György II Rákóczi on aihe, joka on kiinnittänyt kaiken ikäisten ihmisten huomion kaikkialla maailmassa. György II Rákóczi on alusta asti ollut tutkimuksen, keskustelun ja ihailun kohteena, ja sen vaikutus on tuntunut yhteiskunnan eri puolilla. Ajan myötä György II Rákóczi on kehittynyt ja sopeutunut muutoksiin ja teknologian kehitykseen säilyttäen aina merkityksensä ja kykynsä herättää keskustelua. Tässä artikkelissa tutkimme György II Rákóczi:een liittyviä eri näkökohtia sen historiasta sen nykyiseen vaikutukseen tavoitteenaan tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys tästä kiehtovasta aiheesta.
György II Rákóczi (1621-1660), oli Transilvanian ruhtinas vuosina 1648-1657. Hän kuului unkarilaiseen Rákóczin aatelissukuun, ja oli György I:n ja Zsuzsanna Lorántffyn vanhin poika ja isänsä seuraaja ruhtinaana.
György II valittiin Transilvanian ruhtinaaksi isänsä elinaikana (19. helmikuuta 1642), ja hän meni naimisiin (3. helmikuuta 1643) Zsófia Báthoryn kanssa, jonka äiti oli aiemmin pakottanut tämän hylkäämään katolisen uskon ja kääntymään kalvinistiksi. Vahvistaakseen Habsburgien vastaista politiikkaansa György II pyrki Puolan kuninkaaksi. Tätä tarkoitusta silmällä pitäen hän liittoutui vuoden 1649 alussa kasakkahetmani Bohdan H’melnytskyin sekä Moldavian ja Valakian hospodarien kanssa. Kapinallisten kasakkojen tukemana hän liittoutui Ruotsin kuninkaan Kaarle X Kustaan kanssa, mutta hänen sotaretkensä vuonna 1657 epäonnistui. Suurin osa hänen armeijastaan jäi tataarien vangiksi, kun taas ottomaanien valtakunnan sulttaani, joka hallitsi Transilvaniaa, syrjäytti hänet 1657 tottelemattomuuden vuoksi. György II kaatui taistelussa turkkilaisia ja tataareja vastaan Transilvaniassa.[1][2]