Pitkätöyhtöpingviini

Nykyään Pitkätöyhtöpingviini on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle väestöryhmälle. Kun yhteiskuntamme kehittyy ja kohtaa uusia haasteita, Pitkätöyhtöpingviini:n teemasta tulee pohdinnan ja toiminnan keskipiste. Se on aihe, joka on läsnä kaikilla elämänalueilla, politiikasta popkulttuuriin, teknologian ja tieteen kautta. Tässä artikkelissa tutkimme Pitkätöyhtöpingviini:n eri puolia ja sen vaikutuksia nykyiseen yhteiskuntaamme. Käsittelemme erilaisia ​​näkökulmia, mielipiteitä ja tutkimustuloksia valottaaksemme tätä nykymaailmassa niin tärkeätä aihetta.

Pitkätöyhtöpingviini
Pitkätöyhtöpingviini kuvattuna Amsterdamsaarella.
Pitkätöyhtöpingviini kuvattuna Amsterdamsaarella.
Uhanalaisuusluokitus

Erittäin uhanalainen [1]

Erittäin uhanalainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Pingviinilinnut Sphenisciformes
Heimo: Pingviinit Spheniscidae
Suku: Töyhtöpingviinit Eudyptes
Laji: moseleyi
Kaksiosainen nimi

Eudyptes moseleyi
(Mathews & Iredale, 1921)

Pitkätöyhtöpingviinin esiintymisalue kartalla on merkitty keltaisella.
Pitkätöyhtöpingviinin esiintymisalue kartalla
on merkitty keltaisella.
Katso myös

  Pitkätöyhtöpingviini Wikispeciesissä
  Pitkätöyhtöpingviini Commonsissa

Pitkätöyhtöpingviini (Eudyptes moseleyi)[2], jota pidetään myös kalliotöyhtöpingviinin alalajina, on eteläisten valtamerten saarilla elävä uhanalainen pingviini. Sen esiintymisalue käsittää Atlantin eteläosan Tristan da Cunhan ja Goughin sekä Intian valtameren Amsterdamsaaren ja Île Saint-Paulin. Gregory Mathews ja Tom Iredale kuvailivat lajin holotyypin vuonna 1921.[3]

Pitkätöyhtöpingviini on päästään, selästään ja siivistään tummanharmaa, melkein musta. Rinta ja vatsa ovat valkoiset. Silmäkulmissa on pitkät keltaiset töyhdöt. Laji syö krillejä ja kaloja.[4][5]

Lähteet

  1. BirdLife International: Eudyptes moseleyi IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 6.5.2014. (englanniksi)
  2. Högmander, H., Björklund, H., Hintikka, J., Lokki, J., Södersved, J. & Velmala, W.: Maailman lintulajien suomenkieliset nimet 2018. BirdLife Suomi. Arkistoitu 8.2.2018. Viitattu 25.2.2018.
  3. IBC (englanniksi)
  4. Northern Rockhopper Penguin Eudyptes moseleyi BirdLife International. Viitattu 7.12.2023. (englanniksi)
  5. Pablo Garcia Borboroglu, P. Dee Boersma: Penguins, s. 131-135. University of Washington Press, 2013. ISBN 978-0-295-99284-6 Kirja Googlen teoshaussa Viitattu 7.12.2023. (englanniksi)