Barbara Billingsley



Kaikki tieto, jota ihmiset ovat vuosisatojen aikana keränneet Barbara Billingsley:stä, on nyt saatavilla internetissä, ja me olemme koonneet ja järjestäneet sen sinulle mahdollisimman helposti saatavilla olevalla tavalla. Haluamme, että saat kaiken haluamasi tiedon Barbara Billingsley:stä nopeasti ja tehokkaasti, että kokemuksesi on miellyttävä ja että tunnet todella löytäneesi etsimäsi tiedot Barbara Billingsley:stä.

Tavoitteidemme saavuttamiseksi olemme pyrkineet paitsi hankkimaan mahdollisimman ajantasaista, ymmärrettävää ja totuudenmukaista tietoa Barbara Billingsley:stä, myös varmistamaan, että sivun ulkoasu, luettavuus, latausnopeus ja käytettävyys ovat mahdollisimman miellyttäviä, jotta voit keskittyä olennaiseen, tietäen kaikki Barbara Billingsley:stä saatavilla olevat tiedot, ilman että sinun tarvitsee huolehtia mistään muusta, olemme jo huolehtineet siitä puolestasi. Toivomme, että olemme saavuttaneet tavoitteemme ja että olet löytänyt haluamasi tiedot Barbara Billingsley:stä. Joten toivotamme sinut tervetulleeksi ja kannustamme sinua jatkamaan scientiafi.com:n käyttökokemuksen nauttimista.

Barbara Billingsley
Barbara Billingsley vuonna 1958.JPG
Billingsley vuonna 1958
Syntynyt
Barbara Lillian Combes

( 1915-12-22 )22. joulukuuta 1915
Los Angeles , Kalifornia , Yhdysvallat
Kuollut 16. lokakuuta 2010 (2010-10-16)(94 -vuotias)
Santa Monica , Kalifornia, Yhdysvallat
Levähdyspaikka Woodlawn Memorial Cemetery
Alma mater Los Angeles Junior College
Ammatti Näyttelijä
aktiivisena 1945-2007
Puoliso (t)
Glenn Billingsley
( M.  1941; div.  1947)

( M.  1953; kuoli 1956)

William Mortensen
( M.  1959; kuoli 1981)
Lapset 2

Barbara Billingsley (syntynyt Barbara Lillian Combes ; 22. joulukuuta 1915 - 16. lokakuuta 2010) oli yhdysvaltalainen elokuva-, televisio-, ääni- ja näyttelijä. Hän aloitti uransa kreditoimaton rooleja kolmelta mieheltä Nimetty Mike (1951), pahat ja Beautiful (1952), sekä hyökkääjät Mars (1953), ja oli esillä 1957 elokuvassa huolimaton Years päinvastainen Natalie Trundy . Sitten hän esiintyi toistuvissa TV -rooleissa, kuten The Brothers .

Billingsley sai näkyvyyden tunnetuimmasta roolistaan June Cleaver , äiti televisiosarjassa Leave It to Beaver (19571963) ja sen jatko-osa The New Leave It to Beaver (19831989). Hän esiintyi lentokoneessa " Jive Lady" ! (1980), ja hänen viimeinen elokuvaroolinsa oli täti Martha vuoden 1997 elokuvaversiossa Leave it to Beaver .

Aikainen elämä

Billingsley syntyi Barbara Lillian Combesina 22. joulukuuta 1915 Los Angelesissa Kaliforniassa. Hänellä oli yksi vanhempi sisar Elizabeth. Hänen vanhempansa erosivat joskus ennen hänen neljättä syntymäpäiväänsä, ja hänen isänsä, josta tuli myöhemmin poliisipäällikkö, avioitui uudelleen. Avioeron jälkeen Billingsleyn äiti aloitti työnjohtajana neulomossa.

Ura

Alkuvuosina

Billingsley ja Bruce Edwards näyttelevät juutalaista paria ennakkoluulossa (1949)

Osallistuessaan Los Angeles Junior Collegeen yhden vuoden Billingsley matkusti Broadwaylle, kun Straw Hat , revue, jossa hän esiintyi, herätti tarpeeksi huomiota lähettääkseen sen New Yorkiin. Kun näyttely suljettiin viiden päivän kuluttua, hän otti asunnon 57th Streetillä ja meni töihin 60 dollarin viikossa. Vuonna 1941 hän meni naimisiin Glenn Billingsleyn kanssa. Hän solmi sopimuksen MGM Studiosin kanssa vuonna 1945 ja muutti miehensä kanssa Los Angelesiin vuonna 1946. Samana vuonna Glenn Billingsley avasi siellä pihviravintolan.

Hänellä oli enimmäkseen tunnustamattomia rooleja suurissa elokuvissa 1940 -luvulla. Nämä roolit jatkuivat 1950 -luvun ensimmäisellä puoliskolla tukiroolissa elokuvassa Three Guys Named Mike (1951), vastapäätä Jane Wymania ; Paha ja kaunis (1952); ja scifi-elokuva Invaders from Mars (1953). Vuonna 1952 Billingsley sai ensimmäisen roolinsa vierailevana tähtenä Abbott- ja Costello Show -sarjassa .

Vuonna 1955 hän voitti roolin elokuvassa Ammattitaitoinen isä , pääosissa Stephen Dunne ja Beverly Washburn . Se kesti yhden kauden. Seuraavana vuonna Billingsleyllä oli toistuva rooli The Brothersissa ( Gale Gordonin ja Bob Sweeneyn kanssa ) ja esiintyminen David Nivenin kanssa hänen antologiasarjassaan Four Star Playhouse . Vuonna 1957 hän osallistui Dean Stockwellin ja Natalie Trundyn kanssa elokuvassa The Careless Years , hänen ensimmäinen ja ainoa merkittävä roolinsa elokuvassa.

Billingsleylla oli vierasrooleja elokuvassa The Pride of the Family , Schlitz Playhouse of Stars , Letter to Loretta , You Are There ja Cavalcade of America . Hän esiintyi Make Room for Daddy -elokuvassa 14. tammikuuta 1957 jaksossa "Danny's Date", jossa hän näytteli Mary Rogersia.

Jätä se majavalle

Kun Billingsley allekirjoitti sopimuksen Universal Studiosin kanssa vuonna 1957, hän teki merkin televisiossa June Cleaverina komediassa Leave It to Beaver . Se debytoi CBS: ssä vuonna 1957 keskinkertaisiin luokituksiin. ABC nousi sen seuraavana vuonna, ja siitä tuli hitti, joka esitettiin seuraavien viiden kauden aikana ja lähetettiin yli 100 maassa. Se nähtiin Hugh Beaumont kuten Ward Cleaver , kesäkuu aviomies ja lasten isä, ja lapsen näyttelijät Tony Dow kuten Wally Cleaver ja Jerry Mathers kuin Theodore 'Beaver' Cleaver .

Näyttelyssä Billingsleyn nähtiin usein tekevän kotitöitä helmillä ja korvakorulla. Helmet, jotka olivat Billingsleyn tavaramerkki, olivat vuorostaan hänen ideansa saada alter ego kulumaan televisiossa. Hänellä oli nenässä "ontto" ja hän ajatteli, että valkoisten helmien säikeen käyttäminen keventäisi sitä kameroille. Myöhempinä aikoina hän alkoi käyttää korkokenkiä kompensoidakseen sitä, että hänen poikiaan näyttelevät näyttelijät kasvoivat häntä korkeammiksi. Helmikaulakoru oli niin läheisesti yhteydessä hahmoon, että koko jatkosarjan jakso käsitteli kaulakorua sen kadotessa.

Billingsley pahoitteli näyttelyn pysyvää menestystä: 1950 -luvun vakio -näyttelijäsopimuksissa jäljellä olevat maksut päättyivät kuuden uusinnan jälkeen - ja myöhemmin klassikkona pidetty show oli syndikoitu loppuelämänsä ajan.

Billingsley sanoi, että hänen hahmonsa oli "ihanteellinen äiti" vuoden 1997 TV -oppaan haastattelun aikana . Hän sanoi, että joidenkin mielestä kesäkuu oli heikko luonne, mutta hän ei pitänyt sitä: "Hän oli tuon perheen rakkaus. Hän näytti hyvää esimerkkiä siitä, millainen vaimo voisi olla. Minulla oli kaksi poikaa kotona, kun tein Luulen, että hahmosta tuli eräänlainen kuin minä ja päinvastoin. En ole koskaan tiennyt, mistä aloitin ja mistä lopetin. " Billingsley selitti näkemyksensä Jätä majavalle -hahmojen kestävästä vetovoimasta : "Luulen, että kaikki haluaisivat tuollaisen perheen. Eikö olisi mukavaa, jos tulisit koulusta kotiin ja äiti seisoisi siellä pienen esiliinansa ja evästeet odottavat "

Billingsley kuitenkin kyseenalaisti hahmonsa reaktiot Cleaverin lasten väärinkäyttäytymiseen perustellen huolensa henkilökohtaisiin kokemuksiin kahden pojan äitinä. Kuten tuottaja Joseph Connelly selitti: "Kohtauksissa, joissa hän on vihainen pojille, hän tulee aina luoksemme käsikirjoituksella ja vastustaa." En ymmärrä, miksi June on niin vihainen Beaverin tekemästä. olla. ' Tämän seurauksena monet Beaverin rikoksista on kirjoitettu uudelleen todella julmaksi, kuten valehtelemiseksi niistä, jotta hänen äitinsä saisi voimakkaan motiivin puhaltaa hänen naispuolisen pinonsa. "

Kuuden kauden ja 234 jakson jälkeen sarja peruutettiin, koska näyttelijöiden halu siirtyä muihin projekteihin, erityisesti Mathers, joka vetäytyi näyttelemisestä päästäkseen ensimmäisen vuoden lukioon. Nuorempi näyttelijä piti Billingsleyä mentorina, toisena äitinä ja läheisenä ammatillisena ystävänä:

Barbara oli kuitenkin aina todellinen roolimalli minulle. Hän oli loistava näyttelijä. Ja monet ihmiset, kun he näkevät hänen puhuvan jive -puheensa, he sanovat aina, että hän voi tehdä muita asioita kuin olla äiti Leave It to Beaverissa . Ja minä sanon heille Lentokone! (1980); hän on ollut suuri koomikko koko ikänsä. Ja monin tavoin, aivan kuten Kaikki perheessä , me tavallaan tukahdutimme hänet, koska hänen todellinen lahjakkuutensa ei todellakaan tullut esiin Jätä se majavalle . Hän oli suora nainen, mutta hänellä on hirveän paljon lahjakkuutta.

jälkeen Beaver

Kun näyttelyn tuotanto päättyi vuonna 1963, Billingsleystä oli tullut kirjoituslaji ja hänellä oli vaikeuksia saada näyttelijän töitä vuosien ajan. Hän matkusti paljon ulkomailla 1970 -luvun loppuun asti. 17 vuoden poissaolon jälkeen julkisuudessa (paitsi esiintyessään FBI : n kahdessa jaksossa vuonna 1971), hän huijasi terveen kuvansa lyhyellä esiintymisellä komediassa Lentokone! (1980) matkustajana, joka pystyi "puhumaan jiveä". Hän sanoi, että rooli antoi hänelle yhtä paljon julkisuutta kuin Beaver ja elvytti uransa.

Palattuaan televisioon hän esiintyi jaksoissa Mork & Mindy ja The Love Boat . Vuonna 1983 hän toisti roolinsa June Cleaverina Leave It to Beaver -televisiolähetyksessä Still the Beaver vuonna 1983. Hugh Beaumont oli kuollut edellisenä vuonna sydänkohtaukseen, joten hän näytteli hänen leskeään. Hän esiintyi myös The New Leave It to Beaver -sarjan herätyksessä vuosina 19851989. The New Leave It to Beaverin aikana Billingsleystä tuli Nannyn ääni Muppet Babiesissa vuosina 19841991. , hän oli ehdolla Daytime Emmy -palkinnolle erinomaisesta esiintyjästä lastensarjassa vuosina 1989 ja 1990.

Kun The New Leave It to Beaver lopetti toimintansa vuonna 1989, Billingsley esiintyi vierasrooleissa elokuvissa Parker Lewis Can't Lose , Empty Nest ja Murphy Brown . Hän toisti myös rooliaan June Cleaverina useissa televisio -ohjelmissa, kuten Elviran elokuvassa Macabre , Amazing Stories , Baby Boom , Hi Honey, I'm Home! ja Roseanne . Vuonna 1998 hän esiintyi Piilokamera , jossa June Lockhart ja Isabel Sanford , kuten yleisön jäsenet huijaus seminaariin äitiyttä. Billingsleyn viimeinen elokuvarooli oli Martha -täti vuoden 1997 elokuvaversiossa Leave it to Beaver . Hän esiintyi viimeisenä ruudulla vuonna 2003 elokuvassa Secret Santa .

Näyttelyn peruutuksen jälkeen vuonna 1963 Mathers pysyi hänen läheisenä ystävänä. Heidät yhdistettiin The New Leave It to Beaver -elokuvassa . Billingsley, Mathers, Dow, Frank Bank ja Ken Osmond juhlivat näyttelyn 50 -vuotisjuhlaa yhdessä Good Morning Amerikassa .

Henkilökohtainen elämä

Billingsley oli naimisissa kolme kertaa ja hänellä oli kaksi lasta. Hän meni naimisiin Glenn Billingsleyn, vanhemman, kanssa vuonna 1941, ravintoloitsijana ja Sherman Billingsleyn veljenpoikana, Stork Clubin omistajana . Hänen liiketoimintaansa kuuluivat Billingsleyn Golden Bull, Billingsley's Bocage, Outrigger Polynesian -ravintolat Los Angelesissa ja Stork Club Key Westissä Floridassa, missä he asuivat hetken häidensä jälkeen. Heillä oli kaksi poikaa ja he erosivat vuonna 1947.

Vuonna 1953 hän meni naimisiin brittiläisen elokuvaohjaajan Roy Kellinon kanssa . He olivat naimisissa Kellinon kuolemaan asti vuonna 1956. Billingsleyn kolmas ja viimeinen avioliitto oli William S. Mortensenin kanssa vuonna 1959; he pysyivät yhdessä hänen kuolemaansa asti vuonna 1981.

Kuolema

Billingsley kuoli polymyalgiaan kotonaan Santa Monicassa, Kaliforniassa, 16. lokakuuta 2010 94 -vuotiaana. Hänet haudataan Woodlawn Memorial Cemetery, Santa Monica .

Filmografia

Vuosi Otsikko Rooli Huomautuksia
1945 Joten luulet olevasi allerginen Blondi nokkosihottuman kanssa Lyhyt aihe
Uncredited
1945 Seikkailu Dame #2 Luottamaton
1946 Ylös Maisie Barbin ystävä Maisien kihlajuhlissa Luottamaton
1946 Kaksi sisarta Bostonista Juhlavieras Luottamaton
1946 Uskollinen muotiini Mary - tavaratalon virkailija Luottamaton
1946 Kolme viisasta hölmöä Sisar Mary Leonard Luottamaton
1946 Pohjavirta Juhlavieras Luottamaton
1946 Salainen sydän Myyjä Luottamaton
1947 Arnelo -asia Weil Luottamaton
1947 Ruohonmeri Morsiusneito Luottamaton
1947 Isolla tavalla eläminen GI Billin vaimo Luottamaton
1947 Rosy Ridgen romantiikka Vaimo Luottamaton
1947 Keskeneräinen tanssi Neiti Morgan Luottamaton
1948 Argylen salaisuudet Elizabeth Court
1948 Kuoleman matkamuistoja Johnnyn äiti Luottamaton
1948 Saksin viehätys Rouva Maddox Luottamaton
1948 Valiant Hombre Linda Mason
1948 Väkivallan teko Äänirooli Luottamaton
1949 Aurinko nousee Sairaanhoitaja Luottamaton
1949 Sai kiinni Säilytä asiakas kukkaistetussa hatussa Luottamaton
1949 Petin lakia Ruth Campbell
1949 Mikä tahansa numero voi pelata Peluri Luottamaton
1949 Lentoemäntä Madeline Moore
1949 Ennakkoluulo Doris Green
1949 Suudelma Corlissille Neiti Hibbs, Harryn sihteeri Luottamaton
1950 Varjo seinällä Olga
1950 Oikeudenkäynti ilman tuomaristoa Rheta Mulford
1950 Kaunis lapsi Vastaanottovirkailija Edna
1950 Soita 1119 Dorothy, toimittajan sihteeri Luottamaton
1951 Kolme kaveria nimeltä Mike Ann White
1951 Sisällä suora Neiti Meadson
1951 Vai niin! Susanna Rouva Lark Luottamaton
1951 Korkea kohde Nuori äiti Luottamaton
1951 Enkelit Outfieldillä Hat Check Girl ravintolassa Luottamaton
1951 Kahden dollarin vedonlyöjä Neiti Pierson Luotettu nimellä Barbara Billinsley
1952 Kutsu Neiti Alvy - Simonin sihteeri Luottamaton
1952 Nuori mies ideoiden kanssa Aggie - Juhlavieras Luottamaton
1952 Nainen pimeässä Evelyn Courtney
1952 Paha ja kaunis Evelyn Lucien, pukusuunnittelija Luottamaton
1953 Nainen haluaa minkin Phyllis Luottamaton
1953 Hyökkääjät Marsista Kelstonin sihteeri Luottamaton
1954 Voiton päivä Claudia - Pilatuksen vaimo Luottamaton
1957 Huolimattomat vuodet Helen Meredith
1980 Lentokone! Jive Lady Vaihtoehtoinen otsikko: Flying High!
1987 Takaisin Rannalle Kuuluttaja
1988 Kappelille menossa Tuntematon rooli
1997 Jätä se majavalle Martha -täti

Televisioesitykset

Vuosi Otsikko Rooli Huomautuksia
1952 Rebound Pat 2 jaksoa
1953 Abbott ja Costello Show Becky Kassa Jakso: "Televisio"
1953 Crown Theatre ja Gloria Swanson Jakso: "Puolet toiminnasta"
1953 Pepsi-Colan leikkimökki Jakso: "Kun ihana nainen"
19531954 Kaupungin etsivä Lita
Barbara Fuller
2 jaksoa
19531955 Neljän tähden leikkimökki Eri rooleja 3 jaksoa
19531955 Schlitzin tähtien leikkimökki Eri rooleja 6 jaksoa
19531957 Amerikan kavalkadi Dorothea Meadows
Harriet Kohler
2 jaksoa
1954 Perheen ylpeys Jakso: "Albien vanha liekki"
1954 Yksinäinen susi Jean Arnold Jakso: "The Long Beach Story (alias The Salakuljetustarina)"
1954 Fireside -teatteri Jakso: "Koko totuus"
1955 Ammattimainen isä Helen Wilson 18 jaksoa
1955 Olet siellä Catherine Green Jakso: "Eli Whitney keksii puuvillalangan (27. toukokuuta 1793)"
1956 Matinee -teatteri Jakso: "Kesä ei voi kestää"
1956 Loretta Young Show Connie Jakso: "Tightwad -miljonääri"
1956 General Electric Kesä alkuperäiset Jakso: "Jungle Trap"
1956 Fordin televisioteatteri Rouva Sloan Jakso: "Saalis oljilla"
19561957 Veljekset Barbara 5 jaksoa
1957 Paniikki! Rouva Mason Jakso: "Subway"
1957 Herra Adams ja Eve Liz Blake Jakso: "Tuo lehti"
1957 Studio 57 Kesä Cleaver Jakso: " Se on pieni maailma "
19571963 Jätä se majavalle Kesä Cleaver 234 jaksoa
1971 FBI Joan Connor
rouva Rankin
2 jaksoa
1982 Mork & Mindy Louise Bailey Jakso: "Cheerleader in Chains"
1983 Vielä majava Kesä Cleaver Televisio elokuva
1983 Lukio USA Rouva McCarthy Televisio elokuva
1983 Ottelu peli-Hollywood Squares Hour Oma itsensä Peliesityksen osallistuja / julkkisvieraiden tähti
1983, 1987 Rakkausvene Phyllis Cowens (1983)
June Cleaver (1987)
2 jaksoa:
"Hän ei ole raskas" (1983)
"Kuka tappoi Maxwell Thornin" (1987)
19831989 Uusi jättää sen majavalle Kesä Cleaver 101 jaksoa
1984 Elviran elokuva Macabre Kesä Cleaver Jakso: "Ihmisen kopiokoneet"
1984 Hopealusikat Neiti Bugden Jakso: "En aio tanssia"
19841991 Muppet Babies Nanny (ääni) 107 jaksoa
1985 Hämmästyttäviä tarinoita Kesä Cleaver Jakso: "Kaukosäädin"
1987 Uusi Mike Hammer Sisar Superior Paula Jakso: "Kuka tappoi sisar Lornan"
1987 Bay Coven Beatrice Gower Televisio elokuva
1988 Vauva Boom Kesä Cleaver Jakso: "Syyllisyys"
1989 Teenage Mutant Ninja Turtles Mirahda (ääni) Jakso: "Turtle Snatchersin hyökkäys"
1989 Hirviöt Jakso: "Reaper"
1991 Parker Lewis ei voi hävitä Rouva Musso äiti Jakso: "Jerry: Videohumalan muotokuva"
1991 Hei kulta, olen kotona! Kesä Cleaver Jakso: "Tee mun sänky"
1991 Tyhjä pesä Winifred McConnell Jakso: "Sairaanhoitaja on palannut ja ongelmia tulee ..."
19931994 Äidit Carylin äiti
Jeanne - Marilynin äiti
2 jaksoa
1994 Murphy Brown Rouva Stritch Jakso: "Rikostarina"
1995 Roseanne Itse - June Cleaver, TV -äiti #1 Jakso: "All About Rosey Part 2"
2000 Salaperäisiä tapoja Abby Westmore Jakso: "Kättely"
2003 Salainen joulupukki Neiti Ruthie Televisio elokuva

Viitteet

Lue lisää

  • Applebaum, Irwyn. Maailma Beaverin mukaan . TV -kirjat, 1984, 1998.
  • Mathers, Jerry. ... Ja Jerry Mathers "majavaksi" . Berkley Boulevard Books, 1998.

Ulkoiset linkit

Opiniones de nuestros usuarios

Harriet Laurila

Vihdoinkin artikkeli aiheesta _muuttuja, joka on helppolukuinen., Kiitos tästä kirjoituksesta aiheesta _muuttuja

Sven Perälä

Tässä postauksessa Barbara Billingsley olen oppinut asioita, joita en tiennyt, joten voin nyt mennä nukkumaan

Janina Tikkanen

Isäni haastoi minut tekemään kotitehtäväni käyttämättä lainkaan Wikipediaa, ja sanoin hänelle, että voin tehdä sen etsimällä monilta muilta sivustoilta. Isäni haastoi minut tekemään kotitehtäväni käyttämättä lainkaan Wikipediaa. Onneksi löysin tämän verkkosivuston ja tämä artikkeli Barbara Billingsley auttoi minua saamaan kotitehtäväni valmiiksi. Olin vähällä mennä Wikipediaan, koska en löytänyt mitään Barbara Billingsleysta, mutta onneksi löysin sen täältä, koska sitten isäni tarkisti selaushistoriani nähdäkseen, missä olin käynyt. Voitko kuvitella, jos pääsisin Wikipediaan? Onneksi löysin tämän verkkosivuston ja artikkelin Barbara Billingsleysta täältä. Siksi annan teille viisi tähteä