Merisulat

Tässä artikkelissa tutkimme Merisulat:n kiehtovaa maailmaa ja sen vaikutuksia yhteiskuntaan. Muinaisista ajoista lähtien Merisulat on ollut tutkimuksen, keskustelun ja pohdinnan kohteena, ja se on kiinnittänyt kaiken ikäisten, kulttuurien ja kontekstien ihmisten huomion. Kautta historian Merisulat:llä on ollut perustavanlaatuinen rooli ihmiskunnan kehityksessä, ja se on vaikuttanut jokapäiväisen elämämme keskeisiin osiin. Syvän ja oivaltavan analyysin avulla selvitämme Merisulat:tä ympäröivät mysteerit ja monimutkaisuudet ja tarjoamme laajan ja rikastuttavan näkemyksen, jonka avulla voimme paremmin ymmärtää sen merkitystä ja merkitystä nykymaailmassa. Uppoudu tähän jännittävään löytömatkaan ja laajenna näköalojasi Merisulat:stä.

Merisulat
Virgularia-merisulka
Virgularia-merisulka
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Polttiaiseläimet Cnidaria
Luokka: Korallieläimet Anthozoa
Alaluokka: Sulkakorallit Octocorallia
Lahko: Merisulat
Pennatulacea
Verrill, 1865
Alalahkot ja heimot
Katso myös

  Merisulat Wikispeciesissä
  Merisulat Commonsissa

Merisulat (Pennatulacea) on korallieläinten (Anthozoa) luokkaan kuuluva lahko polttiaiseläinten pääjaksossa. Merisulat koostuvat monista eri polyypeista, jotka yhdessä muodostavat runkokunnan. Runkokunnat ovat useimmiten noin 40 cm:n mittaisia, mutta joskus 1,5-metrisiä. Subselliflorae-alalahkon merisulat muistuttavat muodoltaan linnun sulkia.

Merisulan tyviosa on muodostunut yhdestä tukevasta mukulamaisesta polyypista, joka kiinnittyy hiekkaan tai pohjamutaan. Runkokunnan yläosa muodostuu useista samanlaisista, ravinnonottoon erikoistuneista polyypeista, jotka lonkeroillaan pyydystävät planktonia.[1]

Merisulat ovat tyypillisesti syvän veden eläimiä, vain trooppisilla alueilla niitä tavataan matalammassa. Norjan rannikolla niitä tavataan 15–20 metristä alkaen aina 2600 metrin syvyyteen asti yleensä mutapohjalla.[2]

Merisulkien polyyppirakenne on kahdeksanjakoisesti säteittäissymmetrinen. Ne luokitellaan sulkakorallien alaluokkaan (Octocorallia), yhdessä mm. pehmytkorallien kanssa.

Lähteet

  1. Introduction to the Pennatulacea UCMP Berkeley
  2. Sea pens (Arkistoitu – Internet Archive) Marine Fauna Gallery Norway