Eeva-Leena Pokela

Nykymaailmassa Eeva-Leena Pokela on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Eeva-Leena Pokela on yhteiskunnallisen vaikutuksensa, historiallisen merkityksensä tai ihmisten jokapäiväiseen elämään vaikuttaneen vaikutuksensa vuoksi onnistunut nousemaan toistuvaksi aiheeksi keskusteluissa, keskusteluissa ja keskusteluissa kaikilla alueilla. Mediassa ja sosiaalisissa verkostoissa jatkuvan läsnäolon ansiosta Eeva-Leena Pokela on onnistunut ylittämään rajat ja kulttuurit ja herättämään kiinnostusta ja huolta kaiken ikäisissä ja -olosuhteissa. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Eeva-Leena Pokela:n vaikutusta ja merkitystä analysoimalla sen vaikutuksia ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa.

Eeva-Leena Pokela
Henkilötiedot
Syntynyt5. kesäkuuta 1954
Helsinki
Kansalaisuus  Suomi
Ammatti laulaja, säveltäjä, juontaja ja näyttelijä
Vanhemmat Marjatta ja Martti Pokela
Muusikko
Taiteilijanimi EveliinaView and modify data on Wikidata
Laulukielet suomi

Eeva-Leena (Eveliina) Marjatta Pokela (ent. Sariola; s. 5. kesäkuuta 1954[1] Helsinki) on suomalainen laulaja, säveltäjä, juontaja ja näyttelijä, joka on aikoinaan esiintynyt monissa lastenohjelmissa (muun muassa Sirkus Papukaijassa). Hän aloitti esiintymisensä lapsitähtenä vanhempiensa Marjatta ja Martti Pokelan kanssa.[2] Hän on Sibelius-Akatemian lehtori.

Pokela on tehnyt yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa DVD:n Viito ja viserrä Eeva-Leenan kanssa, jolla on sekä vanhoja lastenlauluja että Pokelan varta vasten tekemiä sävellyksiä. Hän on ollut mukana tekemässä koulun laulukirjoja ja koonnut Pikku kakkosen laulukirjan.

Eeva-Leena Pokela oli naimisissa sellotaiteilija Raimo Sariolan kanssa. Naimisissa ollessaan hän käytti nimeä Eeva-Leena Sariola. Heidän lapsiaan ovat kitaristi Petteri Sariola,[3] tuottaja ja rumpali Jyri Sariola, muusikko Soila Sariola,[4] ja myös tytär Meri Sariola on levyttänyt.

Vuonna 1982 Pokela juonsi radiossa musiikkiohjelmaa Virtasesta Vivaldiksi: Musiikinteorian kuntokoulu yhdessä Timo von Creutleinin ja Jukka Louhivuoren kanssa. Ohjelma koostui kaikkiaan 32 jaksosta, joista kukin oli noin 20 minuutin pituinen.

Eeva-Leena Pokela palkittiin elämäntyöpalkinnolla valtakunnallisilla lastenmusiikkipäivillä marraskuussa 2021[5].

Lähteet

  1. Aaltonen, Mikko: Musiikkisuvun matriarkka. (60-vuotishaastattelu.) Helsingin Sanomat 5.6.2014.
  2. FIMIC
  3. Stenroth-sukuseuran jäsenlehti stenrothsukuseura.net. Viitattu 30.10.2007.
  4. Etno.net etno.net. Viitattu 30.10.2007.
  5. Koppinen, Mari: Suomalaisen lastenmusiikin huiput palkittiin. Helsingin Sanomat, 18.11.2021. Digilehti (maksullinen). Viitattu 18.11.2021.

Aiheesta muualla