Tässä artikkelissa Power Rangers Operation Overdriven viholliset:n aihetta käsitellään laajasta ja analyyttisestä näkökulmasta, tavoitteena antaa lukijalle kattava näkemys tästä asiasta. Erilaisia Power Rangers Operation Overdriven viholliset:een liittyviä lähestymistapoja, teorioita ja tutkimuksia tarkastellaan, jotta siitä saataisiin syvempää ja täydellisempää ymmärrystä. Artikkelin aikana tutkitaan Power Rangers Operation Overdriven viholliset:n eri puolia ja esitetään perusteltuja argumentteja, jotka laajentavat tietoa tästä aiheesta. Tiukan ja systemaattisen lähestymistavan avulla tavoitteena on tarjota lukijoille yksityiskohtainen ja rikastuttava näkemys Power Rangers Operation Overdriven viholliset:stä, jonka tarkoituksena on kannustaa pohdiskelemaan ja keskusteluun tästä nykyään niin tärkeästä aiheesta.
Power Rangers Operation Overdrivessa rangerit taistelivat neljää kilpailevaa vihollisryhmittymää vastaan ja yrittivät estää heitä saamasta Corona Auroran jalokiviä itselleen. Viholliset pohjautuivat japanilaisessa 30. Super Sentai -sarjassa GoGo Sentai Boukenger olleista vihollisista.
Ensimmäistä kahta vihollisryhmittymää johtivat veljekset Flurious ja Moltor, jotka molemmat halusivat Corona Auroran jalokivet itselleen. He olivat alkujaan ihmisiä, jotka Corona Aurora -kruunun voimat oli muuttanut hirviöiksi ja vienyt eri planeetoille. Myöhemmin, kun seikkailija Andrew Hartford löysi Corona Auroran, veljekset heräsivät ja hyökkäsivät Maahan.[1] Kolmannen vihollisryhmittymän muodostivat ninjasoturit Miratrix ja Kamdor[2]. Viimeinen vihollisjoukko olivat kissamaiset Fearcatit[3], joita oli kyberneettisesti paranneltu[4]. Kaikilla vihollisryhmittymillä oli omat tavoitteensa ja he taistelivat usein myös toisiaan vastaan.
Flurious oli alkujaan ihminen, joka oli muuttunut jäähirviöksi yritettyään viedä veljensä Moltorin kanssa Corona Auroran[1]. Hän oli tarpeeksi älykäs valmistamaan gyrotekniikkaa, joka muun muassa teki Fearcateista vahvempia[4]. Hän oli myös uskomattoman voimakas ja haastoi Thorin taisteluun mies miestä vastaan.[5]
Flurious oli lapsena rikkonut Moltorin tyrmistykseksi hänen pienen punaisen kelkkansa, joka vaikutti veljesten väleihin yhä[6]. Flurious oli kärsimätön ja suuttui helposti, jolloin hän yleensä hyökkäsi kätyrinsä Norgin kimppuun mitä pienimmästä syystä. Hän aloitti vihamielisyydet veljensä kanssa, kun sanoi hänelle tavoittelevansa vain omaa etuaan. Flurious halveksi suuresti veljeään ja nauroi hänen epäonnistumisille. Välillä Flurious jopa soitti veljelleen haukkuakseen ja nauraakseen hänelle[7].
Flurious valitsi tukikohdakseen Norgin asuttaman jääluolan ja teki hänestä kätyrinsä. Hän huomasi sen olleen virhe heti päätöksensä jälkeen. Hän yritti useita kertoja saada Norgin joko tekemään jotain järkevää, kuten etsimään Fearcatien tukikohdan[8] tai lähtemään pois, mutta tuloksetta[9].
Flurious meni ehdottamaan Moltorille rauhaa, kun Miratrix ja Kamdor olivat liittyneet jalokivien etsintöihin. Veljekset laittoivatkin erimielisyytensä hetkeksi syrjään ja työskentelivät yhdessä. He voittivat Moltorin rakentamilla kyborgizordeilla rangereiden DriveMax Megazordin ja saivat Mackin vangiksi. Mack käytti kuitenkin heidän toisiinsa kohdistuneita epäilyksiä avukseen ja sai veljekset taas taistelemaan keskenään.[6]
Flurious oli yksi passiivisimmista vihollisista ja sai siksi myös vähiten tulosta aikaan. Hän suunnitteli aluksi jättävänsä kaiken työn Moltorille ja myöhemmin vain olisi varastanut jalokivet häneltä. Fearcatien ilmestymisen jälkeen hänen mielensä kuitenkin muuttui ja hän yritti hetken työskennellä muiden vihollisryhmien kanssa. Gyroteknologiansa avulla hän elvytti Fearcatit kyborgeina, koska halusi tehdä heistä kätyreitään[4]. Hän myös liittoutui hetkeksi Kamdorin kanssa löytääkseen Ki Amukin kanuunan. Hänen suunnitelmansa epäonnistui, kun Fearcatit kääntyivät melkein heti häntä vastaan ja varastivat hänen suuren robottinsa. Kamdor ja Flurious syyttivät siitä toisiaan, jonka jälkeen kaikki kolme vihollisryhmää olivat taas vihamielisiä toisiaan kohtaan.[10] Sen jälkeen, jos pientä liittoumaa Thraxin kanssa ei oteta huomioon[11], Flurious toimi aina yksin. Tosin Fearcatien tuhoutumisen jälkeen Flurious tarjosi Moltorille paikkaa kätyrinään, mutta hänen veljensä ei tietenkään siihen suostunut[12]. Myöhemmin Flurious sai Norgin ansiosta käsiinsä kolmannen Corona Auroran jalokiven, mutta ei osoittanut hänelle pienintäkään kiitollisuutta[13]. Flurious tuhosi sen avulla Moltorin tukikohtana toimineen tulivuoren. Sen jälkeen Moltor saapui Fluriouksen jääluolaan kruunu mukanaan anomaan armoa. Saatuaan kruunun käsiinsä Flurious ensin jäädytti veljensä ja sitten tuhosi hänet kruunun ja yhden sen jalokiven avulla. Kruunu ja jalokivi yhdessä kertoivat hänelle myös muiden jalokivien sijainnin.[14][15].
Flurious sai haltuunsa loputkin jalokivet hyökättyään Hartfordien kartanoon. Hän yhdisti jalokivet kruunuun ja muuttui sen voimilla äärimmäisen vahvaksi jäähirviöksi ja aikoi viedä planeetan takaisin jääkaudelle. Taistelussa rangereita vastaan Flurious kasvoi suureksi ja teki kaikki rangereiden zordit toimintakyvyttömiksi yhdellä iskulla. Rehenneltyään ettei yksikään ihminen voisi pysäyttää häntä, Mack (joka oli androidi) päätti kohdata hänet yksin Battlizerinsa kanssa samalla kun muut rangerit taistelivat Chillereitä vastaan. Mack voitti Fluriouksen ja erotti hänet kruunusta. Ennen kuin Flurious ehti laittaa kruunun takaisin päähänsä Mack nosti sen ylös ja tuhosi Fluriouksen lopullisesti.[16]
Häntä näytteli Gerald Urquhart.
Norg oli Fluriousta palvellut lumimies. Hän oli jääluolan, jonka Flurious valitsi tukikohdakseen, alkuperäinen asukas[1]. Norg sanoi olevansa maailman viimeinen lumimies, mutta hänellä oli kuitenkin serkku Sasquatch[10]. Norg ei ollut oikeasti paha vaan erittäin tyhmä. Hän luuli esimerkiksi pingviinien olevan naamiaisasuisia karkki-vai-keppostelijoita[8]. Hän näki jääluolansa tukikohdakseen ottaneen Fluriouksen uutena ystävänään, vaikka Flurious oli juuri ampunut häntä sauvallaan[1]. Norg yritti auttaa Fluriousta Corona Auroran jalokivien etsinnöissä omasta tahdostaan, mutta yritykset päättyivät usein nolosti.
Norg sai kerran tehtäväkseen vartioida vankina ollutta Mackia sillä aikaa, kun Moltor ja Flurious yrittivät käynnistää kaappaamansa DriveMax Megazordin. Hän paljasti Mackille salaisuuksia molemmista veljeksistä, joita Mack käytti myöhemmin heitä vastaan.[6] Norg löysi myöhemmin myös Migin ja Benglon ruumiit ja vei ne Fluriousille, joka testasi uusia gyrojaan niihin ja toi ne entistä vahvempina takaisin henkiin[4]. Norg pakeni Fluriouksen tukikohdasta, kun Flurious oli löytänyt hänet istumasta valtaistuimeltaan. Norg meni Moltorin luo ja tarjosi hänelle Chillereitä lahjaksi, jos saisi jäädä sinne. Myös Moltor huusi Norgille löydettyään hänet istumasta valtaistuimeltaan. Norg luuli, että Flurious ikävöi häntä. Kun Moltor ja hänen joukkonsa olivat hävinneet rangereille hän ajoi Norgin pois tukikohdastaan, mutta ei ennen kuin Norg oli ehtinyt kertoa olleensa iloinen, että Flurious oli lapsena rikkonut Moltorin kelkan. Todellisuudessa Flurious ei iloinnut Norgin paluusta.[9]
Tyzonn ja Rose paransivat Norgin, kun hän oli saanut piikin jalkaansa. Vastapalvelukseksi Norg suoritti myöhemmin parannusmenot Tyzonnille hänen haavoituttua taistelussa Fearcateja vastaan.[17] Hän osoitti olleensa loistava jäljittäjä, kun hän auttoi mustaa rangeria löytämään Fearcatien piilopaikan[18]. Myöhemmin Norg yritti todistaa Fluriousille olevansa hyödyllinen ja varasti kolmannen Corona Aurora -jalokiven Kamdorilta. Flurious ei osoittanut kuitenkaan hänelle pienintäkään kiitollisuutta vaan kohteli Norgia yhtä huonosti kuin aina ennenkin.[13] Myöhemmin hän ystävystyi Tyzonnin tyttöystävän Vellan kanssa, joka oli huomannut ettei Norg ole samanlainen Fluriouksen tai hänen soturiensa kanssa. Norg myös kertoi Vellalle tuntevansa Tyzonnin.[14] Kun Flurious sai Corona Aurora -kruunun valmiiksi hän käski Chillereitään hankkiutumaan eroon Vellasta ja Norgista. Norg kuitenkin voitti Chillerit ja pakeni Vella mukanaan.[16] Lopussa Norg muutti Hartfordien kartanoon.
Häntä näytteli Kelson Henderson.
Chillerit olivat Fluriouksen valkoisia rivisotilaita.
Moltor oli veljensä Fluriouksen tapaan alkujaan ihminen. Yritettyään veljensä kanssa viedä Corona Aurora -kruunun oli hänestä muuttunut punainen tulihirviö[1]. Flurious oli lapsena rikkonut Moltorin pienen punaisen kelkan, joka vaikutti veljesten väleihin yhä.[6] Moltor piti itseään mahtavana soturina ja pystyi yksin haastamaan kaikki rangerit. Hän käytti taisteluissa aseinaan kahta miekkaa. Hän osasi myös taikoa, sillä hän oli muuttanut Tyzonnin matelijamaiseksi kätyrikseen ja pakottanut hänet työskentelemään itselleen[20]. Moltor oli yhtä voimakas kuin veljensä ja heidän taistelunsa päättyivät lähes aina tasapeliin.
Moltor oli paljon veljeään Fluriousta suorempi ja aggressiivisempi. Saavuttuaan Maahan hän hyökkäsi välittömästi rangereita vastaan ja onnistui sieppaamaan Andrew Hartfordin ja Corona Aurora -kruunun[21]. Hän suoritti paljon veljeään enemmän hyökkäyksiä ja sai sen takia myös enemmän tulosta aikaan. Hänen suurimmat onnistumisensa olivat Corona Aurora -kruunun ja muinaisen kompassin varastaminen heti, kun rangerit olivat löytäneet sen.[5] Moltor oli ilkeä ja säälimätön hirviö. Yhtenä ensimmäisistä teoistaan hän vapautti hämäykseksi laavavirran San Angelesiin ja myöhemmin tuhosi omia Lava Lizardejaan vain koska oli vihainen.
Veljeksillä oli katkera suhde. Moltor toivoi veljensä kunnioittavan häntä ja yritti kerran saavuttaa kunnioituksen aiheuttamalla suunnattomia tulvia sääkoneensa avulla[7]. Kun Miratrix ja Kamdor olivat liittyneet jalokivien ja kruunun etsintään, Moltor suostui Fluriouksen ehdotukseen voimien yhdistämisestä. Mack käytti kuitenkin heidän toisiinsa kohdistuneita epäilyksiä avukseen ja sai veljekset taas taistelemaan keskenään.[6] Tästä epäonnistuneesta liittoumasta huolimatta hän yhdisti myöhemmin voimansa myös Fearcatien kanssa ja sai heidän kanssaan paljon enemmän tulosta aikaan kuin Flurious aiemmin; he voittivat DriveMax Ultrazordin Cybernetic Rexin avulla, onnistuivat kaappaamaan Ronnyn käyttääkseen häntä energialähteenä ja muuttivat Sentinel Knightin hetkeksi pahaksi.[8][18]
Kun hänen tuolivuoren sisäinen tukikohtansa alkoi Fluriouksen jalokiven voimasta hajota Moltor päätti käyttää kaikki jäljellä olleet Lava Lizardinsa ja voimansa viedäkseen loput jalokivet rangereilta. Myöhemmin Mack meni hakemaan kruunua Moltorin tukikohdasta. Seurasi raju taistelu, joka päättyi vasta, kun muut rangerit hakivat Mackin pois. Selvittyään niukasti taistelusta ja menetettyään tukikohtansa Moltor meni Fluriouksen luolaan Tyzonnin tyttöystävä Vella ja kruunu mukanaan. Flurious kuitenkin tuhosi huonossa kunnossa olleen veljensä ja sai kruunun itselleen.[14]
Äänenä toimi Mark Ferguson.
Lava Lizardit olivat liskomaisia Moltorin rivisotilaita.
Useimmat Moltorin lähettämät hirviöt muistuttivat dinosauruksia ja/tai lohikäärmeitä, koska ne olivat joko jättimäisiä kyborgeja[21] tai ne luotiin Lava Lizardeja tehostamalla[22]:
Kamdor oli Miratrixin ninjamestari. Hän oli aluksi vankina Miratrixin kaulakorussa[2], jonne hän joutui pelastaessaan Miratrixin kaksi vuotta aiemmin kaukaisella planeetalla. Hän pääsi myöhemmin vapaaksi, kun Will varasti Miratrixille peitetehtävänsä aikana vapautuksen mahdollistaneen laitteen. Kamdorilla oli aseinaan kaksi miekkaa, jotka hän pystyi yhdistämään kaksipäiseksi naginataksi. Hän pystyi myös itse luomaan ja kasvattamaan hirviöitä.[26] Kamdorilla ei ollut omia rivisotilaita, mutta hän kerran aivopesi joukon elokuvaa tehneitä sijaisnäyttelijöitä palvelemaan häntä[23].
Kamdor taisteli jalokiviä etsiessään sekä rangereita että muita vihollisryhmittymiä vastaan. Hän otti usein yhteen Moltorin ja Fearcatien kanssa. Hän työskenteli kerran hetken yhdessä Fluriouksen kanssa[10] ja oli myös osa Thraxin muodostamaa liittoumaa (hyökäten Migin kanssa Stonehengellä)[11], mutta molemmat liitot olivat lyhyitä eivätkä kestäneet. Hän otti usein yhteen Willin kanssa. Ensimmäinen kerta oli, kun Will esitti vaihtaneensa puolta[26] ja uudestaan varastaessaan Williltä kolmannen jalokiven[27]. Myöhemmin ennen viimeistä taisteluaan hän haukkui Williä epäonnistujaksi ja osoitti halveksivansa häntä. Hän yllättyi suuresti, kun huomasi miten vahva Will todellisuudessa oli.[13]
Hän sai Miratrixin kanssa jalokivien etsinnöissä vihollisryhmistä eniten tulosta aikaan, koska he käyttivät raa'an voiman lisäksi myös järkeään. He onnistuivat viemään toisen jalokiven löytymiseen liittyneen Hou-ou-linnun tiputtaman pergamentin[26], kolmannen Corona Auroran jalokiven[27] ja löysivät myös neljännen jalokiven (jonka Ronny tosin vei heiltä supernopeutensa avulla)[28].
Kamdorilla oli vahva kumppanuus Miratrixin kanssa. Heillä oli todella hyvä työsuhde keskenään, jos hänen joutumista vangiksi koruun ei lasketa. Kun Fearcatit kerran löivät Miratrixin ilmasta maahan hän kuulosti olleensa aidosti huolissaan[3]. Kamdor ei kuitenkaan pitänyt Miratrixiä veroisenaan ja ei kertonut hänelle aina yksityiskohtia suunnitelmistaan. Kamdor muun muassa liittoutui Fluriouksen kanssa ilman häntä[10] ja lähetti Miratrixin hirviöjoukon mukana taisteluun rangereita vastaan samalla kun itse etsi jalokiveä[28]. Kumppanuus myöhemmin päättyi, kun Kamdor kertoi ettei Miratrixistä ollutkaan siihen mihin hän oli aiemmin uskonut. Hän erotti Miratrixin ja haukkui häntä "hyödyttömäksi ja ahneeksi kätyriksi".[13]
Myöhemmin Kamdorin mitta täyttyi ja hän hakkasi Mercury Rangerin tajuttomaksi.[29] Hän sanoi Miratrixille hieman sen jälkeen, että oli heidän viimeisen siirtonsa aika.[29] Kamdor odotti, että rangerit tekivät kaiken työn ja hyökkäsi sitten yllättäen heidän kimppuunsa. Hän onnistui viemään heiltä kultaisen lautasen, joka johdatti viidennen jalokiven jäljille. Hän myös vangitsi Miratrixin samaan koruun, jossa oli aiemmin itse ollut vankina. Hän laittoi sitten kolmannen jalokiven voimilla meteoriitin törmäyskurssille Maapallon kanssa ja haastoi Willin kaksintaisteluun samalla, kun muut rangerit yrittivät torjua meteoriitin törmäyksen. Kaksintaistelua varten Kamdor vaihtoi Duel Modeen, jossa hänen kypäränsä kasvosuojat siirtyivät kypärän sivuille ja hänen oikeat kasvonsa paljastuivat. Will voitti kaksintaistelun ja Kamdor tuhoutui lopullisesti.[13]
Äänenä toimi Adam Gardiner.
Miratrix näyttäytyi ensimmäisen kerran naamioituneena Mira nimiseksi tytöksi. Hän esitti joutuneensa hirviön hyökkäyksen kohteeksi voidakseen tutustua Daxiin. Hänestä tuli Daxin tyttöystävä, jonka avulla hän yritti varastaa rangereilta Neptunuksen miekan kääröt itselleen. Hän puhui ohi suunsa mainittuaan rangereille heidän jalokivietsinnöistään, vaikka Dax ei ollut koskaan kertonut niistä hänelle. Sen seurauksena hänen suunnitelmansa meni pilalle ja hän onnistui varastamaan vain väärennöksen kääröstä.[2]
Miratrix palveli Kamdoria uskollisesti Kamdorin pelastettua hänen henkensä kaukaisella planeetalla kaksi vuotta aiemmin. He alkoivat sen jälkeen etsimään yhdessä Corona Auroran jalokiviä. Miratrix oli vaarallinen soturi, joka käytti taisteluissa käsiään ja tantōmiekkaansa. Hän oli ihastunut Williin, joka oli peitetehtävänsä aikana esittänyt olleensa heidän puolellaan ja suuttui huomattuaan kaiken olleen vain esitystä.[26]
Miratrix oli uskottava suorittamissaan peitetehtävissä - Miratrix naamioi kerran itsensä San Angelesin kaupunginjohtajan avustajaksi ja antoi rangereille Kamdorin luomat väärennetyt mitalit, jotka tekivät Mercury Rangerin toimintakyvyttömäksi.[10] Hän oli myös naamioituneena Egyptissä ja kuunteli rangereiden saamaa tietoa ilman, että paljastui[8].
Miratrixillä oli vahva kumppanuus Kamdorin kanssa, jota hän palveli uskollisesti. Hän tosin turhautui kerran, kun Kamdor lähetti hänet taistelemaan rangereita vastaan hirviöjoukon mukana samalla, kun Kamdor itse oli etsimässä neljättä jalokiveä.[28] Miratrix piti itseään samanarvoisena Kamdorin kanssa, vaikka todellisuudessa Kamdor piti häntä vain luotettavana alamaisenaan. Lopulta, kun he epäonnistuivat viemään Octavianuksen maljan rangereilta Kamdor kertoi Miratrixille saaneensa tarpeekseen hänen epäonnistumisistaan ja kertoi hänelle hänen olevan vain alamainen ja olisi tyhmää luulla mitään muuta.[13]
Pettynyt Miratrix keskeytti kostoksi rangereiden Octavianuksen maljaa koskeneen rituaalin. Hän muuttui maljan voimilla jättimäiseksi lintuhirviöksi, joka oli niskan päällä rangereiden BattleFleet Megazordia vastaan. Tyzonn ja Ronny onnistuivat kuitenkin rikkomaan hänen ja maljan välisen yhteyden, jonka jälkeen rangerit voittivat hirviön ja Miratrix muuttui takaiseksi tavalliseen muotoonsa. Kamdor saapui myös paikalle hyödyntämään tilanteen. Hän kertoi Miratrixin tehneen juuri sen mitä oli odottanutkin ja annettuaan Miratrixin hetken tuntea epätoivoa Kamdor vangitsi hänet samaan koruun, jossa oli aiemmin itse ollut vankina.[13]
Ei ole varmuutta oliko Kamdorilla tuhoutumishetkellä koru mukanaan, mutta Flurious myöhemmin sanoi Miratrixin myös tuhoutuneen.[13]
Häntä näytteli Ria Vandervis.
Useimmat Kamdorin luomat hirviöt olivat kahden esineen yhdistelmiä:
Viimeisen vihollisryhmittymän Operation Overdrivessa muodostivat Fearcatit, jotka olivat kissamaisia avaruusolioita. Ne olivat pahansuopia ja heti niiden ensiesiintymisestä lähtien oli selvää, että ne nauttivat asioiden tuhoamisesta ja ihmisten satuttamisesta. Niillä oli myös yhteinen historia Tyzonnin kanssa, kun ne olivat itseään hauskuuttaakseen tappaneet hänen entisen ryhmänsä jäsenet sen jälkeen, kun Tyzonn oli lähettänyt heidät kaivokseen pelastamaan Fearcatien hyökkäyksen kohteeksi joutuneita työntekijöitä. Ne kasvoivat suureksi repimällä nahkansa.[3][4]
Ne nähtiin ensimmäisen kerran, kun Mig ja hänen parinsa Cheetar tulivat maahan etsimään Corona Auroran jalokiviä. He tarvitsivat niiden voimia pelastamaan muut kaltaisensa peilin sisältä, jonne ne oli vangittu. Heistä tuli kuitenkin kärsimättömiä ja he tyytyivät käyttämään jalokivien sijasta Ronnyn morpheria. Sen seurauksena kolmas Fearcat, Benglo, vapautui peilistä. Tyzonn onnistui tuhoamaan peilin ja loput Fearcatit jäivät sen vangeiksi ikuisiksi ajoiksi. Sen jälkeen Cheetar uhrasi taistelussa itsensä pelastaakseen Migin ja Benglon, jotka olivat häntä vahvempia. Hän taisteli viimeisillä voimillaan rangereiden zordeja vastaan ja tuhoutui. Myös kaksi jäljelle jäänyttä Fearcatia kaatuivat vähän myöhemmin taistelussa, mutta toisin kuin Cheetar, ne eivät tuhoutuneet täysin.[4]
Norg löysi niiden elottomat ruumiit, jotka Flurious herätti kyborgeina takaisin henkiin gyroteknologiansa avulla[4]. Kasvaneiden voimiensa ansiosta ne melkein tuhosivat rangerit kunnes Tyzonn liittyi rangereihin Mercury Rangerina. Fluriousilla oli tarkoituksena käyttää Fearcateja palvelijoinaan, mutta Mig ja Benglo kuitenkin petti hänet ja ottivat hänen rakentamansa suuren robotin omaan käyttöönsä. He päättivät löytää ja käyttää Corona Auroran jalokiviä omiin päämääriinsä kuten Tyzonnin tuhoamiseen kostoksi peilin hajottamisesta. He olivat kyborgeina paljon aiempaa vahvempia ja käyttivät samaa teknologiaa myös heidän suurissa roboteissaan.
Myöhemmin Fearcat nimeltään Crazar liittyi kyberneettisesti paranneltujen toveriensa rinnalle auttamaan Octavianuksen maljan etsimisessä.[32] Saatuaan maljan ja kolme muilta vihollisryhmiltä varastettua artefaktia käsiinsä he loivat jättimäisen kyborgigolemin, Agriosin, joka melkein tuhosi rangerit.[29] Agrios lopulta tuhoutui zordien yhdistettyä voimansa, jonka jälkeen rangerit viimeistelivät Fearcatit lopullisesti.[12]
Mig oli vihreän ja violetin värinen kissamainen avaruusolio, joka käytti bazookaa muistuttanutta asetta. Migillä oli yhteinen historia Tyzonnin kanssa, koska hän oli aiheuttanut Tyzonnin entisen ryhmän kuolemat. Muututtuaan kyborgiksi hänestä tuli paljon aiempaa voimakkaampi ja hän käytti sen jälkeen aseinaan kahta tikaria. Mig oli taisteluissa ylimielinen ja käyttäytyi välillä hieman lapsellisesti. Hän kerran melkein onnistui tuhoamaan Tyzonnin, mutta joutui perääntymään Rosen puututtua taisteluun[17]. Jaksoissa "Once a Ranger" hän yllättyi Kamdorin Stonehengen tiedoista, kun heidät oli lähetetty sinne etsimään Corona Auroran jalokiviä. Agrioksen tuhouduttua Mig otti yhteen Tyzonnin kanssa ja tuhoutui lopullisesti.[12]
Äänenä toimi Kelson Henderson.
Benglo oli tulta syöksevä tiikeriä muistuttanut kissamainen avaruusolio. Hän oli aluksi vankina peilissä kunnes Mig ja Cheetar onnistuivat vapauttamaan hänet.[3] Muututtuaan kyborgiksi hänestä tuli paljon aiempaa voimakkaampi, jonka jälkeen hän käytti aseenaan miekkaa/haulikkoa.[4] Benglo jätti yleensä taistelut Migin vastuulle ja keskittyi itse jättimäisten robottien ohjaamiseen. Agrioksen tuhouduttua hän taisteli viittä alkuperäistä rangeria vastaan samalla kun Mig taisteli Tyzonnin kanssa. Nähtyään parinsa tuhoutumisen Benglo uhosi kostoa, mutta hänet itsensä puolestaan tuhosi heti sen jälkeen Punainen Sentinel Ranger.[12]
Äänenä toimi David Weatherley.
Cheetar oli musta gepardimainen Fearcat, jolla oli väkivaltainen luonne. Se tuli Maahan yhdessä Migin kanssa etsimään Corona Auroran jalokiviä tarkoituksenaan vapauttaa muut Fearcatit peilistä, jossa ne olivat vankeina. Cheetar ja Mig kaappasivat Ronnyn ja onnistuivat hänen morpherinsa avulla vapauttamaan Benglon peilistä. Ronny ja Tyzonn kuitenkin tuhosivat peilin heti sen jälkeen, jonka ansiosta loput sisällä olleet Fearcatit jäivät peilin vangeiksi ikuisiksi ajoiksi. Myöhemmin Cheetar otti iskun Drill Blasterista Migin ja Benglon puolesta. Se käytti sitten viimeiset voimansa ja kasvoi suureksi, mutta tuhoutui pian sen jälkeen DriveMax Ultrazordilla. Sen ruumis tuhoutui täysin.[3]
Äänenä toimi James Gaylyn.
Crazar oli susimainen naaras Fearcat, jonka uskottiin tuhoutuneen aiemmin samassa luolassa Tyzonnin entisen ryhmän ja tyttöystävän kanssa. Tyzonn sanoi, että Crazar oli jopa Migiä ja Bengloakin pahempi. Crazar nautti sadistisesti kertoessaan Tyzonnille Vellan kuolemasta.[32] Myöhemmin selvisi, että Vella on yhä elossa ja Crazar oli vienyt hänet Moltorin tyrmään. Crazar oli oppinut muuttumaan mercurialaisten tavoin elohopeaksi ja pystyi myös luomaan illuusioita.[12]
Saavuttuaan Maahan Crazar liittoutui Migin ja Benglon kanssa auttaakseen heitä Octavianuksen maljan löytämisessä. Taistelussa DualDrive Megazordia vastaan Tyzonn yritti tuhota Crazarin lopullisesti muinaisen mercurialaisen taian avulla.[32] Se kuitenkin epäonnistui ja Crazar palasi myöhemmin henkiin. Hän naamioitui Tyzonnin tyttöystäväksi Vellaksi ja loi illuusion Mercuria-planeetasta. Hän yritti vakuutella Tyzonnille pitääkseen hänet poissa muiden rangereiden luota, että kaikki luolan sortumisen jälkeiset tapahtunut olivat olleet vain unta. Crazarin juoni lopulta paljastui, kun Spencer soitti Tyzonnin morpheriin. Sen jälkeen käydyssä taistelussa Tyzonn tuhosi Crazarin.[12]
Äänenä toimi Lori Dungey.
Suurin osa Fearcatien hirviöistä oli heidän itsensä ohjaamia suuria robotteja:
Thrax oli Mighty Morphin Power Rangersin päävihollisten Rita Repulsan ja Lord Zeddin poika ja samalla Master Vilen lapsenlapsi. Thrax oli mukana jaksoissa "Once a Ranger I-II".[33][34] Thrax oli perinyt suurimman osan ulkomuodostaan isältään ja käytti aseenaan hänen Z-sauvaansa. Myös Thraxin voimat muistuttivat hänen isällään olleita voimia. Hän oli perinyt äidiltään osan kasvoistaan. Kuten äitinsä, myös Thrax oli aiemmin ollut vangittuna avaruussäiliöön. Thraxin leukaluu oli samanlainen kun hänen enollaan Rito Revoltolla ja hänen selkärankansa yhdisteli Zeddin ja Riton piirteitä. Hänen olkasuojansa ja rintapanssarinsa muistuttivat Power Rangers Dino Thunderissa Zeltraxilla olleita varusteita. Sentinel Knight oli vanginnut Thraxin avaruussailiöön, kuten Zordon oli vanginnut hänen äitinsä ennen Mighty Morphin Power Rangersin tapahtumia. Thraxin voimat kasvoivat samalla, kun Sentinel Knightin voimat heikkenivät. Hän oli lopulta päässyt karkuun säiliöstään ja vannoi kostavansa Sentinel Knightille. Hän oli vihainen, kun hänen vanhempansa olivat muuttuneet hyviksi. Palauttaakseen sukunsa maineen hän yhdisti Overdriven neljän kilpailevan vihollisryhmittymän johtajat yhteen pahaksi liittoumaksi tarkoituksenaan tuhota heidän avullaan Power Rangerit. Yhdessä he voittivat rangerit helposti ja katkaisivat heidän linkkinsä morphiointihilaan vieden siten heidän voimansa. Kun Sentinel Knight kokosi uuden ryhmän aiemmilla tuotantokausilla tutuiksi tulleista rangereista alkoi Thrax etsiä Excelsior-miekkaa, joka oli ainoa keino tuhota Sentinel Knight. Thraxin pahuuden takia hän ei kuitenkaan saanut miekkaa irti ja lähti jatkamaan taistelua kaupunkiin. Thrax osoitti vimeisessä taistelussa olleensa voimakas taistelija, kun voitti Defender Vestiä käyttäneen Adam Parkin. Sentinel Knight tuhosi Thraxin, kun oli saanut fyysisen olomuotonsa takaisin. Sen jälkeen muut viholliset pakenivat ja alkoivat taistella taas myös toisiaan vastaan.[11]
Thraxin luoma korppikotkaa muistuttanut hirviö. Thraxin mukaan sen piti olla voittamaton. Vulturus kasvoi suureksi ja taisteli Adamin ja muiden vierailevien rangereiden ohjaamia Flash Point Megazordia ja DriveMax Ultrazordia vastaan. Mack tuhosi sen Excelsior-miekalla. Myöhemmin viholliset löysivät sen ruumiin ja Flurious muutti gyroteknologiansa avulla sen Vulturus Maximukseksi. Mercury Rangerin Drive Detector kuitenkin tuhosi sen.
Zordonin aikakausi | |
---|---|
Zordonin jälkeiset kaudet |