Temin kieli

Tässä artikkelissa aiomme tutkia perusteellisesti Temin kieli:tä ja sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Temin kieli on ollut kiinnostava aihe pitkään, ja sen vaikutus kattaa monia nykyajan elämän osa-alueita. Vuosien mittaan Temin kieli:stä on tehty laajaa tutkimusta, jonka tuloksena on saatu runsaasti tietoa aiheesta. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia ja lähestymistapoja, joita on omaksuttu Temin kieli:een, sekä sen kehitystä ajan myötä. Lisäksi keskustelemme Temin kieli:n käytännön ja teoreettisista vaikutuksista eri alueilla politiikasta tieteeseen populaarikulttuuriin. Tämän artikkelin loppuun mennessä toivomme saavamme kattavan yleiskatsauksen Temin kieli:stä ja ymmärtänyt sen merkityksen nykymaailmassa.

Tem
Muu nimi temba, kotokoli
Tiedot
Alue  Togo
 Ghana
 Benin
Puhujia 307 000[1]
Kirjaimisto arabialainen, latinalainen
Kielitieteellinen luokitus
Kielikunta nigeriläis-kongolaiset kielet
Kieliryhmä gurilaiset kielet
ISO 639-3 kdh

Tem eli kotokoli on Togossa, Ghanassa ja Beninissä puhuttu gurilainen kieli. Sitä puhuu äidinkielenä noin 300 000 ihmistä, minkä lisäksi sukukielien kuten kabiyèn, ntchamin ja laman puhujat osaavat sitä vieraana kielenä.[1] Temiä voidaan kirjoittaa arabialaisilla tai latinalaisilla kirjaimilla. Lukutaitoisten osuus kielen äidinkielisistä puhujista on kuitenkin vain muutama prosentti.[1]

Lähteet

  1. a b c Lewis, M. Paul & Simons, Gary F. & Fennig, Charles D.: Tem Ethnologue: Languages of the World, Seventeenth edition. Dallas: SIL International. Viitattu 10.9.2014. (englanniksi)