Tässä artikkelissa tutkimme Venäjän valtionkirjasto:n kiehtovaa maailmaa. Venäjän valtionkirjasto on ollut ratkaisevassa roolissa jokapäiväisen elämän eri alueilla sen alkuperästä sen vaikutukseen nyky-yhteiskuntaan. Kautta historian Venäjän valtionkirjasto on ollut inspiraation, pohdiskelun ja keskustelun lähde, ja se on vaikuttanut merkittävästi siihen, miten ihmiset näkevät ympäröivän maailman. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tarkastelemme Venäjän valtionkirjasto:n monia puolia sen juurista sen nykyiseen kehitykseen tarjoamalla täydellisen ja rikastuttavan käsityksen tästä kiehtovasta aiheesta. Liity kanssamme tälle Venäjän valtionkirjasto:n löytämisen ja oppimisen matkalle!
Venäjän valtionkirjasto (ven. Российская государственная библиотека, Rossijskaja gosudarstvennaja biblioteka) on eräs maailman suurimmista kirjastoista. Se sijaitsee Moskovan ydinkeskustassa, runsas 300 metriä Moskovan Kremlin länsipuolella. Kirjasto hoitaa monia kansalliskirjaston tehtäviä, vaikka historiallinen Venäjän kansalliskirjasto -niminen kirjastolaitos sijaitsee Pietarissa.[1]
Valtionkirjasto perustettiin 1862 kahden kaupungin museon yhteyteen Moskovan ensimmäiseksi viralliseksi kirjastoksi. Neuvostoaikoina sen nimi oli Lenin-kirjasto.
Kirjastossa on 42 miljoonaa teosta, jotka täyttävät 275 tuhatta hyllymetriä. Niiden joukossa on 247 kielellä 17 miljoonaa kirjaa, 13 miljoonaa lehteä, 350 tuhatta nuottia ja äänitettä sekä 150 tuhatta karttaa. 29 prosenttia materiaalista on ulkomaalaista.