Helsingin Raamattukoulu

Tässä artikkelissa Helsingin Raamattukoulu analysoidaan yksityiskohtaisesti ja tarkastellaan sen eri näkökohtia, vaikutuksia ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Sen alkuperästä nykyiseen kehitykseen tutkitaan erilaisia ​​näkökohtia, jotka tekevät Helsingin Raamattukoulu:stä erittäin mielenkiintoisen ja keskustelun aiheen. Lisäksi tarkastellaan sen vaikutusta eri aloilla, kuten kulttuurissa, politiikassa, koulutuksessa ja teknologiassa. Tämän kattavan analyysin avulla pyrimme tarjoamaan kattavan näkemyksen Helsingin Raamattukoulu:stä, jonka tarkoituksena on rikastaa tietoa tästä aiheesta ja rohkaista kriittistä pohdintaa sen roolista nykymaailmassa.

Helsingin Raamattukoulu
Järjestön tunnus.
Järjestön tunnus.
Perustettu 1951
Perustaja Kerttu Vainikainen
Toiminnanjohtaja Jari A. Jolkkonen
Kattojärjestö Helsingin Raamattukoulusäätiö
Jäsenlehti Viesti
Aiheesta muualla
Sivusto

Helsingin Raamattukoulu on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piirissä toimiva raamattukoulu (virallisesti organisoitunut säätiöksi). Säätiön tarkoituksena on edistää ja ohjata Raamatun opiskelua ja tuntemusta sekä kouluttaa sopivia henkilöitä palvelemaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntia. Säätiö tekee myös kristillissosiaalista työtä.

Historia

Helsingin Raamattukoulun toiminta on alkanut 1951, kun koulun perustaja sisar (myöhemmin opetusneuvos) Kerttu Vainikainen aloitti Diakonissalaitoksella raamattutunnit.[1] Helsingin Raamattukouluyhdistys perustettiin vuonna 1953, josta muodostettiin nykyinen Helsingin Raamattukoulusäätiö vuonna 1961.[2] Raamattukoulu perustettiin yleistä raamatunopetusta varten. Näkemyspohjaltaan raamattukoulussa oli tiettyä reformoitua vivahdetta. Toiminnan pohjalta kehitty vähitellen kenttäorganisaatio myös evankelioivaa kokoustoimintaa varten.[3]

Katso myös

Lähteet

  1. Raimo Nisonen: Helsingin Raamattukoulun Synty ja toiminta: 1951-1968, s. 10. Helsingin Yliopisto, Pro gradu -tutkielma, 1969.
  2. Raimo Nissinen: Helsingin Raamattukoulun synty ja toiminta: 1951-1968, s. 27. Helsingin yliopisto, pro gradu -tutkielma, 1969.
  3. Huotari, Voitto: Kirkkomme herätysliikkeet tänään, s. 58. Pieksämäki: Kirjapaja, 1981. ISBN 951-621-297-2

Aiheesta muualla