Tässä artikkelissa tutkimme Kesäkumi:n vaikutuksia yhteiskunnan eri alueilla. Ilmestymisestään lähtien Kesäkumi on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua asiantuntijoiden ja suuren yleisön keskuudessa. Vuosien varrella Kesäkumi:llä on ollut merkittävä rooli ihmisten välisissä suhteissa, tekniikan kehityksessä, koulutuksen kehityksessä ja monilla muilla aloilla. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme tarkasti, kuinka Kesäkumi on vaikuttanut maailmaan, jossa asumme, ja mitä näkökulmia se tarjoaa meille tulevaisuudelle.
Kesäkumi on Suomen Punaisen Ristin, Syöpäjärjestöjen, Väestöliiton ja YleX:n (alun perin Radiomafian) kesäkampanja, jolla pyritään edistämään nuorten seksitautien leviämisen ehkäisemistä muun muassa tiedottamalla kondomien käytöstä. Kampanjaan liittyy kiinteästi Suomen kesäfestivaaleilla jaettavien kondomien, kesäkumien jakaminen. Tiedotustoimintaan kuuluu myös jokakesäinen Kesäkumi-kappale, joka saa YleX:llä runsasta radiosoittoa.
Kesäkumi on rekisteröity tavaramerkiksi, jonka haltija on Yleisradio. [1]
Kesäkumikampanjan isänä ja äitinä toimivat Radiomafian juontajat Jusu Lounela ja Eve Mantu, jotka keksivät kampanjan oheistuotteineen.[2] Kesäkumin lisäksi Ylen seksitautitartuntoja ehkäiseviä kondomikampanjoita ovat myös Lomakumi ja Maailman AIDS-päivänä 1.12. pidetty Talvirengas-tapahtuma.[3]
Vuonna 2020 Tuure Boeliuksen Hengitä -kesäkumibiisin musiikkivideo ja YLEXpop -konserttitaltiointi poistettiin YLE Areenasta ja YouTubesta. Syyksi poistamiselle kerrottiin musiikkivideon työryhmän jäsenen syyllisyys seksuaalirikokseen, joka on ristiriidassa kampanjan ja YLEn arvojen kanssa. Musiikkivideo korvattiin still -kuvalla[4].