Helvetin portti

Tässä artikkelissa käsittelemme aihetta Helvetin portti, joka on viime aikoina noussut ajankohtaiseksi sen vaikutuksen vuoksi yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Helvetin portti on noussut keskustelunaiheeksi eri alueilla, synnyttäen ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja herättäen suurta kiinnostusta sen vaikutuksesta jokapäiväiseen elämään. Tässä mielessä on olennaista analysoida perusteellisesti Helvetin portti:n vaikutukset sekä sen kehitys ajan myötä ja tulevaisuuden ennuste. Tällä tavalla pyrimme tarjoamaan kattavan näkemyksen Helvetin portti:stä ja tarjoamaan asiaankuuluvaa tietoa, jonka avulla voimme ymmärtää sen merkityksen nykyisessä kontekstissa.

Helvetin portit
La Porte de l'Enfer
Musée Rodin 2007
Musée Rodin 2007
Nimi Helvetin portit
La Porte de l'Enfer
Tekijä Auguste Rodin
Valmistumisvuosi 1880-(ennen 1917); kesken
Taiteenlaji pronssiveistos
Teostyyppi group of casts (käännä suomeksi)
Materiaali kulta ja hopea
Korkeus 600 cm
Leveys 400 cm
Syvyys 100 cm
Kokoelma Musée d’Orsay ja Museo Soumaya (käännä suomeksi)
Sijainti Musée Rodin

Helvetin portit on kuvanveistäjä Auguste Rodinin monumentaalinen veistosryhmä, joka kuvaa näkymää Dante Alighierin Infernosta, eli Jumalaisen näytelmän ensimmäisestä osasta. Veistosryhmässä on 180 figuuria, joiden korkeus vaihtelee 15 sentistä runsaaseen metriin. Rodin kehitteli ja valoi joitakin hahmoja myös erillisinä, kuten Ajattelijaa.

Teos oli alun perin tilattu taideteollisuusmuseon sisäänkäynniksi ja työn piti valmistua vuonna 1885. Museota ei lopulta rakennettu, mutta Rodin työskenteli kuitenkin aika ajoin veistosryhmän parissa kuolemaansa asti, eli noin 37 vuotta.

Tilauksessa veistosten teeman valinta jätettiin Rodinin huoleksi ja hän päätyi Danten Helvettiin. Jo ennen tilausta Rodin oli kehitellyt hahmoja Danteen perustuen.

Aiheesta muualla