Nykyään Teemasivu:Uskonnot on teema, joka on kiinnittänyt ihmisten huomion kaikkialla maailmassa. Tämän päivän yhteiskunnassa Teemasivu:Uskonnot on edelleen keskustelunaihe eri alueilla politiikasta populaarikulttuuriin. Sen vaikutus näkyy sosiaalisissa verkostoissa, joissa jaetaan jatkuvasti ideoita, mielipiteitä ja keskusteluja Teemasivu:Uskonnot:stä. Kun siirrymme ajassa eteenpäin, Teemasivu:Uskonnot pysyy ajankohtaisena ja ajankohtainen aihe, jolla on merkittävä vaikutus siihen, miten ihmiset näkevät ympäröivän maailman. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia Teemasivu:Uskonnot:stä ja sen merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.
muokkaa
Uskontojen teemasivu Uskontojen teemasivulta löydät valikoitua sisältöä uskontoaiheisista artikkeleista. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Uskonnot-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa toteuttamalla uskontoaiheisen artikkelitoiveen. Parannusehdotuksia voit esittää teemasivun keskustelusivulla. Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat sekä knoppitiedot) tyhjentämällä välimuistin.
muokkaa
Artikkelipoiminta ![]() Helvetti on paikka tai tila, johon ihminen monien uskontojen mukaan saattaa kuolemansa jälkeen joutua rikkomustensa vuoksi. Suoran aikakäsityksen uskonnoissa, kuten kristinusko ja islam, helvetti on yleensä ikuinen. Vastaavasti kiertävän aikakäsityksen uskonnoissa, kuten buddhalaisuus, helvetti on väliaikainen paikka ennen uudelleensyntymistä. Uskomus kuoleman jälkeisestä kärsimyksestä on vanha, mutta se ei esiinny kaikissa uskonnoissa. Monissa uskonnoissa tuonpuoleinen eli vainajala on unenomainen tila, johon ei välttämättä liitetä rangaistusta tai se on sivuosassa. Esimerkiksi muinaisten suomalaisten uskomuksissa kuolleet vaeltavat tuonelassa varjomaisina haamuina. Joissakin muinaiskulttuureissa kehittyi vähitellen käsitys, että vainajia punnittaisiin heidän elämänsä aikana tekemiensä tekojen mukaan. Hyvät teot saisivat kiitoksen ja vastaavasti pahat teot rangaistuksen. muokkaa
Artikkelitoiveet muokkaa
Kuvapoiminta ![]() Toora-kääröä lukiessaan juutalaisen on pukeuduttava rukousviittaan, tallitiin, ja sidottava käteensä ja otsalleen rukouskotelot (tefillin). Päässä on kipa.
|