Rickroll

Nykyään Rickroll on aihe kaikkien huulilla. Rickroll:stä on tullut tutkijoiden, tutkijoiden ja suuren yleisön kiinnostava kohde joko historiallisen merkityksensä, yhteiskuntavaikutuksensa tai nykymaailmassa vallitsevan vaikutuksensa vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme tätä aihetta perusteellisesti eri näkökulmista analysoimalla sen alkuperää, kehitystä ja seurauksia eri alueilla. Lisäksi yritämme tarjota täydellisen ja yksityiskohtaisen yleiskatsauksen Rickroll:stä, jossa käsitellään sekä sen myönteisiä että negatiivisia puolia. Rickroll on epäilemättä kiehtova aihe, joka herättää uteliaisuutta monissa, ja olemme varmoja, että tässä esittelemämme tiedot kiinnostavat lukijoitamme suuresti.

Rick Astleyn "Never Gonna Give You Up" -musiikkivideo

Rickrolling on Internet-ilmiö, jossa ihmiset saatetaan tietämättään katsomaan Rick Astleyn vuonna 1987 julkaistua "Never Gonna Give You Up" -musiikkivideota väittämällä kyseiseen videoon vievän linkin johtavan jollekin muulle sivulle. Videon yhteydessä on usein teksti ”You got Rickroll’d!”. Ilmiön uskotaan alun perin syntyneen Internetin kuvafoorumi 4chanissa.[1] Huhtikuussa 2008 Yhdysvalloissa SurveyUSA:n tekemän kyselyn perusteella vähintään 18 miljoonaa amerikkalaista väitti tulleensa Rickrollatuiksi.[2] Videosivusto YouTube huijasi käyttäjiään aprillipäivänä 2008 tekemällä kaikista etusivunsa videoista Rickrollin. Tämä ilmiö linkitetään usein foorumiviesteihin, mutta foorumin säännöistä riippuen se ei ole aina suotavaa. Rickrollingia voi tehdä myös ilman videota, pelkkä kappaleen musiikki tai sanoituksen esittäminen riittää, kappaletta on myös esitetty livenä odottamattomissa yhteyksissä.[1]

Lähteet

  1. a b http://knowyourmeme.com/memes/rickroll knowyourmeme.com. Viitattu 12.11.2013. (englanniksi)
  2. http://www.surveyusa.com/index.php/2008/04/09/you-wouldnt-get-this-from-any-other-pollster/ surveyusa.com. Viitattu 12.11.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla