Mika Rättö

Tässä artikkelissa tutkimme Mika Rättö-aihetta kattavasta ja yksityiskohtaisesta näkökulmasta. Analysoimme sen eri puolia ja käsittelemme kaikkea sen historiallisesta alkuperästä sen merkitykseen nykyään. Lisäksi tarkastelemme Mika Rättö:n ympärillä olevia erilaisia ​​mielipiteitä ja lähestymistapoja sekä sen vaikutuksia yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Koko artikkelin ajan syvennymme sen merkitykseen, vaikutuksiin ja rooliin ihmisten elämässä. Täydellisen ja rikastuttavan vision tarjoamiseksi uppoudumme syvälliseen ja harkittuun analyysiin luotettavien lähteiden ja alan asiantuntijoiden tukemana.

Mika Rättö
Mika Rätön kuva Teos-kustantamon nettisivujen kirjailijan mediapaketista. Kuvaaja Sami Sänpäkkilä (2017).
Mika Rätön kuva Teos-kustantamon nettisivujen kirjailijan mediapaketista. Kuvaaja Sami Sänpäkkilä (2017).
Henkilötiedot
Syntynyt5. huhtikuuta 1973
Muusikko
Laulukielet suomi
Tyylilajit progressiivinen rock, post-rock, pop, krautrock
Soittimet laulu, kosketinsoitin
Yhtyeet Kuusumun Profeetta
Ektroverde
Circle
Rättö ja Lehtisalo
Eleanoora Rosenholm
Kansalainen
4
Levy-yhtiöt Ektro Records, AKTI Records, Domino Records, Helmi Levyt, Fonal Records

Mika Rättö (s. 5. huhtikuuta 1973[1] Pori) on suomalainen muusikko, näyttelijä, ohjaaja, kuvataiteilija ja kirjailija. Rättö on toiminut useissa yhtyeissä kuten Circle, Kuusumun Profeetta, Ektroverde, Eleanoora Rosenholm ja Kansalainen sekä tehnyt yhteistyötä toisen porilaismuusikko Jussi Lehtisalon kanssa Rättö ja Lehtisalo -yhtyeessä ja kaksikko yhdessä Kauko Röyhkän kanssa Röyhkä ja Rättö ja Lehtisalo -kokoonpanossa.

Ura

Porissa asuvaa Rättöä pidetään yhtenä kotikaupunkinsa keskeisimmistä kulttuurivaikuttajista. Hän on toiminut musiikin ohella myös muilla taiteen aloilla, muun muassa teatterissa ja kuvataiteen sekä kirjallisuuden parissa. Hänen kirjallinen esikoisteoksensa Tihkuluodon kuiskaajat (Teos) ilmestyi maaliskuussa 2009.[2] Teatteri Moderni Kanuuna on esittänyt kuusi Rätön käsikirjoittamaa näytelmää. Hänen ohjaamansa elokuva Samurai Rauni Reposaarelainen tuli ensi-iltaan keväällä 2016.[3]

Koulutukseltaan Mika Rättö on sähköasentaja, tämän koulutuksen hän hankki Satakunnan ammattikoulussa vuosina 1989–1992. Toisen koulutuksensa hän hankki Kankaanpään taidekoulussa vuosina 1993–1996.

Teokset

Lähteet

  • Alanko Tero, Silas Petri: Neljäs sukupolvi – Suomalainen rock nyt. Johnny Kniga, 2006. ISBN 951-0-31764-0

Viitteet

  1. Mika Juhani Rättö (PDF) Satakunnan Taidetoimikunta. Arkistoitu 5.3.2016. Viitattu 14.11.2009.
  2. Alanko Tero, Silas Petri, Neljäs sukupolvi - Suomalainen rock nyt, Johnny Kniga, 2006, sivut 85-94
  3. Tältä näyttää porilainen samuraielokuva – HS sai haltuunsa ennennäkemätöntä materiaalia 15.8.2015. Helsingin Sanomat. Viitattu 17.8.2015.

Aiheesta muualla