Artukainen

Artukainen on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua nyky-yhteiskunnassa. Vuosien varrella Artukainen on ollut eri alojen asiantuntijoiden tutkimuksen, analyysin ja pohdinnan kohteena. Olipa kyse tieteellisestä, kulttuurisesta, poliittisesta tai sosiaalisesta alalla, Artukainen on ollut jatkuvan huomion kohteena, ja se on synnyttänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja erilaisia ​​näkemyksiä. Tässä artikkelissa tutkimme Artukainen:n eri puolia, sen vaikutusta jokapäiväiseen elämään, sen kehitystä ajan myötä ja sen vaikutuksia nykymaailmaan. Lisäksi keskustelemme Artukainen:n tulevaisuudennäkymistä ja siitä, kuinka sen vaikutus edelleen muokkaa todellisuutemme.

Artukainen
Artukais
Kaupungin kartta, jossa Artukainen korostettuna. Turun kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Artukainen korostettuna.
Turun kaupunginosat
Kaupunki Turku
Suuralue Pansio-Jyrkkälä
Pinta-ala km² 
Väkiluku 75lähde? (2007)
Väestötiheys ? as./km²
Työpaikkoja ? kpl ?  (?)
Osa-alueet ?
Turkuhalli Artukaisissa
Entinen Artukaisten lentokentän asemarakennus kesäkuussa 2020.
Artukaisten kartano ennen vuotta 1917 Signe Branderin kuvaamana.

Artukainen (ruots. Artukais) on kaupunginosa Turun länsiosassa noin viisi kilometriä kaupungin keskustasta. Alueen asukasluku on 75 (2007), joka tekee siitä asukasmäärältään kaupungin pienimpiä kaupunginosia. Vähäinen asukasluku selittyy alueelle keskittyneellä kemian-, paino-, elintarvike- ja lääketeollisuudella.

Artukaisiin perustettiin vuonna 1935 Suomen ensimmäinen maalla sijainnut lentoasema, Artukaisten lentokenttä, joka korvasi Ruissalossa aiemmin sijainneen vesilentoaseman. Lentoasema oli käytössä aina vuoteen 1955, jolloin Turun nykyinen Turun lentoasema avattiin. Lentoaseman kiitoteiden paikalla sijaitsevat nykyään muun muassa Turun Messu- ja Kongressikeskus, Artukaisten ratsastuskoulu ja Gatorade Center. Lennonjohtorakennuksessa toimi sittemmin hotelli.

Alueella toimii Ilmatieteen laitoksen virallinen sääasema.[1]

Lähteet

Aiheesta muualla