Angelyne

Nykyään Angelyne:stä on tullut erittäin tärkeä kysymys nyky-yhteiskunnassa. Tekniikan kehittymisen ja maailman jatkuvien muutosten myötä Angelyne on tullut merkitykselliseksi jokapäiväisen elämän eri alueilla. Politiikasta populaarikulttuuriin, talouteen ja koulutukseen Angelyne on vaikuttanut merkittävästi tapaamme olla vuorovaikutuksessa ympärillämme olevan maailman kanssa. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Angelyne:n merkitystä ja sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme, analysoimme sen ympärillä olevia eri puolia ja sen vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan.

Angelyne vaaleanpunaisessa Corvetessaan.

Angelyne (synt. Ronia Tamar Goldberg, 2. lokakuuta 1950) on amerikkalainen laulaja, näyttelijä, mediapersoona ja malli, joka nousi julkisuuteen vuonna 1984 Los Angelesin ja sen lähialueiden tienvarsimainoksista. Mainostauluissa oli vain yksi sana, "Angelyne", sekä kuva hänestä poseeraamassa viettelevästi.[1] Tämä herätti paikallisten tiedotusvälineiden huomion, ja pian hän sai useita tarjouksia elokuvarooleista, lehtihaastatteluista ja televisioesiintymisistä.

Hänen tunnetuin tavaramerkkinsä on vaaleanpunainen Corvette. Angelynen tienvarsimainokset ovat esiintyneet useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten Konnankoukkuja kahdelle -sarjan alkuteksteissä sekä elokuvassa Get Shorty – Hyvä pätkä. Niitä on myös parodioitu sarjoissa The Simpsons, Futurama ja BoJack Horseman.

Vuonna 1978 hän liittyi silloisen poikaystävänsä punkrock-yhtyeeseen Baby Blueen, joka esiintyi Los Angelesin klubeilla, mutta ei koskaan saavuttanut taloudellista menestystä. Vuonna 1982 hän julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttialbuminsa, ja osana sen markkinointia hänen ensimmäiset julisteensa alkoivat ilmestyä. Helmikuussa 1984 käynnistetyn laajan tienvarsimainoskampanjan jälkeen hän alkoi työstää toista albumiaan. Driven to Fantasy julkaistiin vuonna 1986. Tämän jälkeen Angelyne esiintyi pienissä rooleissa elokuvissa, kuten Neljännen asteen seksiseikkailut (1988), Dangerous Love (1988) ja Homer and Eddie (1989).

Vuoteen 1995 mennessä Angelydellä oli yli 200 tienvarsimainosta Los Angelesissa.[2] Angelyne tunnettiin siitä, että hän salasi oikean nimensä, ikänsä ja henkilöllisyytensä, jotka tulivat julkisuuteen vasta vuonna 2017.[3]

Lähteet

  1. The Billboard Queen Los Angeles Times. 11.6.1995. Viitattu 22.3.2025.
  2. So L.A. : Angelyne & Me : What’s the Story Behind the Billboard? Share the Pain of One Who Tried to Find Out. Los Angeles Times. 23.4.1995. Viitattu 22.3.2025.
  3. The Mystery of L.A. Billboard Diva Angelyne’s Real Identity Is Finally Solved The Hollywood Reporter. 2.9.2017. Viitattu 22.3.2025.