Nykyään Karl-Liebknecht-Strasse on aihe, joka on läsnä monien ihmisten elämässä. Tekniikan ja tiedon nopean kehityksen myötä Karl-Liebknecht-Strasse:stä on tullut kiinnostava kohde monille ihmisille ympäri maailmaa. Karl-Liebknecht-Strasse on herättänyt suurta keskustelua yhteiskunnallisista vaikutuksistaan henkilökohtaiseen merkityksellisyyteensä ja herättänyt kiinnostusta eri alojen asiantuntijoissa. Tässä artikkelissa tutkimme Karl-Liebknecht-Strasse:een liittyviä eri näkökohtia ja analysoimme sen merkitystä nykyään.
Karl-Liebknecht-Strasse (Karl-Liebknecht-Straße) on katu Berliinin historiallisessa keskustassa. Se alkaa Unter den Lindenin jatkeena Schlossbrücke-sillalta, kulkee Spreeinselin saaren poikki ja jatkuu Alexanderplatzin ohi. Torstrassen risteyksestä eteenpäin kadun nimi on Prenzlauer Allee. Kadun varrella sijaitsevat muun muassa Berliinin tuomiokirkko, keskiaikainen St. Marienkirche sekä Berliinin televisiotorni.
Paikalle rakennettiin vuosina 1887–1888 Kaiser-Wilhelm-Strasse-niminen katu, joka korvasi eräitä Berliinin keskustan vanhoja katuja. Se sai nimensä Saksan keisarin Vilhelm I:n mukaan. Kadun nimi muutettiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1947 Liebknechtstrasseksi Saksan kommunistisen puolueen perustajiin kuuluneen Karl Liebknechtin mukaan.[1] Itä-Berliinin keskustan katujärjestelyjä muutettiin vuonna 1969, jolloin kadun nimeksi tuli Karl-Liebknecht-Strasse ja siihen yhdistettiin Alexanderplatzin ohi historialliselle Prenzlaun tulliportille kulkenut Prenzlauer Strasse. Kadun vanha loppupää jäi sivuun uudesta linjauksesta ja nimettiin Rosa-Luxemburg-Strasseksi Rosa Luxemburgin mukaan.[1][2][3] Kumpikin katu on saanut pitää nimensä myös Saksan yhdistymisen jälkeen.