Roy Sullivan:n merkitys nyky-yhteiskunnassa on kiistaton. Joka päivä Roy Sullivan:stä tulee keskustelun ja pohdinnan aihe eri alueilla, olipa kyse politiikasta, tieteestä, viihteestä tai kulttuurista. Roy Sullivan herättää kiinnostuksen ja uteliaisuuden ihmisissä, jotka haluavat ymmärtää sen vaikutusta elämäänsä ja ympäröivään maailmaan. Tässä artikkelissa tutkimme Roy Sullivan:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä sen nykyiseen kehitykseen. Analysoimme sen vaikutusta päivittäisiin päätöksiimme sekä koko yhteiskunnan kehitykseen.
Roy Cleveland Sullivan (7. helmikuuta 1912 – 28. syyskuuta 1983) oli yhdysvaltalainen metsänvartija, joka tuli kuuluisaksi selvittyään hengissä seitsemästä salamaniskusta.[1]
Sullivan syntyi Kentuckyn osavaltiossa ja joutui ensimmäisen salamaniskun kohteeksi vuonna 1942. Tällöin salama osui häntä sääreen, mutta mies selvisi menettämällä vain yhden varpaankynnen. Toinen salama iski vuonna 1969, jolloin Sullivan joutui tajuttomaksi ja poltti kulmakarvansa.
Vuonna 1970 Sullivan sai palovamman vasempaan olkapäähänsä. Vuosina 1972 ja 1973 salamat sytyttivät hänen tukkansa palamaan, mutta Sullivan sai palot itse sammutettua vedellä. Vuonna 1974 iskenyt kuudes salama aiheutti palovammoja Sullivanin nilkkaan. 25. kesäkuuta 1977 Sullivan joutui viimeisen salamaniskunsa uhriksi ollessaan kalastamassa. Hän joutui sairaalaan saatuaan palovammoja rintaansa ja vatsaansa.
Roy Sullivan teki itsemurhan ampumalla vuonna 1983. Hänet on mainittu Guinnessin ennätysten kirjassa, ja hänen kahta metsänvartijahattuaan säilytetään nyt New Yorkissa ja Etelä-Carolinassa. Sullivan työskenteli elämänsä aikana ainakin Shenandoahin kansallispuistossa, Virginiassa.[2]