Etelä-Eurooppa

Seuraavassa artikkelissa tutkitaan Etelä-Eurooppa:n kiehtovaa maailmaa, joka on herättänyt ihmisten huomion ja kiinnostuksen kaikkialla. Etelä-Eurooppa on herättänyt intohimoisia keskusteluja ja inspiroinut lukuisia tutkimuksia sen vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen merkityksellisyyteen korkeakouluissa. Vuosien varrella Etelä-Eurooppa on kehittynyt ja jättänyt lähtemättömän jäljen historiaan ja sillä on keskeinen rooli jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tarkastellaan Etelä-Eurooppa:n merkitystä ja vaikutusta, mikä tarjoaa ainutlaatuisen ja oivaltavan näkemyksen tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Etelä-Euroopan maat YK:n mukaan, mukana myös Turkille kuuluva Itä-Traakia.

Etelä-Eurooppa on Euroopan eteläinen osa-alue. Yhdistyneiden kansakuntien tilastoinnissa siihen kuuluvat Portugali, Espanja, Gibraltar, Andorra, Italia, San Marino, Vatikaani, Malta, Slovenia, Kroatia, Bosnia ja Hertsegovina, Montenegro, Serbia, Albania, Pohjois-Makedonia ja Kreikka.[1] Kotimaisten kielten keskuksen mukaan Etelä-Eurooppaan kuuluvat Portugali, Espanja ja Italia sekä Andorra, Malta, San Marino ja Vatikaani.[2]

Alueen valtiot sijaitsevat pääasiassa Pyreineiden, Apenniinien ja Balkanin niemimailla sekä Välimeren saarilla.

Lähteet

  1. Composition of macro geographical (continental) regions, geographical sub-regions, and selected economic and other groupings 20.9.2011. Yhdistyneet kansakunnat. Viitattu 23.5.2012. (englanniksi)
  2. Etelä-Eurooppa Eksonyymit. Kotimaisten kielten keskus. Viitattu 3.1.2025.