Kiskonta

Tässä artikkelissa aiomme sukeltaa Kiskonta:n maailmaan, aiheeseen, joka on herättänyt monien ihmisten huomion ja joka herättää suurta kiinnostusta nyky-yhteiskunnassa. Näillä linjoilla tutkimme Kiskonta:een liittyviä eri näkökohtia sen historiasta ja kehityksestä sen vaikutuksiin nykyään. Lisäksi analysoimme Kiskonta:n mahdollisia vaikutuksia ja seurauksia eri alueilla sekä alan asiantuntijoiden mielipiteitä ja näkökulmia. Epäilemättä Kiskonta on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi, joten on välttämätöntä tarkastella sitä huolellisesti ja pohtia sen merkitystä nykymaailmassa.

Suomen rikoslaissa kiskonnaksi kutsutaan suhteettoman suuren rahan vaatimista joltakulta sopimuksen yhteydessä käyttäen hyväksi tämän taloudellista tai muuta ahdinkoa, ymmärtämättömyyttä tai ajattelemattomuutta. Kiskonnaksi kutsutaan myös koronkiskontaa eli suhteettoman suuren koron perimistä luotosta sen määrään, luottoaikaan ja muihin ehtoihin nähden.

Kiskonnasta tuomitaan sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Rikos voidaan tuomita myös törkeänä kiskontana, jos sillä on tavoiteltu huomattavaa hyötyä tai vahinkoa, tai se on tehty erityisen suunnitelmallisesti tai häikäilemättömästi. Törkeästä kiskonnasta tuomitaan vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi.

Katso myös

Lähteet