Aleksei Leontjev

Tässä artikkelissa tutkimme Aleksei Leontjev:n vaikutusta ja seurauksia nykyaikaiseen yhteiskuntaan. Aleksei Leontjev on ollut ratkaisevassa roolissa eri alojen, kuten politiikan, talouden, tekniikan ja kulttuurin, muovaamisessa syntymisestä lähtien sen vaikutuksiin arjen eri osa-alueilla. Tarkastellaan perusteellisen analyysin avulla, miten Aleksei Leontjev on kehittynyt ajan myötä ja miten se on muokannut ihmisten käsityksiä ja toimia ympäri maailmaa. Lisäksi käsittelemme Aleksei Leontjev:n aiheuttamia kiistoja ja keskusteluja sekä sen mahdollisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota kattava ja oivaltava näkemys Aleksei Leontjev:stä ja sen merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Aleksei Nikolajevitš Leontjev (ven. Алексей Николаевич Леонтьев; 18. helmikuuta (J: 5. helmikuuta) 1903 Moskova, Venäjän keisarikunta21. tammikuuta 1979 Moskova) oli neuvostoliittolainen tiedemies. Hän oli yksi kolmesta (”troika”) merkittävimmistä psykologian kulttuurihistoriallisen koulukunnan ja toiminnan teorian (деятельностный подход, dejatelnostnostnyi podhod) sekä kulttuurihistoriallisen psykologian perustajista yhdessä Lev Vygotskin ja Aleksandr Lurijan kanssa.

Kirjallisuutta

  • Leontjev, A. N. (1978). Activity, Consciousness, Personality. Englewood Cliffs: NJ: Prentice Hall.
  • Leontjev, A. N. (1977). Toiminta, tietoisuus, persoonallisuus. (Деятельность. Сознание. Личность. 1977) Helsinki: Kansankulttuuri.
  • Leontjev, A. N. (1981). Problems of the development of the mind (M. Kopylova, Trans.). Moscow: Progress Publishers.
  • Leontiev, A. A. (2005). The Life and Creative Path of A. N. Leontiev. Journal of Russian and East European Psychology, 43 (3), s. 8-69.

Aiheesta muualla