Paljaskaulainen sateenvarjo



Kaikki tieto, jota ihmiset ovat vuosisatojen aikana keränneet Paljaskaulainen sateenvarjo:stä, on nyt saatavilla internetissä, ja me olemme koonneet ja järjestäneet sen sinulle mahdollisimman helposti saatavilla olevalla tavalla. Haluamme, että saat kaiken haluamasi tiedon Paljaskaulainen sateenvarjo:stä nopeasti ja tehokkaasti, että kokemuksesi on miellyttävä ja että tunnet todella löytäneesi etsimäsi tiedot Paljaskaulainen sateenvarjo:stä.

Tavoitteidemme saavuttamiseksi olemme pyrkineet paitsi hankkimaan mahdollisimman ajantasaista, ymmärrettävää ja totuudenmukaista tietoa Paljaskaulainen sateenvarjo:stä, myös varmistamaan, että sivun ulkoasu, luettavuus, latausnopeus ja käytettävyys ovat mahdollisimman miellyttäviä, jotta voit keskittyä olennaiseen, tietäen kaikki Paljaskaulainen sateenvarjo:stä saatavilla olevat tiedot, ilman että sinun tarvitsee huolehtia mistään muusta, olemme jo huolehtineet siitä puolestasi. Toivomme, että olemme saavuttaneet tavoitteemme ja että olet löytänyt haluamasi tiedot Paljaskaulainen sateenvarjo:stä. Joten toivotamme sinut tervetulleeksi ja kannustamme sinua jatkamaan scientiafi.com:n käyttökokemuksen nauttimista.

Paljaskaulainen sateenvarjo
Cephalopterus glabricollis.jpg
Uros
Tieteellinen luokittelu muokata
Kuningaskunta: Animalia
Pylum: Chordata
Luokka: Aves
Tilaus: Passeriformes
Perhe: Cotingidae
Suku: Cephalopterus
Laji:
C. glabricollis
Binominen nimi
Cephalopterus glabricollis
Gould , 1851
Cephalopterus glabricollis kartta.svg

Varjokotinga ( Cephalopterus glabricollis ) on laji lintu perheen Cotingidae . Se löytyy Talamancan vuoristometsät sekä Costa Rican ja Panaman . Paljaskaulaiset sateenvarjot elävät vain metsissä ja niiden ruokavalio koostuu pääasiassa hedelmistä.

Sen luontotyyppejä ovat subtrooppinen tai trooppinen kostea alamäki ja subtrooppinen tai trooppinen kostea vuoristo . Sitä uhkaa elinympäristön menetys .

Taksonomia ja järjestelmällisyys

Paljaskaulainen sateenvarjo on yksi kolmesta Cephalopterus- suvun lajista , joka tunnetaan yleisesti sateenvarjolinnuina. John Gould kuvasi sen ensimmäisen kerran vuonna 1851 Warzewickzin keräämien näytteiden perusteella 2400 metrin korkeudessa Panamassa . Yleisnimi Cephalopterus tulee kreikan kielestä ( kephal ), joka tarkoittaa päätä, ja ( pteros ), joka tarkoittaa höyhenpehmeää, viitaten Amazonin sateenvarjon lintujen päätä . Erityinen epiteetti glabricollis on peräisin latina glaber , mikä tarkoittaa kalju, ja Collis , tarkoittaen necked. Se on monotyyppinen.

Kuvaus

Paljaskaulainen sateenvarjo on suuri, tilava ja variksen kaltainen lintu, joka on alueensa suurin ohikulkija . Se on myös yksi suurimmista cotingas , vain Amazonin sateenvarjo on suurempi. Urokset ovat suurempia kuin naaraat, niiden pituus on 41 cm (16 tuumaa) ja paino 450 g (16 unssia) verrattuna naaraiden 36 cm: iin (320 tuumaa) ja 320 grammaan (11 oz).

Leviäminen ja elinympäristö

Paljaskaulainen sateenvarjo löytyy Panamasta , Costa Ricasta ja Etelä- Nicaraguasta . Se asuttaa subcanopy on ylempi understory on ensisijainen metsä koko sen alueella, vaikka jotkut linnut on nähty juurikasvit toissijainen metsässä . Sitä löytyy myös alueilta, joilla on tiheä aluskasvu ja lähellä hedelmäpuita. Laji seuraa vuotuista korkeusmuuttoa hedelmien saatavuuden perusteella, ja suurin osa vuodesta vietetään alemmilla alueilla miesten 100500 metrin korkeudessa ja naisilla 200 metrin korkeudessa. Maaliskuun ja kesäkuun välisen pesimäkauden aikana sateenvarjopopulaatiot siirtyvät korkeammalle 1 0001 500 metrin korkeuteen, mikä on suurin hedelmien saatavuus näillä alueilla.

Käyttäytyminen ja ekologia

Ruokavalio

Paljaskaulainen sateenvarjolinnu on pääasiassa karvainen , ja se ruokkii Marcgraviaceae- , Urticaceae- , Arecaceae- , Lauraceae- ja Annonaceae- marjoja sekä muita hedelmiä. Sen tiedetään myös ruokkivan liskoja , sammakkoja , hyönteisiä ja toukkia . Hedelmät poimitaan kasvillisuudesta lennon aikana tai kerätään raskaalla humalalla. Nuori havaittiin myös syövän niveljalkaisia , jotka armeijan muurahaisparvi huuhtoi pois Costa Ricassa.

Kasvatus

Pesiminen tapahtuu maaliskuun ja kesäkuun välillä Costa Ricassa ja huhtikuun ja syyskuun välillä Panamassa. Kuten muutkin cotingas, urospuoliset paljain kaula-sateenvarjot tekevät leksejä houkutellakseen naaraita.

Tila

Se on listattu uhanalaisten on punainen kirja . Sen maailmanlaajuisen väestön arvioidaan olevan alle 2500 kypsää yksilöä ja vähenevän.

Viitteet

Viitattu teksti

Chaves-Campos, J., Arévalo, J., & Araya, M. (2003). Paljakaulaisen sateenvarjolinjan Cephalopterus glabricollisin korkeusliikkeet ja säilyttäminen Tilarán-vuoristossa, Costa Rica. Bird Conservation International, 13 (1), 4558. doi: 10.1017/S0959270903003046

Lue lisää

Opiniones de nuestros usuarios

Jonas Järvenpää

Tässä postauksessa Paljaskaulainen sateenvarjo olen oppinut asioita, joita en tiennyt, joten voin nyt mennä nukkumaan

Peter Lahtinen

Tieto Paljaskaulainen sateenvarjo on erittäin mielenkiintoista ja luotettavaa, kuten muutkin tähän mennessä lukemani artikkelit, joita on jo paljon, sillä olen odottanut lähes tunnin Tinder-treffejäni, eikä hän ilmesty paikalle, joten luulen, että hän on pettänyt minut. Käytän tilaisuutta hyväkseni ja jätän muutaman tähden yhtiölle ja paskannan vitun elämääni

Alexander Ronkainen

Minuun teki vaikutuksen tämä artikkeli Paljaskaulainen sateenvarjo, on hassua, miten hyvin sanat on mitoitettu, se on kuin... elegantti., Vihdoinkin artikkeli Paljaskaulainen sateenvarjo