Naum Gabo

Tässä artikkelissa tutkimme Naum Gabo:n vaikutusta nyky-yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Naum Gabo on jättänyt merkittävän jäljen moderniin maailmaan teknologiavaikutuksestaan ​​populaarikulttuurin rooliin. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkimme, kuinka Naum Gabo on muokannut uskomuksiamme, arvojamme ja käyttäytymistämme ja kuinka sen jatkuva läsnäolo vaikuttaa elämäämme nykyään. Tämä artikkeli pyrkii antamaan syvemmän ymmärryksen Naum Gabo:stä ja sen merkityksestä nykymaailmassa sekä pohtimaan sen tulevaisuutta ja kehitystä.

Naum Gabo, Kineettinen veistos/suihkulähde, Lontoo

Naum Gabo (hepreaksi: נחום נחמיה פבזנר), (syntyjään Naum Neemia Pevsner, 5. elokuuta 1890 Brjansk, Venäjän keisarikunta23. elokuuta 1977 Waterbury, Connecticut) oli syntyjään venäjänjuutalainen, Englannissa ja Yhdysvalloissa työskennellyt kuvanveistäjä, joka oli kineettisen taiteen pioneereja ja tärkeä konstruktivismin edustaja.[1]

Gabo opiskeli Saksassa tekniikkaa ja lähti Pariisiin 1913 taiteilijaveljensä luokse. Insinööriopinnot auttoivat häntä myöhemmin mekaanisia osia sisältävien veistosten luomisessa. Jo Saksan-aikoinaan Gabo tutustui Wassily Kandinskyyn ja abstraktiin taiteeseen. Vallankumouksen jälkeen Gabo palasi Venäjälle. 1920-luvulla hän joutui poliittiseen epäsuosioon ja muutti Saksaan, jossa opetti muun muassa Bauhausissa. Natsien vallan lujittuessa Gabo siirtyi ensin Ranskaan jossa työskenteli Piet Mondrianin kanssa, ja sieltä Englantiin. Hän tutustutti kokonaisen sukupolven brittiläisiä kuvanveistäjiä konstruktivismiin. Hänen oppilaistaan tuli toisen maailmansodan jälkeen brittiläisen modernin taiteen johtohahmoja.

1946 hän muutti Yhdysvaltoihin, josta sai kansalaisuuden 1952.

Lähteet