Miehistö

Nykymaailmassa Miehistö on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Olipa kyse politiikan, tieteen, kulttuurin tai teknologian alalla, Miehistö:stä on tullut jatkuvan kiinnostuksen ja keskustelun aihe. Lisätietoa Miehistö:stä ja sen vaikutuksista on ratkaisevan tärkeää ymmärtää nykyinen maisema ja suuntaukset, jotka määrittävät suuntaa tulevaisuutta varten. Tässä artikkelissa tutkimme Miehistö:n eri puolia sen alkuperästä sen vaikutukseen nyky-yhteiskuntaan, jotta voimme tarjota täydellisen ja päivitetyn kuvan tästä ilmiöstä.

Miehistö on kollektiivinimitys suorittavia tehtäviä tekevälle osalle henkilökuntaa sotilaallisissa tai niihin verrattavissa hierarkkisissa organisaatioissa.

Sotilasorganisaatiossa miehistöllä tarkoitetaan niitä sotilaita, jotka toteuttavat aliupseerien johdolla upseerien antamia käskyjä. He ovat siis niin sanottuja suorittavia työntekijöitä.

Miehistö Suomen puolustusvoimissa

Myös aliupseerioppilaat sekä miehistön palvelusarvoissa olevat ammattialiupseerit ja sopimussotilaat kuuluvat miehistöön. Aliupseerit (vuoteen 2003 asti opistoupseerit ja sitä ennen toimiupseerit), upseerioppilaat ja upseerit muodostavat miehistön vastakohtana päällystön.

Miehistön palvelusarvot Suomen puolustusvoimissa ovat muun muassa:

Aikaisemmin on ollut käytössä muun muassa

Miehistö laivapalveluksessa

Laivoilla miehistöön kuuluvat matruusit varsinaisesta työnkuvasta riippumatta. Vierailevia miehistön jäseniä kutsutaan gasteiksi.

Suomessa miehistöllä on mahdollisuus opiskella ja edetä reservissä aliupseeriksi.