Nykymaailmassa Matti Lehti on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Syntymisestään lähtien se on kiinnittänyt lukemattomien henkilöiden huomion ja kiinnostuksen, ja siitä on tullut toistuva keskustelunaihe kaikilla alueilla. Sen vaikutus on levinnyt kaikkialle maailmaan herättäen kiihkeää kiinnostusta ja kiivasta keskustelua. Matti Lehti on jättänyt lähtemättömän jäljen yhteiskuntaan ja vaikuttanut merkittävästi siihen, miten ihmiset näkevät ympäröivän maailman. Tässä artikkelissa tutkimme Matti Lehti-ilmiötä perusteellisesti ja analysoimme sen alkuperää, kehitystä ja vaikutusta nykyään.
Matti Lehti (s. 1947 Kuusankoski) on Helsingin kauppakorkeakoulun (nyk. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu) emeritus kansleri. Hän oli Tietotehtaan (nyk. Tietoevry) toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja yhtiön voimakkaan kasvun vuosina 1989–2008. Lehti irrotti Tietotehtaan laitebisneksestä ja kasvatti ohjelmisto- ja muuta palvelupuolta yritysostoin. Hänen kaudellaan Tietotehtaaseen liitettiin muun muassa Valtion tietokonekeskus ja osuuspankkiryhmän Unic.[1] Ennen Tietotehdasta hän työskenteli Rautakirja Oy:ssä, viimeksi yhtiön varatoimitusjohtajana.
Matti Lehti on yksi Aalto-yliopiston säädekirjan allekirjoittajista ja toimi yliopiston perustamisvaiheessa aktiivisesti yliopiston säätiömuodon ja 700 miljoonan euron säätiöpääoman toteutumisen puolesta.
Matti Lehti valmistui Helsingin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden kandidaatiksi vuonna 1972, suoritti Stanford Executive -ohjelman Yhdysvalloissa vuonna 1984 ja väitteli kauppatieteiden tohtoriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1990 aiheenaan yrityksen kasvustrategiat. Lehti toimi opiskeluaikanaan myös kansainvälisessä opiskelijajärjestö AIESECissa. Tietotekniikan Liitto palkitsi hänet Vuoden tietotekniikkavaikuttaja -palkinnolla vuonna 1996.