Blanot (Côte-d'Or)

Nykyään Blanot (Côte-d'Or) on aihe, joka on saanut suurta merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Blanot (Côte-d'Or):n tärkeys on näkynyt jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla politiikasta teknologiaan, mukaan lukien kulttuuri ja koulutus. Blanot (Côte-d'Or) on vanginnut niin asiantuntijoiden kuin maallikoidenkin huomion herättäen syvällisiä keskusteluja, tutkimusta ja analyyseja. Tässä artikkelissa tutkimme Blanot (Côte-d'Or):n vaikutuksia ja sen vaikutuksia tulevaisuuteen sekä eri asiantuntijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä aiheesta. Yksityiskohtaisen analyysin avulla pyrimme ymmärtämään paremmin, mikä rooli Blanot (Côte-d'Or):llä on nyky-yhteiskunnassa ja miten se voi vaikuttaa elämäämme lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Blanot
Prosessio vuodelta 1931, jolloin oli kulunut 600 vuotta ihmeestä
Prosessio vuodelta 1931, jolloin oli kulunut 600 vuotta ihmeestä

Blanot

Koordinaatit: 47°10′23″N, 4°14′12″E

Valtio Ranska
Alue Bourgogne-Franche-Comté
Departementti Côte-d'Or
Arrondissementti Beaune
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 18,3 km²
Korkeus 405 m
Väkiluku (2018) 125[1]
 – Väestötiheys 6 as./km²
Kunnan numero 21083

















Blanot on kunta Ranskassa Côte-d'Orin departementissa Bourgogne-Franche-Comtén alueella. Se sijaitsee noin 60 kilometriä Beaunen kaupungista länteen.

Blanotin aarre Dijonin arkeologisessa museossa

Kunnan keskustassa oleva Saint Andochelle ja Saint Thyrselle omistettu seurakuntakirkko on todennäköisesti peräisin 1100-luvulta. Kirkossa tapahtui ihme vuonna 1331 pääsiäismessun aikana. Ehtoollisen aikana öylätti putosi ojennettaessa alla pidettävän liinan päälle muuttuen vereksi. Tämä kangastapala on säilötty lasipulloon, jota säilytetään kirkon sakastissa pyhäinjäännöksenä.[2]

Kunnan alueelta löytyi niin kutsuttu Blanotin aarre 1980-luvun alussa. Aarre oli runsas määrä pronssikautisia käyttöesineitä ja naisten koruja. Esineet ovat nähtävissä Dijonin arkeologisessa museossa.[3] [4]

Kunta on osa Morvanin luonnonpuistoa (Parc naturel régional du Morvan).[5]

Lähteet

  1. Comparateur de territoire Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 6.1.2022. (ranskaksi)
  2. Eglise Saint Andoche et Saint Thyrse Patrimoine du Morvan. Viitattu 6.1.2022. (ranskaksi)
  3. Blanot Patrimoine du Morvan. Viitattu 6.1.2022. (ranskaksi)
  4. Le dépôt de Blanot Musée archéologique de Dijon. Viitattu 6.1.2022. (ranskaksi)
  5. Les communes Parc naturel régional du Morvan. Viitattu 6.1.2022. (ranskaksi)

Aiheesta muualla