Felix

Nykymaailmassa Felix on erittäin tärkeä ja laajaa yleisöä kiinnostava aihe. Felix:stä on tullut yhteiskuntavaikutuksensa, populaarikulttuurin vaikutuksensa tai ammattimaisen merkityksensä vuoksi erilaisten näkökulmien ja keskustelujen lähentymispiste. Tässä artikkelissa perehdymme Felix:n jännittävään maailmaan, tutkimme sen monia puolia, analysoimme sen merkitystä eri yhteyksissä ja tarjoamme panoraamanäkymän, jonka avulla lukija ymmärtää tämän aiheen tärkeyden ja laajuuden. Yksityiskohtaisen ja tarkan analyysin avulla selvitämme Felix:n monimutkaisuutta ja tarjoamme uusia näkökulmia rikastaaksemme keskustelua tästä kiehtovasta aiheesta.

Felix
Nimipäivä  
– suomenkielinen 6. syyskuuta
– ruotsinkielinen 6. syyskuuta
– ortodoksinen
Muunnelmia Feliks, Feeliks
Vastineita eri kielissä Félix, Feliksas
Nimen alkuperä latinalainen, onnekas

Felix on miehen etunimi, joka johtuu latinan "onnekasta" merkitsevästä sanasta felix. Nimi on ollut muun muassa kolmella paavilla ja kahdella vastapaavilla. Felix on käytössä myös sukunimenä. Nimen naispuolinen vastine on Felicia.

Suomessa nimi Felix on vuoden 2019 loppuun mennessä annettu 3 026 miehelle sekä muutamalle naisellekin. Nimen muunnos Feliks on annettu 1 966:lle ja Feeliks 377 miehelle.[1] Felixin nimipäivä on ruotsinkielisen ja vuodesta 2020 lähtien myös suomenkielisen[2] kalenterin mukaan 6. syyskuuta.

Felix-nimiset paavit ja vastapaavit

Muita tunnettuja Felix-, Feliks- ja Feeliks-nimisiä

Felix sukunimenä

Kuvitteellisia Felixejä

Nimen muita merkityksiä

Lähteet

  1. Nimipalvelu Digi- ja väestötietovirasto. Viitattu 1.4.2020.
  2. Vuoden 2020 kalenteriin tulee uusia merkkipäiviä ja uusia nimiä 29.8.2018. Helsingin yliopiston almanakkatoimisto. Viitattu 29.8.2018.