Nykyään Anne Wibble on aihe, joka on saanut merkitystä eri alueilla. Politiikassa, koulutuksessa, tekniikassa tai ihmisten jokapäiväisessä elämässä Anne Wibble on onnistunut herättämään huomiota ja herättämään keskustelua. Sen vaikutus on ollut läsnä eri aikoina sen syntymisestä nykypäivään ja sillä on ollut keskeinen rooli yhteiskunnassa. Tässä artikkelissa tarkastelemme Anne Wibble:n vaikutusta ja sitä, miten se on muokannut maailmaamme tänään, sekä sen mahdollisuuksia vaikuttaa tulevaisuuteen.
Anne Wibble (o.s. Ohlin, 13. lokakuuta 1943 – 14. maaliskuuta 2000) oli ruotsalainen poliitikko ja ekonomisti.
Wibble valmistui ekonomiksi Tukholman kauppakorkeakoulusta ja toimi siellä sittemmin opettajana. Hän aloitti poliittisen uransa 1980-luvulla edustaen Kansanpuoluetta, jonka kaikkien aikojen tunnetuimpia hahmoja hänen isänsä Bertil Ohlin oli. Wibble valittiin valtiopäiville vuonna 1985. Hän osoitti asiantuntemustaan erityisesti talouskysymyksissä, ja 1980-luvun lopun verouudistuksessa hän oli vahvasti mukana.
Vuonna 1991 Anne Wibble nousi Ruotsin valtiovarainministeriksi. Hänen vuoteen 1994 jatkunutta ministerikauttaan leimasivat lama ja sitä seurannut valtion julkisten menojen leikkaaminen.
Wibble toimi kansanedustajana vuoteen 1997. Tuolloin hän siirtyi Ruotsin teollisuusliiton Industriförbundetin pääekonomistiksi. Julkisuudessa hän puolusti voimakkaasti Ruotsin EMU-jäsenyyttä.
Anne Wibble kuoli maaliskuussa 2000 rintasyöpään.