Okra (väri)

Nykymaailmassa Okra (väri):stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe. Sen vaikutukset vaihtelevat henkilökohtaisista näkökohdista globaaleihin, ja ne vaikuttavat yksilöihin, yhteisöihin ja yhteiskuntiin kokonaisuutena. Okra (väri):n vaikutus näkyy useilla eri aloilla teknologiasta terveyteen, politiikkaan ja kulttuuriin. Tämä ilmiö on herättänyt sekä innostusta että huolta ja keskustelua sen seurauksista ja haasteista. Tässä artikkelissa tutkimme Okra (väri):n monia puolia ja analysoimme sen vaikutusta eri yhteyksissä tarjoamalla kattavan ja päivitetyn näkemyksen tästä nykyään erittäin tärkeästä aiheesta.

Okraa pigmenttiä.
 
Okra
 
Keltaokra

Okra (m.kreik. ὠχρός, suom. keltainen, vaaleankeltainen) on rautahydroksidi, yleensä keltainen tai kellanruskea maaväri,[1] jota on käytetty väripigmenttinä jo esihistorialliselta ajalta saakka.

Okra valmistetaan savesta ja rautaoksidista, ja yleensä kaikkia valmistustavaltaan tämänkaltaisia maavärejä, kuten sienaa ja umbraa, nimitetään okraksi. Okran sävyjen kirjo vaihtelee laajasti: keltaokra voi vaihdella vaaleankellertävästä vihertävänkeltaiseen, punaokra oranssinpunaisesta punaiseen ja tummanruskeaan. Punainen okra on ikivanha uskonnollinen väri, jota muun muassa megaliittikulttuurin ihmiset käyttivät.

Lähteet

  1. Taiteen pikkujättiläinen, Okra s. 461, Maavärit, s. 390. WSOY, 1995. ISBN 951-0-16447-X

Katso myös

Aiheesta muualla