Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Tahvo Kruus:tä ja sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Tahvo Kruus on ollut mielenkiinnon ja keskustelun kohteena eri aloilla politiikasta ja taloudesta teknologiaan ja populaarikulttuuriin. Vuosien varrella Tahvo Kruus on jättänyt merkittävän jäljen yhteiskuntaan, synnyttänyt ristiriitaisia mielipiteitä ja käynnistänyt tärkeitä keskusteluja sen merkityksestä ja seurauksista. Tämän artikkelin avulla toivomme tarjoavamme kattavan näkökulman Tahvo Kruus:stä ja sen roolista nykymaailmassa. Se tarjoaa pohdiskelua ja analysointia vaativan yleiskatsauksen.
Staffan (Tahvana, Tahvo) Kruus (29. joulukuuta 1862 Valkjärvi – 15. marraskuuta 1918 Terijoki) oli suomalainen maanviljelijä, maakauppias ja pankinjohtaja. Hän oli suomalaisen puolueen kansanedustajana 1900-luvun alussa.
Kruusin vanhemmat olivat lukkari Petter Kruus ja Anna Karhu. Kruus oli maanviljelijänä ja maakauppiaana Kivennavalla vuosina 1890–1918 ja vuonna 1918 hän toimi myös Kansallis-Osake-Pankin Terijoen konttorin hoitajana.
Kruus oli kansanedustajana 1909–1910 edustaen Viipurin läänin itäistä vaalipiiriä. Hän toimi myös Kivennavan kunnallislautakunnan esimiehenä ja hän kuului Uudenkirkon ja Kivennavan yhdistämistä Pietarin kuvernementtiin vastustaneeseen toimikuntaan 1910-luvun alkupuolella.
Tahvo Kruus oli naimisissa vuonna 1883 Anna Sirkiän (ent. Seppänen) kanssa. Hän meni uusiin naimisiin 1886 Maria Havian kanssa.