Pas-de-Calais

Nykymaailmassa Pas-de-Calais:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle yhteiskunnalle. Ilmestymisestään lähtien Pas-de-Calais on kiinnittänyt tutkijoiden, asiantuntijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön huomion ja synnyttänyt intensiivistä keskustelua ja loputtomia keskusteluja sen vaikutuksista, sovelluksista ja seurauksista. Olipa Pas-de-Calais vaikutus teknologiaan, talouteen, kulttuuriin tai politiikkaan, se on edelleen tutkimuksen ja analyysin kohteena, mikä herättää kasvavaa kiinnostusta ja kiinnittää eri toimijoiden ja sektoreiden huomion. Tässä artikkelissa tutkimme Pas-de-Calais:n eri puolia, sen haasteita, mahdollisuuksia ja mahdollisia seurauksia tavoitteenaan valaista sen merkitystä ja auttaa ymmärtämään sen laajuutta ja merkitystä nykyään.

Pas-de-Calais (62)
vaakuna
Sijainti
Hallinto
Alue Hauts-de-France
Prefektuuri Arras
Aliprefektuuri(t) Béthune, Boulogne-sur-Mer, Calais, Lens, Montreuil, Saint-Omer
Arrondissementit 7
Kantonit 77
Kunnat 894
Yleisneuvoston
puheenjohtaja
Dominique Dupilet
Prefekti Rémi Caron
Tilastotiedot
Pinta-ala 6 671 km²
Väkiluku (sijalla 5.)
 - 2011 1 462 807
 - Väestötiheys 219 as./km²

Pas-de-Calais on Ranskan departementti numero 62. Se sijaitsee Pohjois-Ranskassa Englannin kanaalin rannalla Hauts-de-Francen suuralueella. Departementti on pinta-alaltaan 6 671 neliökilometriä ja siellä on 1 453 390 asukasta[1] (vuonna 2006). Pas-de-Calais’n pääkaupunki on Arras. Pas-de-Calais on jaettu edelleen seitsemään arrondissementtiin, 77 kantoniin ja 894 kuntaan. Ennen vuotta 2016 alue kuului Hauts-de-Francen sijasta pienempään Nord-Pas-de-Calais’n hallintoalueeseen, ja historiallinen nimitys elää vielä vahvana ihmisten mielissä.

Pas-de-Calais oli yksi 83 departementista, jotka syntyivät Ranskan vallankumouksen yhteydessä 4. maaliskuuta 1790. Se muodostettiin Boulonnais’n, Ponthieun and Artois’n provinsseista.

Katso myös

Lähteet

  1. Résultats du recensement de la population 2006 Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 20. heinäkuuta 2009. (ranskaksi)

Aiheesta muualla