Suur-Romania-puolue

Tässä artikkelissa tutkimme Suur-Romania-puolue:n aihetta perusteellisesti ja käsittelemme sen eri puolia, sen merkitystä nykyään ja sen vaikutuksia eri alueilla. Tarkastellaan sen alkuperää, sen kehitystä ajan myötä ja asiaan liittyviä erilaisia ​​näkökulmia. Samoin analysoimme kuinka Suur-Romania-puolue on vaikuttanut yhteiskuntaan, kulttuuriin ja ihmisten jokapäiväiseen elämään sekä sen merkitystä globaalissa kontekstissa. Esittelemme koko artikkelin ajan erilaisia ​​asiantuntijalausuntoja ja asiaankuuluvia tutkimuksia, joiden avulla lukija voi syventyä Suur-Romania-puolue:n syvälliseen ja täydelliseen analyysiin tavoitteenaan rikastaa heidän ymmärrystään ja tietämystään tästä aiheesta.

Suur-Romania-puolue (rom. Partidul România Mare) on romanialainen äärioikeistolainen puolue. Sen perustaja oli Corneliu Vadim Tudor. Puolueen ohjelmaan kuuluu nationalismi, ksenofobia Romanian unkarilaisia ja romaneja kohtaan, homofobia, antisemitismi ja romanialaisten asuttamien alueiden liittäminen Romaniaan.

Puolueen perustivat 1991 Tudor ja kirjailija Eugen Barbu. Sitä edelsi România Mare -lehti, joka on edelleen puolueen pää-äänenkannattaja. Myöhemmin Tudor perusti päivälehden Tricolorul. Lehdessä on pysyvä kolumni Unguri, jossa hyökätään Romanian unkarilaisten puolueen väitettyjä romanialaisvastaisia salaliittohankkeita vastaan.

Puolue osallistui Nicolae Văcăroiun hallitukseen 1993–1995. Vuoden 2000 presidentinvaaleissa sen ehdokas Tudor sai ensimmäisellä kierroksella toiseksi eniten ääniä ja jäi toiselle kierroksella suurella erolla toiseksi Ion Iliesculle.

Puolue sai neljä prosenttia äänistä ja 22 edustajaa vuoden 1992 vaaleissa, vuonna 1996 5 prosenttia ja 27 edustajaa ja vuonna 2000 23 prosenttia ja 126 edustajaa parlamenttiin. Vuoden 2004 presidentinvaali Tudor sai 12 prosenttia äänistä ja jäi kolmanneksi.

Vuonna 2003 Tudor sanoutui irti juutalaisvastaisuudesta ja holokaustin kieltämisestä ja puolueen edustajat tekivät matkan Auschwitzin keskitysleirimuseoon Puolaan. Tudor pystytti myös patsaan surmatulle Jitzhak Rabinille Brașoviin. Juutalainen Nati Meir valittiin myös puolueen listalta edustajainhuoneeseen, mutta hän erosi ryhmästä huhtikuussa 2005 syytettyään Tudoria ja puoluetta edelleen antisemitismistä.

Maaliskuussa 2005 Tudor astui hetkeksi syrjään puolueen johdosta Corneliu Ciontun hyväksi tavoitteena siirtyminen kohti poliittista keskustaa ja liittyminen konservatiivien Euroopan kansanpuolueen ryhmään europarlamentissa. EPP kuitenkin hylkäsi puolueen jäsenyyden. Heinäkuussa 2005 Tudor julisti uuden johdon etäännyttäneen puolueen tavoitteistaan ja erotti uuden johdon ja palautti nimen Suur-Romania puolueeksi.

Romanian liityttyä 2007 Euroopan unioniin viisi puolueen jäsentä valittiin Euroopan parlamenttiin, jossa sen edustajat liittyivät uuteen Identiteetti, perinteet ja itsemääräämisoikeus -ryhmään, joka pian hajosi.

Puolue menetti kaikki parlamenttipaikkansa vuoden 2008 vaaleissa, jossa se sai 3,15 prosenttia äänistä. Puolue sai vielä 3 paikkaa europarlamentissa vuoden 2009 vaaleissa.[1]

Lähteet

Aiheesta muualla