Paraoranssi

Tässä artikkelissa käsittelemme Paraoranssi:n merkitystä jokapäiväisessä elämässä ja tutkimme sen merkitystä yhteiskuntamme eri puolilla. Paraoranssi:llä on keskeinen rooli siinä, miten olemme vuorovaikutuksessa ympärillämme olevan maailman kanssa. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme, kuinka Paraoranssi on kehittynyt ajan myötä ja miten se edelleen muokkaa toimintaamme ja päätöksiämme nykyhetkellä. Lisäksi tutkimme Paraoranssi:n tulevaisuudennäkymiä ja sitä, miten sen merkitys saattaa muuttua tulevaisuudessa. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa laaja ja yksityiskohtainen yleiskatsaus Paraoranssi:n tärkeydestä ja kutsua lukijoita pohtimaan sen vaikutusta omaan elämäänsä.

Paraoranssi
Tunnisteet
IUPAC-nimi Dinatrium 6-okso-5-5
naftaleeni-2-sulfonaatti
CAS-numero
PubChem CID
SMILES

C1=CC(=CC=C1NN=C2C3=C(C=CC2=O)C=C(C=C3)S(=O)(=O))S(=O)(=O).

.[1]
Ominaisuudet
Molekyylikaava C16H10N2Na2O7S2
Moolimassa 452,38 g/mol
Sulamispiste 300 °C
Liukoisuus veteen 1,9·105[2]

Paraoranssi on oranssinpunainen monoatsoväri, jonka E-koodi on E 110, kemiallinen kaava C16H10Na2O7S2N2, moolimassa 452,37 g/mol ja CAS-numero 2783-94-0. Sitä käytetään mm. elintarvike- ja lääkevärinä. Paraoranssia saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, hilloihin, makeisiin ja kahvileipiin. Paraoranssin ADI-arvo eli päivittäinen hyväksyttävä ylin saanti on 2,5 mg/kg/vrk. EU:ssa elintarvikekäytössä vaaditaan pakkausmerkintä "voi vaikuttaa haitallisesti lasten aktiivisuustasoon ja heikentää tarkkaavaisuutta”.[3]

Tämän lisäksi sitä käytetään myös hiustenpesuaineiden, vaahtokylpyaineiden, suihkugeelien, suuvesien, alkoholipohjaisten hajusteiden, ehostusaineiden (mm. puuterin ja huulipunan), astianpesuaineiden ja puhdistusaineiden värjäykseen.

Lähteet

Aiheesta muualla