Viides ristiretki

Nykyään Viides ristiretki on erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Teknologian ja globalisaation myötä Viides ristiretki:stä on tullut aihe, joka kattaa jokapäiväisen elämän eri osa-alueita viestinnästä tapaamme suorittaa päivittäisiä toimintojamme. Viides ristiretki on konsepti, joka on kiinnittänyt tutkijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön huomion vaikutuksensa ansiosta eri aloilla, kuten talous, politiikka, terveys, koulutus ja ympäristö. Tässä artikkelissa tutkimme Viides ristiretki:n merkitystä ja merkitystä sekä sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnassa.

Damiettan kaupungin valtaus. Cornelis Claesz van Wieringenin maalaus noin vuodelta 1625.
Ristiretket

Viides ristiretki lähti Unkarista, Itävallasta ja Baijerista vuoden 1215 neljännen lateraanikonsiilin siunaamana. Ristiretkeläisten onnistui valloittaa Damiettan kaupunki Egyptissä vuonna 1219.[1] Voitonhuumassaan he yrittivät käydä myös Kairon kimppuun, mutta Niili tulvi heidän edessään ja saartoi ristiretkeläiset, jotka tulivat pahasti lyödyiksi.[2]

Paavi Innocentius III varusti retken matkaan hyökkäämään nousevaa voimakasta muslimivaltio Egyptiä vastaan.[3] Koska toinen ristiretki oli ollut pettymys, hän halusi välttää kuninkaiden sekaantumista matkajärjestelyihin. Fredrik II olisi ollut innokas, mutta paavi torjui hänen osallistumisensa. Tällä kertaa mukana oli aikaisempaa vähemmän ranskalaisia, sillä heitä tarvittiin harhauskoisten torjunnassa omalla maallaan.

Lähteet

  1. Fifth Crusade Encyclopedia Britannica
  2. The Fifth Crusade (The Crusades) Medieval Times
  3. Fifth Crusade (1217-1229) University of Michigan

Aiheesta muualla