Nykymaailmassa Adam-tyyli:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille. Teknologian ja globalisaation myötä Adam-tyyli on tullut yhä enemmän läsnä elämässämme ja sillä on ratkaiseva rooli modernin yhteiskunnan eri osa-alueilla. Puhummepa sitten Adam-tyyli:n vaikutuksesta populaarikulttuuriin, sen vaikutuksesta globaaliin talouteen tai sen merkityksestä tieteen alalla, ei ole epäilystäkään siitä, että Adam-tyyli on korkealla tämänhetkisen keskustelun asialistalla. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Adam-tyyli:n roolia elämässämme ja analysoimme sen merkitystä eri yhteyksissä.
Adam-tyyli on alkujaan skotlantilainen arkkitehtuurin, sisustussuunnittelun ja huonekaluvalmistuksen tyylisuunta, jonka loi skotlantilainen arkkitehti Robert Adam.[1] Se on osa varhaista uusklassismia. Adam-tyyli levisi tehokkaasti, koska Robert Adam painatti kaiverruksia sisältävän kuvakirjan, eräänlaisen varhaisen postimyyntiluettelon, jota luettiin 1760-luvulla ahkerasti niin Britanniassa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin.
Vastikään löytyneiden Herculaneumin ja Pompejin innoittamina Adams veljineen haki esikuvia antiikista: pylväät, medaljongit ja uurnat tulivat sisustukseen, pystysuorat linjat ja maalatut nauhat seinien kuviointiin. Tyypillisiä olivat vaaleat pastellivärit ja harmahtavat sävyt, sekä klassiset koristeaiheet (juokseva koira, akantin lehti).
Suomessa ja Ruotsissa sitä vastaa Kustaa III:lta nimensä saanut kustavilaisuus, Ranskassa Ludvig XVI:n tyyli.[2]