Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Flyygeli:n vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan. Kautta historian Flyygeli on ollut perustavanlaatuinen rooli ihmisten elämässä, sillä se on vaikuttanut heidän ajattelutapaan, toimintaansa ja suhtautumiseensa ympäröivään maailmaan. Alkuperäistään nykypäivään Flyygeli on ollut keskustelun ja kiistan kohteena, mikä on synnyttänyt ristiriitaisia mielipiteitä ja herättänyt ristiriitaisia tunteita. Kattavan analyysin avulla tutkimme, kuinka Flyygeli on muokannut kulttuuria, politiikkaa, taloutta ja muita yhteiskunnan näkökohtia, ja pohdimme sen merkitystä nykyaikana. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys Flyygeli:stä ja kutsua lukijaa pohtimaan ja syventymään aiheeseen, joka on erittäin tärkeä nykymaailmalle.
Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitsemällä ne ohjeen mukaan. |
Flyygeli on piano, jonka kielet ja soittokoneisto ovat vaakasuorassa. Flyygelissä vasarat lyövät kieliin alakautta. Pystypianosta sen erottaa kielten asennon lisäksi myös muoto (saks. Flügel tarkoittaa siipeä) ja taffelipianosta muun muassa suurempi koko. Flyygelin päällä on avattava kansi, jonka asennolla voidaan säätää sointivoimaa. Kansi paljastaa avautuessaan kielet ja soittokoneiston.
Flyygeli on suuremman kokonsa ja kehittyneemmän soittokoneistonsa vuoksi monipuolisempi ja hienostuneempi kuin tavallinen pystypiano.lähde? Siinä on fortessa eli voimakkaissa äänissä vahvempi, ja hiljaisissa sävyissä pehmeämpi ääni. Siksi sitä pidetään parempana konserttisoittimena.lähde? Kalliit ja kookkaat flyygelit eivät ole kovinkaan yleisiä kotisoittimina, mutta kotikäyttöön ja pienempiin tiloihin valmistetaan myös pienoisflyygeleitä.
Tunnetuimpia flyygelivalmistajia ovat Steinway & Sons, J. Becker, Bösendorfer, C. Bechstein, Blüthner, Grotrian-Steinweg, Schimmel ja Yamaha. Muita valmistajia ovat esimerkiksi August Förster, Fazioli, Kawai, Samick ja Broadwood.[1]