Salomoninliejukana

Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Salomoninliejukana:tä, kiehtovaa aihetta, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Yhteiskuntavaikutuksistaan ​​arkielämään Salomoninliejukana on herättänyt kiivasta keskustelua ja herättänyt suurta kiinnostusta eri yhteisöissä. Näillä sivuilla perehdymme Salomoninliejukana:n eri puoliin sen alkuperästä sen kehitykseen ajan mittaan ja tarjoamme kattavan ja päivitetyn analyysin tästä erittäin tärkeästä aiheesta. Yhdistämällä tietoja, asiantuntijoiden mielipiteitä ja kokemuksia ihmisiltä, ​​joihin Salomoninliejukana on vaikuttanut, pyrimme tarjoamaan laajan ja tasapainoisen näkemyksen, joka rikastuttaa lukijoidemme ymmärrystä tästä kiehtovasta aiheesta.

Salomoninliejukana
Uhanalaisuusluokitus

Äärimmäisen uhanalainen [1]

Äärimmäisen uhanalainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Kurkilinnut Gruiformes
Heimo: Rantakanat Rallidae
Suku: Salomoninliejukanat Pareudiastes
Laji: silvestris
Kaksiosainen nimi

Pareudiastes silvestris
(Mayr, 1933)

Katso myös

  Salomoninliejukana Wikispeciesissä

Salomoninliejukana, entinen salomonliejukana (Pareudiastes silvestris) on äärimmäisen uhanalainen rantakanalaji.[1]

Koko ja ulkonäkö

Salomoninliejukana kasvaa 25 cm pitkäksi, ja on väriltään mustanpuhuva; pää, kaula ja rinta ovat siniset. Nokka ja jalat ovat punaiset, silmät mustat. Vartalonmuoto on puikea, pyrstö lähes olematon töpö. Lintu on lentokyvytön.[2]

Levinneisyys

Salomoninliejukanoja elää vain Salomonsaarilla Tyynellä valtamerellä.

Elintavat

Salomoninliejukana viihtyy alankoalueiden kosteissa trooppisissa metsissä. Elinympäristön hävitys on vaikuttanut tämän linnun nopeaan katoamiseen. Sen luultiin kuolleen sukupuuttoon jo 1950-luvulla, mutta 2001 ja 2002 koirat löysivät joitakin yksilöitä.lähde?

Lähteet

  1. a b BirdLife International: Pareudiastes silvestris IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2013. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 14.4.2014. (englanniksi)
  2. Birdlife