Nykymaailmassa Tuija Pulkkinen (fyysikko) on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Tuija Pulkkinen (fyysikko) on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi sen vaikutuksista yhteiskuntaan sen seurauksiin taloudellisella ja poliittisella alalla. Kun se kehittyy ja kehittyy, mielipiteet Tuija Pulkkinen (fyysikko):stä vaihtelevat ihailusta kiistaan, mikä synnyttää intohimoista keskustelua ja herättää syvää pohdintaa. Tässä artikkelissa analysoimme Tuija Pulkkinen (fyysikko):n eri puolia ja tutkimme sen merkitystä ihmisten elämässä sekä sen vaikutusta yhteiskuntaan yleisesti.
Tuija Inkeri Pulkkinen (s. 1962) on suomalainen avaruusfysiikan tutkija, avaruustieteen ja -tekniikan professori ja Aalto-yliopiston vararehtori.
Hän väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 1992.[1] Hän työskenteli Ilmatieteen laitoksessa tutkimusprofessorina ja Avaruus ja yläilmakehä-tutkimusohjelman päällikkönä vuoden 2010 loppuun asti. Pulkkisen erikoisaloja ovat magnetosfääri, avaruusplasmafysiikka ja revontulet.[2]
Professori Pulkkinen siirtyi 1. tammikuuta 2011 Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen Sähkötekniikan korkeakoulun dekaaniksi. [3] Vuonna 2014 hänestä tuli Aalto-yliopiston vararehtori.[4]
Professori Tuija I. Pulkkinen on ollut Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen vuodesta 2001[5] ja Academia Europæan jäsen vuodesta 2011.[6] Vuodesta 2014 alkaen hänet kutsuttiin Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian jäseneksi,[7] mitä ennen hän toimi European Geophysical Unionin puheenjohtajana.[4] Pulkkinen on Suomen Tiedeseuran jäsen[8].