Nykymaailmassa Alankomaiden lippu on aihe, joka on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Alkuperäistään nykypäivään Alankomaiden lippu on ollut tutkimuksen, keskustelun, kiistelyn ja ihailun kohteena. Tässä artikkelissa tutkimme Alankomaiden lippu:een liittyviä eri näkökohtia sen vaikutuksista yhteiskuntaan viimeisimpään tutkimukseen, joka pyrkii selvittämään sen mysteereitä. Seuraavilla sivuilla sukeltaamme Alankomaiden lippu:n yksityiskohtaiseen analyysiin, käsittelemme sen monia puolia ja tarjoamme täydellisen ja ajantasaisen näkemyksen tästä kiehtovasta ja tärkeästä aiheesta.
Alankomaiden lippu on Alankomaiden tunnus vaakunan, moton ja kansallislaulun ohella. Alankomaiden horisontaalisen trikolorin värit ovat punainen, valkoinen ja sininen. Lipun mittasuhde on 2:3. Alankomaiden lippu ja Luxemburgin lippu ovat hyvin samankaltaiset, mutta Luxemburgin lippu on pitkulaisempi ja sen sininen raita vaaleampi.
Alankomaiden lippu otettiin käyttöön vuonna 1664 Yhdistyneiden provinssien virallisena lippuna. Lippu oli kuitenkin jo kauan käytössä epävirallisena kansanlippuna.
Toinen alankomaalainen historallinen lippu on niin sanottu prinssinlippu. Se tuli käyttöön Yhdistyneiden provinssien voitettua kapinan Nassaun kreivin Vilhelm I Oranialaisen johdolla Espanjan valtaa vastaan. Prinssinlipun värit ovat oranssi, valkoinen ja sininen Vilhelmin hallitsijasuvun värien mukaisesti. 1930-luvulla Alankomaiden kansallissosialistit ottivat prinssinlipun käyttöönsä. Kuningatar Vilhelmina päätti virallisesti sen jälkeen, että Alankomaiden lipun värit ovat punainen, valkoinen ja sininen.