Mantšuriankurki

Tässä artikkelissa tutkimme Mantšuriankurki:een liittyviä eri näkökohtia, ymmärrämme sen merkityksen ja sen vaikutuksen nyky-yhteiskuntaan. Analysoimme sen alkuperästä nykytilanteeseen, kuinka Mantšuriankurki on onnistunut vaikuttamaan jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Käsittelemme erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä Mantšuriankurki:stä ja pyrimme ymmärtämään sen merkityksen eri yhteyksissä. Lisäksi tarkastelemme Mantšuriankurki:een liittyviä mahdollisia haasteita ja mahdollisuuksia sekä niiden vaikutusta tulevaisuuteen. Tämän artikkelin avulla pyrimme valaisemaan Mantšuriankurki:n roolia nykymaailmassa ja kuinka se jatkaa todellisuutemme muokkaamista.

Mantšuriankurki
Uhanalaisuusluokitus

Vaarantunut [1]

Vaarantunut

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumalliset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Kurkilinnut Gruiformes
Heimo: Kurjet Gruidae
Suku: Kurjet Grus
Laji: japonensis
Kaksiosainen nimi

Grus japonensis
(Statius Müller, 1776)

Katso myös

  Mantšuriankurki Wikispeciesissä
  Mantšuriankurki Commonsissa

Mantšuriankurki (Grus japonensis) on itäaasialainen kurkilintu. Sen esiintymisalue käsittää Koillis-Kiinan, Venäjän kaakkoiskolkan, Hokkaidōn itäosan Japanissa sekä aivan viime vuosina myös Mongolian. Japanin kurjet ovat paikkalintuja, muu populaatio muuttolintuja, jotka talvehtivat Keltaisenjoen suistossa ja Jiangsun rannikolla, sekä Korean niemimaan demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Lajin populaation koko on noin 2 300 täysikasvuista yksilöä. Philipp Ludwig Statius Müller kuvaili lajin holotyypin Japanista vuonna 1776.[2]

Lähteet

  1. BirdLife International: Grus japonensis IUCN Red List of Threatened Species. Version 2021-3. 2021. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 9.12.2021. (englanniksi)
  2. IBC (englanniksi)