Nykymaailmassa Autismisäätiö on aihe, joka saa yhä enemmän merkitystä ja huomiota. Vuosien ajan Autismisäätiö on ollut tutkimuksen ja kiinnostuksen kohde yhteiskunnan eri sektoreille tieteestä politiikkaan, mukaan lukien taide ja kulttuuri. Ajan myötä Autismisäätiö:stä tulee keskeinen keskustelu- ja pohdiskelupiste, joka synnyttää ristiriitaisia mielipiteitä ja erilaisia näkemyksiä. Tästä syystä on tärkeää syventää tietämystämme ja ymmärrystämme Autismisäätiö:stä, pystyä käsittelemään sitä kattavasti ja tekemään tietoisia päätöksiä sen vaikutuksista elämäämme. Tässä artikkelissa tutkimme Autismisäätiö:n eri puolia ja analysoimme sen merkitystä nykyisessä kontekstissa sekä sen vaikutuksia tulevaisuuteen.
Autismisäätiö | |
---|---|
Säätiön sivut |
Autismisäätiö on suomalainen yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon ja valtakunnallinen palveluorganisaatio.
Autismisäätiö-konsernin muodostavat Autismisäätiö sekä sen omistama Autismisäätiön kiinteistöt Oy. Sen päätoimipiste sijaitsee Helsingissä. Säätiön asumis- ja toimintayksikköjä on Pääkaupunkiseudulla, Kotkassa, Seinäjoella ja Tampereella.[1] Autismisäätiö tukee nuoria ja aikuisia, joilla on jokin neuropsykiatrinen oireyhtymä tai piirteitä sellaisesta, sekä heidän läheisiään. Säätiön asiantuntemus ulottuu erityisesti autismin kirjoon (autismi, Aspergerin oireyhtymä), tavoitteena toimintakyvyn ja elämänlaadun koheneminen.
Säätiö on perustettu vuonna 1998. Palvelutoiminta alkoi vuonna 2000. Autismisäätiö on SOSTEn jäsenjärjestö.
Autismisäätiö harjoittaa asumispalveluja, työ- ja päivätoimintaa, neuropsykiatrisia avopalveluja ja työllistymisen tukemista. Palveluvalikoimaan sisältyy myös mm. neurokirjon lasten vanhemmille suunnattua autismiohjausta, toimintaterapiaa, seksuaalineuvontaa ja -terapiaa sekä ammatillista kuntoutusta. Oman palvelutuotannon lisäksi Autismisäätiö pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnassa autismin kirjon henkilöiden hyvän elämän mahdollisuuksien parantamiseksi ja kuntien palvelutuotannon vahvistamiseksi.