää paikallisen verkkotunnuksen Maltalle". www.maltachamber.org.mt. Haettu Helmikuu 15, 2023.
  261. ^ "Lisätietoja: Video ei ole saatavilla maassani". google.com. Haettu Elokuu 4, 2009.
  262. ^ "Turkki poistaa kahden vuoden YouTube-kiellon". BBC News. 30. lokakuuta 2010. Haettu Lokakuu 3, 2012.
  263. ^ Danforth, Nick (31. heinäkuuta 2009). "Turkkilaiset sensoivat YouTube-sensuuria". San Francisco Chronicle. Haettu Elokuu 4, 2009.
  264. ^ Kerr, Dara (2. lokakuuta 2012). "YouTube luovuttaa Turkille ja käyttää paikallista verkkotunnusta". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  265. ^ Barnett, Emma (3. syyskuuta 2009). "Musiikkivideot takaisin YouTubeen usean miljoonan punnan PRS-sopimuksella". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  266. ^ "Nyt YouTube pysäyttää musiikin Saksassa". Guardian. Lontoo. 1. huhtikuuta 2009. Haettu Huhtikuu 2, 2009.
  267. ^ Seabrook, John (16. tammikuuta 2012). "Streaming Dreams". New Yorker. Haettu Tammikuu 6, 2012.
  268. ^ "VidConin päivitykset: enemmän käyttäjiä, enemmän tuotteita, enemmän esityksiä ja paljon muuta". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  269. ^ Hoffberger, Chase (21. joulukuuta 2012). "YouTube poistaa Universalilta ja Sonylta 2 miljardia väärennettyä katselukertaa". The Daily Dot. Complex Media, Inc. Haettu Tammikuu 10, 2014.
  270. ^ Sabbagh, Dan (28. joulukuuta 2012). "Kaksi miljardia YouTube-musiikkivideon katselukertaa katoaa... vai vain siirtyy?". Guardian. Guardian News and Media Limited. Haettu Tammikuu 10, 2014.
  271. ^ Haran, Brady (Kesäkuu 22, 2012). Miksi YouTube-katselukerrat pysähtyvät 301:een?. Numberphilesta. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Elokuu 30, 2018 – YouTuben kautta.
  272. ^ Snyder, Benjamin (6. elokuuta 2015). "YouTube korjasi vihdoin tämän ärsyttävän ominaisuuden". Aika:. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  273. ^ "Lyhennetyt yleisömäärät". YouTube Engineering and Developers -blogi. 2019. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 13, 2021. Haettu Huhtikuu 9, 2021.
  274. ^ Spangler, Todd (30. maaliskuuta 2021). "YouTube käynnistää testin piilottaakseen videon "ei tykkää" -määrät. lajike. Haettu Maaliskuu 30, 2021.
  275. ^ "YouTube-testit piilottavat videoiden ei-tykkäysmäärät". TechCrunch. 30. maaliskuuta 2021. Haettu Maaliskuu 30, 2021.
  276. ^ "YouTube piilottaa kaikkien alustan videoiden ei-tykkäysmäärät: Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää". MSN. 11. marraskuuta 2021. Haettu Marraskuu 11, 2021.
  277. ^ Marsden, Rhodri (12. elokuuta 2009). "Miksi YouTube-tilini suljettiin?". Independent. Lontoo. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Elokuu 12, 2009.
  278. ^ Miksi tililläni on seuraamus? YouTube. Haettu 5. helmikuuta 2012.
  279. ^ "Onko YouTuben kolmen varoituksen sääntö reilu käyttäjiä kohtaan?". BBC News. Lontoo. 21. toukokuuta 2010. Haettu Helmikuu 5, 2012.
  280. ^ "Viacom haastaa YouTuben oikeuteen miljardi dollaria". BBC News. 13. maaliskuuta 2007. Haettu Toukokuu 26, 2008.
  281. ^ "Mediaset Files 500 miljoonan euron puku vs Googlen YouTube". CNNMoney.com. Heinäkuu 30, 2008. Haettu Elokuu 19, 2009.
  282. ^ "Premier League ryhtyy toimiin YouTubea vastaan". Daily Telegraph. 5. toukokuuta 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  283. ^ Egelko, Bob (20. elokuuta 2008). "Nainen voi haastaa oikeuteen YouTube-leikkeiden poistamisesta". San Francisco Chronicle. Haettu Elokuu 25, 2008.
  284. ^ Finley, Klint (19. marraskuuta 2015). "Google lupaa auttaa torjumaan vääriä YouTuben tekijänoikeusvaatimuksia – muutaman kerran". Wired. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  285. ^ Ohion Northern District Court (18. heinäkuuta 2013). "Oikeusasiakirja". Smith vastaan ​​Summit Entertainment LLC. Docket Alarm, Inc. Haettu Lokakuu 21, 2014.
  286. ^ Piirituomari James G. Carr (6. kesäkuuta 2011). "Tilaus". Smith vastaan ​​Summit Entertainment LLC. Yhdysvaltain piirioikeus, ND Ohio, Western Division. Haettu Marraskuu 7, 2011.
  287. ^ "YouTube häviää oikeustaistelun musiikkileikkeistä". BBC News. Lontoo. 20. huhtikuuta 2012. Haettu Huhtikuu 20, 2012.
  288. ^ "YouTuben seitsemän vuoden levottomuus päättyy". BBC News. Lontoo. 1. marraskuuta 2016. Haettu Marraskuu 2, 2016.
  289. ^ "YouTuben sopimus Universal Blocks DMCA:n vastailmoituksista". TorrentFreak. 5. huhtikuuta 2013. Haettu Huhtikuu 5, 2013.
  290. ^ "Videot poistettu tai estetty YouTuben sopimusvelvoitteiden vuoksi". Haettu Huhtikuu 5, 2013.
  291. ^ Aswad, Jem (19. joulukuuta 2017). "YouTube solmi uusia sopimuksia Universalin ja Sony Musicin kanssa". lajike. Haettu Huhtikuu 22, 2021.
  292. ^ a b Alexander, Julia (24. toukokuuta 2019). "YouTuberit ja levy-yhtiöt taistelevat, ja levy-yhtiöt jatkavat voittoa". Verge. Haettu Huhtikuu 22, 2021.
  293. ^ Delaney, Kevin J. (12. kesäkuuta 2007). "YouTube testaa ohjelmistoja helpottaakseen lisensointikiistoja". Wall Street Journal. Haettu Joulukuu 4, 2011.
  294. ^ YouTube-mainostajat (4. helmikuuta 2008), Videon tunnistus, haettu Elokuu 29, 2018[kuollut YouTube-linkki]
  295. ^ King, David (2. joulukuuta 2010). "Content ID täyttää kolme". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Elokuu 29, 2018.
  296. ^ "YouTube Content ID". YouTube. 28. syyskuuta 2010. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Toukokuu 25, 2015.
  297. ^ Lisätietoja Content ID:stä YouTube. Haettu 4. joulukuuta 2011.
  298. ^ Von Lohmann, Fred (23. huhtikuuta 2009). "Testataan YouTuben äänisisällöntunnistusjärjestelmää". Electronic Frontier Foundation. Haettu Joulukuu 4, 2011.
  299. ^ Von Lohmann, Fred (3. helmikuuta 2009). "YouTuben tammikuun reilun käytön verilöyly". Electronic Frontier Foundation. Haettu Joulukuu 4, 2011.
  300. ^ Content ID -kiistat YouTube. Haettu 4. joulukuuta 2011.
  301. ^ Hernandez, Patricia (28. huhtikuuta 2016). "YouTuben sisällöntunnistusjärjestelmä saa kipeästi kaivatun korjauksen". Kotaku. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  302. ^ "Poista Content ID -vaatimuksen kohteena olevat kappaleet videoistani – YouTube-ohje". support.google.com. Haettu Syyskuu 17, 2017.
  303. ^ Siegel, Joshua; Mayle, Doug (9. joulukuuta 2010). "Ylös, ylös ja poissa – pitkiä videoita useammille käyttäjille". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  304. ^ a b c "YouTuben yhteisön säännöt". YouTube. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen maaliskuuta 4, 2017. Haettu Marraskuu 30, 2008.
  305. ^ a b Alexander, Julia (10. toukokuuta 2018). "Keltainen $: kattava historia demonetisoinnista ja YouTuben sodasta sisällöntuottajien kanssa". Monikulmio. Haettu Marraskuu 3, 2019.
  306. ^ Wong, Julia Carrie; Levin, Sam (25. tammikuuta 2019). "YouTube lupaa suositella vähemmän salaliittoteoriavideoita". Guardian. ISSN 0261-3077. Haettu Marraskuu 3, 2019.
  307. ^ Orphanides, KG (23. maaliskuuta 2018). "Lasten YouTube levittää edelleen verta, itsemurhaa ja kannibalismia". Langallinen Iso-Britannia. ISSN 1357-0978. Haettu Marraskuu 3, 2019.
  308. ^ Orphanides, KG (20. helmikuuta 2019). "YouTubessa pedofiilien verkosto piiloutuu näkyville". Langallinen Iso-Britannia. ISSN 1357-0978. Haettu Marraskuu 3, 2019.
  309. ^ Kimball, Whitney (22. syyskuuta 2020). "Lasten pahoinpitelylle ja eläinten kidutukselle altistunut sisällönmoderaattori haastaa YouTuben oikeuteen". Gizmodo. Haettu Lokakuu 11, 2020.
  310. ^ Vincent, James (22. syyskuuta 2020). "Entinen YouTube-sisällönvalvoja haastaa yrityksen oikeuteen PTSD-oireiden kehittymisen jälkeen". Verge. Haettu Lokakuu 11, 2020.
  311. ^ Elias, Jennifer (22. syyskuuta 2020). "Entinen YouTube-sisällönmoderaattori kuvailee työn kauhuja uudessa oikeusjutussa". CNBC. Haettu Lokakuu 11, 2020.
  312. ^ Alba, Davey (3. helmikuuta 2020). "YouTube sanoo kieltävänsä harhaanjohtavan vaaleihin liittyvän sisällön". New York Times. Haettu Helmikuu 10, 2020.
  313. ^ "YouTubea kritisoidaan Saksassa juutalaisvastaisista natsivideoista". Reuters. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 17, 2008. Haettu Toukokuu 28, 2008.
  314. ^ "Raivoa, kun YouTube kantaa sairasta Hillsboro-videoloukkausta". icLiverpool. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen maaliskuuta 20, 2012. Haettu Marraskuu 29, 2015.
  315. ^ Kirkup, James; Martin, Nicole (31. heinäkuuta 2008). "Kansanedustajat hyökkäsivät YouTubeen seksin ja väkivallan vuoksi". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  316. ^ "Al-Awlakin YouTube-videot, joihin on kohdistettu Rep. Weiner". Fox News. 25. lokakuuta 2010. Haettu Marraskuu 13, 2010.
  317. ^ F. Burns, John; Helft, Miguel (4. marraskuuta 2010). "YouTube vetää pois Clericin videot". New York Times. ProQuest 1458411069. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  318. ^ Bennett, Brian (12. joulukuuta 2010). "YouTube antaa käyttäjien päättää terrorismiin liittyvistä videoista". Los Angeles Times. Haettu Marraskuu 29, 2015.
  319. ^ Newton, Casey (13. maaliskuuta 2018). "YouTube lisää tietoja Wikipediasta salaliittoja koskeviin videoihin". Verge. Haettu Huhtikuu 15, 2019.
  320. ^ Bergen, Mark (15. huhtikuuta 2019). "YouTube ilmoittaa Notre-Dame Firen 9/11-salaliitoksi, sanoo System Made "Wrong Call"". Bloomberg LP Haettu Huhtikuu 15, 2019.
  321. ^ "YouTube julkaisee uusia syömishäiriösisältöä koskevia käytäntöjä". CNN.
  322. ^ Bensinger, Greg; Albergotti, Reed (14. elokuuta 2019). "YouTube syrjii LGBT-sisältöä tuhoamalla sen epäoikeudenmukaisesti, syyttää oikeudenkäyntiä". Washington Post. Haettu Elokuu 14, 2019.
  323. ^ a b c Lawton, Sophie (23. kesäkuuta 2022). "Oikeistolainen napsautussyötti, joka ajaa LGBTQ:n vastaisia ​​"groomer"-smearejä, ovat yhä suositumpia YouTubessa". Media-asiat. Haettu Lokakuu 23, 2022.
  324. ^ a b c Nicas, Jack (7. helmikuuta 2018). "Kuinka YouTube ajaa ihmiset Internetin pimeimpiin kulmiin". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  325. ^ Fisher, Max; Bennhold, Katrin (7. syyskuuta 2018). "Kun saksalaiset etsivät uutisia, YouTube tarjoaa äärioikeiston tiradit". New York Times. Haettu Syyskuu 8, 2018.
  326. ^ a b c Ingram, Matthew. "YouTuben salainen elämä oikeistolaisen radikalisoitumisen moottorina". Columbia Journalism Review. Nro 19. Haettu Maaliskuu 26, 2019.
  327. ^ Lewis, Rebecca (syyskuu 2018). "Vaihtoehtoinen vaikuttaminen: Reaktionaaristen oikeuksien lähettäminen YouTubessa" (PDF). datasociety.net. Data ja yhteiskunta. Haettu Maaliskuu 26, 2019.
  328. ^ "YouTube haluaa uutisyleisön, mutta ei vastuuta". Columbia Journalism Review. Haettu Syyskuu 23, 2018.
  329. ^ Nicas, Jack (6. lokakuuta 2017). "YouTube muokkaa hakutuloksia, kun Las Vegasin salaliittoteoriat nousevat huipulle". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  330. ^ "Tässä on kuinka YouTube levittää salaliittoteorioita Vegasin ammuskelusta". BuzzFeed. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  331. ^ "Suuret tekniset alustat ovat edelleen perseestä uutisten aikana". BuzzFeed. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  332. ^ Alba, Davey (16. kesäkuuta 2018). "YouTube levittää salaliittoteorioita Anthony Bourdainin kuolemasta". BuzzFeed News. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  333. ^ a b "Google pyytää anteeksi, koska M&S vetää mainoksia". BBC News. 20. maaliskuuta 2017. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  334. ^ Lewis, Paul (2. helmikuuta 2018). ""Kaunokirjallisuus on parempi kuin todellisuus": kuinka YouTuben algoritmi vääristää totuutta. Guardian. ISSN 0261-3077. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  335. ^ Levin, Sam (23. huhtikuuta 2018). "YouTube altistuu salaliittoteoreetikko Alex Jonesin paljastavan videon sensurointiin". Guardian. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  336. ^ Salinas, Sara (6. elokuuta 2018). "YouTube poistaa Alex Jonesin sivun Applen ja Facebookin kieltojen seurauksena." CNBC. Haettu 15. lokakuuta 2018.
  337. ^ Tufekci, Zeynep (10. maaliskuuta 2018). "Mielipide | YouTube, suuri radikalisaattori". New York Times. ProQuest 2610860590. Haettu Kesäkuu 16, 2018.
  338. ^ "Parkland-kuvaus"kriisinäyttelijä" -videot johtavat käyttäjät "salaliittoekosysteemiin" YouTubessa, uusi tutkimus osoittaa". Washington Post. Haettu Syyskuu 23, 2018.
  339. ^ Weill, Kelly (25. tammikuuta 2019). "YouTube Tweaks Algorithm to Fight 9/11 Truthers, Flat Earthers, Miracle Cures". Haettu Tammikuu 29, 2019.
  340. ^ Bergen, Mark (2. huhtikuuta 2019). "YouTuben johtajat jättivät huomiotta varoitukset ja antoivat myrkyllisten videoiden valloittaa". Bloomberg News. Haettu Huhtikuu 2, 2019.
  341. ^ "Four Rs of Responsibility, Osa 2: Arvovaltaisen sisällön lisääminen ja rajasisällön ja haitallisen väärän tiedon vähentäminen". Virallinen YouTube-blogi. Youtube. Haettu Tammikuu 31, 2020.
  342. ^ Allgaier, Joachim (25. heinäkuuta 2019). "Tiede- ja ympäristöviestintä YouTubessa: strategisesti vääristynyt viestintä ilmastonmuutosta ja ilmastotekniikkaa koskevissa online-videoissa". Viestinnän rajat. 4. kaksi:10.3389/fcomm.2019.00036. ISSN 2297-900X.
  343. ^ Carmichael, Flora; Gragani, Juliana (12. syyskuuta 2019). "Kuinka YouTube ansaitsee rahaa väärennetyillä syövänhoitovideoilla". BBC News. Beyond Fake News & BBC Monitoring. Haettu Syyskuu 27, 2019.
  344. ^ Fisher, Max; Taub, Amanda (11. elokuuta 2019). "Kuinka YouTube radikalisoi Brasilian". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 12, 2019.
  345. ^ Tuquero, Loreben (22. syyskuuta 2021). "Punainen lippu vuodelle 2022: Poliittisia valheita ei valvota YouTuben showbiz-kanavilla". Rappler. Manilla, Filippiinit: Rappler Inc. Haettu Syyskuu 23, 2021.
  346. ^ Diaz Ruiz, Carlos; Nilsson, Tomas (8. elokuuta 2022). "Disinformation and Echo Chambers: Kuinka disinformaatio kiertää sosiaalisessa mediassa identiteettivetoisten kiistojen kautta". Journal of Public Policy & Marketing. 42: 18-35. kaksi:10.1177 / 07439156221103852. ISSN 0743-9156. S2CID 248934562.
  347. ^ a b "Jatkuva työmme vihan torjumiseksi". YouTube. 5. kesäkuuta 2019. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  348. ^ Robertson, Adi (15. maaliskuuta 2019). "Kysymykset verkkovihan valvomisesta ovat paljon suurempia kuin Facebookissa ja YouTubessa". Verge. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  349. ^ Timberg, Craig; Harwell, Drew; Shaban, Hamza; Ba Tran, Andrew; Fung, Brian (15. maaliskuuta 2020). "Uuden-Seelannin ammuskelu osoittaa, kuinka YouTube ja Facebook levittävät vihaa ja väkivaltaisia ​​kuvia – jälleen kerran". Washington Post. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  350. ^ Roose, Kevin (29. maaliskuuta 2019). "YouTuben verkkoradikalisoitumisen ja algoritmisten kaninreikien tuotepäällikkö". New York Times. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  351. ^ Browne, Ryan (15. toukokuuta 2019). "Uusi-Seelanti ja Ranska julkistivat suunnitelmansa verkkoääriliikkeiden torjumiseksi ilman USA:ta". CNBC. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  352. ^ Willsher, Kim (15. toukokuuta 2019). "Johtajat ja teknologiayritykset sitoutuvat torjumaan ääriväkivaltaa verkossa". Guardian. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  353. ^ Newton, Casey (5. kesäkuuta 2019). "YouTube kielsi juuri ylivaltaa harjoittavan sisällön, ja tuhansia kanavia ollaan poistamassa". Verge. Haettu Huhtikuu 9, 2020.
  354. ^ Ramirez, Nikki McCann (18. lokakuuta 2019). "Valkoinen nationalistinen Red Ice TV mainostaa varakanavaa YouTube-kiellonsa ohitse". Mediaasiat Amerikassa. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Lokakuu 20, 2019.
  355. ^ Gais, Hannah (21. lokakuuta 2019). "YouTube kaataa Red Icen pääkanavan". HateWatch. Southern Poverty Law Center. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Lokakuu 22, 2019.
  356. ^ Gais, Hannah (23. lokakuuta 2019). "YouTube Yanks toinen Red Ice Channel". HateWatch. Southern Poverty Law Center. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Lokakuu 27, 2019.
  357. ^ Katzowitz, Josh (24. lokakuuta 2019). "Red Ice, suosittu valkoisten ylivaltaa kannattava YouTube-kanava, on suljettu". The Daily Dot. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Marraskuu 25, 2019.
  358. ^ Alexander, Julia (29. kesäkuuta 2020). "YouTube kieltää Stefan Molyneux'n, David Duken, Richard Spencerin ja muut vihapuheen vuoksi". Verge. Haettu Kesäkuu 29, 2020.
  359. ^ Hern, Alex (5. huhtikuuta 2020). "YouTube pyrkii rajoittamaan väärän koronaviruksen 5G-teorian leviämistä". Guardian. Haettu Huhtikuu 5, 2020.
  360. ^ a b Pannett, Rachel (29. tammikuuta 2021). "Venäjä uhkaa estää YouTuben sen jälkeen, kun saksalaiset kanavat on poistettu koronaviruksen väärän tiedon vuoksi". Washington Post. Haettu Syyskuu 30, 2021.
  361. ^ a b Alba, Davey (29. syyskuuta 2021). "YouTube kieltää kaiken rokotteenvastaisen väärän tiedon". New York Times, Arkistoitu Alkuperäisen joulukuuta 28, 2021. Haettu Syyskuu 30, 2021.
  362. ^ Ortutay, Barbara (December 9, 2020). "Weeks after election, YouTube cracks down on misinformation". Associated Press. Haettu Kesäkuu 2, 2023.
  363. ^ "YouTube changes policy to allow false claims about past US presidential elections". Associated Press. 1. kesäkuuta 2023. Haettu Kesäkuu 2, 2023.
  364. ^ Peters, Jay (7. lokakuuta 2021). "Google ja YouTube leikkaavat mainosrahat ilmastonmuutoksen kieltäjiltä". Verge. Haettu Lokakuu 7, 2021.
  365. ^ Elias, Jennifer (21. heinäkuuta 2022). "YouTube sanoo tukahduttavansa aborttivirheitä ja poistavansa videoita, joissa on vääriä väitteitä". CNBC. Haettu Heinäkuu 21, 2022.
  366. ^ Luscombe, Belinda (18. toukokuuta 2017). "YouTube-vanhemmat, jotka muuttavat perheen hetkistä suuria summia". Aika:. Haettu Kesäkuu 21, 2019.
  367. ^ Alexander, Julia (21. kesäkuuta 2019). "YouTube ei voi poistaa lasten videoita repimättä reikää koko sisällöntuottajien ekosysteemiin". Verge. Haettu Kesäkuu 21, 2019.
  368. ^ Ohlheiser, Abby (26. huhtikuuta 2017). "Saaga YouTube-perheestä, joka teki häiritseviä kepposia omille lapsilleen". Washington Post.
  369. ^ Cresci, Elena (7. toukokuuta 2017). "Keskivirta: kuinka YouTuben pilakanava DaddyOFive raivosti internetin". Guardian. ISSN 0261-3077. Haettu Kesäkuu 7, 2017.
  370. ^ Dunphy, Rachel (28. huhtikuuta 2017). "YouTuben perhevloggaajien väkivaltaiset kepposet". Valitse kaikki. New York Magazine. Haettu Heinäkuu 9, 2017.
  371. ^ Gajanan, Mahita (3. toukokuuta 2017). "YouTube-tähti DaddyOFive menettää 2 kepponen videoissa näytetyn lapsen huoltajuuden". Aika:. Haettu Heinäkuu 9, 2017.
  372. ^ Levenson, Eric; Alonso, Mel (20. maaliskuuta 2019). "Suositun YouTube-ohjelman äitiä syytetään siitä, että hän oli ruiskuttanut lapsiaan pippurilla, kun nämä huusivat linjojaan". CNN.
  373. ^ Ben Popper, Supersankariksi pukeutuneet aikuiset on YouTuben uusi, outo ja valtavan suosittu genre, VergeHelmikuuta 4, 2017
  374. ^ "Raportti: Tuhannet videot, jotka matkivat suosittuja sarjakuvia YouTube Kidsissä, sisältävät sopimatonta sisältöä". UUTISET10 ABC. 31. maaliskuuta 2017. Haettu Huhtikuu 30, 2017.
  375. ^ Maheshwari, Sapna (4. marraskuuta 2017). "Lapsiystävällinen? Hätkähdyttävät videot liukuvat suodattimien ohi". New York Times. ProQuest 2463387110.
  376. ^ a b Dani Di Placido, YouTuben "Elsagate" valaisee digitaalisen aikakauden tahattomia kauhuja, ForbesMarraskuuta 28, 2017
  377. ^ Todd Spangler, YouTube lopettaa Toy Freaks -kanavan lasten häiritsevän sisällön laajemman tukahduttamisen vuoksi, lajikeMarraskuuta 17, 2017
  378. ^ Popper, Ben (9. marraskuuta 2017). "YouTube sanoo tukahduttavansa lapsille suunnattuja outoja videoita". Verge. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Tämän vuoden elokuussa YouTube ilmoitti, että se ei enää salli sisällöntuottajien kaupallistaa videoita, joissa "käytetään sopimattomasti perheystävällisiä hahmoja". Tänään otetaan uusi askel yrittääkseen valvoa tätä genreä.
  379. ^ Sarah Templeton, Häiritsevät ElsaGate- ja Toy Freaks -videot poistettiin YouTubesta väärinkäyttösyytösten jälkeen, NewsHubMarraskuuta 22, 2017
  380. ^ YouTube tukahduttaa videoita, joissa näytetään lasten vaarantamista, ABC NewsMarraskuuta 22, 2017
  381. ^ Charlie Warzel, YouTube käsittelee valtavaa lasten hyväksikäyttöongelmaansa BuzzFeedMarraskuuta 22, 2017
  382. ^ Silta, Mark; Mostrous, Alexi (18. marraskuuta 2017). "Lasten hyväksikäyttö YouTubessa". Times. Haettu Marraskuu 28, 2017.
  383. ^ a b c Koh, Yoree; Morris, Betsy (11. huhtikuuta 2019). "Lapset rakastavat näitä YouTube-kanavia. Kuka ne luo, on mysteeri". Wall Street Journal. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Elokuu 14, 2019.
  384. ^ Martineau, Pariisi. "YouTubessa on lapsiongelmia, koska lapset ovat keskeinen yleisö". Wired. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 14, 2019.
  385. ^ Graham, Jefferson (22. kesäkuuta 2019). "Miksi YouTuben lasten ongelmat ovat niin vakavia". USA Today. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Elokuu 14, 2019.
  386. ^ Bergan, Mark; Shaw, Lucas (10. helmikuuta 2020). "YouTuben salainen Top Kids -kanava laajenee tuotteiksi". Bloomberg News. Haettu Kesäkuu 15, 2020.
  387. ^ a b Haskins, Caroline (19. maaliskuuta 2019). "YouTuberit taistelevat algoritmeja vastaan ​​luodakseen hyvää sisältöä lapsille". Pahe. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Elokuu 14, 2019.
  388. ^ Palladino, Valentina (16. tammikuuta 2019). "YouTube päivittää käytäntöjä kieltääkseen nimenomaisesti vaaralliset kepposet ja haasteet". Ars Technica. Haettu Tammikuu 16, 2019.
  389. ^ Lasten YouTube-videoita vaivaavat seksuaaliset kommentit, VergeMarraskuuta 15, 2017
  390. ^ a b Mostrous, Alexi; Silta, Mark; Gibbons, Katie (24. marraskuuta 2017). "YouTube-mainokset rahoittavat pedofiilitottumuksia". Times. Haettu Marraskuu 28, 2017.
  391. ^ Tait, Amelia (24. huhtikuuta 2016). "Miksi YouTube-äidit vievät lapsensa offline-tilaan". New Statesman. Haettu Kesäkuu 21, 2019.
  392. ^ Todd Spangler, YouTube kohtaa mainostajan boikotoi lasten videoista, jotka houkuttelivat seksuaalisia petoeläimiä, lajikeMarraskuuta 25, 2017
  393. ^ a b Bridge, Harry Shukman, Mark (10. joulukuuta 2018). "Pedofiilit, jotka hoitavat lapsia livenä YouTubessa". Times. ISSN 0140-0460. Haettu Helmikuu 18, 2019.
  394. ^ a b Bergen, Mark; de Vynck, Gerrit; Palmeri, Christopher (20. helmikuuta 2019). "Nestle, Disney vetää YouTube-mainokset, liittyy Furor Over Child -videoihin". Bloomberg News. Haettu Helmikuu 20, 2019.
  395. ^ Alexander, Julia (21. helmikuuta 2019). "YouTube lopettaa yli 400 kanavaa lasten hyväksikäyttöä koskevan kiistan vuoksi". Verge. Haettu Helmikuu 21, 2019.
  396. ^ Brodkin, Jon (21. helmikuuta 2019). "YouTube menettää mainostajia "madonreiästä pedofiliarenkaaseen"". Ars Technica. Haettu Helmikuu 22, 2019.
  397. ^ Haselton, Todd; Salinas, Sara (21. helmikuuta 2019). "Pedofiliaan liittyvän sisällön leviämisen jatkuessa YouTubessa AT&T vetää kaikki mainokset.". CNBC. Haettu Helmikuu 21, 2019.
  398. ^ Ingraham, Nathan (22. helmikuuta 2019). "YouTube estää ennakoivasti mainokset videoissa, jotka ovat alttiita saalistaville kommenteille". Engadget. Haettu Helmikuu 22, 2019.
  399. ^ Fox, Chris (28. helmikuuta 2019). "YouTube kieltää kaikkien lasten videoiden kommentoinnin". Haettu Maaliskuu 2, 2019.
  400. ^ Alexander, Julia (28. helmikuuta 2019). "YouTube poistaa kommentit käytöstä melkein kaikista lapsia sisältävistä videoista". Verge. Haettu Helmikuu 28, 2019.
  401. ^ Gerken, Tom (19. helmikuuta 2019). "YouTube perääntyy Pokemonin "lasten hyväksikäyttö" -kiellon jälkeen". BBC News. Haettu Helmikuu 20, 2019.
  402. ^ Alexander, Julia (28. helmikuuta 2019). "Trollit valehtelevat lapsipornosta yrittääkseen saada YouTube-kanavat alas". Verge. Haettu Helmikuu 28, 2019.
  403. ^ Fisher, Max; Taub, Amanda (3. kesäkuuta 2019). "YouTuben digitaalisella leikkikentällä, avoin portti pedofiileille". New York Times. Haettu Kesäkuu 6, 2019.
  404. ^ Ingraham, Nathan (6. kesäkuuta 2019). "Senaattori haluaa estää YouTubea suosittelemasta videoita, joissa esiintyy alaikäisiä". Engadget. Haettu Kesäkuu 6, 2019.
  405. ^ Copeland, Rob (19. kesäkuuta 2019). "YouTube, Under Fire, harkitsee suuria muutoksia lasten sisältöön". Wall Street Journal. Haettu Kesäkuu 19, 2019.
  406. ^ Cockerell, Isobel (14. joulukuuta 2022). "Meghanilla ei koskaan ollut mahdollisuutta Internetiä vastaan". Coda Media. Haettu Joulukuu 26, 2022.
  407. ^ a b Lorenz, Taylor (18. syyskuuta 2022). "YouTube on edelleen täynnä naisvihaa ja häirintää, sisällöntuottajat sanovat". Washington Post. ISSN 0190-8286. Haettu Joulukuu 26, 2022.
  408. ^ Arrington, Michael (31. maaliskuuta 2008). "YouTube RickRolls -käyttäjät". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  409. ^ Wortham, Jenna (1. huhtikuuta 2008). "YouTube 'Rickrolls' Every". Wired. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  410. ^ Bas van den Beld (1. huhtikuuta 2009). "Aprillipäivät: YouTube kääntää maailman ylösalaisin". searchcowboys.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 3, 2009. Haettu Huhtikuu 2, 2010.
  411. ^ Pichette, Patrick (31. maaliskuuta 2010). "TEXTp säästää YouTuben kaistanleveyttä ja rahaa". Virallinen YouTube-blogi. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  412. ^ Richmond, Shane (1. huhtikuuta 2011). "YouTube palaa vuoteen 1911 aprillipäivänä". Daily Telegraph. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  413. ^ Carbone, Nick (1. huhtikuuta 2012). "Aprillipäivä 2012: Parhaat kepposet verkosta". Aika:. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  414. ^ Quan, Kristene (1. huhtikuuta 2013). "KATSO: YouTube ilmoittaa sulkeutuvansa". Aika:. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  415. ^ Murphy, Samantha (31. maaliskuuta 2013). "YouTube sanoo, että se sulkeutuu aprillipilaina". Mashable. Haettu Marraskuu 8, 2019.
  416. ^ Kleinman, Alexis (1. huhtikuuta 2014). "YouTube paljastaa virussalaisuutensa aprillipäivän videossa". Huffington Post. Haettu Huhtikuu 1, 2014.
  417. ^ Alba, Alejandro (1. huhtikuuta 2015). "17. aprillipilaa teknologiabrändeiltä, ​​teknologiajättiläisiltä tänään". NY Daily News. Haettu Kesäkuu 12, 2016.
  418. ^ Sini, Rozina (1. huhtikuuta 2016). "Snoopavision ja muut aprillipilavitsit yleistyvät". BBC News. Haettu Huhtikuu 1, 2016.
  419. ^ "YouTube Premium". YouTube.
  420. ^ Trew, James (12. marraskuuta 2014). "YouTube julkistaa Music Key -tilauspalvelun, tässä on mitä sinun tulee tietää". Engadget. AOL. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  421. ^ Newton, Casey (12. marraskuuta 2014). "YouTube ilmoittaa suunnitelmistaan ​​tilata musiikkipalvelu". Verge. Vox Media. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  422. ^ Spangler, Todd (12. marraskuuta 2014). "YouTube julkaisee "Music Key" -tilauspalvelun, joka sisältää yli 30 miljoonaa kappaletta. lajike. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  423. ^ Spangler, Todd (21. lokakuuta 2015). "YouTube Red paljastettiin: mainoksiton suoratoistopalvelu, jonka hinta on sama kuin Netflix". lajike. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  424. ^ Amadeo, Ron (21. lokakuuta 2015). ""YouTube Red" tarjoaa premium-YouTuben hintaan 9.99 dollaria kuukaudessa, 12.99 dollaria iOS-käyttäjille.. Ars Technica. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  425. ^ Popper, Ben (21. lokakuuta 2015). "Ensimmäinen katsaus mainoksettomaan YouTube Red -tilauspalveluun". Verge. Vox Media. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  426. ^ Roberts, Hannah (3. marraskuuta 2016). "YouTuben mainokseton maksullinen tilauspalvelu näyttää siltä, ​​että sillä on vaikeuksia lähteä nousuun". Business Insider. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  427. ^ "YouTube Redin alkuperäiskappaleet ovat keränneet lähes 250 miljoonaa katselukertaa". Verge. 22. kesäkuuta 2017. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  428. ^ "Lyor Cohen nimettiin YouTuben maailmanlaajuiseksi musiikin johtajaksi". Mainostaulu. Haettu Tammikuu 6, 2018.
  429. ^ "Kuinka YouTube pelaa rauhantekijää muusikoiden kanssa". rikkaus. Haettu Tammikuu 6, 2018.
  430. ^ "YouTuben uuden tilattavan musiikin suoratoistopalvelun sisällä". Mainostaulu. Haettu Syyskuu 24, 2018.
  431. ^ Kalkaros, Laura; Sweney, Mark (17. toukokuuta 2018). "YouTube käynnistää uuden musiikin suoratoistopalvelun". Guardian. Haettu Syyskuu 24, 2018.
  432. ^ "YouTube näyttää nyt mainoksilla tuettuja Hollywood-elokuvia". Ad Age. 16. marraskuuta 2018. Haettu Kesäkuu 9, 2021.
  433. ^ "YouTube TV julkaistaan ​​tänään. Siinä on hienoja ominaisuuksia ja suuria haittoja". Los Angeles Times. Associated Press. 5. huhtikuuta 2017. Haettu Huhtikuu 24, 2017.
  434. ^ Warren, Christina (5. huhtikuuta 2017). "YouTube on virallisesti nyt live-tv-pelissä". Gizmodo. Gizmodo Media Group. Haettu Huhtikuu 24, 2017.
  435. ^ Lee, Dave (1. maaliskuuta 2017). "YouTube ottaa kaapelin käyttöön uudella TV-palvelulla"BBC. Haettu Maaliskuu 1, 2017.
  436. ^ Huddleston, Tom Jr (1. maaliskuuta 2017). "Meet YouTube TV: Googlen Live TV -tilauspalvelu". rikkaus. Haettu Maaliskuu 1, 2017.
  437. ^ Dave, Paresh (1. helmikuuta 2018). "YouTuben kehittyville markkinoille keskittyvä sovellus laajenee 130 maahan". Reuters. Haettu Helmikuu 10, 2018.
  438. ^ "YouTube Go sulkeutuu elokuussa". TechCrunch. 5. toukokuuta 2022. Haettu Toukokuu 5, 2022.
  439. ^ Byford, Sam (27. syyskuuta 2016). "YouTube Go on uusi sovellus offline-katseluun ja -jakamiseen". Verge. Haettu Helmikuu 10, 2018.
  440. ^ Singh, Manish (9. helmikuuta 2017). "YouTube Go on vihdoin täällä, tavallaan". Mashable. Haettu Helmikuu 10, 2018.
  441. ^ Ho, Victoria (30. marraskuuta 2017). "Dataystävällinen YouTube Go beta julkaistaan ​​Kaakkois-Aasiassa ja Afrikassa". Mashable. Haettu Helmikuu 10, 2018.
  442. ^ Perez, Saara. "Googlen dataystävällinen sovellus YouTube Go laajenee yli 130 maahan ja tukee nyt korkealaatuisempia videoita". TechCrunch. Haettu Helmikuu 2, 2018.
  443. ^ "Googlen "offline-ensin" YouTube Go -sovellus julkaistaan ​​130 uudella markkina-alueella, mutta ei Yhdysvalloissa. VentureBeat. Helmikuu 2018. Haettu Helmikuu 2, 2018.
  444. ^ "YouTuben TikTok-kilpailija testataan Intiassa". BBC News. 15. syyskuuta 2020. Haettu Syyskuu 15, 2020.
  445. ^ "YouTube lanseeraa TikTok-kilpailijansa YouTube Shortsin aluksi Intiassa". TechCrunch. 14. syyskuuta 2020. Haettu Syyskuu 15, 2020.
  446. ^ Amadeo, Ron (1. maaliskuuta 2021). "YouTuben TikTok-klooni "YouTube Shorts" on live-tilassa Yhdysvalloissa". Ars Technica. Haettu Toukokuu 4, 2021.
  447. ^ "YouTube Shorts julkaistaan ​​Intiassa Delhi TikTok -kiellon jälkeen". Guardian. 15. syyskuuta 2020. Haettu Syyskuu 15, 2020.
  448. ^ "YouTuben TikTok-kilpailija YouTube Shorts otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti". Verge. Heinäkuu 13, 2021. Haettu Heinäkuu 13, 2021.
  449. ^ Gilliland, Nikki (5. joulukuuta 2018). "Mikä on YouTube Stories ja tuleeko siitä kiinni?". EConsultancy. Haettu Lokakuu 14, 2020.
  450. ^ "Ilmoita itseäsi tarinoilla". Creator Academy. YouTube. 25. marraskuuta 2019. Haettu Lokakuu 14, 2020.
  451. ^ "YouTube-tarinat poistuvat 6 – YouTube-yhteisö". Google-ohje. Haettu Toukokuu 26, 2023.
  452. ^ Amadeo, Ron (25. toukokuuta 2023). "YouTube Stories, Googlen Snapchatin klooni, kuolee 26. kesäkuuta". Ars Technica. Haettu Toukokuu 26, 2023.
  453. ^ a b Bruno, Antony (25. helmikuuta 2007). "YouTube-tähdet eivät aina hyväksy levysopimuksia". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 6.
  454. ^ a b Tufnell, Nicholas (27. marraskuuta 2013). "YouTuben julkkisten pioneerien nousu ja lasku". Langallinen Iso-Britannia. Arkistoidut alkuperäisestä 10.
  455. ^ Seabrook, John (16. tammikuuta 2012). "Streaming Dreams / YouTube kääntyy ammattilaiseksi". New Yorker, Arkistoitu Alkuperäisen tammikuussa 8, 2012.
  456. ^ Berg, Madeline (marraskuu 2015). "Maailman eniten ansaitsevat YouTube-tähdet 2015". Forbes. Arkistoidut alkuperäisestä 7.Berg, Madeline (marraskuu 2015). "Maailman eniten ansaitsevat YouTube-tähdet 2015 / 1. PewDiePie: 12 miljoonaa dollaria". Forbes. Arkistoidut alkuperäisestä 20.
  457. ^ "Gangnam Style saavuttaa miljardi katselukertaa YouTubessa". BBC News. 21. joulukuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen tammikuussa 15, 2014.
  458. ^ Thayer, Katheryn (29. lokakuuta 2013). "YouTube Music Awards: miksi taiteilijoiden pitäisi välittää". Forbes, Arkistoitu Alkuperäisen Marraskuussa 2, 2013.
  459. ^ "2013: Year in Rewind (raportin otsikko) / Mapping the Landscape (tietty osion otsikko)". Seuraava iso ääni. tammikuuta 2014. Arkistoitu Alkuperäisen tammikuussa 21, 2014. "Kehittyvät" taiteilijat 6.9 %; "Undiscovered" artistit 2.8%.
  460. ^ Mainostaulu henkilöstö (20. helmikuuta 2013). "Hot 100 News: Billboard ja Nielsen lisäävät YouTube-videoiden suoratoiston alustoihin". Mainostaulu, Arkistoitu Alkuperäisen tammikuussa 29, 2014.
  461. ^ a b c d Anderson, Chris (heinäkuu 2010). "Kuinka verkkovideo tehostaa globaalia innovaatiota". TED, Arkistoitu Alkuperäisen Joulukuussa 2, 2013. (napsauta "Näytä transkriptio" -välilehteä) • Vastaava YouTube-video viralliselta TED-kanavalta oli otsikko "Kuinka YouTube edistää innovaatioita".
  462. ^ Noer, Michael (2. marraskuuta 2012). "Yksi mies, yksi tietokone, 10 miljoonaa opiskelijaa: kuinka Khan Academy uudistaa koulutusta". Forbes, Arkistoitu Alkuperäisen Joulukuussa 4, 2013.
  463. ^ YouTube.com (palkintoprofiili), "Voittaja 2008", peabodyawards.com, toukokuu 2009. (Arkistoidut 14. tammikuuta 2016 klo Wayback Machine alkuperäisestä 14. tammikuuta 2016).
  464. ^ Poniewozik, James (1. huhtikuuta 2009). "Järjestön lehdistötiedoteteatteri: Peabody Awards ilmoitettu". Aika:. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  465. ^ Tsukayama, Haley (20. huhtikuuta 2012). "Verkkovideossa vähemmistöt löytävät yleisön". Washington Post. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  466. ^ Journalismiprojektin henkilökunta (16. heinäkuuta 2012). "PEJ: YouTube ja uutiset: uudenlainen visuaalinen journalismi on kehittymässä, mutta vaikuttamisen etiikkaa ei ole vielä syntynyt". Pew Research Center, Arkistoitu Alkuperäisen Joulukuussa 31, 2013.
  467. ^ Journalismiprojektin henkilökunta (16. heinäkuuta 2012). "YouTube ja uutiset: uudenlainen visuaalinen uutinen". Pew Research Center, Arkistoitu Alkuperäisen Joulukuussa 31, 2013.
  468. ^ Q. Seelye, Katharine (13. kesäkuuta 2007). "Uusi presidentin keskustelusivusto? Selvästikin YouTube". New York Times. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  469. ^ Howard, Philip N. (23. helmikuuta 2011). "Arabikevään CSS-vaikutukset". Tyynenmeren standardi, Arkistoitu Alkuperäisen tammikuussa 8, 2014.
  470. ^ Wong, Scott (22. maaliskuuta 2012). "Joseph Kony vangitsee kongressin huomion". Poliittinen, Arkistoitu Alkuperäisen tammikuussa 8, 2014.
  471. ^ a b c Cohen, Joshua (2. maaliskuuta 2014). "Obama tapaa YouTuben neuvonantajat online-yleisöjen tavoittamiseksi". Putkisuodatin, Arkistoitu Alkuperäisen maaliskuussa 6, 2014.
  472. ^ Jenkins, Brad L. (6. maaliskuuta 2014). "YouTube Stars Talk Health Care (and Make History) Valkoisessa talossa". whitehouse.gov. Washington, DC Arkistoidut alkuperäisestä 28 – kautta Kansallinen arkisto.
  473. ^ Journalismiprojektin henkilökunta (16. heinäkuuta 2012). "YouTube-videon luominen – yhteinen prosessi". Pew Research Center, Arkistoitu Alkuperäisen Joulukuussa 31, 2013.
  474. ^ Reston, Maeve (12. joulukuuta 2013). "Kierros 2: Obamacare ja Hollywood avaavat uuden sosiaalisen median kampanjan". Los Angeles Times, Arkistoitu Alkuperäisen Joulukuussa 12, 2013.
  475. ^ McMorris-Santoro, Evan (2. maaliskuuta 2014). "Obama värväsi YouTube-henkilöitä lopulliseen terveydenhuoltoon ilmoittautumiseen viime viikolla". Buzzfeed, Arkistoitu Alkuperäisen maaliskuussa 3, 2014.
  476. ^ "USA varoittaa kasvavasta väkivallan uhasta islaminvastaisen videon raivoissaan". CNN. 14. syyskuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen Marraskuussa 16, 2013.
  477. ^ Heffernan, Virginia (27. elokuuta 2006). "Web Guitar Wizard paljastettiin vihdoin". New York Times. ProQuest 93082065. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  478. ^ Herrman, John (3. elokuuta 2017). "Uudelle äärioikeistolle YouTubesta on tullut uusi keskusteluradio". New York Times -lehti. Arkistoidut alkuperäisestä 3.
  479. ^ "Jatkamme työtämme parantaaksemme suosituksia YouTubessa". YouTube.GoogleBlog.com. 25. tammikuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 25.
  480. ^ Tufekci, Zeynep (10. maaliskuuta 2018). "YouTube, suuri radikalisaattori". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 22.
  481. ^ Nicas, Jack (3. marraskuuta 2020). "YouTube leikkasi väärän tiedon. Sitten se lisäsi Fox News -uutisia / Väärän tiedon torjumiseksi YouTube leikkasi suosituksiaan sivukanaville ja mainosti sen sijaan suuria verkostoja, erityisesti Fox Newsia". New York Times, Arkistoitu Alkuperäisen Marraskuussa 4, 2020.
  482. ^ Munger, Kevin; Phillips, Joseph (21. lokakuuta 2020). "Oikeistolainen YouTube: tarjonta- ja kysyntänäkökulma". International Journal of Press/Politics. 27 (1): 186-219. kaksi:10.1177 / 1940161220964767. ISSN 1940-1612. S2CID 226339609.
  483. ^
  484. ^ Chu, Jon M. (helmikuu 2010). "LXD: Internet-aikakaudella tanssi kehittyy". TED, Arkistoitu Alkuperäisen tammikuussa 4, 2014.
  485. ^ a b Nichols, Michelle (toimittaja) (14. huhtikuuta 2009). Simao, Paul (toim.). "YouTube-orkesteri valmistautuu Carnegie-debyyttiin". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 21.
  486. ^ Levs, Josh (haastattelija) (6. maaliskuuta 2010). "CNN:n uutishuone". CNN. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen maaliskuussa 13, 2010. Myös CNN:n lauantaiaamuuutiset ja CNN:n sunnuntaiaamu (arkistot).
  487. ^ Smart, Richard (11. toukokuuta 2011). "Crowdsourcing: Quakebookin jälkeen rukoilemme puolestasi". Tokyo Times, Arkistoitu Alkuperäisen kesäkuuta 12, 2011.
  488. ^ Hartlaub, Peter (8. lokakuuta 2010). "Dan Savage hämmentynyt homoseksuaalin vastauksesta". San Francisco Chronicle, Arkistoitu Alkuperäisen Marraskuussa 4, 2013.
  489. ^ "Se muuttuu paremmaksi". WhiteHouse.gov. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen tammikuussa 2, 2014.
  490. ^ "Amanda Toddin itsemurhan jälkeen kansanedustajat keskustelevat kiusaamisen vastaisesta aloitteesta". CTV uutiset. 14. lokakuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuussa 29, 2013.
  491. ^ Waterson, Jim (28. toukokuuta 2018). "YouTube poistaa 30 musiikkivideota Met linkin jälkeen jengiväkivaltaan". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 21.
  492. ^ "Kestävän kehityksen edistäminen". Youtube. Haettu Toukokuu 7, 2023.
  493. ^ Yen, Yi-Wyn (25. maaliskuuta 2008). "YouTube etsii rahaa". CNN, Arkistoitu Alkuperäisen helmikuuta 12, 2017. Haettu Maaliskuu 26, 2008.
  494. ^ Hardy, Quentin; Hessel, Evan (22. toukokuuta 2008). "GooTube". Forbes Magazine. Haettu Elokuu 3, 2009.
  495. ^ a b c Winkler, Rolfe (11. joulukuuta 2013). "YouTube kasvaa nopeammin kuin ajateltiin, raportti sanoo". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 28, 2016.
  496. ^ "YouTuben mainostulot ovat arviolta 5.6 miljardia dollaria". YAHOO. Haettu Maaliskuu 28, 2016.
  497. ^ McAllister, Neil (9. toukokuuta 2013). "YouTube julkaisee 53 maksullisen kanavan tilaukset". Rekisteri. Haettu Toukokuu 20, 2013.
  498. ^ Statt, Nick (3. helmikuuta 2020). "YouTube on 15 miljardin dollarin vuosiliiketoiminta, Google paljastaa ensimmäistä kertaa". Verge. Haettu Helmikuu 3, 2020.
  499. ^ "Alphabet julkistaa neljännen vuosineljänneksen ja tilikauden 2019 tulokset" (PDF) (Lehdistötiedote). Alphabet Inc. Helmikuu 3, 2020. Haettu Helmikuu 3, 2020.
  500. ^ Fingas, Jon (3. helmikuuta 2020). "YouTube Premiumilla ja Musicilla on 20 miljoonaa tilaajaa". Engadget. Haettu Helmikuu 3, 2020.
  501. ^ Alphabet Inc. (26. tammikuuta 2021). "Alphabet Inc. Form 10-K (2020)". www.sec.gov. Haettu Huhtikuu 16, 2021.
  502. ^ [sähköposti suojattu]. "Online-video: markkinat ovat kuumat, mutta liiketoimintamallit ovat sumeita". Haettu Heinäkuu 19, 2012.
  503. ^ Weber, Tim (2. maaliskuuta 2007). "BBC solmi Googlen ja YouTuben sopimuksen". BBC News. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  504. ^ Stone, Brad; Barnes, Brooks (9. marraskuuta 2008). "MGM julkaisee kokonaisia ​​elokuvia YouTubessa". New York Times. ProQuest 897152483. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  505. ^ D. Kramer, Staci (30. huhtikuuta 2009). "Se on virallista: Disney liittyy News Corp., NBCU:hun Hulussa; Sopimus sisältää joitain kaapeliverkkoja". Washington Post. Nash Holdings LLC. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  506. ^ Allen, Katie (19. marraskuuta 2009). "YouTube avaa Iso-Britannian TV-osion yli 60 kumppanin kanssa". Guardian. Lontoo. Haettu Joulukuu 13, 2009.
  507. ^ Helft, Miguel (20. tammikuuta 2010). "YouTube ottaa pienen askeleen elokuvavuokrausmarkkinoille". New York Times. ProQuest 1458355634. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  508. ^ Shiels, Maggie (21. tammikuuta 2010). "YouTube siirtyy elokuvien vuokraamiseen". BBC News. Haettu Toukokuu 7, 2010.
  509. ^ "YouTube tarjoaa elokuvien vuokrausta Isossa-Britanniassa". BBC News. 7. lokakuuta 2011. Haettu Lokakuu 7, 2011.
  510. ^ Tsotsis, Alexia (9. toukokuuta 2011). "Google tekee yhteistyötä Sony Picturesin, Universalin ja Warner Brothersin kanssa YouTube-elokuvissa". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  511. ^ "Google-mainoskriisi leviää, kun suurimmat markkinoijat pysäyttivät kulutuksen". Bloomberg.com. 22. maaliskuuta 2017. Haettu Maaliskuu 23, 2017.
  512. ^ "YouTube: Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus keskeyttää mainokset ääriliikkeiden vuoksi". BBC News. 17. maaliskuuta 2017. Haettu Maaliskuu 23, 2017.
  513. ^ Collins, Ben (4. huhtikuuta 2017). "YouTube-tähti, Reddit Detectives ja Alt-Right kutsuvat valeuutisia. Osoittautuu, että se oli totta". Daily Beast. Haettu Huhtikuu 5, 2017.
  514. ^ "Kuinka yksi pieni kuvakaappaus ajoi YouTuben partaalle". Mashable. 4. huhtikuuta 2017. Haettu Huhtikuu 10, 2017.
  515. ^ "YouTube ei enää salli sisällöntuottajien ansaita rahaa ennen kuin he saavuttavat 10,000 XNUMX näyttökertaa". Verge. Vox Media. 6. huhtikuuta 2017. Haettu Huhtikuu 6, 2017.
  516. ^ Biggs, John (4. toukokuuta 2007). "YouTube käynnistää tulonjakokumppaniohjelman, mutta ei esittelyjä". TechCrunch. AOL. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  517. ^ Carmody, Tim (4. maaliskuuta 2013). "Se ei ole televisio, se on verkko: YouTube-kumppanit valittavat Google-mainoksista ja tulojen jaosta". Verge. Vox Media. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  518. ^ "YouTuben suurimmat tähdet tienaavat valtavia tuloja... mutta he eivät voi pitää suurinta osaa niistä". Business Insider. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  519. ^ Tilastot – YouTube Haettu 20. toukokuuta 2013.
  520. ^ Kaufman, Leslie (1. helmikuuta 2014). "Chasing Their Star, YouTubessa". New York Times. ProQuest 1943327539. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  521. ^ Robertson, Adi (1. syyskuuta 2016). "Miksi YouTubea syytetään vloggaajien sensuroimisesta?". Verge. Haettu Maaliskuu 19, 2017.
  522. ^ "Lapsivideoskandaalin jälkeen YouTube sanoo, että mainoksille sopivat videot voidaan demonisoida sopimattomien kommenttien vuoksi". Putkisuodatin. 22. helmikuuta 2019. Haettu Helmikuu 22, 2019.
  523. ^ McCue, TJ. "Googlen YouTube esittelee maksullisen sisällön tilaukset". Forbes. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  524. ^ "Johdatus maksulliseen sisältöön – YouTube-ohje". support.google.com. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  525. ^ a b "Lisämuutoksia YouTube-kumppaniohjelmaan (YPP) sisällöntuottajien parantamiseksi". YouTube. Haettu Tammikuu 16, 2018.
  526. ^ Levin, Sam (18. tammikuuta 2018). "YouTuben pienet sisällöntuottajat maksavat hinnan käytäntömuutoksista Logan Paul -skandaalin jälkeen". Guardian. Haettu Tammikuu 19, 2018.
  527. ^ "YouTube Creator Rewards". Youtube. Haettu Elokuu 14, 2017.
  528. ^ Mistä kultainen pelipainike OIKEIN on tehty?!?. JerryRigKaikki. 3. joulukuuta 2016. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Maaliskuu 27, 2022 – YouTuben kautta.
  529. ^ "YouTube lähettää PewDiePielle mukautetun Ruby Play -painikkeen 50 miljoonan tilaajan muistoksi". Putkisuodatin. 19. joulukuuta 2016. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  530. ^ Spangler, Todd (14. tammikuuta 2019). "YouTube selittää, mitkä kiroilut ja "sopimaton kielenkäyttö" eivät sovi mainostuetuille videoille". lajike. Haettu Tammikuu 4, 2020.
  531. ^ Robertson, Adi (1. syyskuuta 2016). "Miksi YouTubea syytetään vloggaajien sensuroimisesta?". Verge. Vox Media. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  532. ^ Guynn, Jessica (2. syyskuuta 2016). "YouTube-käyttäjät vastustavat mainostajille sopivaa käytäntöä". USA Today. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  533. ^ Mulkerin, Tim (1. syyskuuta 2016). "Joukko kuuluisia YouTubereja on raivoissaan YouTubessa juuri nyt – tässä miksi". Business Insider. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  534. ^ E. Solsman, Joan (1. syyskuuta 2016). "Keskeytä #YouTubeIsOverParty: YouTube ei hae lisää mainoksia tähtien videoista". CNET. CBS Interactive. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  535. ^ Beschizza, Rob (2. lokakuuta 2019). "YouTube demonetisoi videot, joissa sanotaan LGBTQ-avainsanoja". Boing Boing. Haettu Tammikuu 4, 2020.
  536. ^ "YouTube ilmoittaa muutoksista palveluehtoihinsa". www.telegraphindia.com. Haettu Toukokuu 23, 2021.
  537. ^ Graham, Megan (19. marraskuuta 2020). "YouTube laittaa mainoksia muihin kuin kumppanivideoihin, mutta ei maksa tekijöille". CNBC. Haettu Toukokuu 23, 2021.
  538. ^ Garett Sloane, Googlen ensimmäistä kertaa julkistaman YouTuben mainostulot ylittivät 15 miljardia dollaria vuonna 2019, Ad Age (3. helmikuuta 2020).
  539. ^ Miller, Claire Cain (2. syyskuuta 2010). "YouTube-mainokset tuovat videoita tuloiksi". New York Times. ProQuest 1461135701. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  540. ^ MacDonald, Keza (16. toukokuuta 2013). "Nintendo valvoo tekijänoikeuksia YouTube Let's Playsissä". IGN. j2 maailmanlaajuinen. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  541. ^ Tassi, Paul (6. helmikuuta 2015). "Nintendo päivittää huonoja YouTube-käytäntöjään tekemällä niistä huonompia". Forbes. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  542. ^ Johnson, Eric (4. helmikuuta 2015). "Nintendo haluaa YouTube-käyttäjien teeskentelevän, että sen kilpailijoiden pelejä ei ole olemassa". Recode. Vox Media. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  543. ^ Hernandez, Patricia (29. tammikuuta 2015). "YouTuberit ovat jo panostaneet Nintendon YouTube-suunnitelmaan". Kotaku. Univision-viestintä. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  544. ^ Plunkett, Luke (28. marraskuuta 2018). "Nintendon kiistanalainen luojaohjelma sulkeutuu". Kotaku. Haettu Lokakuu 20, 2021.
  545. ^ Kent, Emma (29. marraskuuta 2018). "Nintendo lopettaa kiistanalaisen Creators Program -ohjelman, mikä helpottaa YouTube-käyttäjien elämää". Eurogamer. Haettu Lokakuu 20, 2021.
  546. ^ a b c "YouTube-sensuroitu: lähihistoria", OpenNet Initiative. Haettu 23. syyskuuta 2012.
  547. ^ "Ärsyttävät YouTube-videot, jotka huijaavat lapsia". BBC News. 27. maaliskuuta 2017. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  548. ^ Shu, Catherine (20. maaliskuuta 2017). "YouTube vastaa valituksiin, että sen rajoitettu tila sensuroi LGBT-videoita". TechCrunch. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  549. ^ David Meerman Scott. "Vain vainoharhaiset yritykset estivät Facebookin ja YouTuben omalla vaarallaan". Haettu Syyskuu 16, 2017.
  550. ^ Hannaford, Kat (17. maaliskuuta 2011). "USA:n armeija kieltää YouTuben, Amazonin ja 11 muuta verkkosivustoa vapauttaakseen kaistanleveyttä Japanin kriisiä varten". Gizmodo. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  551. ^ Strom, Stephanie (9. maaliskuuta 2012). "YouTube löytää tien pois koulujen kiellettyjen listalta". New York Times. Haettu Syyskuu 16, 2017.
  552. ^ "Turkmenistan". Toimittajat ilman rajoja. 11. maaliskuuta 2011.
  553. ^ Syundyukova, Nazerke (9. lokakuuta 2018). "Uzbekistan on estänyt YouTuben sosiaalisen verkoston". Qazaq Times. Haettu Tammikuu 23, 2019.
  554. ^ "Маҳаллий ОАВ: Ўзбекистонда Facebook ва YouTube яна ўчириб қўйилди" [Paikallinen media: YouTube ja Facebook estettiin jälleen Uzbekistanissa]. Radio Free Europe/Radio Libertyn uzbekistanin palvelu (uzbekiksi). 16. tammikuuta 2019. Haettu Tammikuu 23, 2019.
  555. ^ Vincent, James (26. toukokuuta 2020). "YouTube poistaa kommentteja kahdella lauseella, jotka loukkaavat Kiinan kommunistista puoluetta". Verge.
  556. ^ "Thaimaa kieltää YouTuben". New York Times. Huhtikuu 5, 2007.
  557. ^ "YouTube-sivusto "estetty" Marokossa". BBC News. 29. toukokuuta 2007. Haettu Joulukuu 25, 2013.
  558. ^ "YouTube on taas käytettävissä Maroc Telecomin kautta". Toimittajat ilman rajoja. 30. toukokuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 16, 2013. Haettu Toukokuu 30, 2007.
  559. ^ Rosen, Jeffrey (28. marraskuuta 2008). "Googlen portinvartijat". New York Times. ProQuest 905061951. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  560. ^ "Turkki taistelee Googlen kanssa". BBC News. Heinäkuu 2, 2010. Haettu Heinäkuu 3, 2010.
  561. ^ "Turkki poistaa kahden vuoden YouTube-kiellon". BBC News. 30. lokakuuta 2010. Haettu Lokakuu 31, 2010.
  562. ^ Mestari, Marc (2. marraskuuta 2010). "Turkki palauttaa YouTube-kiellon". Wall Street Journal. Haettu Marraskuu 2, 2010.
  563. ^ "Turkin raportti" Arkistoidut 27. syyskuuta 2012 klo Wayback Machine, Freedom on the Net 2012, Freedom House, 24. syyskuuta 2012.
  564. ^ "Parhaat sivustot Turkissa". Alexa Internet, Arkistoitu Alkuperäisen helmikuuta 17, 2022. Haettu Helmikuu 17, 2022.
  565. ^ B. Kelley, Michael (27. maaliskuuta 2014). "YouTube estetty Turkissa korkean tason tiedusteluvuodon vuoksi". Business Insider. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  566. ^ "Turkki aikoo estää pääsyn YouTubeen "äänivuodon" jälkeen". BBC News. BBC. 27. maaliskuuta 2014. Haettu Maaliskuu 27, 2014.
  567. ^ Wagstaff, Keith (27. maaliskuuta 2014). "YouTube kielletty Turkissa". NBC News. Haettu Maaliskuu 27, 2014.
  568. ^ "Pakistan estää YouTube-sivuston". BBC. 24. helmikuuta 2008. Haettu Marraskuu 30, 2008.
  569. ^ "Pakistan poistaa YouTube-kiellon". ABC News (Australia). AFP. 26. helmikuuta 2008. Haettu Helmikuu 26, 2008.
  570. ^ "Pakistan poistaa YouTube-kiellon". BBC. 26. helmikuuta 2008. Haettu Marraskuu 30, 2008.
  571. ^ "Pakistanin verkkokäyttäjät kiertävät YouTube-kiellon". Piin tasavalta. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen kesäkuuta 29, 2008. Haettu Marraskuu 30, 2008.
  572. ^ "Pakistan estää pääsyn YouTubeen Internetin tukahduttamisessa". BBC News. 20. toukokuuta 2010. Haettu Toukokuu 20, 2010.
  573. ^ "Pakistanin viranomaiset poistivat YouTube-kiellon" Arkistoidut 22. heinäkuuta 2010 klo Wayback Machine, Joanne McCabe, metro (Associated Newspapers Limited, UK), 27. toukokuuta 2010. Haettu 18. syyskuuta 2012
  574. ^ "Pakistan poistaa YouTube-kiellon", Times of India, May 27, 2010
  575. ^ "Pakistan vapauttaa pääsyn YouTubeen". BBC News. 18. tammikuuta 2016. Haettu Tammikuu 27, 2016.
  576. ^ "Watchdog kehottaa Libyaa lopettamaan verkkosivustojen eston". Agence France-Presse. Haettu Helmikuu 7, 2010.
  577. ^ "Libya" Arkistoidut 27. syyskuuta 2012 klo Wayback Machine, Freedom on the Net 2012, Freedom House, 24. syyskuuta 2012
  578. ^ "Afghanistan poistaa YouTuben eston – Afghanistan Times" Arkistoidut 17. tammikuuta 2013 klo Wayback Machine, Joulukuu 1, 2012.
  579. ^ "Afganistan kieltää YouTuben estämään muslimivastaisen elokuvan" Arkistoidut 24. syyskuuta 2015 klo Wayback Machine, Miriam Arghandiwal, Reuters (Kabul), 12. syyskuuta 2012.
  580. ^ "YouTube estettiin Bangladeshissa Profeetta Mohamed -videon vuoksi", Independent (AP), 18. syyskuuta 2012.
  581. ^ Tsukayama, Haley (17. syyskuuta 2012). "YouTube estetty Pakistanissa". Washington Post. Haettu Maaliskuu 26, 2017.
  582. ^ Devnath, Arun (18. syyskuuta 2012). "Pakistan, Bangladesh Block YouTube Amid Islam Film Protests". Bloomberg. Haettu Syyskuu 18, 2012.
  583. ^ "Venäläinen tuomioistuin kielsi islamin vastaisen elokuvan". Uutiset. 29. syyskuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen tammikuussa 17, 2013.
  584. ^ Willon, Phil; Keegan, Rebecca (12. syyskuuta 2012). ""Muslimien viattomuus": Mysteeri peittää elokuvan Kalifornian alkuperän. Los Angeles Times. Haettu Maaliskuu 1, 2019.
  585. ^ "YouTube rajoittaa videoiden käyttöä Libyan väkivallan vuoksi". CNN. 12. syyskuuta 2012. Haettu Syyskuu 13, 2012.
  586. ^ "Venäjä uhkaa YouTube-kiellolla poistaa RT-kanavia". BBC News. 29. syyskuuta 2021. Haettu Helmikuu 27, 2022.
  587. ^ "YouTube estää kanavat, jotka on linkitetty Venäjän RT:hen ja Sputnikiin kaikkialla Euroopassa". Reuters. 1. maaliskuuta 2022. Haettu Maaliskuu 1, 2022.

Kirjallisuutta

Ulkoiset linkit