Silokuoreet

Tämä artikkeli käsittelee Silokuoreet:tä, aihetta, joka on erittäin tärkeä ja merkityksellinen nyky-yhteiskunnassa. Silokuoreet on herättänyt suurta kiinnostusta eri aloilla, niin politiikassa, kulttuurissa, tieteessä tai arjessa. Tässä mielessä tavoitteena on analysoida ja keskustella Silokuoreet:een liittyvistä eri näkökohdista tarjoten laajan ja monipuolisen näkemyksen, jonka avulla voimme ymmärtää sen tärkeyden ja vaikutuksen nykyään. Silokuoreet:n yksityiskohtaisen analyysin avulla pyrimme luomaan rikastuttavan ja pohdiskelevan keskustelun, joka edistää tämän tärkeän aiheen ymmärtämistä ja kehitystä.

Silokuoreet
Atlantinsilokuore (Alepocephalus bairdii)
Atlantinsilokuore (Alepocephalus bairdii)
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Viuhkaeväiset Actinopterygii
Lahko: Argentiniformes
Heimo: Silokuoreet Alepocephalidae
Richardson, 1856
Katso myös

  Silokuoreet Wikispeciesissä
  Silokuoreet Commonsissa

Silokuoreet (Alepocephalidae) on Argentiniformes-lahkoon, eräissä lähteissä kuorekaloihin, kuuluva heimo. Heimon lajeja tavataan niin lämpimistä kuin lauhkeista vesistä kaikista valtameristä.

Lajit ja anatomia

Silokuoreiden heimoon kuuluu lähteestä riippuen 22–24 sukua ja 60–94 lajia.[1][2][3] Ruumiinrakenteeltaan pitkulaisia, erät lajit ankeriasmaisia. Kooltaan heimon kalat ovat keskikokoisia ja voivat saavuttaa tyypillisesti 60–80 cm:n pituuden. Tyypillisiä piirteitä ovat suomuton ja sileä pää, suuri suu ja silmät, lähellä haarautunutta pyrstöevää sijaitseva selkäevä. Rintaevät ovat pienet tai puuttuvat kokonaan. Eräillä silokuorelajeilla on bioluminoivia elimiä. Väriltään silokuorelajit ovat yleensä tummanruskeita tai mustia, eräillä lajeilla pää on kirkkaan sininen.[1][3][4][5]

Levinneisyys ja elintavat

Silokuorelajeja tavataan Atlantista, Intian valtameren länsiosista ja Tyynestämerestä. Ne elävät lähellä pohjaa 600–5 000 metrin syvyydessä merenpinnasta. Kalojen ravintoa ovat kalat, äyriäiset, vaippaeläimet ja monisukasmadot.[1][3][5]

Lähteet

  1. a b c Family Alepocephalidae (peilipalvelin) FishBase. Froese, R. & Pauly, D. (toim.). Viitattu 14.3.2013. (englanniksi)
  2. Fish Identification:Family: Alepocephalidae Slickheads FishBase. Viitattu 14.3.2013. (englanniksi)
  3. a b c John D. McEachran, Janice D. Fechhelm: Fishes of the Gulf of Mexico: Myxiniformes to Gastroteiformes, s. 381. University of Texas Press, 1998. ISBN 978-0-292-75206-1 Kirja Googlen teoshaussa Viitattu 14.3.2013. (englanniksi)
  4. Alepocephalidae Fishes of Australia. Arkistoitu 5.3.2014. Viitattu 14.3.2013. (englanniksi)
  5. a b Family Alepocephalidae (PDF) FAO. Viitattu 14.3.2013. (englanniksi)