Pohjankerrossammal

Aihe Pohjankerrossammal on erittäin tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Tämä on suuri joukko ihmisiä koskettava asia, joka herättää väestössä suurta kiinnostusta ja huolta. Se on aihe, joka on ollut viime vuosina lukuisten tutkimusten, tutkimusten ja keskustelujen kohteena, mikä on osoittanut sen tärkeyden ja tarpeen käsitellä sitä asianmukaisesti. Tässä artikkelissa analysoimme Pohjankerrossammal:tä perusteellisesti ja tutkimme sen syitä, seurauksia ja mahdollisia ratkaisuja tavoitteenaan tarjota laaja ja täydellinen näkemys tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Pohjankerrossammal
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Suomessa: Elinvoimainen

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Kunta: Kasvit Plantae
Ryhmä: Sammalet Bryobionta
Kaari: Lehtisammalet Bryophyta
Luokka: Aitosammalet Bryopsida
Alaluokka: Hiirensammalet Bryidae
Lahko: Palmikkosammalet Hypnales
Heimo: Kerrossammalet Hylocomiaceae
Suku: Pohjankerrossammalet Hylocomiastrum[2]
Laji: pyrenaicum
Kaksiosainen nimi

Hylocomiastrum pyrenaicum
(Spruce) M.Fleisch.[3]

Synonyymit

Hylocomium pyrenaicum

Katso myös

  Pohjankerrossammal Wikispeciesissä
  Pohjankerrossammal Commonsissa

Pohjankerrossammal (Hylocomiastrum pyrenaicum) on melko yleinen laji Pohjois-Suomessa. Se kasvaa tuoreissa metsissä, puronvarsikorvissa ja tunturikoivikoissa ja suosii kalkkivaikutteisia alueita.

Lähteet

  1. Campisi, P. & Cogoni, A.: Hylocomiastrum pyrenaicum IUCN Red List of Threatened Species. Version 2020-3. 2019. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 22.2.2021. (englanniksi)
  2. Ulvinen, Tauno & Syrjänen, Kimmo & Anttila, Susanna: Suomen sammalet - levinneisyys, ekologia, uhanalaisuus. Suomen ympäristökeskus, 2002. ISBN 952-11-1290-5
  3. Ulvinen, Tauno & Syrjänen, Kimmo: Suomen sammalten levinneisyys eliömaakunnissa. Suomen ympäristökeskus, 2009. ISBN 978-952-11-3247-6