Vändra

Tässä artikkelissa puhumme Vändra:stä, aiheesta, joka on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua eri aloilla. Vändra on konsepti, joka on herättänyt uteliaisuutta ja kiistaa läpi historian ja jolla on suuri vaikutus yhteiskuntaan ja ihmisten vuorovaikutukseen. Tutkimme Vändra:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen osallistumiseen jokapäiväiseen elämään. Tämän artikkelin kautta tutkimme erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä Vändra:stä, tavoitteenamme tarjota kattava ja rikastuttava näkemys tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Tämä artikkeli kertoo kauppalakunnasta ja kauppalasta. Kunnasta kertoo Vändra (kunta).
Vändran kirkko

Vändra on kauppala (alev) ja entinen kunta Virossa Pärnumaalla. Vändra oli kauppalakunta (vir. alevvald), johon kuului vain Vändran kauppala. Vuoden 2017 kuntauudistuksessa Halingan, Tootsin ja Vändran kunnat sekä Vändran kauppala yhdistettiin Põhja-Pärnumaan kunnaksi.[1]

Väestö

Vuonna 2011 Vändran kunnassa (ja samalla Vändran kauppalassa) oli 2 355 asukasta, joista 2 304 (97,8 %) oli virolaisia, 24 (1,0 %) venäläisiä ja 24 (1,0 %) muita kansallisuuksia.[2]

Lähteet

  1. Ühinenud ja kõikide omavalitsuste ülevaade (sh KOV kontaktandmed ja omavalitsusjuhid) (Excel) (Viron kuntien perustietoja valtiovarainministeriön verkkosivuilla) haldusreform.fin.ee. maaliskuu 2018. Viitattu 5.5.2018. (viroksi)
  2. RL002: Rahvastik elukoha, soo, vanuserühma ja rahvuse järgi, 31. detsember 2011 Statistikaamet. Viitattu 23.12.2016. (viroksi)