Nykymaailmassa Googol:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle yhteiskunnalle. Sekä asiantuntijat että amatöörit, ahkerat ja uteliaat, ovat löytäneet Googol:stä hedelmällisen kentän tutkimiselle ja keskustelulle. Teknologian ja globalisaation myötä Googol on saavuttanut entistä suuremman merkityksen, ja siitä on tullut tutkimus- ja kiinnostuksen kohde useilla tiedon aloilla. Tässä artikkelissa perehdymme Googol:n kiehtovaan maailmaan, tutkimme sen vaikutusta, sen kehitystä ajan myötä ja eri näkökulmia, joista sitä voidaan lähestyä.
Googol on luku 10100, jossa numeroa 1 seuraa sata nollaa. Luvulle nimen keksi amerikkalainen matemaatikko Edward Kasner[1] kuullessaan sanan yhdeksänvuotiaalta sisarenpojaltaan Milton Sirottalta. Kasner julkaisi termin kirjassaan Mathematics and the Imagination (1940).
Googolilla ei ole juuri käyttöä muualla kuin matematiikan opetuksessa. Kasner loi sen esittääkseen äärettömyyden ja käsittämättömän suuren luvun välistä eroa. Vertailukohtina voidaan todeta, että tunnetussa maailmankaikkeudessa on noin 1085 atomia[1], ja shakissa tiedetään olevan mahdollisia pelitilanteita 10123 kpl.
Googlen nimeksi oli alun perin tarkoitus tulla Googol.[2]