Kulttuurikeskus Sofia

Tämä artikkeli käsittelee Kulttuurikeskus Sofia:n aihetta laajasta ja monipuolisesta näkökulmasta ja tutkii tähän aiheeseen liittyviä eri näkökulmia ja näkökulmia. Tämä artikkeli pyrkii tarjoamaan täydellisen ja yksityiskohtaisen näkemyksen Kulttuurikeskus Sofia:stä sen alkuperästä sen nykypäivän merkitykseen ja sen vaikutuksiin eri aloilla. Perusteellisen ja tarkan analyysin avulla tavoitteena on tarjota lukijalle täydellinen yleiskatsaus, jonka avulla he ymmärtävät Kulttuurikeskus Sofia:n tärkeyden ja laajuuden nyky-yhteiskunnassa. Lisäksi käsitellään aiheeseen liittyviä mahdollisia haasteita ja mahdollisuuksia sekä suosituksia ja tulevaisuudennäkymiä.

Ilmakuva Kulttuurikeskus Sofiasta.
Ilmakuva Kulttuurikeskus Sofiasta.
Rakennuksia

Kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofia on Helsingin Kallahdessa toimiva kulttuurin ja tapahtumien kohtaamispaikka. Sofia avattiin vuoden 2007 alussa ja sitä hallinnoi Suomen ortodoksisen kulttuurikeskuksen säätiö, jonka puheenjohtaja on Helsingin emeritus metropoliitta Ambrosius. Kulttuurikeskuksessa järjestetään taidetapahtumia, kulttuuriseminaareja, kursseja ja hyvinvoinnin tapahtumia. Pyhän Viisauden kappeli on avoinna vierailijoille. Sofia tarjoaa myös kokous- ja ravintolapalveluita erilaisiin tilaisuuksiin, pienistä juhlista 200-hengen seminaareihin. Hotelli Sofia tarjoaa majoituspalveluita noin 60 hengelle.

Sofia on entinen Osuuspankkiopisto, jonka säätiö osti.[1]Gebhard-opiston suunnittelu- ja rakennustyöt aloitettiin vuonna 1957. Rakennuspiirustukset on tehnyt Aarre Piirainen. Ensimmäinen rakennus valmistui 1958. Myöhemmin lisärakennuksia valmistui vuosina 1963 ja 1980. Opiston nimi muutettiin vuonna 1970 Osuuspankkiopistoksi. Suomen ortodoksisen kulttuurikeskuksen säätiö osti kiinteistön vuonna 2006.[1]

Lähteet

  1. a b Kulttuurikeskus Sofia sofia.fi. Viitattu 2.7.2018.

Aiheesta muualla