Inge vanhempi

Inge vanhempi-teema on aihe, joka on herättänyt monien ihmisten kiinnostuksen ajan myötä. Ilmestymisestään lähtien Inge vanhempi on ollut keskustelujen, keskustelujen ja lukuisten tutkimusten kohteena. Sen merkitys ulottuu eri aloille, sillä se vaikuttaa yhteiskuntaan, talouteen, teknologiaan ja moniin muihin alueisiin. Inge vanhempi on aihe, joka on kehittynyt ja sopeutunut yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin muutoksiin ja pysynyt aina julkisen huomion eturintamassa. Tässä artikkelissa tutkimme Inge vanhempi:n eri puolia ja sen merkitystä nykymaailmassa.

Inge vanhempi
Ruotsin kuningas
Valtakausi n. 1080–1084
Edeltäjä Haakon Punainen
Seuraaja Uhri-Sven
Ruotsin kuningas
Valtakausi n. 1088–1105
Edeltäjä Uhri-Sven
Seuraaja Filip
Inge nuorempi
Puoliso Helena
Lapset Kristina Ingesdotter
Ragnvald Ingesson
Margareta Fredkulla
Katarina Ingesdotter
Suku Stenkilin suku
Isä Stenkil
Uskonto katolilaisuus

Inge vanhempi tai Inge Stenkilinpoika (ruots. Inge den äldre ja Inge Stenkilsson) oli perimätiedon mukaan Ruotsin kuningas noin vuosina 1080–1084 ja 1088–1105. Ingen isä oli Stenkil. Hänen veljensä Halsten oli eräiden lähteiden mukaan Ingen hallitsijakumppani, mutta toisten lähteiden mukaan Halsten hallitsi yksin lyhyen ajan noin vuonna 1066. Inge mainitaan muun muassa paavin kirjeessä "Ingo gloriosus Suetonum Rex" ("Inge, ruotsalaisten kunnioitettava kuningas").

Legendan mukaan Inge oli kristitty, ja kun hän kieltäytyi uhraamasta aasa-jumalille käräjillä, syrjäyttivät sveanmaalaiset hänet ja valitsivat kuninkaakseen Uhri-Svenin. Inge palasi kuitenkin noin vuonna 1087 ja tappoi Uhri-Svenin sekä poltti Uppsalan pakanatemppelin.

Edeltäjä:
Haakon Punainen
Ruotsin kuningas
 
Seuraaja:
Uhri-Sven
Edeltäjä:
Uhri-Sven
Ruotsin kuningas
 
Seuraaja:
Filip ja Inge nuorempi